Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

30 Yaşında Askere Gidiyorum... Harbi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
3.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 30 Yaşında askere gidiyorum Aralık ayında... yaylalar yaylalar....Evlenmeden önce gitmek lazımdı ama okuldu, evlilikti, çocuktu, yüksek lisanstı derken şartlar bu yaşa kadar sürükledi o yüzden sormayın daha önce neden gitmedin gibisinden...Üstelik 14 aylık kuzum var anlayacağınız baya zor geçecek benim askerlik...Kısa dönem yapacağım için ve hayatı hanım evladı gibi yaşamadığım için çok endişeli olduğumu söyleyemem sadece özlem tarafını düşünüyorum...30 yaşında askere gitmenin sanırım avantajıda dezavantajıda illaki olacaktır umarım avantajı ağır basar :)

30'unda askere gitme veya tanık olma tecrübesini yaşamışlar varsa yazarsa memnun olurum....

• Yapay Zekanın Yanıtı

30 Yaşında Askere Gitmek: Bilinmesi Gerekenler

30 yaşında askere gitmek, hayatınızda önemli bir dönüm noktasıdır ve iyi hazırlanmak esastır. Bu metin, bu yolculuğa başlamanıza yardımcı olmak için 30 yaşında askere gitmekle ilgili kapsamlı bilgiler sağlar.

Askerlik Yaşı Sınırlaması

Kanunen, Türkiye'de askerlik yaşı 20 ile 41 arasındadır. Ancak, bazı istisnalar vardır ve 30 yaşına kadar askerlik görevini tamamlamayanlar da askere alınabilirler.

Askerlik Süresi

Askerlik süresi, eğitim ve görev yerine göre değişir. Yedek subaylar veya sözleşmeli erler için süre 6 aydır. Erbaş ve erler için ise süre 12 aydır.

Başvuru İşlemleri

Askerlik görevine başvurmak için, askerlik şubenize başvurmanız ve gerekli belgeleri sunmanız gerekir. Belgeler arasında nüfus cüzdanı, diploma ve sağlık raporu yer alır.

Eğitim ve Görev

Askerlik eğitimi, temel askerlik bilgileri, silah kullanımı ve fiziksel uygunluk eğitimi içerir. Eğitim tamamlandıktan sonra, askerler çeşitli görevlere atanır. Bu görevler arasında sınır güvenliği, afet yardım çalışmaları ve lojistik destek yer alabilir.

Askeri Statü

Askerlik görevi sırasında, askerler "er", "erbaş" veya "yedek subay" rütbelerine sahip olabilirler. Rütbe, eğitim düzeyine, tecrübeye ve göreve göre belirlenir.

Terhis Sonrası

Askerlik görevini tamamladıktan sonra, askerler terhis edilir ve sivil yaşamlarına dönerler. Bazı askerler, sözleşmeli er veya yedek subay olarak orduda kalmayı tercih edebilirler.

Avantajlar

30 yaşında askere gitmenin bazı avantajları vardır. Bunlar arasında:

• Vatan hizmetini yerine getirme fırsatı
    • Fiziksel ve zihinsel dayanıklılığın gelişmesi
    • Disiplin ve sorumluluk duygusunun artması
    • Yeni beceriler ve deneyimler kazanma
    • Askeri gazilik statüsü elde etme

Zorluklar

30 yaşında askere gitmek aynı zamanda bazı zorluklar da getirebilir. Bunlar arasında:

• Kariyer ve eğitim planlarında gecikme
    • Aile ve arkadaşlardan ayrı kalma
    • Yoğun eğitim ve görevlerin fiziksel ve zihinsel zorlukları

30 yaşında askere gitme kararı, kişisel tercihlerinize ve koşullarınıza bağlıdır. Bu metin, bilinçli bir karar vermenize yardımcı olacak temel bilgiler sağlar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Aralık değil , Kasım ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: KNTLG

Aralık değil , Kasım ...

Arkadaş 12 aralıkta teslim olmuştu ama ? aralık celp dönemi değil mi? ben mi yanlış biliorum acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: seymen84

quote:

Aralık değil , Kasım ...

Arkadaş 12 aralıkta teslim olmuştu ama ? aralık celp dönemi değil mi? ben mi yanlış biliorum acaba

Değişti onlar. Artık kasım oldu
  • Gitmeden fail
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: seymen84

quote:

Aralık değil , Kasım ...

