Şimdi Ara

3 D MARK 2006 PUANIM 11052 daha da gelişebilr mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hiç bir şey bilmeden başladığım o.c. olayında yardımlarınız (cevaplarınız) sayesinde biraz yol aldım.

Aşağıdaki değerleri stok fan ile aldım. Daha ilerleyebilir miyim? Varsa önerileriniz neler?

3  D MARK 2006 PUANIM 11052 daha da gelişebilr mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdar baykal -- 5 Ekim 2007; 1:02:10 >

• Birde hala cevap alamadığım bir konu var aşağıda da gözükeceği gibi speed fan programında gözüken temp 1 değeri anladığım kadarıyla işlemci sıcaklığını gösteriyor. Fakat bende bu değer boşta ve yükte aynı seviyede (46-47) derece kalıyor. Bu değer iyimi ve aynı kalmasını nasıl açıklayabilirsiniz?
    (everest programında bu değer AUX olarak gözüküyor )

Temp 2 (everestte anakart sıcaklığı olarak gözüküyor) için sıcaklık değeri yükte çok mu fazla?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdar baykal -- 5 Ekim 2007; 1:01:07 >

• Temp 1 kuzey köprüsü sıcaklığını gösteriyor... Temp2 ise işlemci sıcaklığı
  • ıslemcın guzelmıs kardesım gulegulekullan ıyı puan her oyun full oynarsın 22"lık monıtörle
  • 11510 gibi yeni bir skor var fakat stabil olmadığı için (cpu-z ve orthos da hata ve donma oldu) önemli değil

Bu arada Erdemliol hocam temp 2 konusunda haklı olduğunu anladım çünkü işlemcimin max çıkacağı sıcaklık 72 derece fakat az önce 74 ü gördü ve hata verdi.

Bu arada stok fanla 1.55 voltaja kadar çıktım (normla değer 1.35) daha fazla çıkmam sakıncalı mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdar baykal -- 5 Ekim 2007; 14:14:22 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: serdar baykal

Bu arada stok fanla 1.55 voltaja kadar çıktım (normla değer 1.35) daha fazla çıkmam sakıncalı mı?

Bence stok fanla o kadar çıkmazsan iyi edersin. sıcaklıklar yüksek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyido -- 5 Ekim 2007; 12:30:04 >
  • hocam evrenli mi olalim erdemli mi karar ver.

guzel bir sogutman olsa o kart ve islemci ile daha yuksek skorlar alman lazim hatta karti bile elleme sirf islemciye calis gene gecersin ama sicakliklarin bence de cok yuksek birak daginik kalsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yüksek derken boşta ki sıcaklıklarda mı sorunlu?

Yükteki sıcaklıklardan hangisi daha tehlikeli? (temp 1-2)

Gpu sıcaklık değeri için tam yükteyken ne kadar çıkılabilir?

Bu arada yanlış olması diye yazıyorum. Bıos da voltaj yükselttiğim bölümler

cpu için cpu voltage control

ram için DDR 2-3 OVER VOLTAGE CONTROL.
    Bu ram için verdiğim voltaj değeri + 0.3 v 0.4 çıktığımda pc açılmıyor ve anakarttaki pili çıkarmam gerekiyor.

Birde FSB OVER VOLTAGE CONTROL ve G MCH OVERVOLTAGE CONTROL (+0.1-..-0.3 arasında değişiyor)
    bu değerler neyi ifede ediyor? Bunlar ile iligili herhangi değişiklik yapmalı mıyım?

Tekrar teşekkürler...
  • yeni puanım tat ve orthos da yarım saat testte sorunsuz.

• yükte sınıra dayandım artık ram gecikme zamnlarını azaltınca anakart sıcaklığı da artttı. Stok fan ile stabil bu kadar.

• super pı puanı nasıl (14844)? Gecikme zamanlarını fazla azalttım. Anakart sıcaklığı 50 üzeri oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdar baykal -- 5 Ekim 2007; 16:06:35 >
  • güzel değeler ama bence o işlemci o sıcaklıklarda hiçde werimli çalışmaz.

test ettim sorunsuz diyebilirsin ama şöle söliyim.

1)oyun esnasılda fan seslerinden kafan şişer
    2)Aşırı sıcaklık yüzünden makina kapanabilir
    3)Durup dururken mavi ekran werir makina
    4)core sıcaklıkları arttıkçada performans kaybı yaşarsın

iyi bir soğutma al derim.

şunuda ekliyim. bu söylediklerim öle 30 dk 1 saat gibi kısa çalışmalar değil.gün boyu kullanım yada 6-8 saatlik bir sürede oluşabilecek sorunlardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dangerousx -- 5 Ekim 2007; 16:10:09 >
  • Zaten az sonra hem ram hem cpu için biraz daha aşağı çekeceğim değerleri. Birde şunları öğrenebilir miyim?

Bıos da voltaj yükselttiğim bölümler

cpu için cpu voltage control

ram için DDR 2-3 OVER VOLTAGE CONTROL.

Bu ram için verdiğim voltaj değeri + 0.3 v.
    0.4 çıktığımda pc açılmıyor ve anakarttaki pili çıkarmam gerekiyor.

Birde FSB OVER VOLTAGE CONTROL ve G MCH OVERVOLTAGE CONTROL (+0.1-..-0.3 arasında değişiyor)
    bu değerler neyi ifede ediyor? Bunlar ile iligili herhangi değişiklik yapmalı mıyım?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.