Şimdi Ara

3. hdd ama nasıl? (çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 3. bir hdd aldım SATA ama nasıl takılacağını bilmiyorum (2 tane sata takılı bilgisayarımda, bu üçüncü olacak)

aldığım hdd 750 gb seagate 16mb ncq

sadece depolama için kullanacağım. anakart: gigabyte 81955x - royal

bir bilen varsa yardım edin lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuncakaya -- 7 Mart 2007; 11:59:56 >

• Diski satın almadan önce , bilgisayarın kaç SATA desteklediğini kontrol etseydin daha iyi olmaz mıydı kardeşim...

Sanırım piyasada 3 SATA aygıt destekleyen anakart yok ama emin değilim. SATA çoğaltıcı kartlar varsa işe yarayabilir.
  • Anakartında 6 adet sata portu var diğerlerinin takıldığı gibi turuncu boş olanlardan birine takacaksın.Hardiskin power bağlantısını da diğerleri gibi yaparsan bilgisayar tekrar açıldığında tanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavuzzafer -- 6 Mart 2007; 16:18:28 >

• hocam zahmet olmazsa şu sataları işaretleyerek gösterebilirmisin acaba
  • Yanlız her anakartta 6 adet sata çıkışı bulunmamaktadır umarım senınkısınde vardır.;)
    keske bakarak alsaydın

• tamam hocam bana 3 tane lazım işsretlediğinde 4 tane görünüyor. tamamdır o yüzden

peki nasıl bağlıycam

jumper takamam lazım mı
  • Sata jumper yok ki tak gitsin kabloyu ters te takamassınız zaten
    Kolay gelsin.
  • çok teşekkürler arkadaşlar taktım hdd yi fakat bilgisayarımı tıkladığımda görmüyor.

ama everest yada aygıt yöneticisinde görünüyor ne yapmam lazım (bilgisayarımda disket sürücüsü yok)
  • masaüstündeki bilgisayarıma sağ tıkla ve "YÖNET" de
    depolama bölümündeki "disk yönetimi" ne gel
    burda 750 gb lik hdd yi göreceksin ancak biçimlendirilmediği için normalde göremedin.
    o hdd nin üzerine sağ tıkla ve "biçimlendir" de.
    sorarsa genişletilmiş bölüm ve NTFS olarak biçimlendir.
    sonra işlem tamam.
  • hocam sadece

dinamik diske dönüştür
    özellikler
    yardım

var "biçimlendir" yok ne yapmam lazım

bu linkte resmi var

http://img405.imageshack.us/my.php?image=abcju3.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuncakaya -- 6 Mart 2007; 18:16:09 >
  • Partition magic programını kullanarak formatlayabilirsin.

İnceleme için:

http://www.tomshardware.com.tr/community/showflat.m?Cat=&Board=oths&Number=103725

http://www.pcworld.com.tr/detail.asp?pages=articledetail&StrID=20

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavuzzafer -- 6 Mart 2007; 19:57:46 >

• arkadaşlar yardımlarınız için hepinize çok teşekkürler

inventusu aradım hdd yi ordan almadığım halde çok yardımcı oldular telde beraber yaptık. ben aslında gri bölüme yani disk 2 yazan yere tıklıyormuşum. beyaz yere (ayrılmamış yere sağ tıklayıp hallettim ordan formatlanıyormuş.

tekrar çok teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.