Şimdi Ara

3050Ti'ye Sahip Laptop Önerileriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
3.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bütçem maksimum 14 - 15 bin. 16'yı görmek istemiyorum. 16 GB RAM ile kullanacağım, cihazda yoksa onu da satın alacağımı unutmazsanız sevinirim.

Bu bütçede alabileceğim en iyi kart sanırım 3050 Ti ondan yola çıkarak birkaç cihaz belirledim.

Hangisini önerirsiniz gerekçeleriyle açıklar mısınız?

kağıt üstünde teknik özelliklere göre az çok karşılaştırabiliyorum ama modele markaya has ısınma, batarya, fan sesi vb. sorunları hiç bilmiyorum. Cihazlar hakkında bilgisi, deneyimi, haberi olanlar yorum yapabilir mi?

Kısa sürede fiyatlar çok değişebiliyor bu hafta almak istiyorum. Zamanı olanlar yardımcı olursa bu süreçte memnun olurum.

Çünkü ilk defa laptop kullanacağım ve yıllardır piyasayı takip etmiyorum.

# Aslında çok da marka takıntım yok kullanıcı deneyimi daha önemli benim için ama işte benim için çok büyük para bunlar ve uzun zaman kullanmak istiyorum ondan riske atmak istemiyorum. Bir de stresli biriyimdir fazla kronik sorun çıkaran model varsa almak istemem, uğraşamam garantiyle servisle.

• https://www.hepsiburada.com/hp-victus-16-e0001nt-amd-ryzen5-5600h-16gb-1tb-ssd-rtx3050-freedos-16-1-fhd-tasinabilir-bilgisayar-4h0l0ea-p-HBCV00000KIOIW

https://www.hepsiburada.com/hp-victus-16-d1047nt-intel-core-i5-12500h-8gb-ddr5-512gb-ssd-rtx3050ti-16-1-fhd-144hz-freedos-tasinabilir-bilgisayar-68p32ea-p-HBCV00001X8QTT

Edit. Isınma sorunu yok, ne amaçla kullanacaksınız belirtmemişsiniz.

Pil önemliyse 70wh batarya var cihazda. Ekranı 40 hz çekip 7-8 saat ekran süresi alınabilir 80% parlaklıkta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dogecoin -- 7 Nisan 2022; 12:8:8 >

• Bu cihazı başka önerenler de oldu ama kullanan pek birisini bulamadım yorum da yok hakkında.

Sizin bildiğiniz bir cihaz mı ?

Ekran sallanması wobble oluyormuş.

Ve fazla ısındığını söyleyenler var.

Bir de DDR5 RAM çok pahalı olduğu için 16GB RAM yapamayacağım bunlar kafama takılıyor.

Genelde evde duracak oyun, gündelik kullanım.

• Yeraltı Sakini Y kullanıcısına yanıt

Victusu ben kullanıyorum kucakta kullanmayacaksanız ekran sallanması problem değil. Hatta kimse demeseydi fark etmezdim bile. Isınma sorunu yok, normalde kullanımda iken fan birden devreye giriyor yüksek devirli sonra duruyor. Bu beni rahatsız ediyor sanki eski bir pc kullanıyormuşum gibi. Yani yavaş yavaş değilde pat diye çalışıyor. Eski asusumda yavaş yavaş çalışır fanın devreye girdiği belli olmazdı. Bunda sanki vantilatör gibi 3 kademe var ara hız yok. Tek rahatsız edici bu nokta oldu bir de parmak izi tutması.

Sıcak fırsatlarda şöyle bir ürün var

https://www.trendyol.com/acer/aspire-gaming-7-ryzen5-5500u-8gb-512gb-ssd-rtx3050ti-144hz-15-6-fhd-dos-notebook-nh-qdley-001-p-248187081?boutiqueId=602623&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

İşlemci dert edemeyeceksen fiyat gayet iyi. 50wh batarya var.

Evde kullanacaksın batarya çok önemli değil. Ama batarya da kullanacaksan 40-45 wh 2 seneye ölürüm demek gibi yoğun kullanımda. Tabi döngüde önemli. Victus da 1000 döngü yazıyor. Diğerlerinde kaç yazdığını bilmiyorum. X550 asus vardı 300 döngüde gitti, her gün bir kere şarj etsen yılda 300 yapar zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dogecoin -- 8 Nisan 2022; 3:33:22 >

• Hp i7 işlemcili olan model hoşuma gitti ama bilemedim işlemci performansı nasıldır i7-11370h nin. Bu modeli kullanan arkadaş var mı?
  • Lenovo IP 82K200T4TX R5-5600H 16G 1T 15.6′ Dos

https://moleculepc.com/urun/ntblen82k200t4tx/

Böyle bir cihaz önerdi birisi. 

