Şimdi Ara

30 fps ile 60 fps arasında fark yok diyenler şu siteye bi girin (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
1.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: evohan

bu savaş sona erdi ... artık 60 fps vs. 120 fps savaşları başlıyor

evet çok haklısınız, en az 1 sene güncel oyunları 30-60 fps arası oynayanlar 120hz monitörde 120 fps oyun oynadığında ben oyun oynamıyormuşum diyorlar. 60 ile 120 farkını anlıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: srabonn

quote:

Orijinalden alıntı: evohan

bu savaş sona erdi ... artık 60 fps vs. 120 fps savaşları başlıyor

evet çok haklısınız, en az 1 sene güncel oyunları 30-60 fps arası oynayanlar 120hz monitörde 120 fps oyun oynadığında ben oyun oynamıyormuşum diyorlar. 60 ile 120 farkını anlıyorlar.

fark tabi var ama 60 fps den yukarıda bu fark aralığı çok daralıyor yani 30-60 fps tartışlmalarından daha hararetli geçecek 60-120 fps tartışmaları bence

• ben özellikle denedim 30 fps ile 60 fps arasında fark mı diye bırakın 60'ı 30 ile 35 arasında bile fark var... mouse kullanmadan oyun oynarsanız 30 fps gayet akıcı ve yeterli ama mouse kıpırdamaya başladığı anda direk farkı hissediyorsunuz
  • HDGAMER kullanıcısına yanıt
    Neyy 2 fsb dusse yada ciksa anlarim da 30 ile 60 arasinda hic bir fark yok tur cumlesini hangi akilli kullandi dostum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben counter'da 60 fps ile 100 fps arasındaki farkı direk anlayabiliyorum.
  • Frame limiter oyunlar için 60Fps olarak ayarlanmıştır. Yani açık olduğunda oyun maximum 60 fps ile oynar. Bunun nedeni, 60 fps en ideal oyun deneyiminin sunulmasıdır. Yani çok aşırı fps te iyi değildir. Atıyorum 200 Fps ile oyun gerçekçiliğini kaybeder, hareketli objeler normal dışı hızlı bir şekilde hareket eder

İnsan gözü 30 dan sonrasını veya 60 tan sonrasını algılamaz diye birşey yok. Benim bildiğim insan gözü 50Hz sonrasını algılayamaz.

Bu durumu örneklemek gerekirse;

Düz oda aydınlatması için 60 watt sarı ampul düşünün. Şehir şebekesi alternatif akım olduğu için, aslında sürekli yanıyormuş gibi görünen lamba, gerçekte sürekli yanıp sönüyordur insan gözü bu faz değişimini algılayamadığı için, ampul bize sürekli yanıyor gibi gözüküyor.

Oyundaki fps ile bu hz olayını karıştırmamak gerekir. Ortalama 50Hz sonrasını insan gözü algılayamaz. Fps değerine gelicek olursak, nekadar fps artarsa okadar oyun akışı hızlanır. Fazla fps, oyunlardaki gerçeklik payını yok eder. Bu yüzden en ideal oran 60 fps olarak belirlenmiştir

Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: Dangerousx

Frame limiter oyunlar için 60Fps olarak ayarlanmıştır. Yani açık olduğunda oyun maximum 60 fps ile oynar. Bunun nedeni, 60 fps en ideal oyun deneyiminin sunulmasıdır. Yani çok aşırı fps te iyi değildir. Atıyorum 200 Fps ile oyun gerçekçiliğini kaybeder, hareketli objeler normal dışı hızlı bir şekilde hareket eder

İnsan gözü 30 dan sonrasını veya 60 tan sonrasını algılamaz diye birşey yok. Benim bildiğim insan gözü 50Hz sonrasını algılayamaz.

Bu durumu örneklemek gerekirse;

Düz oda aydınlatması için 60 watt sarı ampul düşünün. Şehir şebekesi alternatif akım olduğu için, aslında sürekli yanıyormuş gibi görünen lamba, gerçekte sürekli yanıp sönüyordur insan gözü bu faz değişimini algılayamadığı için, ampul bize sürekli yanıyor gibi gözüküyor.

Oyundaki fps ile bu hz olayını karıştırmamak gerekir. Ortalama 50Hz sonrasını insan gözü algılayamaz. Fps değerine gelicek olursak, nekadar fps artarsa okadar oyun akışı hızlanır. Fazla fps, oyunlardaki gerçeklik payını yok eder. Bu yüzden en ideal oran 60 fps olarak belirlenmiştir

Saygılar...

Fps Frame per second dur yani saniyedeki kare sayısı, bunun oyunun hızıyla bi alakası yoktur .. hayatında hiç 1000fps ile 3dmark bench i almadın galiba kaldıki 120 hz monitörler bile mevcut
    akkor filamalı lambalar sürekli yanıp sönmez böyle bişey mümkün değildir , bu olayı sadece Led lere Ac akım vererek görebilirsin bunu bitek ledlerde anlarsın ..

akkor flamalı lambalarda ışıma süresi 0.25 saniyedir , yani içindeki tel 1/4 saniyede tam ışık vericek ısı derecesine gelir akkor flamalı lambaya 4 hz den aşağısını yollaman lazımki anca o zaman anlayabilirsin ttirediğini

insan gözünün algılama sınırı 100-120hz dir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GetLucky -- 4 Kasım 2013; 17:09:52 >

