Şimdi Ara

3 Senem gitti (Keşke babamı dinleseydim) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
571
Cevap
4
Favori
25.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pixelllll

Git başka şehire burada bazı yorum yapanlara kalsa başka şehirde üniversite okuyan her kız onların gözünde o* felan. Şu yorumları yapan sözde inançlı düzgün insanlar kendileri karşı cinsi sadece bir araç olarak gördüklerinden zıt bir tepkiyle kendi kızları olduğu empatisini kurarak böyle bir cevap verebiliyorlar. Bu kadarda benciller aslında akıllarından geçen tek yaşayan veya üniversiteye başka şehirde giden kızları kolayca sınıflandırabilme rahatlığına kavuşabilmektir.
    Bu arada yurtdışında da iş bulabileceğin bir bölüme gidersen ve ingilizce öğrenirsen iyi olur. 2.bir kurtarıcı seçeneğinin olması güzeldir.

Çok haklısınız, ben onların bu durumunu anladım, pek de üstlerine gitmemek lazım olduğuna karar kıldım. Doktor kendi haline bırakın dedi misali. evet, zaten dil öğrenmek de hedeflerimin arasında var, hayallerim çok güzel. Olmayacak diye korkuyorum. Yurtdışı hayalim de var. Zaten amacım genel olarak kendimi geliştirmek olduğu için yabanci dil bunların olmazsa olmazı. teşekkür ederim vakit ayırdığınız için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Zordurumsinyali

quote:

Orijinalden alıntı: Lityum123

Fatih koleji sanirim okulun

Hayır, Fatih Koleji değil.

İyi o zaman fişlenmekten başka ise yaramadi orda okumam zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: babadol

10 sene sonra geriye dönüp bakınca baban da sen de pişman olacaksınız. O yüzden akıllıca düşünüp karar ver. Gerçekten özgür olarak hayatı öğrenip, güzel zaman geçirip, üniversite mi okumak istiyorsun, yoksa gidip başka şehirde doya doya serserilik yapıp çöpe atacak yeni yıllar mı arıyorsun ona cevap ver kendi kendine. Hayatının en verimli ve geleceğini en çok etkileyecek yıllarındasın, benzer durumları ben de yaşadım, bazı kararlarımı kendim verebildim, ona rağmen pişmanlıklarım var.

"Gerçekten özgür olarak hayatı öğrenip, güzel zaman geçirip, üniversite okumak" şıkkını tercih ediyorum. Serserilikleri yaptım, bitti. Geride kaldı. Bunu anlatmaya çalışıyorum. Haklısınız. Babam zaten şu an pişman beni o koleje verdiği için. Ama ben gene de benim için cabaladi deyip, vicdana geliyorum. Sıkıntım da bu ya zaten, ama burada yapılan yorumlar tatmin etti beni. Vicdanım rahat artık. Herkese çok teşekkür ederim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: 480mrt

E yapacak tabii ki varlık sebebin o. Kaldı ki maddi fedakarlıklardan kastın kolej parası ise sen istememişsin zaten, faydasından çok zararı dokunmuş. Çekme vicdan azabı gerek yok

Babam öyle düşünmüyor. Yapmayadabilirdim diyor. Paramı pavyonlara, kadınlara da yedirebilirdim diyor. Evet, ben bayağı sıkıntı çektim o okulda. Haklısınız, teşekkür ederim.

• Benzer bir durumdayız. Bende dindar bir kolejde okudum berbattı. Şimdi yurtdışına gitmek ve üniversiteyi orda okumak istiyorum ama takmışlar burda çok güzel bir üniversiteyi kazandın geleceğin çok parlak diyorlar. Benim hayatım benim kararlarım ama buna anlayış göstermiyorlar. Annemde duygusal düşünüyor benden ayrı kalmak istemiyor. Ne yapacağım bilmiyorum kaldım şu lanet şehirde..
  • Zordurumsinyali kullanıcısına yanıt
    Sırf şu başa kakma olayından ötürü giderdim ben olsam. Rica ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nano6824

