Şimdi Ara

30 WATT AMFİ DEVRESİ VARMI ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam beyler geçenlerde tda2003 ile amfi yaptım ve acayip cızıldama ile biryere varılamayacağını anladım.Elime 30 WATT haporler geçti.Buna göre DENENMİŞ ve kaliteli ses verebilecek bir devre olan varmı varsa paylaşabilirmi ? Birde cızırtının nedeni amper değerinin az olmasından mı benimki 1A ydı şimdi güç kaynağı yaptım gerçi ama heralde işe yarar .NEYSE kolay gelsin.şimdiden teşekkürler.

• 40LAZ08 4 kullanıcısına yanıt
    simdi size guzel bir devre onerecegim;
    tda7377 devresi 2*35w gucundedir,, 12v 10A ile calisir.. elinizde fazladan pc poweri varsa isinizi gorur. cizirtinin sebebi kablolar yetersiz akim ve beslemenin duzensizligi... takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Al bak aynısından yaptım bu akşam, güzel sesi var..
    Soğutmayı ve fan eklemeyi ihmal etme.

Dipnot; 2-5 amper arası 12-16 volt arası besleme ile kullan.
    Tam güç istiyorsan arkadaşın dediği gibi pc power'ı kullanıp, entegreyi benim gibi 7375 kullanabilirsin..
  • Kabloların ince olmasından mı kaynaklanıyor diyorsunuz.Açıkçası hiç düşünmemiştim teşekkürler :) gayet mantıklı elimde pc supply sini kullanarak güç kaynağı yapacaktım ama depoda bozuk olduğu için duruyormuş .Şimdi birde güç kaynağı yapmak lazım onu nası yapcaz bilmiyorum sağlam bi devre bulursak bakalım :D Birde ben 2*35 değil mono yani tek haporler devre istiyorum.Kafanızı ütüledim kusra bakmayın :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ch4ylak

Al bak aynısından yaptım bu akşam, güzel sesi var..
    Soğutmayı ve fan eklemeyi ihmal etme.

Dipnot; 2-5 amper arası 12-16 volt arası besleme ile kullan.
    Tam güç istiyorsan arkadaşın dediği gibi pc power'ı kullanıp, entegreyi benim gibi 7375 kullanabilirsin..

bu devreyi mono hale getirme şansım yokmu elimde 30w tek haporler var 2*10w haporlerde var fakat bişeye yaramazlar :D

• devreyi mono yapabilirsiniz. isterseniz 2 cikisi stereo 1 cikisi mono yapabilirsiniz.
    Örnegin;http://www.electroniq.net/files/audio/tda7377-stereo-bridge.jpg
    İn L ve İn L stereo olarak girin,, 10w lik hoparlorleri kondansatorlu cikislara baglayin.
    İn bridge girisine ise stereo girislerden 1er tane 22k drenc ile giris yapin. ve out bridge cikisina 30w lik hoparlor baglayin.. cok iyi degerlendirirseniz, piyasada satilan trusttiyan 2+1 sistemini yapmis olursunuz = 200tl.
    entegrenin 10.bacagina drenc ile led baglayin, bass vurdukca yanar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    100w yada üstü amfi tavsiyesi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dışarıdan gelen parazitler az da olsa etkiler. Eğer bilgisayar PSU kullanırsanız SMPS oldukları için cızırtı yapabilir. Anahtarlama frekansı 20 Hz-18 kHz aralığında olan PSU'lar bunu yapar.
  • cowsmilk C kullanıcısına yanıt
    Aslında bu tarz devreleri çıplak çalıştırmamak lazım. Düzgün şaselenmiş metal kutu içerisinde çalıştırmak lazım. Fataday kafesi yani.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Emin Bey, mrb.
    Tda 7377 nin datasheetinde iki tane GND den bahsediliyor. Signal GND Power GND. Bunları aynıymış gibi birleştirmek mi gerekiyor yoksa araya direnç mi atıyoruz? Firma niçin sinyal şasesiyle güç şasesini ayırma gereği duymuş?
    Ekleme tda7377 2+1 anfi devresini çizdim. Fakat gndlerin ikisini de birleştirdim. Bir sakıncası olmaz inşallah. Daha önce çizmiş olduğum tda7377 1+1 devresi de var.
    http://www.dosya.tc/server35/uy2D0d/tda7377.zip.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 11 Kasım 2014; 16:34:03 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Çalışıyor,, sorun yok. eğer öyle bir durum varsa. 1k drenç koyun.
    bende bir şemada (1k) denk geldim, şaşırdım.. bir amacı vardır elbet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdmGdk

Aslında bu tarz devreleri çıplak çalıştırmamak lazım. Düzgün şaselenmiş metal kutu içerisinde çalıştırmak lazım. Fataday kafesi yani.

Yalnız kutu kalın olmalı yoksa parazitler az da olsa geçiyor. Mikrodalga çok iyi engelleniyor da düşük frekanslı EM'yi telli kafes iyi engellemez.
  • 40LAZ08 4 kullanıcısına yanıt
    Belkide filtre yetersiz gelmis olabilir beslemeye 2 tane paralel 4700 UF 25 v kondansatör koyarak tekrar cizirtinin gidip gitmedigine bakabilir misiniz ?

Erkan Bey tekrar Mrb. Hem 7377'nin hem de 7375'in datasheetini aradım taradım. Bu diagnostic diye geçen 10 pinin voltaj aralığı hakkında bir bilgi bulamadım . Garafikler falan var. En son ölçü aletini 20 volt kademesinde 10. pin ile şase arasına bağladım. Anfiyi açtım. O kadar denedim hep sıfırı gösterdi alet.
    Voltaj sınırını bilsem ona göre direnç bağlayıp led kullanacığım.

• Bey demenize gerek yok, Sayın AdmGdk Bey.
    10. pine ledin eksisi gelecek şekilde, 1k drenç ile +12v a bağlayın (tekrar baktım, öyleymiş).. benim hatırladığım bu şekilde, google resimli aramada tesadüfen bulursunuz.
    Bu led > aşırı ses/kısadevre,, ısınma,, yüksek/düşük voltaj durumlarında yanar. 10. pinden normal durumda Voltaj almak için,, anfinin sesini hafif sonlara dayamalısınız..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 9 Aralık 2014; 14:38:50 >
    Teşekkür ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.