Şimdi Ara

30-40 MANUEL DİZEL B SINIFI tavsiye!! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
0
Favori
4.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bütçeniz nedir bilmiyorum ama eğer para sorun değilse alfa romeo mito 1.3 jtd alınabilir çok tarz bir araba tasarım olarak çok güzel fiyatı 46.000 lira ama bayi belli bir indirim yapacaktır.
  • araç kullanmayı ilben birisi ile test etmeden araç almayın. mesela İ20 önerenler olmuş. bu önerenlerin hiçbirisi İ20 test etmemiş demek ki. kesinlikle önermiyorum. araç kazık gibi. bütün hyundailerde olan direksiyon hissiyatının olmaması İ20'de zirve yapmış. mesela puntonun kullanışı bile daha rahat. corsanın yol tutuş ve direksiyon hissiyatı da güzel.

40 bin lira limit ile bir çok tercih zaten elenecek.
  • Kia rio 1.4 crdi alın sıkı bir pazarlıkla
  • quote:

Orijinalden alıntı: edec

quote:

Orijinalden alıntı: gLcK

Hadi arkadaşlar gittikçe kafam karışıyo yardımcı olun. (+) ve (-)'leriyle önerilerinizi bekliyorum. Tekrar yazıyorum:
    İlk arabam olucak acemiliğimi atıcam ama iyi sürerim bayanlar iyi kullanamaz diye düşünülmesine rağmen. Yani sadece pratiğim çok yok.
    Beni 4-5 sene filan yani üniversite bitene kadar götürmesi lazım.
    Benzinli değil dizel istiyorum.
    Az yaksın çok performanslı bi araç lazım değil öyle hız uzun yol filan yapmıycam.
    Bayana yakışıcak kibar ve ufak ama donanımlı bir araç istiyorum.
    Herkese tekrar teşekkürler

Fiesta artilari:
    Cok iyi tasarim.
    Bordo rekli kaliteli malzemeden yapilmis kokpit ve estetik ic aydinlatma paketi.
    Elektrikli isitmali ve kendiliginden acilir kapanir yan aynalar.
    Lazerle karartilmis yan arka ve bagaj kapagi camlari.
    Alcak ve derin oturma pozisyonuyla yolda giderken daha buyuk bir arac kullaniyormussunuz gibi hissettirmesi.
    Direksiyon hissiyati mukemmel (passat kullaniyorum fiestaya bayilmistim)
    Yol tutusu mukemmel (diger b sinifi araclar gibi hafif degil yola yapistigini hissettiriyor)
    Sony ses sistemi
    Vites gecisleri cok net. Vites kolu gececegi vitese sanki akiyor, hyundai gibi hangi vitese attim ben diye dusunmezsiniz.
    Tam otomatik klima.
    İkinci el degeri ve piyasasi cok yuksek. Al saga sola vur kir parcala satmaya kalktinmi 1 gunde 20 tane alici bulursun.

Peugeot 208 dusunmeyin. Sebebi Fransiz araclara arizalariyla meshur oldu ve bu yuzden popularitelerini kaybettiler. En az 1 sene oturmadan, fransiz aracinin kronik problemi var mi yok mu bilmeden tercih etmeyin...

Bu arada Fiestanin hicbir kronik sorunu yoktur.

Polo tavsiye etmem. Arkasi eski dogu bloku otomobillerini andiriyor ve ic mekan Fiesta titanium donanimina gore cok eski ve albenisiz duruyor. Kisa zamanda sikar insani...

polo da fiesta da tercihlerimde son sıralara düştüler ama... :((
    yine de teşekkürler verdiğiniz ayrıntılı bilgiler için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gLcK -- 25 Ağustos 2012; 1:19:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sissil

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sissil

rionun 1.4crdi varsa bence güzel seçim olur... tipi falan çok hoş duruyor... binmedim kullanmadım bunun harici yorum yapamyacagım ama eskisi fena degildi yani yeni model cogu b segmentinden iyiyidi...

hyundai tipik b sınıfı gibi sert amoortisorlu bir arac ama arada bazı b segment araclar yumusak amortisorlu olabiliyor buda virajlarda çizgisinden cıkmasına sebep oluyor...

yumusak direksiyona gelince işte c3 te tam bu durum var ... direksiyon sertlesmiyor... şu zamanlarda çogu b segmentinde var bu özellik...

ama dedigim gibi fiyatına bakın hangisi ucuzsa onu alın pek bi fark yok yani

fiesta polo clio corsa i20 rio bunları farklı farklı özelliklere de sıralasak önemli olan fiyatı...

debriyajı dipte kavrayan araçların pedalları serttir... yukarda kavrayanların daha yumusaktır...

