Şimdi Ara

3 gb ekran kartını 1 gb görüyor (yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
4.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ttnet kampanyasından aldığım Lenovo g570 model bir laptopum var.Ekran kartı ati 6370m.Ekran kartına dxdiag'tan baktığım kadarıyla 3 gb olarak gösteriyor, fakat oyunlar 1 gb'ını görüyor.Bu sorunu çözmek için ne yapmalıyım.

Not:Lenovo nun sitesinden driver güncelledikten sonra adı ati 7370m oldu.

Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjk55bjk55 -- 28 Ağustos 2012; 19:38:53 >

• kusura bakmayın uplamak zorundayım up up up
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk55bjk55

Arkadaşlar ttnet kampanyasından aldığım Lenovo g570 model bir laptopum var.Ekran kartı ati 6370m.Ekran kartına dxdiag'tan baktığım kadarıyla 3 gb olarak gösteriyor, fakat oyunlar 1 gb'ını görüyor.Bu sorunu çözmek için ne yapmalıyım.

Saygılarımla...

Selam
    Ekran kartınız 1 GB kardeş.. Zannedersem siz RAM ile karıştırıyor olabilirsiniz.
    Kolay gelsin..
  • hayır dxdiag ın ekran kısmında 3 gb yazıyor ayrıcada bilgisayara sağtık özllikler dediğimde ram 4,00 gb olarak gözüküyor.Kısacası ramle alakası yok
  • quote:

hayır dxdiag ın ekran kısmında 3 gb yazıyor ayrıcada bilgisayara sağtık özllikler dediğimde ram 4,00 gb olarak gözüküyor.Kısacası ramle alakası yok

Selam
    Siz en iyisi bilgisayarınızın özelliklerini AIDA64 veya GPU-Z programları ile denetleyin kardeş.
    3 GB ekran kartınızın bulunduğunu hiç zannetmiyorum!
    Kolay gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay_KG -- 28 Ağustos 2012; 20:11:47 >
  • ayrıca dxdiag'ta tam olarak 3 gb değilde 2838 mb olarak gözüküyor ekran kartı
  • quote:

ayrıca dxdiag'ta tam olarak 3 gb değilde 2838 mb olarak gözüküyor ekran kartı

Denetleyeceğiniz programları yukarıda yazdım kardeş..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • son olarak bir de ss vereyim

• quote:

son olarak bir de ss vereyim

Selam
    Laptopunuzu bir çok yerde araştırdım ve hiç bir yerde 3 GB yazanını görmedim. Belki sizinkisi özel olarak takılmış veya size özel hazırlanmış bir ekran kartı olabilir.
    Yukarıdaki verdiğim programlarla bakın ekran kartınızın bellek durumuna. Dxdiag yanlış görüyor olabilir..
    Kolay gelsin..

• aida ss si

• anlamadığım dxdiag ın neden yanlış gösterdiği ve driver güncelledikten sonra kartın adı neden bazı programlarda 7370 m oldu ayrıca bu pc için overclock un nasıl yapıldığını anlatırsanız sevinirim
  • quote:

aida ss si

Eklediğiniz resimde ne olduğu açıkça ortada. Editledim ve buraya ekliyorum..
    Kolay gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay_KG -- 28 Ağustos 2012; 20:42:50 >
  • bir sorum daha olacak pc 1.5 senelik ilk aldığımda driver güncellemediğimde o zamanki driver ler la crysis 2 full ayarlarda kasmazken 6 aydır oyunlarda kasıyor nedenini açıklarımısınız?
  • bilgisayarı açıp temizlesem düzelirmi (açmaya korkuyorum)
  • quote:

bilgisayarı açıp temizlesem düzelirmi (açmaya korkuyorum)

Açmaya korkuyorsanız, bence hiç dokunmayın ve bir servise bakım yaptırın derim kardeş..
  • ne kadara yaparlar ve de nerden gönderebilirim samsun'da oturuyorum
  • quote:

ne kadara yaparlar ve de nerden gönderebilirim samsun'da oturuyorum

Samsun'da Lenovo servisi yok mu? Mutlaka vardır, bir araştırın derim.
    Veya internetten Lenovo servislerine bakın..

Mesela ben bir araştırma yaptım ve Samsun'da Toprak isimli bir yer yetkili servis imiş..
    Link:http://www.topraktelekom.com/lenovo-samsun-a-47.html?osCsid=oiv65l4nrgbhq5nniu9sv2f321

Kolay gelsin..

• yardımlarınız için çok teşekkür ederim çok emeğiniz geçti sağolun
  • quote:

yardımlarınız için çok teşekkür ederim çok emeğiniz geçti sağolun

Rica ederim kardeş..
    Yardımım olabildiyse, bundan memnun olduğumu bilmenizi isterm..
    Kolay gelsin..
  • quote:

Arkadaşlar ttnet kampanyasından aldığım Lenovo g570 model bir laptopum var.Ekran kartı ati 6370m.Ekran kartına dxdiag'tan baktığım kadarıyla 3 gb olarak gösteriyor, fakat oyunlar 1 gb'ını görüyor.Bu sorunu çözmek için ne yapmalıyım.

Saygılarımla...

sen laptobu alırken ekran kartında 3gb bellek(2gb ayrılmıştır ) yazıyordur ondan. yani bunun anlamı gerektiği zaman 2 gb ramden alıyor. Bununda bi halta yaradığı yok. zaten senin ekran kartı dandik bişey isterse ekran kartı 10 gb olsun oyun performansına hiç bir katkısı olmaz. benim 9500 gt yide 2.5 gb gösteriyordu dxdiagdan. Aslında 1 gb. Windows 7 ler dxdiagda fazla gösteriyor aslını göstermiyor ama xp de neyse onu gösteriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-58A3AB661 -- 1 Eylül 2012; 2:09:22 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.