Şimdi Ara

[30.10.2013] i9500 Xph0id's r0m v6.0 - JellyBean 4.3 - Knox Free (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.090
Cevap
11
Favori
91.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uzun zaman ios kullanmış biri olarak bu hafta 32GB S4 9500 aldım ve hemen root kernel konularına bakmaya başladım. Senin konunu görünce yaptığın romu bitirmeni beklemeye başlamıştım ve sonunda bitmiş. Öncelikle kendi adıma çok teşekkür ediyorum gerçekten emek ve özveri isteyen bir iş yapıyorsun.

Tabi bu konularda benim gibi acemi olanlar için ayrıntılı bir şekilde en baştan adım adım nasıl yükleneceğini anlatan bir rehber yayınlamanı çok isterim.

Ayrıca yine merak ettiğim bir konu şu anda telefonda kullandığım tüm programlar rehberler takvimler vs. rom attıktan sonra kullanabilmem için hangi programla yedek almalıyım?
  • Güzel sözler için teşekkür ederim...

Aslında diğer konumda ki yükleme prensipleri ile aynı ama burda tekrar yazacağım (sabahtan işler güçler biraz yoğundum)

Yedekleme meselesini ikiye ayırmak lazım...

Ben Google Contacts & Takvim ile şirket Exchange server (takvim için gene) kullandığım için Rehber ve takvimleri hiçbir zaman yedeklemiyorum... o yüzden emin değilim nasıl yapman gerektiğinden...

Fakat Uygulamaların kendilerini (apk dosyalarını)

MyBackup veya Titanium ile yedekleyebilirsin...
    Oyunlar vs... gibi şeylerin datalarını da yine bu programlar ile yedekleyebilirsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Delta Servis

quote:

Orijinalden alıntı: NIGRA

quote:

Orijinalden alıntı: Xphoid

quote:

Orijinalden alıntı: NIGRA

root yapmak delta servis garantsinde olanları garanti dışına çıkarmıyor.. değil mi delta servis??

Delta servis ne ola ki acaba?

abi aldıgımız telefon ithalat. teknik servisi delta teknik servis. forumda üyeliği falan var. yardımcı olan bir arkadaş hatta. onun mesajlarından birisinde okudum. :) yani böyle :))

Merhaba,

Root yapma işleminin bizim güvencemizdeki ürünü garanti kapsamı dışına çıkarmayacağını,ancak bu işlem yapılırken sorun çıkaran ürünlerin düzeltilmesi için ücret talep edileceğini (garanti devam eder) daha önce belirttik.Aynen NIGRA 'nın belirttiği gibi.

Saygılarımızla,
    DeltaServis

onay için tekrar teşekkürler.

Saygılar...

• quote:

ön izlemeler için teşekürler abi de neden ingilizce?

birde bu romu yüklediğimiz de dahili hafıza ne kadar görünüyor acaba???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NIGRA -- 4 Haziran 2013; 15:29:52 >
  • eh o da benim alışkanlığım... =)

8GB... onda değişiklik yapamazsın... en azından şuanda gelecekte biri birşey yapar mı bilmiyorum...
  • quote:

eh o da benim alışkanlığım... =)

8GB... onda değişiklik yapamazsın... en azından şuanda gelecekte biri birşey yapar mı bilmiyorum...

üzüldüm :( sağlık olsun + 16 gb kullanılabilir 14 olsa 22gb yapar bana yeter rahat rahat. hafıza kartına kurulum yapmak yada uygulama taşımak için birsey yapmayacak olmak güzel bu rom dan sonra abi. akşam olsa da yapsam diye bekliyorum... :))
  • Galaxy note dan s4 e terfi ettim fakat daha telefonum gelmedi konuyu inceliyordum note dan tecrübeli olduğum için 1-2 öneride bulunmak istiyorum. Nova launcher a alternatif orjinal launcheri eklenebilir bir yamayla koymalısınız orjinallik isteyenler için , ayrıca batarya durumunu gösteren ikonu yeşil circle olanı ile değiştirmenizi isterdim kullanıcı olarak. Ben sade ve orjinallige önem veriyorum bunlar mümkün olursa telefonum geldiğimde en kısa sürede geçiş sağlayacağım.

Son bir not orjinal launcher olarak 5x5 - 5x6 olanını yapmışlar sizin sistem sorunsuz çalışırsa onu eklemeniz dahada güzel olabilir.linkhttp://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2279523

Çalışmalarınızda başarılar.

• çok teşekkür ederim önerileriniz için...

Modlar yavaş yavaş başlayacak... (batarya vs...)

fakat şuan için Nova Launcher ile geliştirip, bunu desteklemeyi planlıyorum.

Zira örnek olarak tam da sizin belirttiğiniz 5x5 - 5x6 launcherlar için ayrı framework, launcer.apk'da modifikasyonlar vs. gerekecek... Nova bunu kendinden yapıyor... hem mevcut haline konsantre olup, hem TouchWiz ile geliştirmek benim için bir hayli güç ve zaman alıcı olacak... aynen 2. bir ROM gibi...

