Şimdi Ara

3. otomobil arasında kaldım. lütfen yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
2.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkeze selam. siteye yeni üye oldum. adım recep engelliyim.

Nasip olursa, Sıfır araç almayı düşünüyorum. %37 ÖTV vergisinden muhafım ve KDV vergisi içinde Mahkemeye başvurursam, KDV vergiside vermiyorum.

Maddi durmum taksitlede olsa en fazla 29 Bin ve 31 Bin liralık otomobil alabiliyorum. vergiler düşünce 20 bin liraya geliyor bu otomobiller.

Benim sorum ise sizlere tecrübelirinizden faydalanarak. kararsız kaldığım aşağıda marka ve modellerini yazdığım otomobiller arasında kararsız kalmamdır.

sizce hangisini almam mantıklı olur. 5 yıl sonra satabileceğim,2. eli sağlam olan, az yakan, güvenilir, servisi iyi olan,yedek parçada sıkıntı yaşıyamayacağım bir marka söylermisiniz. nedenleri ile birlikte, çünkü genelde herkez kendi kullandığı arabayı met eder. bunun için nedenleri ile birlikte yazarsanız çok sevinirim. şümdiden teşekkür ederim. saygılarımla

Volkswagen Polo 1.2 70 PS Trendline

Chevrolet YENİ AVEO SEDAN 1.2 16V LS

dacia Sandero stepwey Blackline 1.5 dCi 75 bg Euro 5

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rakadeniz -- 17 Nisan 2012; 11:30:51 >

• selamlar,iyi günler.

öncelikle %37 den söylediğiniz gibi zaten muafsınız.Ancak KDV olayında işleyen şöyle bir prosedür var.

öncelikle KDV muaffiyeti için dilekçe veriyorsunuz.
    Dilekçeniz reddedilecek.
    Sonrasında aracınızın KDV sini de yatırıyorsunuz.
    Sonrasında mahkeme kararıyla ödediğiniz KDV nin iadesini alıyorsunuz.

hesaplarken bunu da hesaplayın.Araç parasını sayarken bayiye,KDV vermeme gibi bir şansınız yok direk olarak.

araçlara gelirsek,

5 sene sonra 2.elde VW bu markaların hepsinden önde olacaktır ilk etapta bakarsak.

Fiyatlar,

Sandero Blackline 1.5 dCi 75 bg Euro 5 30.900 ( alabileceğiniz en full donanım fiyatı eğer yanlışlık yapmadıysam,pazarlık payıyla bu rakam bir miktar daha düşecektir)

YENİ AVEO Sedan 1.4 16V LT 33,577 TL (yine pazarlık payı var,ve chevrolette lerde pazarlık payı gayet tatminkar oluyor,fiyat sınırınıza çekilecektir bu fiyat.)

Polo 1.4 85 PS Comfortline 33.400 ( pazarlıkla 31-32.000 civarına gelecektir,trendline bomboş 70PS 1,2 alacağınıza 30,000 TL bence buna yönelmelisiniz.)

Alacağınız arabaya 5 yıl bineceksiniz,ötv ve kdv sonrasında aradaki 1-2.000 lira pek bir şey farkettirmeyecektir,boş bir araç almayın.

Burada bir de araç boyutu öne çıkıyor,seçiminizde belirleyici olacaktır.Sedan mı yoksa ?

benim seçimim,sedan araç kullanmaktan daha fazla keyif aldığımdan,donanım açısından gayet tatminkar olması açısından,

YENİ AVEO Sedan 1.4 16V LT - Polo 1.4 85 PS Comfortline - Sandero şeklinde olurdu.

• quote:

Orijinalden alıntı: jack_daniel's

selamlar,iyi günler.

öncelikle %37 den söylediğiniz gibi zaten muafsınız.Ancak KDV olayında işleyen şöyle bir prosedür var.

