Şimdi Ara

3 Büyüklerin kollanma hikayeleri :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şimdi hepimiz eğri oturup doğru konuşalım, bu ülkede en güçlüler kim ? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş, en mağdur olanlar kim ? Yine aynı 3 takım :) Hem çok güçlüyüz hem çok mağduruz...Sen kollandın, sen rakibi ayarttın, hakemi ayarttınız vs vs bitmeyen tartışmalar...

Bakın bu ülkede parayı yayıncı kuruluş veriyor, Tff dağıtımını organize ediyor. Bu ligde rekabet olmazsa para olmaz, o sebeple bazı dümenler dönmesi şaşırılacak olaylar değil...Durum böyle olunca bir noktadan sonra taraftar olarak olan olmayan her şey üzerine komplo teorileri üretiyoruz. O sebeple, şaibeli sıkıntılı gördüğünüz konuları çokta tartışmanın kafa yormanın manası yok...Bana yapıldı sana yapılmadı mevzusu yapmayın, bu sezon özelinde bile bir ton hata yapıldı hepimize ve rakiplerimize karşı...

En basit örnek, Akhisar/Okan Buruk Galatasaray'a maçı satıyor dediler, as kadro çıkmayacak dediler. Maçta rahat öne geçince millet aynı düşüncede devam etti, hatta penaltı kaçınca ayyuka çıktı/hatalı penaltı kararı olmasına rağmen.... Fakat aynılarını maç içinde bizde yaşadık :) Bursa-Fenerbahçe maçı içinde şimdi benzerleri konuşuluyor :) Dediğim gibi o kadar tuhaf olaylar yaşandı ki, komplo teorileri üretmeden duramıyoruz.

Fakat kollanma, doğranma tek bir takımdan ziyade yayıncı kuruluş çıkarları doğrultusunda yapılıyor.

• Herkesin ne işine geliyorsa o. Örnek Beşiktaş başkanı kendi lehine hakem hatası olunca çıkıp onlarda insan olabilir dedi konuyu kapattı, aleyhlerine olunca ise ağlıyorlar. Fener kendi aleyhlerine olunca ağlıyorlar, dün Aykut Kocaman 4-5 tane lehimize hata var dedi normalleştirdi. Dün 4-5 hata yüzünden maç kaybetseydi nasıl ağlardı. Bizim de hiçbir farkımız yok. Dün Bursa maçına o kadar laf ettik. Ancak Alanya maçına çok ses çıkarmadık. Kimin işe nasıl geliyorsa o...
  • Aglamalarinin sebebini ben suna bagliyorum; Genclerbirliginde de hakem hatasi ile maglup olabiliyor. Ama goz onunde olmadigi icin ve de buyuk paralar donmedigi icin coginlukla hakem hatasi oluyor. Alt liglerde de durum ayni. Ama dikkat edin cogunlukla diyorum. Ama buyuklerin maclarinda hakem kafasinda bir suru tilkiyle cikiyor maca. Seyredin derbi maclarini hele. O kadar cok eyyam var ki bunlara hakem hatasi diyemem ben. Dusunebiliyor musunuz bir hakem 4 cm ile ofsayt karari verebiliyor akan oyunda ki o kadar yetenekli. Ama formasini cikaran oyuncuyu goremiyor. Ben sahsen biktim bu hakemlerden ve yoneticilerden. Besiktas taraftarina magdur sifati da bu yuzden yakistiriliyor zaten. En cok kim sampiyon olmussa bu ligde en fazla o kollanmistir kimse kusura bakmasin. Gecen sene var olsaydi BESIKTAS sampiyoN olamazdi.diyen akbabalar bu sene var olsaydi BESIKTAS sampiyon du diyemiyorlar. Bu yuzden uc buyukler bu kadar "buyuk"ler. Ha adil olsa lig nr olur du ankaragucu mu sampiyon olacakti diyebilirsiniz. Ama adil bir ligde herkes emeginin karsiligini alirsa daha iyi buyur takimlar. Misal ben BESIKTASi siz kendi takimlarinizi niye elslestiriyorsunuz? Atmissin bir tane 2.yi at da karsi takimi sindir gelemesin diyorsunuz macta. Ligde de boyle. Kayseri atiyor gol BESIKTASA hakem ofsayt diyor. Soldado atiyor kendini yere MALATYA ya penalti atiliyor. Ahmet adama deymiyor kirmizi kart GALATASARAYin rakibi 10 kisi. Ulan bir olur iki olur. Adam diyor satmisim anasini nasilsa bize birakmazlar sampiyonlugu diyor. Butun umidi bitiyor. Ki tffnin siyasilerin vs ayrimciligini katmadim bile.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Güzel bir konu aşağılarda kalmış..

Yazan akadaşlara katılıyorum.

Futbolu psikolojik rahatlama aracı olarak kullanıyoruz.
    Yaşamımızdaki sıkıntılardan meydana gelen, öfkeyi, siniri karşı taraftan ve başarısızlık durumlarında da kendi takımımızdan çıkartmaya çalışıyoruz..

Bunun üzerine empati yapmayı sevmediğimiz için:
    Lehimize olan hataları görmezden geliyoruz. Bu da karşı tarafı daha fazla geriyor.

Keşke herkes empati yapabilse, sağlıkı, mantıklı düşünebilse.

Ama olmuyor ortam giderek daha da çok geriliyor..

Bu anımı daha önceleri de yazmıştım. Bir kere daha yazayım.

Askere gideceğim. 3 gün yol verdiler. Nişanlımla bir gün daha geçireceğimdem daha çok Galatasaray'ın M.United ile yapacağı maçı seyredebileceğim diye seviniyordum. (25 sene önce civarı) Maç 3-3 bitmişti ve çok sevinmiştim.
    (FB'liyim)

O zamanlar çoğu kişi benim gibiydi. Rakiple yine atışma vb vardı. Ama böyle tahammulsüzce değildi..

Ortam giderek gerildi. Sürekli rakip takımları suçlayıcı, aşağılayıcı söylemlerden sonra;
    O keyifli ortamlar geride kaldı.

Artık çoğu kişi, benim gibi, rakiplerinin Avrupada dahi başarılı olmasını istemiyor.
    Çünkü biliyor ki o başarılar kendisine alay, küçük görme, aşağılama vb. olarak geri dönecek.

Keşke bu durumlar düzelse diyorum. Ama, daha da kötüye gidecek gibi geliyor bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdemir -- 9 Mayıs 2018; 9:53:33 >

• Bu her ülkede olan bir şey, ingiltereye gidin orada da soru işaretleri konuşulur, italyada da, ispanyada da. Futbolun doğasında bu var. Hele ki bizimki gibi ülkenin %95lik kısmı 3 takımı tutuyor ise illaki maçlara verilen hakemlerin bir takımı tutma ve bu yüzden de hatalı bir durumda kafaların karışması oluyor.

Futbol oynayanlar az çok bilecektir. Her an maçı takip etmezseniz çok rahat bir şeyleri kaçırabilirsiniz. Sonuçta karşınızda bir ekran yok. Hakem hatası olarak konuşulan şeylerin çoğu da anlık hatalar oluyor genelde. Bir maçta hakemlik yapmak belki o maçta oyunda olmaktan bile daha fazla dikkat ve oyun kontrolü gerektirir.

Yardımcılar vs. de uyursa o anlık hatalır düzeltmek de pek mümkün olmaz genelde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.