rio - ibiza - 208 - i20 - clio4 arasındayım artık. fiesta ve polo da var aslında ama onlar biraz eskidi gibi. rio ibiza ve 208'in tipi çok güzel

yani o zaman sert amortisörlü ve yumuşak sertleşmeyen direksiyonu olan ve debriyajı çok dipte olmayan pedalları da bununla orantılı olarak çok sert olmayan bi araç seçiminde bulunmalıyım yani? peki sizce bu özelllikler en çok veya tamamen hangi araca uyuyo?
    bi de ucuz olsun gibi bi derdim de yok yani parasının hakkını veriyosa fiyat yükselebilir. en uyduruk olanına en düşük fiyatlı diye haketmediği bi parayı da vermek saçma olur...

ibiza rio 208 kullanmadım clio4 zaten daha cıkmadı...

hiçbiri hakkında yorum yapamayacagım... ama ibizayı bunların içine kesinlikle dahil etmezdim...

rio ve 208 e bayiye gidip incelemende fayda var... begendigini alırsın...

çoook sağolun çok yardımcı oldunuz gerçekten

• quote:

Orijinalden alıntı: Xenom

vw polo bluemotion senin ilacın. Az yakıyor şekli istediğin gibi ufak ve güzel. Bu olmazsa hyundai i20 derim.

Bence de durumunuz varken ikinci elle uğraşma ve dizelden de vazgeçme daha seyrek uğrarsın benzinciye

teşekkürler ama polo tercihlerimde biraz arka sıralarda kaldı
    yine de teşekkürler ilginiz için
  • punto city özellikli elektrosevo direksiyon iyi bişeydir harhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilhan032

ibiza çok güzel araç ibiza düşünebilirsiniz

onu da elememi söylüyolar napıcağımı şaşırdım :(( teşekkürler yine de
  • quote:

Orijinalden alıntı: iakbay06

Bütçeniz nedir bilmiyorum ama eğer para sorun değilse alfa romeo mito 1.3 jtd alınabilir çok tarz bir araba tasarım olarak çok güzel fiyatı 46.000 lira ama bayi belli bir indirim yapacaktır.

3 kapılı araç düşünmüyorum teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: elcas

araç kullanmayı ilben birisi ile test etmeden araç almayın. mesela İ20 önerenler olmuş. bu önerenlerin hiçbirisi İ20 test etmemiş demek ki. kesinlikle önermiyorum. araç kazık gibi. bütün hyundailerde olan direksiyon hissiyatının olmaması İ20'de zirve yapmış. mesela puntonun kullanışı bile daha rahat. corsanın yol tutuş ve direksiyon hissiyatı da güzel.

40 bin lira limit ile bir çok tercih zaten elenecek.

limitim 40 bin değil civarı dedim zaten biraz daha üstü olabilir yani
    verdiğiniz bilgiler için teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: alcnern

Kia rio 1.4 crdi alın sıkı bir pazarlıkla

diğer araçların arasından neden bunu tercih ettiğinizi de söyler misiniz? teşekkürler
  • Dün peugeotda isim vardi gitmisken 208i bi inceleyeyim dedim karsidada vw bayii vardi ordada poloyu inceledim bizde anneme dusunuyoruz bu tip bi arac genel olarak 208 cok hosuma gitti cok estetik bi arac icinide disinida cok tatli yapmislar malzeme kalitesi tatminkar ,yakit oranida baya iyi ben 1.2 ye baktim 85hp olanina 35 civari dediler,ic oturum cok rahat bagaj buyuk ,fakat polo icin bunlari soyleyemiyecegim ic kisim sıkıci bagaj dar arka koltuklar kucucuk ama tabiki polo malzeme kalitesi olarak bi tik onde,kapinin acilisi kapanisi bile bi farkli gelgelelim bizim secim buyuk ihtimalle 208 olacak,zaten onceki tercihim i20 idi fakat 208i gorunce fikir degistirdik,diger aracimizda peugeot yaklasik 1,5.senedir kullaniyoruz herhangi bir problemle karsilasmadik ,bendeki arac chevy cruze idi bitmez.tukenmez sıkıntıları var idi ondan dolayi chevroleti onermem,fordu sevmiyorum araclarin surumu bana cok sert geldi yeni fiesta ve focusu kullandim hosuma gitmedi,opellerdede cok fazla kronik sorun var diyolar ama ben rastlamadim daha , corsalari genel olarak begenmedim fakat astralari gercekten hos,citroenleri bilmiyorum ne surdum ne bindim genel cercevede ayrintiya girmeden marka ve modelleri hakkindaki gorusum bunlar ,bi ara almasam bile yeni cikan modelleri gider test ederdim bilgi sahibi olmak icin bu yuzden tecrubelerime gore 208 yeni bi arac 2-3 ay beklenmeli ve gelen olumlu goruslere gore tercih edilmeli,sizinde zaten 2-3 ay vaktiniz varmis bekleyin forumu takip edin ve ona gore karar verin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: memo84