Dilekçeniz reddedilecek.

hesaplarken bunu da hesaplayın.Araç parasını sayarken bayiye,KDV vermeme gibi bir şansınız yok direk olarak.

araçlara gelirsek,

5 sene sonra 2.elde VW bu markaların hepsinden önde olacaktır ilk etapta bakarsak.

Fiyatlar,

Sandero Blackline 1.5 dCi 75 bg Euro 5 30.900 ( alabileceğiniz en full donanım fiyatı eğer yanlışlık yapmadıysam,pazarlık payıyla bu rakam bir miktar daha düşecektir)

YENİ AVEO Sedan 1.4 16V LT 33,577 TL (yine pazarlık payı var,ve chevrolette lerde pazarlık payı gayet tatminkar oluyor,fiyat sınırınıza çekilecektir bu fiyat.)

Polo 1.4 85 PS Comfortline 33.400 ( pazarlıkla 31-32.000 civarına gelecektir,trendline bomboş 70PS 1,2 alacağınıza 30,000 TL bence buna yönelmelisiniz.)

Alacağınız arabaya 5 yıl bineceksiniz,ötv ve kdv sonrasında aradaki 1-2.000 lira pek bir şey farkettirmeyecektir,boş bir araç almayın.

Burada bir de araç boyutu öne çıkıyor,seçiminizde belirleyici olacaktır.Sedan mı yoksa ?

benim seçimim,sedan araç kullanmaktan daha fazla keyif aldığımdan,donanım açısından gayet tatminkar olması açısından,

YENİ AVEO Sedan 1.4 16V LT - Polo 1.4 85 PS Comfortline - Sandero şeklinde olurdu.
    yalnız içim rahat etmedi,tekrar baktım.

Emsal davada Danıştay şöyle bir karar vermiş,tekrar araştırmakda fayda var.

"Daha önce Adana Bölge İdare mahkemesi tarafından verilen karardan engellilerin otomobil alımında KDV ödemeyeceğine dair kararı Danıştay bozdu. Adana Bölge mahkemesinin kararı: Sıfır Araç alımında Özürlü Aracı KDV'den İstisnadır.!

Danıştay Üçüncü Dairesi engellilerin araç alımında ödediği KDV'yi mahkeme yoluyla geri alamayacağına hükmetti. İlgili karar aşağıdadır:"

TIKLAYIN KAYNAK

• quote:

selamlar,iyi günler.

Dilekçeniz reddedilecek.

araçlara gelirsek,

Fiyatlar,

tabiki evet zaten önce KDV ücretini ödiyeceğim. zaten Arabayı aldıktan sonra KDV makbuzumu gösterek almaya çalışacağım. kdv ücretimi.

bu arada Chevrolet YENİ AVEO SEDAN çok hoşuma gidiyor. tasarımı ve iç donanımı çok güzel ama sonuçta Chevrolet amerikan arabası. çok yakar diye korkuyorum. birde ileride satma durmu Volkswagen gibi rahat olurmu bunuda göz önünde bulundurmak istiyorum. birde dacia Sandero stepwey Blackline 1.5 dCi 75 bg Euro 5 diğerlerine göre motor daha iyi gibi duruyor ama sonuçta Dacia diğerleri gibi kaliteli değildir diye düşünüyorum. haksızmıyım. haklımıyım sizce :D

• quote:

yalnız içim rahat etmedi,tekrar baktım.

Emsal davada Danıştay şöyle bir karar vermiş,tekrar araştırmakda fayda var.

"Daha önce Adana Bölge İdare mahkemesi tarafından verilen karardan engellilerin otomobil alımında KDV ödemeyeceğine dair kararı Danıştay bozdu. Adana Bölge mahkemesinin kararı: Sıfır Araç alımında Özürlü Aracı KDV'den İstisnadır.!

