Şimdi Ara

30 fps ile 60 fps arasında fark yok diyenler şu siteye bi girin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
1.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 30 ile 60 fps arasında fark yok diyenler şu siteye bi girsinler hele aradaki dağlar kadar farkı görecekler:

http://boallen.com/fps-compare.html

diğer konumda 30 üzerini fark etmezsin demişler ben 60 tan 55 e düşünce bile fark ediyorum yukardaki site de kanıtı var girin görün.

Orijinalden alıntı: serty23

diğer konumda adamın biri ego tatmini mi yapıyosun 30 fps den sonra göz algılamaz zaten demiş. halbuki 60 fps diye biliyorum ben onu o da en az..gören sadece göz organı değildir işlemi sağlayan beyindir ve beyinin algılamada sınırı yoktur. şu anda insanoğlu 60 fps üstünü bile algılar konuma gelmiştir buna teknolojik evrim ve adapte olma diyebiliriz. ilerde belki 60 bile yetmeyecek..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HDGAMER -- 4 Kasım 2013; 0:56:45 >

• 30 ile 60 arasında fark yok diyen olduğunu sanmam , sadece 30 dan sonra göz akıcı algılar deniyor mesele bu..Ne kadar yüksek fps o kadar daha akıcı yağ gibi kayan bir oyun deneyimi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: serty23

30 ile 60 arasında fark yok diyen olduğunu sanmam , sadece 30 dan sonra göz akıcı algılar deniyor mesele bu..Ne kadar yüksek fps o kadar daha akıcı yağ gibi kayan bir oyun deneyimi...

diğer konumda adamın biri ego tatmini mi yapıyosun 30 fps den sonra göz algılamaz zaten demiş. halbuki 60 fps diye biliyorum ben onu o da en az..gören sadece göz organı değildir işlemi sağlayan beyindir ve beyinin algılamada sınırı yoktur. şu anda insanoğlu 60 fps üstünü bile algılar konuma gelmiştir buna teknolojik evrim ve adapte olma diyebiliriz. ilerde belki 60 bile yetmeyecek..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HDGAMER -- 4 Kasım 2013; 0:56:08 >
  • Onu diyenler hiç mi Counter oynamamis yahu?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEHET

Onu diyenler hiç mi Counter oynamamis yahu?
    bu savaş sona erdi ... artık 60 fps vs. 120 fps savaşları başlıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEHET

Onu diyenler hiç mi Counter oynamamis yahu?
    Bitmedimi su muhabbet.Fark var veya yok nasil inanmak istiyorsaniz oyledir.Benim sahsi gorusum ve tecrubelerime gore arada daglar kadar fark vardir.Ozellikle CS ve QL gibi oyunlarda 60 ile 120 fps arasindada daglar kadar fark var.Guclu bir PC ve 120Hz lik monitor alabilirseniz rahat edersiniz.Ama 30fps bana yeterli digenler icinde sorun yok isteyen istedigine inansin.Bilgisayar dunyasinda zorlama yoktur
  • quote:

Orijinalden alıntı: killnOd

Bitmedimi su muhabbet.Fark var veya yok nasil inanmak istiyorsaniz oyledir.Benim sahsi gorusum ve tecrubelerime gore arada daglar kadar fark vardir.Ozellikle CS ve QL gibi oyunlarda 60 ile 120 fps arasindada daglar kadar fark var.Guclu bir PC ve 120Hz lik monitor alabilirseniz rahat edersiniz.Ama 30fps bana yeterli digenler icinde sorun yok isteyen istedigine inansin.Bilgisayar dunyasinda zorlama yoktur

Nasıl bir sistem gerekir bu 120 ler için birde çok kasan oyunlarda ne yapıcaz. Daha mı kötü oluyor 120 likte oyun 60 ın altında gezerken. Birde model marka önerin çok teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CS 2 FPS değerleri normal mi?
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Khaleesis

quote:

Nasıl bir sistem gerekir bu 120 ler için birde çok kasan oyunlarda ne yapıcaz. Daha mı kötü oluyor 120 likte oyun 60 ın altında gezerken. Birde model marka önerin çok teşekkür ederim.

tabiki esas önemli olan monitor yenileme hızı ile oyun frame ini çakıştırmak , şimdi Nvidia bunun için G-SYNC diye bir uygulama çıkartıyor ve bunu destekleyen monitörler olacak onları bir araştırın derim yoksa her oyunu yüksek ayarlarda 120 fps ye sabitleyip oynamak zor bela bir iş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 4 Kasım 2013; 1:18:25 >

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    wikipedia dan alıntı yaptığım kısım işin kısa özeti oldu bir nevi sidik yarışı benim sistemim senin sistemini döver tarzı muhabbet bu yapılanlar oyundan aldığınız keyfe bakın derim.