Site hakkında hiçbir bilgim yok güvenilir midir bir sorun çıkarsa arkasında dururlar mı ? (Moleculepc, Hafta sonu indiriminde)

Şimdi şu iki model arasında kaldım ucuz olana hem RAM hem de depolama eklemem gerekecek büyük ihtimalle. Diğerinin RAM eksiği yok ama ileride depolama gerekebilir ?

Asus Tuf Gaming F15 FX506HE-HN012 Intel Core i5 11400H 16GB 512GB SSD RTX 3050Ti 15.6’’ FHD 144Hz Freedos Taşınabilir Bilgisayar 15.499

Lenovo IdeaPad Gaming 3 15ACH6 Ryzen 5 5600H 8GB DDR4 RTX 3050 Ti GDDR6 4GB 512GB SSD 15.6" FHD 165Hz FreeDos Notebook 14.429

Ama bu linkteki cihazda hem ekran kartı iyi , hem 16GB Ram + 1TB SSD var. Bunu alıp kurtulayım mı diyorum. Çünkü son takdirde diğerleri de buna yaklaşacak.

Ne dersiniz ?

Tereddütlerim ise şunlar:

Bu cihazlar bana fazla mı bu biraz fiyatların uçukluğundan dolayı aklıma takılıyor ? 

Oyun delisi değilim ama almışken az çok oynayabilmek istiyorum. 3050ti 4GB olduğu için bazı oyunlarda yetmiyor diyor mesela.

3060 alırsam beni daha uzun süre mi götürür ?

Bir de temiz bir şekilde kullanırsam bu cihaz beni ne kadar götürür ? En az 5 sene götürmesini istiyorum. 

Burada kafama takılan ise hiç laptop kullanmadım bunların ömrünü de telefonlarda olduğu gibi bataryaları mı belirliyor ?

Öyle ise yıllar sonra değiştirme imkanım olabilir mi ? Yoksa telefonlar gibi çöp mü oluyor ?

Mesela şuan ki kasam 10 senelik ve halen kullanabiliyorum iyi kötü ekran kartsız.

Mesela 5 sene rahat götürür derse 1-2 bin lirayı düşünmeyeceğim zaten her geçen gün değeri azalıyor. Ama yine de benim için kolay meblağlar değil öğrenciyim :)

Neden i7 işlemcili ve rtx 3050ti ekran kartlı olan modeli düşünmüyorsunuz? Ayrıca16gb ram ve 512ssd var ve fiyatı 15.499tl
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Konu kilit
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 800TL farkla 3060 ve 1TB SSD almak mantıklı geldi.

Dediğiniz modelde DDR5 RAM bulup satın almam gerekecek.

Ekran sallanması sorunu var. İlerde SSD de gerekecek. Fazla pahalıya gelmiş olacak çünkü.

Bir de ekran boyutu çok iyi ama diğer dediklerim kadar tasarımı etkilemedi çok düz. @crzyhntr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeraltı Sakini -- 9 Nisan 2022; 10:41:16 >
    https://moleculepc.com/urun/ntblen82k200t4tx/

Bu ürünü alacaksınız doğru mu?

Aklımdaki tek soru işareti bu işlemciye bu kadar para vermek ne kadar mantıklı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhmthntr -- 9 Nisan 2022; 11:28:47 >
  • Evet o üründen bahsediyorum.

İşlemci hakkında bilgim yok.

Ama bana şu ürün çok öneriliyor:

Lenovo IdeaPad Gaming 3 15ACH6 Ryzen 5 5600H 8GB DDR4 RTX 3050 Ti GDDR6 4GB 512GB SSD 15.6" FHD 165Hz FreeDos Notebook

Bunu alsam RAM SSD almam gerekecek ilerde. 16'lara yaklaşacak fiyat.

Ama dediğimi alırsam hem ssd ram derdim kalmayacak hem de 3060 var.

Size mantıklı gelmiyor mu ?