Danıştay Üçüncü Dairesi engellilerin araç alımında ödediği KDV'yi mahkeme yoluyla geri alamayacağına hükmetti. İlgili karar aşağıdadır:"

TIKLAYIN KAYNAK

Alıntıları Göster
    hıım anladım. KDV yi vericez anlaşılan durum onu gösteriyor. bunada şükür %37 ÖTV vergisi yeter, ama genede bu 3 den birisini almakta ben ısrarlıyım ama hangisi işte mesele burada :D

• quote:

Orijinalden alıntı: rakadeniz

hıım anladım. KDV yi vericez anlaşılan durum onu gösteriyor. bunada şükür %37 ÖTV vergisi yeter, ama genede bu 3 den birisini almakta ben ısrarlıyım ama hangisi işte mesele burada :D

Alıntıları Göster
    Aveo'nun yeni teknoloji motoru tahmin ettiğin gibi fazla yakmaz. Zaten bir kaç marka hariç bütün benzinli motorlar yeni teknoloji kullanarak akaryakıt tüketimlerini oldukça düşürdüler. Aveo'nun Hb ve Sedan modeli ile alternatif olarak önereceğim Mitsubishi Colt yakıt olarak seni üzmeyecektir. İkisi arasından Aveo'nun donanımları daha fazladır.

• quote:

burada chevrolet bölümü :http://forum.donanimhaber.com/forumid_581/tt.htm

burada polo 1,2 70 ps trendline başlığı var :http://forum.donanimhaber.com/m_50469601/tm.htm

bir inceleyin isterseniz.Direk kullanıcı yorumlarını da okumuş olursunuz

• 1.2 Trendline Polo pek tatmin etmez. Boş+Boş ve güçsüz bir araç. Sanırım Aveo almanız daha mantıklı olacaktır.
  • Skoda Fabia
  • quote:

Orijinalden alıntı: akcanon

Skoda Fabia
    İmzamdaki linkte 1.2 sedan aracımla ilgili inceleme, bilgi ve yorumları bulabilirsiniz. 1.2 bomboş poloyu şuan bile kimse almazki 4-5 sene sonra sanmıyorumki kimse dönüpte yüzüne baksın. 3 silindir 70 bg motor ve bomboş haliyle işi ilerde çok zor. İlerde değil şuanki güvenlik ve rahatınızı düşünmeniz gerek. O zamana kim öle kim kala. Parasını en çok hakeden araç şuan bu. Bayiler pazarlıkla 29dan bile aşağı inerler. 1.4 biraz çok yakar. LPG gerektirebilir. ESP, yokuş kalkış desteği, hız sabitleyici gibi donanımlar comfortline golfte bile opsiyondur ancak bu araçta standarttır. Aynı şekilde C sınıfı fiat bravonun en dolusunda bile ESP, perde hava yastığı, yokuş kalkış desteği, hız sabitleyici gibi donanımlar opsiyondur ancak bunun en boşunda vardır. Megane'da dynamicten sonra perde hava yastığı başlar. Privilege de bile ESP opsiyondur ve nette gördüğüm kadarıyla yokuş kalkış desteği yok. Örnekler çoğaltılabilir. Ancak can güvenliği ve konfor için bunlar önemli. Biçok marka bunları lüks olarak görürken bu araçta standarttır. Yeni aveo diğerleri kadar boş olsaydı ne kadar ucuz olurdu düşünmek gerek. Üstelik sınıfında en güvenli araç seçildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 17 Nisan 2012; 22:22:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