• GetLucky kullanıcısına yanıt
    Nfs undergraund ilk çıkan versiyonunu, şuanki oyun sistemlerine kurup frame limiter kapalıyken oynamanızı istiyorum. Ne demek istediğimi anlamanız açısından daha sonra frame limiti açarak tekrar oynayın, bakalım aşırı fps oyunlarda gerçekcilik payını etkiliyormu etkilemiyormu

Hz olayına gelince. 50Hz sonrası faz değişimini gözünle göremezsin hocam. Siz 100-120Hz den baksediyorsunuz. Günümüz LCD ekran özelliklerine gidiyor sanırım aklınız. Ordaki HZ ile benim bahsettiğim şehir şebekesi faz değişimi bambaşka şeyler. Ayrıca flamalı lamba da yanıp söner. Elektron akışı değişiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dangerousx

Nfs undergraund ilk çıkan versiyonunu, şuanki oyun sistemlerine kurup frame limiter kapalıyken oynamanızı istiyorum. Ne demek istediğimi anlamanız açısından daha sonra frame limiti açarak tekrar oynayın, bakalım aşırı fps oyunlarda gerçekcilik payını etkiliyormu etkilemiyormu

Hz olayına gelince. 50Hz sonrası faz değişimini gözünle göremezsin hocam. Siz 100-120Hz den baksediyorsunuz. Günümüz LCD ekran özelliklerine gidiyor sanırım aklınız. Ordaki HZ ile benim bahsettiğim şehir şebekesi faz değişimi bambaşka şeyler. Ayrıca flamalı lamba da yanıp söner. Elektron akışı değişiyor

Flamalı lamba yanıp sönmez demedim söner ama o yanıp sönme voltaj dalgalanmasından olur flamalı lambaların asıl çalışma sistemi dirençtir , hz le pek işleri olmaz 10 hz de yanan bi flama lambayla 50 hz de yanan lambanın arasındaki farkı anlayamazsın , çunki yanıp sönmelerinde çok gecikme var , çok daha hızlı yanıp sönebilen bi aygıtla denemen lazımki anca o zaman anlayabilirsin mesela led

nfs undergraounda gelince bu tamamen bi oyun hatası ,oyunlardaki fpslerin dünya saatine bağlıdır , eğer fpsler belirli bir değere ayarlanmışsa o zaman oyun dünya saatiyle çalışmaz ve 120 hz de 2 kat hızlanıp saçmasapan bi hal alır .. nfs de zaten saçmasapan optimizasyona sahip bi konsol oyunuydu , bundan dolayı pc ye çıkarırken böyle saçma hataların olması normal

• Saniye de 30 karenin altına düşmediği sürece turnuvacı bir CS-cod-bf ci her şekilde senin benim 120fps 120hz lik kombomu çiğ çiğ yer. 30 da 60 da 120 de oynadım. 120 de gerçekten bir başka oluyor ama zaruri değil mp de lider olmak için. E tabii elin turnuvacısı da 30da oynamıyor o da ayrı mesele. Geçen gamescom da bf3 te bunun denemesini yaptılar köln'de izledim turnuvacı 35-45fps arası gidip gelen sistemle normal vatandaşları biçti. Adam doğuştan hileli gerçi, sanırsın headshot script yazmışlar.

Özetle, min 30fps olsun, bileğin sağlam gözün keskinse 120-200 farketmez inim inim inletirsin.

öte yandan araba yarışlarında 60fps bana ideal geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serty23

30 ile 60 arasında fark yok diyen olduğunu sanmam , sadece 30 dan sonra göz akıcı algılar deniyor mesele bu..Ne kadar yüksek fps o kadar daha akıcı yağ gibi kayan bir oyun deneyimi...

Normal insan gözü 60 tan sonrasını akıcı algılar, 30 fps ile akıcı algılayan varsa gidip gözünü bir kontrol ettirsin. Bazı hassas insanlar var 100 fpsnin altına düşünce bile farkediyorlar
  • 10 fps den sonrası benim için aynı gibi. 5 yıl daha kart değişmem :)

Ayrıca astiğmat da olunca aa ya gerek kalmıyor.

Miyop olunca da 800x600 yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 4 Kasım 2013; 16:31:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: confuest

quote:

Orijinalden alıntı: serty23

30 ile 60 arasında fark yok diyen olduğunu sanmam , sadece 30 dan sonra göz akıcı algılar deniyor mesele bu..Ne kadar yüksek fps o kadar daha akıcı yağ gibi kayan bir oyun deneyimi...

Normal insan gözü 60 tan sonrasını akıcı algılar, 30 fps ile akıcı algılayan varsa gidip gözünü bir kontrol ettirsin. Bazı hassas insanlar var 100 fpsnin altına düşünce bile farkediyorlar

Şuan FEAR 3 oyununu ortalama 40 fps ile oynuyorum akıcı geliyo bana bilemiyorum....belki göz hiç 60 fps görmedi ondandir :):):)

• Valla ne yalan söyliyim 60 dan 2 FPS düştüğünde bile gayette rahat farkediyorum

• uzun süre 60 fps oynadıktan sonra 30 fps de oynayınca kesinlikle farkeder bf2 online da 30 oynarkenki performansla 60 ile oynadıgım arasında cok fark var o çok az denilen fark bile bence oyunlarda etkisini gösteriyo
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.