Max 16k size mantıklı gelen cihaz varsa link verebilirsiniz. @crzyhntr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeraltı Sakini -- 9 Nisan 2022; 12:20:18 >
    Anlıyorum haklısınız. 22-27 mart tarihleri arasında linkini bıraktığım ürün 15.000tl idi bunu kaçırdıktan sonra dip fiyat arıyorum :)

www.itopya.com
    Lenovo IdeaPad Gaming 3 15ACH6 Ryzen 7 5800H 16GB DDR4 RTX 3060 GDDR6 6GB 512GB SSD 15.6" FHD 165Hz FreeDos Notebook | ITOPYA
    https://www.itopya.com/lenovo-ideapad-gaming-3-15ach6-ryzen-7-5800h-16gb-ddr4-rtx-3060-gddr6-6gb-512gb-ssd-156-fhd-165hz-_u17021

• @crzyhntr Bunu keşke söylemeseydiniz baya üzüldüm. Bu 5.yılı indirimleri dedikleri zaman mı oldu ?

Gerçi o zaman alma niyetinde değilidim.

Bu indirimleri nasıl takip ediyorsunuz nasıl haberiniz oluyor ?

O verdiğiniz linkteki ryzen 7 5800h benim ryzen 5 5600h dan çok mu güçlü ?

Ben de bu kampanya bittikten sonra gaming notebook almaya karar verdim. Bu kampanyayı da linkini attığım ürünün youtube videosunda öğrendim.
    5600h yi i5 5800h yi ise i7 gibi düşünebilirsiniz. Bu ürünü kampanyadan alıp kapalı kutu satanlar var, bir tanesi 16.700 diyor ama Antalya’da, aynı şehirde olsak kaçırmazdım. Şimdi bu kampanyayı görünce insan diyor ki tekrar bir indirim olur bekle. O ürünü alan en az 5-8 yıl arasında yeni teknolojiye ihtiyaç duymaz bence :)
    Bu arada ram olarak 16gb ideal, sdd için ise 512gb ideal fazlasına ihtiyaç duyarsam harici harddiskimde depolarım. Burada önemli olan işlemci ve ekran kartı ikilisi. Umarım iyi bir kampanyaya denk gelir ve alırım. Ayrıca sizin attığınız o siteyi incelediğimde satın alma ekranında vadesiz taksit imkanı yok o zaman da faiziyle birlikte almanın bir mantığı kalmıyor çünkü diğer siteler vade farksız 6 taksit imkanı sunuyor.

Ekran sallanma dediğiniz nedir ?
  • Taksitle 16.800 e geliyor yine de o cihazı bu fiyattan aşağı bulamam diye düşünüyorum. Hepsiburada'da 19.299

• Ateşle Barut kullanıcısına yanıt
    Vamspazyoutube
    #HP #Victus #Wobble I have tried multiple scenarios for testing the wobble of the screen. Compared it using an Asus and an Acer laptop. It all boils down to the hinge design, and I have seen worse wobbles in other laptops. I hope I have covered maximum scenarios if not all as handling a brand new laptop so rough does need some nerve. :D
    https://www.youtube.com/watch?v=HMFcHZtbaXc&ab_channel=Vamspaz
    16.800e bunu alacağıma 5800h li olanı 17.999tl’ye itopyadan alırım hocam
  • Tam öneri olmayacak ama bir not düşmek istiyorum. 3050ti 4 gb olduğu için beklenen performansı veremiyor ayarları fulleyince 4 gb vram yetmiyor. O zaman da fps düşüyor.

Özellikle DLSS olmayan oyunlarda 1660 6 GB daha yüksek fps veriyor.

Alabiliyorsanız 3060 almanız daha iyi olur ama fiyat farkı çok olur. Yoksa 3050ti da iyidir rezil bir kart demiyorum ama Nvidia uyuz bir pazarlama stratejisi yürütmüş.

• İşte öyle diye diye 12 13k lardan buralara geldim. P dediğinizde 512GB SSD var ilerde yine masraf çıkaracak bana. Ama benim dediğimde 16GB RAM ve 1TB SSD var. Bir arıza çıkmazsa başka masraf gerektirmeyecek.

Ben de 10binlerden 15binlere geldim :)
    Masraf çıkarmaz hocam harici harddiske depolarsınız. Bence 512gb ssd ve 16gb ram olmalı işlemci i5 11400h, 5600h ya sa 5800h olmalı bunların yanında da rtx3060 ekran kartı olmalı işte bu bizi en az 5 sene götürür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhmthntr -- 9 Nisan 2022; 22:56:26 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.