Şimdi Ara

30 Yaşından Sonra Bilgisayar Mühendisi Olma Sürecim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
7
Favori
2.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. Geçen hafta işi bıraktım ve bilgisayar mühendisi olmaya karar verdim. Neden sorusuna çok basit bir cevabım var: Cebim milyonlarca dakika var. Bunları bir şekilde harcamam gerek. Ben de bunları bir tutku üzerine harcamak istiyorum. Evli değilim. Bakmakta yükümlü olduğum kişi yok. O nedenle bencilce bunu yapabileceğime inanıyorum. Elbette bazılarınız bunu eleştirecek ama milyarca insan arasında bir kişi olduğumu ve dünyaya farklı bir olasılık bırakacağımı unutmayın lütfen. Ömür sonunda çalıştığım yerden emekli olmak ile yıllarca vakit kaybedip mühendis olmak arasında bir fark yok sanırım. Kısacası 30 yaşından sonra delinin biri bilgisayar mühendisi olmaya karar veriyor.

Forumda bir kaç örneğini görüp özendim ve burada gelişimlerimi listelemek istedim. Süreç boyunca neler yapmaya çalıştığımı ve neyi başarıp neyi başaramayacağımı paylaşacağım. Bunu yapma sebebim ise bu yeni tutkum hakkında birileriyle konuşmak ve görüş paylaşımı yapmak. Yakın çevrem pek öyle beni anlayacak tipte insanlar dolu değil ne yazık ki. Önce isterseniz bir durum analizi yapalım:

Durum Analizi:

• İstanbul'da okumam şartı ile dört sene boyunca kendimi idare edebileceğim bir birikimim var.

• Matematiğim iyiydi. En son ÖSS'ye girdiğimde 50 bin derece yapmıştım. Ondan sonra sınava girmedim. Şu an matematik tekrarına başladım ve çoğu konu hatırladığımı fark ettim. Türev ve integralı yapabiliyorum. Analitik geometride formülleri unutmuşum ama formülü hatırlayınca soruları yapabildim. İlk denemem iyiydi. Fizik, kimya ve biyolojiyi ise sıfırdan çalışmam gerek.

• Sınava kadar ise oldukça zamanım var. Hem sınava hem de kodlamaya çalışabilirim. Tabii ilki daha öncelikli olacak.

• Kodlama bilgim sıfır.

• İngilizce bilgim B1.

Planım ise şöyle: Kendime kısa ve dönemsel hedef koymak ve bol bol çalışmak. Başardıysam gelip burada başardığımı söylemek. Başardıysam ilgili kısmı yeşil yapmak olacak.

Hedefler

• [H1] Forumda Günlük Konusu Açmak. [17.12.2019]

• [H2] Temel Kodlama Bilgisi Edinmek

• [H3] Head First Java Kitabını Bitirmek.

• [H4] İleri Matematik Bilgisi Edinmek.

• [H5] İstanbul'da Herhangi Bir Bilgisayar Mühendisliği Kazanmak.

Gelişmeler

[H1] [Forumda Günlük Konusu Açmak] [17.12.2019]

Günlük konusunu açtım.

[H2] [Temel Kodlama Bilgisi Edinmek]

...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aşpez -- 18 Aralık 2019; 0:33:30 >

• Projeler

Buraya da bitirdiğim projeleri eklerim zamanla.
  • Geçmişteki mesleğiniz neydi acaba bende bilgisayar mühendisliği okuyan bir meslektaşınız olarak...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Joker666 J kullanıcısına yanıt
    Sosyal medya yöneticiliği. Şu an meslektaş değiliz ama olmayı umut ediyorum.
  • Git açık öğretimden 2 yıllık programcılığa kayıt ol, İstanbul'a yerleş, otur evinde hem derse hemde kendi kendine yazılıma çalış. İşin kaba taslağını öğrenirsin 3 5 aya, sonra da git, madem birikmiş paran var, bedava olarak hem iş tecrübesi olsun hemde bilgi birikimin artsın diye bir yerde para almadan çalış. Gerekirse muhasebeye para var kendi sigortanı kendin yatır yani. 4 seneni okulda ziyan etme. Ben 27deyim inşaat mühendisliği bitirdim 7 sende. Keşke 18 yaşımda olup bu dediklerimi yapsaydım. İnan diploma değil ne bildiğin, şu ana kadar ne yaptığın önemli yazılım sektöründe.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rotaszkorsn R kullanıcısına yanıt
    @vonderplanitz

ODTÜ gibi bir okulu kazanmak nasip olur mu bilmem ama elimden geleni yapacağım. Dediğinizde çok haklısınız. Belki de dört senemi heba edeceğim. Belki de hiç üniversite kazanamayacağım çünkü şu an yükselen trend. Sıralamalara baktım da uçmuş hepsi. En kötü ihtimal birincisi sınıftayken bir fayda analizi yaparım. Fotoğrafta aykırı olan nedir? Enerjileri iyi geldi ama pek çözemedim olumsuz kısmını.

@rotaszkorsn

18 yaşından beri çalışıyorum. Dediğinizi başka bir alanda yapmış oldum. O nedenle üniversiteyi hak ettiğimi düşünüyorum. Ama elbette pişman olma ihtimalim var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aşpez -- 18 Aralık 2019; 8:16:27 >
  • Aşpez kullanıcısına yanıt
    Bilg Müh yüksek hayal gücü ister. Plakaya 06 CENG 2015 yazmak hayal güçlerinin olmadığını gösteriyor.