Dün peugeotda isim vardi gitmisken 208i bi inceleyeyim dedim karsidada vw bayii vardi ordada poloyu inceledim bizde anneme dusunuyoruz bu tip bi arac genel olarak 208 cok hosuma gitti cok estetik bi arac icinide disinida cok tatli yapmislar malzeme kalitesi tatminkar ,yakit oranida baya iyi ben 1.2 ye baktim 85hp olanina 35 civari dediler,ic oturum cok rahat bagaj buyuk ,fakat polo icin bunlari soyleyemiyecegim ic kisim sıkıci bagaj dar arka koltuklar kucucuk ama tabiki polo malzeme kalitesi olarak bi tik onde,kapinin acilisi kapanisi bile bi farkli gelgelelim bizim secim buyuk ihtimalle 208 olacak,zaten onceki tercihim i20 idi fakat 208i gorunce fikir degistirdik,diger aracimizda peugeot yaklasik 1,5.senedir kullaniyoruz herhangi bir problemle karsilasmadik ,bendeki arac chevy cruze idi bitmez.tukenmez sıkıntıları var idi ondan dolayi chevroleti onermem,fordu sevmiyorum araclarin surumu bana cok sert geldi yeni fiesta ve focusu kullandim hosuma gitmedi,opellerdede cok fazla kronik sorun var diyolar ama ben rastlamadim daha , corsalari genel olarak begenmedim fakat astralari gercekten hos,citroenleri bilmiyorum ne surdum ne bindim genel cercevede ayrintiya girmeden marka ve modelleri hakkindaki gorusum bunlar ,bi ara almasam bile yeni cikan modelleri gider test ederdim bilgi sahibi olmak icin bu yuzden tecrubelerime gore 208 yeni bi arac 2-3 ay beklenmeli ve gelen olumlu goruslere gore tercih edilmeli,sizinde zaten 2-3 ay vaktiniz varmis bekleyin forumu takip edin ve ona gore karar verin.

çook teşekkürler

• quote:

quote:

diğer araçların arasından neden bunu tercih ettiğinizi de söyler misiniz? teşekkürler

arabam.com da uzun yol testi var ordan daha detayli bilgi alabilirsiniz, b sinifi araclarda en sik duran araclardan

• quote:

quote:

quote:

arabam.com da uzun yol testi var ordan daha detayli bilgi alabilirsiniz, b sinifi araclarda en sik duran araclardan

Tesekkurler vaktim olunca hemen bakicam

• quote:

Orijinalden alıntı: mutsel76

208 ' in oturma pozisyonu şaka gibi olmuş.Direksiyon çok aşağıda ve garip duruyor.

Ekran da opsiyonel satılıyor,onu da çıkarırsan konsol hiçbişeye benzemez zaten.

En düşüğü 30.000tl den başlıyor.

Baz donanım haricindeki donanım seviyelerinde dokunmatik ekran sunuluyor.
  • quote:

clio'nun internetteki fotoları gerçeğinden çok farklı ya... gerçeği o kadar da güzel değilmiş

daha araç yok resmi lansmanı bile yapılmadı gerçeğini nerede gördünüz
  • quote:

Orijinalden alıntı: baybars_

quote:

clio'nun internetteki fotoları gerçeğinden çok farklı ya... gerçeği o kadar da güzel değilmiş

ya ben sitedekini yeni zannetmiştim önce sonradan anladım eski olduğunu eski kasayı da hiç görmedim herhalde ki yeni olduğunu düşündüm bilemiyorum nasıl öyle düşündüğümü jeton sonradan düştü ama mesajı yazmıştım artık

• quote:

Orijinalden alıntı: baybars_

quote:

http://e1208.hizliresim.com/10/t/c7svn.jpg

Bursada testleri yapiliyor ben cok gordum resimlerdeki gibi guzel arac

• Biraz evvel araç bayilerini dolaştım. Bu sınıfta acil bir araç alacak olsam kesinlikle polo 1.6tdı comfortline alırım, acelem yok ise 1 ay bekler yeni clio'yu incelerim.

Fiesta ve 208 bence alınacak araçlar değiller, fiyatları çok uçuk ve motorları tırt. 208'de 1.6 dizel sadece en üst donanım paketinde ve otomatik vitesle alınabiliyor ve fiyatı 50,000'e dayanıyor. Fiesta'da 1.6 dizel yie 45,000'den falan kapı açıyor.

Fiesta ve 208 donanımla göz boyamaya çalışıyor. Polo kesinlikle çok daha mantıklı. Hız sabitleyici, alaşım jant, fonksiyonel direksiyon, rcd 510 vs. ıvır zıvırları sonradan alıp takmak oldukça kolay ama 1.4 tdci motoru 1.6 tdci yapmanız imkansız.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.