Şimdi Ara

3 Senem gitti (Keşke babamı dinleseydim) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
571
Cevap
4
Favori
25.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 480mrt

Sınava çok çalış

Burs kazan

Maddi özgürlüğünü kazandıktan sonra baban zaten sana karışamaz, problem solved

Bunları biliyorum, benim sitem ettiğim nokta, vicdan azabı noktası. Babam bana zamanında maddi fedakarlıklar yaptı, onu dert edip, şehir dışına çıkmakta tereddüt ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zordurumsinyali

quote:

Orijinalden alıntı: ø

Türkiye'de dindar kolej yok, seküler kanunların kontrolündeki bir okul din ile alakalı olamaz zaten. Medrese dışında bir okula "dindar eğitim kurumu" denilemez.

Turkiyede dindar kolej var, hem de bir suru.

Seküler müfredata uyduğunda dindar olmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ay Adam

quote:

quote:

quote:

quote:

dindar değilim diyorsun, her haltı yedim diyorsun, tamamda inşAllah yazmandaki mantığı açıklarmısın?

10 vakit namaz kılıp, senenin her günü oruç tutsam da kendime dindar demem. Dindarlık, Allahın bileceği bir şey çünkü. Ben kendime dindar demem ama belki Allah'a göre ben dindarimdir. Yemediğim halt kalmaması benim Allah'a olan inancimi kaybetmem anlamına gelmez, Allah korusun. Zaten en kötü zamanlarımda Allah vardı yanımda, çok kötü donemlerimde bir tek Allah tuttu elimden. İnsaAllah yazmama karisamazsin, o yüzden bu soruna cevabim, kibar bir sekilde; "Sanane?"

10 mu vakit? haci bu arada sen dindarlığı yanlış anlamışsın bence. [simage]http://hizliresim.org/images/2017/03/22/asdfsadf.png [/simage]
    dindar inancı güçlü demek. senin bahsettiğin iyi müslümanlık kötü müslümanlık. yazmana karışmak anlamında değil zaten sebebini sordum

İnancım guclu olmasaydı coktan intahar etmiştim.

e dindar değilim dedin? tarafını seç savaşa katıl

Dindar değilim demedim, dindar olup olmadığımı Allah bilir dedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: 1

Maalesef baskıcı ailelerin ürünü bu oluyor: yoldan çıkan kasarlar vei .bneler

haklısınız ama kimseye hakaret etmemek gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zordurumsinyali -- 22 Mart 2017; 20:29:1 >
  • Git başka şehire burada bazı yorum yapanlara kalsa başka şehirde üniversite okuyan her kız onların gözünde o* felan. Şu yorumları yapan sözde inançlı düzgün insanlar kendileri karşı cinsi sadece bir araç olarak gördüklerinden zıt bir tepkiyle kendi kızları olduğu empatisini kurarak böyle bir cevap verebiliyorlar. Bu kadarda benciller aslında akıllarından geçen tek yaşayan veya üniversiteye başka şehirde giden kızları kolayca sınıflandırabilme rahatlığına kavuşabilmektir.
    Bu arada yurtdışında da iş bulabileceğin bir bölüme gidersen ve ingilizce öğrenirsen iyi olur. 2.bir kurtarıcı seçeneğinin olması güzeldir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pixelllll -- 22 Mart 2017; 20:33:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

Sen babanı boşver. Bende 21 yaşındayım ve hala üniversiteye hazırlanıyorum. 2 yıllık okuyordum, üçüncü yılında bıraktım.

Şehir dışında istediğin bölümü oku. İstemediğin bölümü okursan işkence çekeceksin.

Ve şunu asla unutma hiç bir zaman hiçbir şey için geç değil. İnsanlar kaç yaşında üniversiteye gidiyorlar haberin var mı?

Haklısınız. Evet, 50 yaşında bile giden var. Kesinlikle katılıyorum size.

• 10 sene sonra geriye dönüp bakınca baban da sen de pişman olacaksınız. O yüzden akıllıca düşünüp karar ver. Gerçekten özgür olarak hayatı öğrenip, güzel zaman geçirip, üniversite mi okumak istiyorsun, yoksa gidip başka şehirde doya doya serserilik yapıp çöpe atacak yeni yıllar mı arıyorsun ona cevap ver kendi kendine. Hayatının en verimli ve geleceğini en çok etkileyecek yıllarındasın, benzer durumları ben de yaşadım, bazı kararlarımı kendim verebildim, ona rağmen pişmanlıklarım var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Luken Drew

Konuya biraz göz gezdirdim de aile baskısından şikayetcisin sanırım. Aile baskısı insanı tam tersini yapmaya itse de insanın içinde, karakterinde olanlar belirler davranışlarını. Ailen ne kadar baskıcı olsa da kıymetini bilmek gerekir bence. Sen sınavlarına elinden geldiğince hazırlan ailen senin yanında olucaktır. İnat edip zıt davranışlar sergileme bence. Ben de 22 yaşındayım liseyi bitirdiğimde direk geçiş hakkımı kullanarak tercih yapmıştım. Tercihlerin sonuna da tutmazsa bu tutsun diye yazdıgım bi bölüm çıktı şansıma. Aile zoruyla istemeyerek gittim kafadan 2-3 sene kaybım oldu bu sene yeniden hazırlanıyorum sınava.

Evet, ailemi çok seviyorum zaten. Kendimi bu halde görmek istemiyorum, kendim iyi olursam aileme de faydam olabilir.