Resimde solda bir adam var, büyük ihtimalle oranın idari personeli. O onlardan daha akıllı görünüyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Once okul kazanip sonra Java vs ogren; zaman kaybetme.
    Okullu birinin 2 gunde ogrendigi seye 2 ay harcarsin aksi halde.

• Mephalay M kullanıcısına yanıt
    hızlı ve etkin öğrenme için okul şartı yok. Turkcell Havelsan Amazon BMW vs firmalarda iş için okul şartı var. İkisini birbirine karıştırmayın.

• Umarım herşey dilediğin gibi olur. Çok doğru bir karar vermişsiniz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geç o kitap olayını. Yani illa kitap istiyorsan al tabi.. De bu işler öyle öğrenilmiyor.

Java öğrenirsin de öğrenmelimisin ?

Sen java kitabı alacağına mesela. Android de çalışan bir tane applikasyon yaz kendine.

Mesela yapılacak işler listesi programı yaz telefonda. Basit geldiyse, haritalı lokasyonlu bir şeyler yaz. Programlamayı, yazarak öğrenirsin. Kitap anca referans olur, internet kitaptan daha iyi referans olur. Sağdan soldan bulup indirdiğim ben diyeyim 50 sende 250 tane kitap var bilgisayarda en son ne zaman açıp baktığımı hatırlamıyorum. Varsa yoksa google amca, stackoverflow son zamanlar da da youtube.

Türkleri geç kendileri bir şey bilmediği daha da kötüsü eğitim formasyonları olmadığı için, vakit kaybından başka bir şey değil. o yüzden udemy deki türkçe içerikten uzak dur.

Programlamda ilk iş, ortamı kurmaktır, İşte telefona bir şey yazacaksan, android stüdyo nedir, telefona apk nasıl atılır vs. Sonra tezgahı işletmektir. İte maraba televole yazdın telefonda nasıl çıkacak. Buraya kadar getirdinmi %50 si bitti, Sonraki %50 daha zor, program yazmak bir konu, bir ürün çıkarmak ayrı konu. Tabi bunlar zamanla oluşacak şeyler.

kolay gele.

ayrıca 4 sene uzun zaman. 1 sene kapıyı bacayı kapatıp çalışsan işe yarar bir şeyler yaparsın. 2. senede hem çalışır hem okula gidersin. iyi kötü ekmek çıkar. Ki eğer ticari zekan varsa, mobil aplikasyon tarafında illaki ekmek getiren bir şey yaparsın.

Yani yeterki sen iste. ben program yazmaya başladığımda 10 senelik Bilgi işlem uzmanıydım. yaşımda 30 a yakındı. o yüzden istedikten sonra her şey olur.

• Hayir, CS temeli olan biri formal egitimini aldigi alandaki bir konsepti okul okumayana gore daha kolay ogrenir/anlar.

Gerci zaten muhendis olmak istiyor konuyu acan, o yuzden her turlu bu programi okuyacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mephalay -- 18 Aralık 2019; 19:57:11 >
  • Yas 32. Meslek yazılım geliştirici.
    Ne yapıyor. 1 sınıf 1. dönem yazılım mühendisliği öğrencisi
    Sınava gird mi: Hayır
    Ucret: 3.250 Yıllık.
    Neresi: Kıbris - Netkent ünversitesi
    Soru: Kıbrısa mı gideceğiz?
    Hayır. Uzaktan eğitim. Dersler internetten.
    Denklik : Var (ama bir örgün öğretimden mezun olma sartı var. Lise mezunu olarak okunamıyor)
    Detaylar:https://netkent.edu.tr/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 18 Aralık 2019; 20:34:55 >
  • Mephalay M kullanıcısına yanıt
    Günümüzde bir kişinin CS temeli olması için okul şart değil. Bu tüm mühendislikler için geçerli. Örneğin bir kişinin makina mühendisliği temeli olması için de okul şart değil. Bir kişi hem CENG, MechEng, CivEng temelim olsun ve o temel ile Havelsan Amazon BMW Airbus vs holdinglerde iş bulabileyim diyorsa o durumda okul şart.

• haklısınız hocam , bu geleneksel diploma dayatması yüzünden dünya genelinde bir vizyon darlığı var gibi geliyor bana son zamanlarda özellikle, imkanlar çok daha iyi olmasına rağmen insanların zekası/yaratacılığı daha pasif konuma kaydı. Bu perdeyi yırtmaya çalışan topluluk / ülke vs. var mı

• mezmez kullanıcısına yanıt
    Almanya veya daha doğrusu DACH denilen Almanya-Avusturya-İsviçre ülkelerinde diplomasız fakat alanında bilgili kişi ('spesyalist' de denilmektedir) diplomalı fakat genel bilgiye sahip kişiden daha cok para kazanır. Forumdaki bir konuda
    https://forum.donanimhaber.com/turkiye-yazilim-gelistirici-sayisinda-avrupa-da-en-hizli-artis-gosteren-ulke--137320429
    Karlsruhe Institute of Technology Bilgisayar Mühendisilğinden geçtiğimiz yaz mezun olacak bir Türk arkadaş, Almanya'da yeni mezunların cok düşük maaş aldığından yakınıyordu, vergi, SGK vs kesintilerden sonra aylık net €2700 maaş cok düşük diyordu. O arkadaşa dedim ki "Almanya'da işveren diplomaya para vermez, diplomanla iyi para kazanmak istiyorsan Türkiye'ye gel, Turkcell Havelsan vs başvur" Yanıt gelmedi tabi ki :)

• Up! Son durum nedir?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.