Merhaba arkadaslar, Sadece ve sadece oyun oynamak amaciyla bir bilgisayar almak istiyorum ve cimriligim dolayisiyla butcem 1000tl civari. =) Kendim toplamak istiyorum bilgisayari ve beklentilerim Mafia2, Call of Duty gibi oyunlari rahat rahat oynamak. Yurt disinda yasiyorum o yuzden hersey burda olmayabiliyor o yuzden bazi parcalar (ozellikle kasa) icin alternatiflere ihtiyacim olacak.
Ust basliktaki 1000tl lik bilgisayar su sekilde: Phenom II X4 925 .......... İşlemci GIGABYTE GA-MA785GT-UD3H .......... Anakart SAPPHIRE ATI HD4830 1GB DDR3 .......... Ekran Kartı TEAM Team Elite DDR3 1333MHZ(2*2GB) .......... Bellek SAMSUNG HD502HJ Spinpoint F3 500GB .......... Sabit Disk AKASA Akasa ZEN 450W .......... Kasa
-Phenom II X4 925 aklima yatti daha asagi da inmek istemem acikcasi,
-GIGABYTE GA-MA785GT-UD3H boyle bi anakart bulamadim benzer iki tane Gigabyte - Socket AM2+ - ATX AMD 785G (GA-MA785G-UD3H) - DDR2 / PCI-E / SATA Gigabyte - Socket AM3 - mATX AMD 785G (GA-MA785GMT-UD2H) - DDR3 / PCI-E / SATA var. Bunlardan kastedilen heralde DDR3 olandir diye tahmin ediyorum. Yorumlarinizi bekliyorum.
-SAPPHIRE ATI HD4830 1GB DDR3 bunu da bulamadim acaba kastedilen Sapphire ATI Radeon HD 5830 1GB (11169-00-20R) - PCI-E / DVI / HDMI mi??
-TEAM Team Elite diye bi ram de duymamistim, buralarda da yok onun yerine Kinsgton olacak heralde. Yorumlariniz??
-Hard Disk kolay onu ayarlariz bi sekilde =) -ama 16MB cache ile 32MB cache arasinda ne kadar performans farki var bu konuda yorumlarinizi duymak isterim.
-Akasa kasa burda hic gormedim Ace, Advance, Antec, Cooler Master, Fractal Design, NZXT gibi markalar gordum. Goruntusu hic onemli degil benim icin islevsellik tek kriter. Uzay gemisi gibi olmasina gerek yok. Ayrica bu sistem icin Midtower kasa mi secmek lazim. Anakarta gore mi kasa secilir bu konuda biraz bilgilenmeye ihtiyacim var.
-Bu saydiklarim disinda Power Supply, CPU Cooler, DVD-RW gibi seyler gerekicek elbet. Aklima gelmeyenlerin de tam bi listesini cikarirsaniz cok sevinirim.