Alıntı:
    A culture of competition has arisen among game enthusiasts with regard to frame rates, with players striving to obtain the highest FPS possible, due to their utility in demonstrating a system's power and efficiency.

• quote:

Orijinalden alıntı: evohan

quote:

quote:

tabiki esas önemli olan monitor yenileme hızı ile oyun frame ini çakıştırmak , şimdi Nvidia bunun için G-SYNC diye bir uygulama çıkartıyor ve bunu destekleyen monitörler olacak onları bir araştırın derim yoksa her oyunu yüksek ayarlarda 120 fps ye sabitleyip oynamak zor bela bir iş

O değil çitayı yükseltirsek geri dönüşüde yok. 60 fps 30 gibi 30 da 15 gibi gelir artık :D

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: evohan

quote:

quote:

O değil çitayı yükseltirsek geri dönüşüde yok. 60 fps 30 gibi 30 da 15 gibi gelir artık :D

Alıntıları Göster
    ben 30 fpsyi kasma olarak algılıyorum en az 50 olcak

• quote:

Orijinalden alıntı: hærun

ben 30 fpsyi kasma olarak algılıyorum en az 50 olcak

Alıntıları Göster
    Oyundan oyuna değişir counter striketa 100fps
    nfs gibi oyunlarda 60
    crysis şu bu farcry bf serisi 60
    şehir kurma simulasyonları 30-45 yeterli
    yani %95 oranında 60 ve üstü fps akıcılık için şart
  • quote:

Orijinalden alıntı: H.E.B Sup

Oyundan oyuna değişir counter striketa 100fps
    nfs gibi oyunlarda 60
    crysis şu bu farcry bf serisi 60
    şehir kurma simulasyonları 30-45 yeterli
    yani %95 oranında 60 ve üstü fps akıcılık için şart

Alıntıları Göster
    Bu durumun algıdan algıya göre değiştiğini düşünüyorum örneğin ben de 30 FPS ile 60 FPS arasındaki farkı anlıyorum ama 40 FPS ile 60 FPS'in benim için hiç bir farkı yok 40-50-60-120 eğer Fraps söylemese aradaki farkı anlamam mümkün değil en azından benim için.Uzun bir süre örneğin konsollarda 30 FPS oyun oynadığım zamanda rahatsız etmiyor fakat 60'dan 30'a düştüğü zaman tabi ki rahatsız oluyorum.

• Farcry da 150 180 fps lerden 100 e dustugunde bile yavasliyor oyun sen ne diyorsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker_mania

Farcry da 150 180 fps lerden 100 e dustugunde bile yavasliyor oyun sen ne diyorsun
    prof cod2 oyuncusuyum 125 fps ile 250 fps arasındaki farkı çok rahat farkedebiliyorum.bırakın 30 u 60 ı:D oynanışı baya etkiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şoray uzun yolda -- 4 Kasım 2013; 6:28:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda

prof cod2 oyuncusuyum 125 fps ile 250 fps arasındaki farkı çok rahat farkedebiliyorum.bırakın 30 u 60 ı:D oynanışı baya etkiliyor.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bu teste güzel fps yi kendimiz ayarlıyoruz

http://frames-per-second.appspot.com/

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafa1300

arkadaşlar bu teste güzel fps yi kendimiz ayarlıyoruz

http://frames-per-second.appspot.com/

Alıntıları Göster
    Evga precision ile fps'yi 58 e sabitlediğimde bile bana 60 ile arasında dağlar kadar fark varmış gibi görünüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurmurat360x

Evga precision ile fps'yi 58 e sabitlediğimde bile bana 60 ile arasında dağlar kadar fark varmış gibi görünüyor.

Alıntıları Göster
    Hala 30fps vs 60fps mi 120fps den aşağısı kurtarmaz artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 4 Kasım 2013; 11:56:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurmurat360x

Alıntıları Göster
    30'a akıcı diyen, 60 ve üstünü oynamayandır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maxthon

30'a akıcı diyen, 60 ve üstünü oynamayandır.

Alıntıları Göster
    İnsan gözü kaç FPS algılar bilemiyorum ama monitörünüz 60 Hz ise 60 FPS üzeri de alsanız göreceğiniz 60 FPS'dir
    Monitör 120 Hz olursa 120 FPS'ye kadarını verecektir, mesele monitörde yani .
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.