• Zordurumsinyali kullanıcısına yanıt
    E yapacak tabii ki varlık sebebin o. Kaldı ki maddi fedakarlıklardan kastın kolej parası ise sen istememişsin zaten, faydasından çok zararı dokunmuş. Çekme vicdan azabı gerek yok
  • Seni gerçekten anlıyorum, karar veremiyor elindekinden de olmaktan korkuyorsun. Belki kalırsam bir anda bir şey olur hayatım güzelleşir diyorsun. Fakat bunlar hiçbir zaman olmayacak. Şehir dışına gidersen daha iyi de olabilir çok daha kötü de fakat burada kalırsan çok daha kötü olacak bunu içten içe biliyorsun. Bir de pişmanlık çökecek üzerine. Karar senin senin hayatın sonuçta

• Bence yalan söylüyorsun. .. Provoke amaçlı konu..

• quote:

Orijinalden alıntı: Marvin the P.A

Kendi istediğini yap. Doğru ve yanlışı kendin bul. Benim babam da çok baskı yaptı lise zamanı çok tartıştık. Son sene kavga gürültüden ders calisamayip potansiyelimin çok altında puan yaptım. Yine 4 yıllık devlet tuttu şehir dışında. Bizimkiler istanbulu yaz dedi. Tutmasına rağmen onlardan gizli sehir dışı yazıp onayladım. Babam 2 bağırdı çağırdı ama yapacak biseyi yok tabi. Geldim sehir disinda zorluklar yaşadım hala yaşıyorum ama özgürüm. Kendi hatalarım ve doğrularım.

Hata yaparsan kendine söv. Başkasının seni yönlendirmesi yanlış yöne olursa daha kötü hissedersin. O zaman asıl pişmanlık olur.

Haklısınız. Zaten o yüzden başlık "3 Senem gitti" çünkü o koleje gitmek benim kararım değildi, kolejde kötü muameleye maruz kaldım, gerek hocalar, gerek öğrenciler tarafından. İftiraya uğradığım bile oldu. O yüzden zaten sitemim. Haklısınız , bende soveceksem kendime sövmek istiyorum zaten. O hak bana tanınmıyor ama, bundandir uzuntum.

• quote:

Orijinalden alıntı: SoeXL

quote:

Orijinalden alıntı: Revion

quote:

quote:

Baban haklı. Yoldan çıkmak, kullanılıp atılmak mı istiyorsun?

Baba evinde de az haltlar yemedim, burda tam tersine yoldan çıktım, ailemin hiç haberi yok ama. :D şehir dışı olunca kendimi geliştirmeye fırsatım olur diye düşünüyorum, burada babam yapılmasında sakınca olmayan şeylere bile karşı çıktığı için.

Yazık anana babana.

Revion cok komiksin,insanlari ne kadar baski altina alirsan senin yarattigin cemberden daha uzaga sicrayacagini bilmiyorsun.Sen ve senin yorumunu begenen insanlarin kizlari da oyle olacak.Sana tavsiyem yazik anana babana demen icin senin cocugunun ya birine tecavuz etmesi,oldurmesi ya da hirsizlik yapmasi gerekir.Yazikmis,goz zinasi yaparsin fakat insanlarin alkol alip(abartmamak ve cevreyi bozmamak sartiyla) karsit cinsle gezmelerini ayip karsilarsin.Haklisin sen de nasil olsa uzay calismalarini yapiyoruz ve tek sikintimiz bu.

Haklısınız, teşekkür ederim. Ben de böyle düşünüyorum ama fazla ustelemek istemedim, "Yazık anana babana" diyen kişiyi. Ne de olsa onun fikri değişmeyecek, boşuna kendini yormama gerek yok diye düşündüm. Ama teşekkür ederim, size katılıyorum.

• forum üsküdarlı dolu 1 üsküdarlı daha
  • quote:

Orijinalden alıntı: AMD Athlon 840 Kaveri

Harun abla lan bu
    Millette ciddiye alıp cevap veriyo

Konu gayet ciddi. Konuyu saptiracaksaniz, tabii ki sayfadan çıkabilirsiniz, izin veriyorum.

• quote:

ss at

Anlamadım, neyin fotoğrafını atayım?

• quote:

Orijinalden alıntı: Lityum123

Fatih koleji sanirim okulun

Hayır, Fatih Koleji değil.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AMD Athlon 840 Kaveri

Harun abla lan bu
    Millette ciddiye alıp cevap veriyo

Konu gayet ciddi. Konuyu saptiracaksaniz, tabii ki sayfadan çıkabilirsiniz, izin veriyorum.

Tamam ciddi olsun . Peki ne haltlar yedin baba evinde . Ne tür çılgınlıklar yaptın . 90'lı çocuk ile çıkarken acı tecrüben nedir? Merak ettim sadece

• quote:

quote:

Baban haklı. Yoldan çıkmak, kullanılıp atılmak mı istiyorsun?

Baba evinde de az haltlar yemedim, burda tam tersine yoldan çıktım, ailemin hiç haberi yok ama. :D şehir dışı olunca kendimi geliştirmeye fırsatım olur diye düşünüyorum, burada babam yapılmasında sakınca olmayan şeylere bile karşı çıktığı için.

Pp-nick-gonderi uyumu

• quote:

quote:

quote:

Türkiye'de dindar kolej yok, seküler kanunların kontrolündeki bir okul din ile alakalı olamaz zaten. Medrese dışında bir okula "dindar eğitim kurumu" denilemez.

Turkiyede dindar kolej var, hem de bir suru.

Seküler müfredata uyduğunda dindar olmuyor.

Her neyse, detayları beni pek alakadar etmez, neticede ben mağdur oldum o okulda. Konumuz kolejin dindar olup olmamasıyla alakalı değil.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.