Seni gerçekten anlıyorum, karar veremiyor elindekinden de olmaktan korkuyorsun. Belki kalırsam bir anda bir şey olur hayatım güzelleşir diyorsun. Fakat bunlar hiçbir zaman olmayacak. Şehir dışına gidersen daha iyi de olabilir çok daha kötü de fakat burada kalırsan çok daha kötü olacak bunu içten içe biliyorsun. Bir de pişmanlık çökecek üzerine. Karar senin senin hayatın sonuçta

Evet, aynen öyle düşünüyorum. Tam da içimden geçenlerin yazıya dökülmüş hali. Evet, bu mesaj çok iyiydi. Teşekkür ederim, şimdi daha güzel dusunebiliyorum, vicdanım rahat. Teşekkür ederim bütün yorum yapanlara da, vakit ayırdığınız için.

• quote:

Orijinalden alıntı: samsungj7

Bence yalan söylüyorsun. .. Provoke amaçlı konu..

Neyi provoke edeceğim, anlamadım?

• quote:

Orijinalden alıntı: AvriL<3

forum üsküdarlı dolu 1 üsküdarlı daha

Üsküdarlı değilim, sadece Üsküdar'da oturuyorum. İstanbul benim için gri bir şehir artık. Siyah diyelim hatta.

• quote:

Seni gerçekten anlıyorum, karar veremiyor elindekinden de olmaktan korkuyorsun. Belki kalırsam bir anda bir şey olur hayatım güzelleşir diyorsun. Fakat bunlar hiçbir zaman olmayacak. Şehir dışına gidersen daha iyi de olabilir çok daha kötü de fakat burada kalırsan çok daha kötü olacak bunu içten içe biliyorsun. Bir de pişmanlık çökecek üzerine. Karar senin senin hayatın sonuçta

Şehir dışına giderse hayattaki zorlukları kendi başına aşmayı öğrenecektir. ben erkeğim ama tek yaşıyorum evde kendim yemek yapıp yiyorum yine kendim 3 5 birşey kazanıyorum krediyle beraber yetiyor da üniversiteyi bazı hocalarla ilgili sorunlardan bıraktım birsüre ki zaten şu gitmediğim dönemde hem elektronik hemde yazılım anlamında daha çok şey öğrendim. Üniversiteler çoğu hocanın sabah 8 10, akşam 7,10 işyeri gibi gördüğü kurumlar olmuş. Haftanın 3 günü 20yıl öncekinin türkçe kaynaklarıyla öğrenciye sadece sunum yaptıran ve olurda bir sorulan soru sayesinde kitaptan okuyup öğrendiği teorik bilgiler dışında en ufak birşeyle karşılaşsa konu hakkında bir düşünce sunamayan egoist insanları hemen farkediyorsun. Ben genelde bazı dersler haricinde bu vakti uyuyarak geçirirdim yada telefondan birşeyler kitap felan okurdum.

Tabi arada dersi umursamayan tavrıma karşılık sorular sorardı başta sonra sıra bana gelince bir hafta sonra -eee ben senin o dediğin şeyi araştırdım şöyleymiş.. (yanlış öğrenmiş yine) Sonrasında artık rahatsız etmemeye başlıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: AMD Athlon 840 Kaveri

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AMD Athlon 840 Kaveri

Harun abla lan bu
    Millette ciddiye alıp cevap veriyo

Konu gayet ciddi. Konuyu saptiracaksaniz, tabii ki sayfadan çıkabilirsiniz, izin veriyorum.

Tamam ciddi olsun . Peki ne haltlar yedin baba evinde . Ne tür çılgınlıklar yaptın . 90'lı çocuk ile çıkarken acı tecrüben nedir? Merak ettim sadece

Orası konu dışı, orasını bosvermelisin. Gecmiste yaşandı bitti, ne diye tekrar hatıra getireyim? Sorduğum soruya odaklanmalisin.

• quote:

quote:

E yapacak tabii ki varlık sebebin o. Kaldı ki maddi fedakarlıklardan kastın kolej parası ise sen istememişsin zaten, faydasından çok zararı dokunmuş. Çekme vicdan azabı gerek yok

Babam öyle düşünmüyor. Yapmayadabilirdim diyor. Paramı pavyonlara, kadınlara da yedirebilirdim diyor. Evet, ben bayağı sıkıntı çektim o okulda. Haklısınız, teşekkür ederim.