İmzamdaki linkte 1.2 sedan aracımla ilgili inceleme, bilgi ve yorumları bulabilirsiniz. 1.2 bomboş poloyu şuan bile kimse almazki 4-5 sene sonra sanmıyorumki kimse dönüpte yüzüne baksın. 3 silindir 70 bg motor ve bomboş haliyle işi ilerde çok zor. İlerde değil şuanki güvenlik ve rahatınızı düşünmeniz gerek. O zamana kim öle kim kala. Parasını en çok hakeden araç şuan bu. Bayiler pazarlıkla 29dan bile aşağı inerler. 1.4 biraz çok yakar. LPG gerektirebilir. ESP, yokuş kalkış desteği, hız sabitleyici gibi donanımlar comfortline golfte bile opsiyondur ancak bu araçta standarttır. Aynı şekilde C sınıfı fiat bravonun en dolusunda bile ESP, perde hava yastığı, yokuş kalkış desteği, hız sabitleyici gibi donanımlar opsiyondur ancak bunun en boşunda vardır. Megane'da dynamicten sonra perde hava yastığı başlar. Privilege de bile ESP opsiyondur ve nette gördüğüm kadarıyla yokuş kalkış desteği yok. Örnekler çoğaltılabilir. Ancak can güvenliği ve konfor için bunlar önemli. Biçok marka bunları lüks olarak görürken bu araçta standarttır. Yeni aveo diğerleri kadar boş olsaydı ne kadar ucuz olurdu düşünmek gerek. Üstelik sınıfında en güvenli araç seçildi.

Alıntıları Göster
    değer kaybı en az olacağı için polo öneririm ben bu üçü arasından..

şimdiden hayırlı olsun diyorum..

• Kesinlikle ama kesinlikle yeni Chevrolet Aveo alın yakıt konusunda polo dan fazla yakmaz. Chevrolet in kullandığı motorlar opellerde de kullanılıyor. Cok Amerikan motorlarından degil yani.

Bu arada alabiliyosaniz 1.2 LS degil de 1.4 LT alın derim. Bluetooth v.s tüm donanımlar var.

Pazarlıkla 3000 tl civari indirim yapiyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: `bELa

Kesinlikle ama kesinlikle yeni Chevrolet Aveo alın yakıt konusunda polo dan fazla yakmaz. Chevrolet in kullandığı motorlar opellerde de kullanılıyor. Cok Amerikan motorlarından degil yani.

Bu arada alabiliyosaniz 1.2 LS degil de 1.4 LT alın derim. Bluetooth v.s tüm donanımlar var.

Bende yeni Aveo diyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: `bELa

Kesinlikle ama kesinlikle yeni Chevrolet Aveo alın yakıt konusunda polo dan fazla yakmaz. Chevrolet in kullandığı motorlar opellerde de kullanılıyor. Cok Amerikan motorlarından degil yani.

hocam polo comfortline tip,kalite,marka imajı ve2. el değeri olarak aveoya fark atar.bak ben polo sahibi falan değilim.taraflı yorumlara ve 2-3 donanıma kanma derim.polo alırsan en az değer kaybıyla ve hızlı şekilde satarsın
  • Orijinalden alıntı: rakadeniz

Herkeze selam. siteye yeni üye oldum. adım recep engelliyim.

Engeliniz nedeniyle alacağınız aracın bazı özellikleri olması gerekiyormu.

Örneğin otomatik vites gibi. Bunu göz önüne aldınızmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

Alıntıları Göster
    benim bir arkadaşım da benzer şekilde araç bakıyor, öncelikle belirteyim KDV'yi geri almak sıkıntı olabilir...
    Alamayacakmış gibi düşünmekte fayda var.

Diğer bir husus ise yukarıda bahsedilen indirim konusu, bayiler ÖTV muafiyetini duyar duymaz liste fiyatlarından konuşuyorlar. Chevrolet ve Dacia belki indirim yapabilir ancak VW'den pek bir indirim beklemeyin. Opel'de de durum aynı indirim yapmıyorlar.

Seçenekler ise gerçekten zor.
    ikincci elde ne olursa olsun en fazla değer koruyacak olan Polo'dur bence.
    aralarında sanırım donanım ve bagaj olarak Aveo ön plana çıkarken
    Sandero'nun dizel avantajı var yakıt olarak üzmez ama vergisi diğer ikisinden fazla olacaktır.
    zor bir karar şimdiden hayırlı olsun...

• quote:

Orijinalden alıntı: Fox913

benim bir arkadaşım da benzer şekilde araç bakıyor, öncelikle belirteyim KDV'yi geri almak sıkıntı olabilir...
    Alamayacakmış gibi düşünmekte fayda var.

Diğer bir husus ise yukarıda bahsedilen indirim konusu, bayiler ÖTV muafiyetini duyar duymaz liste fiyatlarından konuşuyorlar. Chevrolet ve Dacia belki indirim yapabilir ancak VW'den pek bir indirim beklemeyin. Opel'de de durum aynı indirim yapmıyorlar.

Seçenekler ise gerçekten zor.
    ikincci elde ne olursa olsun en fazla değer koruyacak olan Polo'dur bence.
    aralarında sanırım donanım ve bagaj olarak Aveo ön plana çıkarken
    Sandero'nun dizel avantajı var yakıt olarak üzmez ama vergisi diğer ikisinden fazla olacaktır.
    zor bir karar şimdiden hayırlı olsun...

Alıntıları Göster
    öncelikle alacağınız araç hayırlı olsun evet engelliler için ÖTV indirimi yapılıyor ayrıca aracınız 5 sene vergidende muaf (MTV) yanlız KDV konusunda hala bir sonuç yok ayrıca mahkemeye verenlerde davaları kazanamadıkları için mahkeme masraflarınıda ödemek zorunda kalmışlar bilgi içinhttp://www.engelliler.biz/forum/ozel-donanimli-otomobiller-motorlu-araclar-h-sinifi-ehliyet/78465-sakat-statusunde-alinan-arac-icin-odenen-kdvnin-geri-alinmasi-islemleri-ve-surec.html

• quote:

Orijinalden alıntı: fikret3968

öncelikle alacağınız araç hayırlı olsun evet engelliler için ÖTV indirimi yapılıyor ayrıca aracınız 5 sene vergidende muaf (MTV) yanlız KDV konusunda hala bir sonuç yok ayrıca mahkemeye verenlerde davaları kazanamadıkları için mahkeme masraflarınıda ödemek zorunda kalmışlar bilgi içinhttp://www.engelliler.biz/forum/ozel-donanimli-otomobiller-motorlu-araclar-h-sinifi-ehliyet/78465-sakat-statusunde-alinan-arac-icin-odenen-kdvnin-geri-alinmasi-islemleri-ve-surec.html

Alıntıları Göster
    Corsa düşündünüz mü?

• quote:

Orijinalden alıntı: gokhan99747

Corsa düşündünüz mü?

Alıntıları Göster
    jack_daniel's
    ilgin için teşekküğr ederim gönderdiğin linkleri dikkatli okuyacağım.

buarbu
    arkadaşım şuanda manuel vitesli araba kullanıyorum. arabayı aldığım zaman tertibatı kendim yaptırıyorum sorun değil. zaten tertibat yaptırdığımız için ÖTV vergisi vermiyoruz

bu arada opel korsa ve skodaya bakmak aklıma gelmedi onlarada bakayımda, ama gönlüm sanki aveo ya % 60 daha fazla kaydı gibi :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rakadeniz -- 18 Nisan 2012; 9:31:19 >

• quote:

tabiki evet zaten önce KDV ücretini ödiyeceğim. zaten Arabayı aldıktan sonra KDV makbuzumu gösterek almaya çalışacağım. kdv ücretimi.

bu arada Chevrolet YENİ AVEO SEDAN çok hoşuma gidiyor. tasarımı ve iç donanımı çok güzel ama sonuçta Chevrolet amerikan arabası. çok yakar diye korkuyorum. birde ileride satma durmu Volkswagen gibi rahat olurmu bunuda göz önünde bulundurmak istiyorum. birde dacia Sandero stepwey Blackline 1.5 dCi 75 bg Euro 5 diğerlerine göre motor daha iyi gibi duruyor ama sonuçta Dacia diğerleri gibi kaliteli değildir diye düşünüyorum. haksızmıyım. haklımıyım sizce :D

chevrolet amerikan degil güney kore malıdır. Piyasadaki çoğu araba hemen hemen aynı yakar.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.