Henüz buna hazır olduğumu sanmıyorum :D

Gene de bunu da bir denerseniz, memnun kalacağınıza eminim...
  • Hocam ekran görüntüleri paso İngilizce ama Türkçe desteği var değil mi? :)
  • Tabii ki Türkçe var... =)

Yarın tekrar düzenliycem resimlerden bir kısmını ve türkçelerini koycam...
  • Eğer bu telefonu alırsam yükleyeceğim ilk rom bu olur iştahımı kabarttı
    touchwiz kalktığına göre hafızanın artması gerekmez mi? Neden değişmiyor 32gb almak isterdim fakat 32gb delta servis yok işte varsa haber verin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Balawitz

Eğer bu telefonu alırsam yükleyeceğim ilk rom bu olur iştahımı kabarttı
    touchwiz kalktığına göre hafızanın artması gerekmez mi? Neden değişmiyor 32gb almak isterdim fakat 32gb delta servis yok işte varsa haber verin

Bekleriz... :)

TouchWiz'in ve "bloatware" olarak adlandırılan Samsung tarafından onlarca gerekli bence/bizce gereksiz programlar ve baglı oldukları sistem klasörlerinin de kalkması RAM bellek kullanımını düşürüp orda rahatlama yaratıyor... Yoksa SdCard da 8gb direkt system dosyalarına ayrılmış Samsung tarafından... Oraya ROM lâ müdahale edilemiyor...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Balawitz

Eğer bu telefonu alırsam yükleyeceğim ilk rom bu olur iştahımı kabarttı

Bekleriz... :)

TouchWiz'in ve "bloatware" olarak adlandırılan Samsung tarafından onlarca gerekli bence/bizce gereksiz programlar ve baglı oldukları sistem klasörlerinin de kalkması RAM bellek kullanımını düşürüp orda rahatlama yaratıyor... Yoksa SdCard da 8gb direkt system dosyalarına ayrılmış Samsung tarafından... Oraya ROM lâ müdahale edilemiyor...

16gb hafıza kartı alıp yer değiştirmek lazım o zaman . Neyse Delta Servis saolsun garanti dışı saymıyor iyiki.

Delta Servis garantili 32gb s4 gören olursa haber versin lütfen müsait bi zamanda alırım belki

• yaa benim anlamadığım bişey var bizim telefonlar 16 gb. 8gb sdcard peki diğer 8 gb.lık alan neresi? zaten yaptığın rom 1.2 gb. ee bize 14 gb. alan kalması lazım değilmi? bu 8gb.uzaymı oluyor.bide data factor reset yapmıştım. fakat sdcard olduğu gibi kalmış eski dosyalarımda duruyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ASC33

yaa benim anlamadığım bişey var bizim telefonlar 16 gb. 8gb sdcard peki diğer 8 gb.lık alan neresi? zaten yaptığın rom 1.2 gb. ee bize 14 gb. alan kalması lazım değilmi? bu 8gb.uzaymı oluyor.bide data factor reset yapmıştım. fakat sdcard olduğu gibi kalmış eski dosyalarımda duruyordu.

Walla 8gb içinde nasıl kullanıyor ben bilmiyorum valla...

Benim dediğim şekilde mi yaptın data/factory reset I PhilZ Touch recovery den? New Rom için filan yazan seçenek ile? Eğer öyleyse sorun yok... SdCard a dokunmaz bu seçenekler... SdCard formatlamak ayrı bir yerden yapılıyor... Gerek de yok...

• hocam wanamlitenin romunda 11 12 gb boş alan oluyormuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: narkoz__70

hocam wanamlitenin romunda 11 12 gb boş alan oluyormuş

Yanlış bir bilgilendirme var... Bilgilendirme diyorum çünkü - muş demişsiniz ordan bu kanıya vardım...

Çünkü Rom lâ alakalı değil dediğim gibi bu...

Wanam Lite bende kullandım, kaldı ki flashlama sırasında hangi dosyanın nereye kopyalanacağını, SdCard da nerenin formatlanıp nereye ellenmeyeceğini yöneten script'i Wanamdan aldım, fazlası var eksiği yok... ;)

• Xda daki bir uyenin calismasi vardi S3 icin. Sirf Ota icin ayrilan alan 1 gb dan daha fazla. Yani bir hard diski bicimlendirdiginizi dusunun, ama ikiye bolmus gibi sadece bir bolumunu goruyoruz mesela. Tam bu sekilde degil ama buna benzer. Yarin o konuyu bulmaya calisayim madem. Yalniz baya riskli bir islem ama bence fazladan birkac Gb icin degebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: mc191

Xda daki bir uyenin calismasi vardi S3 icin. Sirf Ota icin ayrilan alan 1 gb dan daha fazla. Yani bir hard diski bicimlendirdiginizi dusunun, ama ikiye bolmus gibi sadece bir bolumunu goruyoruz mesela. Tam bu sekilde degil ama buna benzer. Yarin o konuyu bulmaya calisayim madem. Yalniz baya riskli bir islem ama bence fazladan birkac Gb icin degebilir.

bulursan bir incelerim... ne yapiyorlarmis... OTA ile isimiz yok cunku...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.