Değişti onlar. Artık kasım oldu

kasım -aralık çok da önemli değil,,, 1 ay daha yaklaştık desene :))
  • vicdani ret uygulasana ben şahsen gitmicem büyük konuşmak istemiyorum fakat askerlik demek ömürden 1 yıl boşu boşuna demek kimse bana adamlıktan bahsetmesin nokta.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • CELP DÖNEMLERİNE GÖRE ERKEN SEVK MÜRACAAT TARİHLERİ

CELP DÖNEMLERİ
    BAŞVURU TARİHLERİ
    BAŞVURU MAKAMI

ŞUBAT Celbİ
    16 AĞUSTOS –15 KASIM
    AS. Ş.BŞk.lIĞI

MAYIS Celbİ
    16 KASIM –15 Şubat
    AS. Ş.BŞk.lIĞI

AĞUSTOS Celbİ
    16 ŞUBAT–15 MAYIS
    AS. Ş.BŞk.lIĞI

KASIM CELBİ
    16 MAYIS –15 AĞUSTOS
    AS. Ş.BŞk.lIĞI

bu tarih aralığında başvurmam gerekiyormuş ve evet değişmiş kasım olmuş...Vicdani ret olayına ben girmek istemiyorum ama gelme deseler şu an beni alın diye yalvarmazdım...ama gerekirse de gözüm kapalı giderdim... sadece üzerinde yaşadığım toprak için...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marge Simpson

vicdani ret uygulasana ben şahsen gitmicem büyük konuşmak istemiyorum fakat askerlik demek ömürden 1 yıl boşu boşuna demek kimse bana adamlıktan bahsetmesin nokta.

Mahalle baskisindan dolayi herkes askerligin adam olma yeri olarak goruyor ama bin bir turlu tanimadigin 60 erkekle ayni odada yatmak pekte erkeklik gibi gelmiyor, hem maddi hem zaman acisindan zarar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsan olan zatan malı, canı,toprağı ve namusu için savaşır. O yüzden rutinde askerlik mantıklı gelmesede gerektiğinde insanlık devreye girer diye düşünüyorum...Tabi bu insan olan için geçerli...
  • quote:

Orijinalden alıntı: RafaNadal

quote:

vicdani ret uygulasana ben şahsen gitmicem büyük konuşmak istemiyorum fakat askerlik demek ömürden 1 yıl boşu boşuna demek kimse bana adamlıktan bahsetmesin nokta.

Mahalle baskisindan dolayi herkes askerligin adam olma yeri olarak goruyor ama bin bir turlu tanimadigin 60 erkekle ayni odada yatmak pekte erkeklik gibi gelmiyor, hem maddi hem zaman acisindan zarar

+6 ay ufak oğlanı unutuyorsun buda bir sebep gitmemem için
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: RafaNadal

quote:

+6 ay ufak oğlanı unutuyorsun buda bir sebep gitmemem için

: D full erkek lisesinde okuyanlar anlar, abazalikta doktora yapmislardir cogu

• Asker uğurlama, arabalardan sarkarak şehir turları, hep bana garip gelmiştir...Bazen yaşım geçti acaba ondan mı yadırgıyorum diyorum ama yok yok 18-20 yaşındada ben çantamı alır sessizce giderim düşüncesindeydim...
  • 20 yaşında aklı ve eli şeyinde olan bir çok insanın arasında kalmak ...Ama bizde piştik bee neler gördük neler yaşadık yeri gelince ayak uydurmak lazım gençlere yoksa bitmez askerlik diye düşünüyorum..
  • Konu askerlik olunca pek ilgi çekmiyor işte
  • Moralini bozmak istemem ama bu yaşta kolay geçirebileceğini pek sanmıyorum.Birçok açıdan zor gelecektir artı olarak evlisin,umarım şansın iyi gider rahat bir yere düşersin.Allah yardımcın olsun

• Kutlamaya falan gerek yok bence. Gidiyorum diyip, 6 ay sonra geri döneriz işte. Ben de erkenden yapmayı düşünüyorum. Kısa dönem ayrıca, 15 ay askerlik fazla bana göre. Maddi açıdan vs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadekar42

Moralini bozmak istemem ama bu yaşta kolay geçirebileceğini pek sanmıyorum.Birçok açıdan zor gelecektir artı olarak evlisin,umarım şansın iyi gider rahat bir yere düşersin.Allah yardımcın olsun

Teşekkür ederim, amin diyorum...Gittiğin yer önemli evet o da şans nasip artık...
  • 5-6 ay askerlik yapacaksın sonuçta arada bi izne gelirsin pek zor olmaz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.