Şimdi Ara

3 Boyutlu Tasarım ve Parça Analizi İçin Alınabilecek Uç Nokta Notebook / Ultrabook ne olmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Çalıştığım şirkette Autodesk 2014 Professional ürünlerine geçiş yapıyoruz. E kullandığım bilgisayarın özellikleri de artık yetersiz gelmeye başladığından, performansın tek kıstas olduğu bir notebook / ultrabook almayı planlıyorum. Blu-ray okuyucudur, 1920 çözünürlüktür açıkçası çok da önemli değil. Önemli olan, hard disk kapasitesidir, işlemci hızıdır, çekirdek hızıdır, ekran kartının bilmem kaç bit olduğudur, falandır filandır. Normal seviyenin üzerinde bilgisayar/bileşen bilgim olsa da, bu noktada profesyonellere işi bırakmak gerektiğinin farkındayım..

Açıkçası biraz "uç" noktalara varayım istiyorum bu alımda. Gelişen teknoloji ve çizim programlarının geldiği noktayı düşünürsek, 2 sene sonra nelerle karşılaşacağımız belli değil sizin de ön göreceğiniz üzere.. Aldığımız makinanın bi-nevi 2 sene sonra bizim tabirimizle "çöp" olmaması adına, almışken "çizim/tasarım/analiz" açısından en iyisi olsun istiyoruz.

Yaptığım bir kaç araştırma sonucu genelde, oyun performansına yönelik laptoplar ile karşılaştım. Work stationlar var, onlar da açılış/kapanış süreleri, mevcut ağırlıkları vs gibi özellikleri yüzünden açıkçası bana ters geliyor. Kaldı ki onlarda uç noktaya çıkalım dediğimiz zaman efsane fiyatlarla karşılaşıyoruz ki, o kadarına da gerek yok. :)

Tahminen 4.000 / 5.000 TL civarında, söylediğim gibi ihtiyaçlarımızı en iyi karşılayabilecek bir notebook'u nereden ve nasıl temin etmeliyiz?

Yardım ve görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlar.

Şimdiden sağolun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caqri -- 28 Ağustos 2013; 19:34:11 >

• caqri kullanıcısına yanıt
    Belirttiğiniz kullanım için i7 işlemci, harici orta veya üst sınıf ekran kartı barındıran cihazlar işinizi görecektir. Ağır oyuncu serilerinden farkları; hafiflik, daha düşük konfigürasyon (ssd-düşük grafik kartı vb.), tek fan vs. gibi özellikler olur. Sadece işlemcinin yüksek olması ; çizim, render vs. gibi programlar için hem randıman açısından hem de ileriye dönük olarak düşünülebilir. Ancak standart(3630mq-4700mq) i7 işlemcilerin daha üst modellerini barındıran cihazlar çok abartı rakamlardan satılıyor. Ek olarak; çizim programları için kullanılan ; amd firepro veya nvidia quadro serisi mevcut olan cihazlarda uçuk rakamlar kullanılıyor.

Yüksek işlemci ve standart olarak; asus n56vz, msi ge60 2oe (4.nesil 4700mq-gtx765m), lenovo y500 gibi ürünlere bakabilirsiniz ya da zamanınız varsa; asus n550 , lenovo y510p gibi ürünleri bekleyebilirsiniz. Ayrıca mac pro ve ağırlık önemli değilse yüksek donanımlı oyuncu serilerine de bakabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Etrüsk -- 28 Ağustos 2013; 23:21:26 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.