Yarı yoğuşmalı kombi taktırdık sadece salon ve oda kullanılıyor peteklerin eni 3 metre civarı kombi 40 dereceye ayarlı. Duyduğuma göre en az 3 petek kullanılmalı yoksa kombinin pompasını elinize alırsınız gibi bir şeyler duydum bu ne kadar doğru ? Bazı kişilerin fazla gaz tüketilmesi için uydurduğu bir yalan mı yoksa gerçekten böyle bir şey var mı ? Termostat falan yok bu arada. Sadece salon ve odayı açtığımda kombinin sanıyorum dönüş borusundan su sesi biraz fazla geliyor 3. peteği açtığımda bu ses bayağı azaldı. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 23 Mart 2021; 21:16:13 > |
3 metre petek kullanmanın bir zararı var mı ?

-
-
tek petek bile yeter. bişey olmaz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ebu abdillahtek petek bile yeter. bişey olmaz.
Yorumunuz için sağ olun. Tek derdim kombiye zarar gelmemesi zaten 1 haftalık bile değil. Salondaki petek uzun bir de benim odamdaki var bu ikisini yakıyoruz 2 kişiyiz zaten ben odada diğeri salonda oturuyor. Şimdi diyorlar kombi pompası zorlanır eline alırsın falan dediklerinde kafam bulanıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 24 Mart 2021; 21:4:13 > -
Pompa ne kadar zorlanırsa ömrü o kadar artar. Pompanın ömrü attığı tur ile doğru orantılıdır ve birde tesisatın kirliliği ile. Pompayı 3 kademeden 2 kademeye indirmek pompanın ömründe 2 katına yakın farkeder. Pompa zorlandığı zaman çıkan ses pompa kaynaklı değildir. Pompa zorlandığında hiç ses çıkarmaz aksine hızlandıkça ses artar, Pompa emiş yapamayınca tesisattan su çekemezse yavaşlar sesi azalır ama suyu çekemeyince bypass hattından çektiği için bypassdan fışkırma uğultusu gelir (bazı modellerdede 3 yollu vanadanda kaçırır). Bypass olmayan nadir kombi modellerinde filitre tıkanınca pompanın sesi daha az duyulur filitreyi temizleyip rahatlayınca ses artar. Bu yıl 200e yakın pompa hazırladım çoğunu test yeri yapıp sesine göre fiyat değeri verdim. Zorlandıkça ses azalıyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tesisata yıllardır bakım yapılmıyor petekler ne durumda allaha emanet peteklerin altı, üste göre daha az ısınıyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam pompa çalışma sesi azalınca mı zorlanıyor yoksa peteklerde su sesi azalınca mı? Elimdeki wilo parapompa 8m petek çalıştırıyor, en düşük kademede en sessiz çalışma şekli oluyor. Bu durum pompayı zorlayıp ömrünü kısaltır mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4810 -- 27 Mart 2021; 18:1:33 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
senin anladığın şekilde bişey yazmadım. zorlanmadan kaynaklı pompada hiçbir zararı olmaz, aksine devir azalacağı için ömrü artar dedim. pompanın kademesi ne kadar düşük olursa o kadar ömrü uzun olur hemde elektrikten tasarruf sağlar ama düşük kademede petekler ısınmayabilir. eğer peteklere su yetiştirebiliyorsa düşük kademede kalması çok avantajlı, ses, elektrik ve uzun ömür açısından
-
Teşekkür ederim kardeşim beklediğim cevabı yazmışsınız.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- kombi sürekli çalışıyor
- kombide bar yükselmesi tehlikeli midir
- kombi bacasından duman çıkar mı
- bosch kombi sifon doldurma fonksiyonu aktif ne demek
- kombi 24 saatte kaç m3 gaz yakar
- az yakan elektrikli ısıtıcı tavsiye
- en iyi elektrikli şofben hangisi
- en iyi kombi markası
- ısı pompası nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X