Pavyonlarda yeseymis de din tuccarlarina vermeseymis rizkinizi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tecrübe herşeyden önce gelir. Git ve savaş. Git ve kazan.
  • quote:

quote:

quote:

Fatih koleji sanirim okulun

Hayır, Fatih Koleji değil.

İyi o zaman fişlenmekten başka ise yaramadi orda okumam zaten

Tavsiyem, özel okuldan ziyade devlet okullaridir. Özel okula boşuna para dökmeyin derim, siz bilirsiniz yine de.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ø

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ø

Türkiye'de dindar kolej yok, seküler kanunların kontrolündeki bir okul din ile alakalı olamaz zaten. Medrese dışında bir okula "dindar eğitim kurumu" denilemez.

Turkiyede dindar kolej var, hem de bir suru.

Seküler müfredata uyduğunda dindar olmuyor.

Her neyse, detayları beni pek alakadar etmez, neticede ben mağdur oldum o okulda. Konumuz kolejin dindar olup olmamasıyla alakalı değil.

geçmiş olsun, hayra yormak en kestirme yol, belkide babanın düşündüğü olacaktı, serserinin biri takıp geçecekti

• quote:

Orijinalden alıntı: BRO EAGLE

Benzer bir durumdayız. Bende dindar bir kolejde okudum berbattı. Şimdi yurtdışına gitmek ve üniversiteyi orda okumak istiyorum ama takmışlar burda çok güzel bir üniversiteyi kazandın geleceğin çok parlak diyorlar. Benim hayatım benim kararlarım ama buna anlayış göstermiyorlar. Annemde duygusal düşünüyor benden ayrı kalmak istemiyor. Ne yapacağım bilmiyorum kaldım şu lanet şehirde..

Aynen, bende aynı "kaldım su lanet şehirde" diye her gün İstanbulla savaşıyorum. Aynı durumlarimiz. İnsaAllah hedeflerimize ulaşırız, birbirimize dua edelim, olur mu?

• quote:

Sırf şu başa kakma olayından ötürü giderdim ben olsam. Rica ederim.

Evet, nerdeyse her gün başıma kakiliyor.

• Beyler uzulerek soyluyorum konu csb. Herif metin2 konusu falan acmis kiz degil yani

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • No ss no güven

• quote:

Orijinalden alıntı: pixelllll

quote:

Şehir dışına giderse hayattaki zorlukları kendi başına aşmayı öğrenecektir. ben erkeğim ama tek yaşıyorum evde kendim yemek yapıp yiyorum yine kendim 3 5 birşey kazanıyorum krediyle beraber yetiyor da üniversiteyi bazı hocalarla ilgili sorunlardan bıraktım birsüre ki zaten şu gitmediğim dönemde hem elektronik hemde yazılım anlamında daha çok şey öğrendim. Üniversiteler çoğu hocanın sabah 8 10, akşam 7,10 işyeri gibi gördüğü kurumlar olmuş. Haftanın 3 günü 20yıl öncekinin türkçe kaynaklarıyla öğrenciye sadece sunum yaptıran ve olurda bir sorulan soru sayesinde kitaptan okuyup öğrendiği teorik bilgiler dışında en ufak birşeyle karşılaşsa konu hakkında bir düşünce sunamayan egoist insanları hemen farkediyorsun. Ben genelde bazı dersler haricinde bu vakti uyuyarak geçirirdim yada telefondan birşeyler kitap felan okurdum.

Tabi arada dersi umursamayan tavrıma karşılık sorular sorardı başta sonra sıra bana gelince bir hafta sonra -eee ben senin o dediğin şeyi araştırdım şöyleymiş.. (yanlış öğrenmiş yine) Sonrasında artık rahatsız etmemeye başlıyor

Derslerime tabii ki önem vereceğim. Şimdiki aklınız olsa, ayrı evden ziyade ailenizle mı yaşamayı tercih ederdiniz?

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.