Arkadaşlar bu liseye geçtiğimden beri 3. senem oldu düzenli ders çalışamadığım.Oks de son zamanlarda çalışıp dershane zoruyla 420 küsür bir anadolu lisesine gelmiştim.Hocalarımız iyi okulumuz iyi fakat bir türlü ders çalışamıyorum.
Ders çalışmak istiyorum fakat nerden başlayacağım hep sorun oluyor.Bu yaz günde 12 saat çalışıp açıklarımı kapatmayı düşünüyorum ama hala nerden başlayacağım hakkında bir fikrim yok.
Sizce nasıl bir çalışma yapmak lazım ? Hangi kitapları alayım,hangi sırayla çalışayım konuları ? Mf öğrencisiyim. Burada ders çalışma konusunda bayağa tecrübeli arkadaşlar var anladığım kadarıyla. Maşallah forumun yarısı İtü Bilgisayar mühendisliğinde okuyor
kardeş öncelikle sunu soyleleyim yazın 12saat falan calısamazsın kafan kaldırmaz mesela gunde bugün 2saat yarın 2.5saat calıs arttırak git gidebildign kadar.
Şimdiden çalışmaya başlarsan yazın en fazla 6 saat çalışmak uygun düşer.
12 saat çalışmak doğru değil.
Saat olarak değil soru veya konu olarak sınıflandır çalışmanı. Çalışmadan önce bir plan çizersen bunlara göre uygulaman daha kolay olur. Tabii uygulayacağına inandığın bir plan olmalı.
quote:
Orijinalden alıntı: Forlan7
kardeş öncelikle sunu soyleleyim yazın 12saat falan calısamazsın kafan kaldırmaz mesela gunde bugün 2saat yarın 2.5saat calıs arttırak git gidebildign kadar.
Neden olmasın ki ?
Sabah 7 de kalkmayı alışkanlık haline getirdim,tatil okul neyse artık 7 de ayaktayım her gün.
Yarım saat - bir saat çay koyup birşeyler atıştırsam dinlensem kendime gelsem saat 8. Bu saatten saat 1e kadar 1 saat çalışma 15dk ara giderim,2 ye kadar ara veririm 2den aynı sistem saat 7 olur 3 saat ara veririm aynı sistem saat 3 gibi uyurum diye düşünüyodum.
Ama 12 saat olmazsa 6 olmasada 8 saate uyarlayabilirim bu sistemi.
Soru çözmeyi seviyorum ama konulara hakim olduğum zaman.Sistemli bir konu kapatma yapabilirsem çok soruya takılmadan rahat rahat çözerim diye düşünüyorum.
@Forlan7
Yaza girmeden bu artırma işine başlayayım.Öneri için sağol ;)
@techraven
İyi bir plan çizersem her türlü yaparım.
3yil yatıp bu yıl durumum iyi diye az çalışıp mezuna kalan biri olarak, yazın 12saat çalışamazsın bunu unut bi kere, hic calismadiysan bu zamana kadar günde 1saat ile başla ve haftada 45er dk arttir 1ay sonunda çalısmayı öğrenmiş olursun, 1ay bitimcede istikrarlı bir bicimde devam et, erken saatlerde kalkıp çalışman gunu daha verimli kullanmanı saglar, bastan sunu soyleyim durumun ne olursa olsun istersen Cok iyi sonuclar al hic bir zaman çalısmayı bırakma, bi sınav ne bilgi, ne zeka nede başka bisey ölçüyor, bu sınavı çalışan kazanıyor, ben Cok iyi yerlerden diplere düşmüş biri olarak gördüklerimi söylüyorum, düz liseli bi arkadasım temeli bile yoktu, çalıştı herkes 3-4calisirken o 8-9saat çalıştı ve 10bine girdi
Bu zamana kadar yatıp birden 12 saat günlük çalışmaya geçemezsin.Önce derslerle ilgili kou planlamanı yap.Sonra günlük 2 saat çalış.Her hafta üstüne 30-45dk koy.Dershaneye gidersen rehberlik hocalarından yardım alabilirsin.Başlarda çok sıkı çalışma biraz esnek ol yoksa son zamanlarda çabuk bıkabilirsin
Dershanenin Haziranda 2 hafta ygs kampı varmış.Bu kamp sırasında ilk gün 2 saat çalışıp her gün 15dk artırırsam 6 saat bir çalışma süresine ulaşmış oluyorum.Bu 6 saati de zaten hızlandırtmayla beraber (5 ders) kaldırabilirsem tüm yaz istediğim yoğunlukta çalışabilirim diye düşünüyorum.
hangi dersane?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme