Şimdi Ara

307'im ve arızalar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba 2005 model benzin+lpg li 307 1.6 xt sahibiyim aracımda uzun süredir bir kaç sorun var bunlara biraz daha eklenince sizlerden bilgi almak istedim.

1)Araç park sensörü arızası:İlginçtirki arabayı ne zaman yıkatsam park sensörüm kısa bir süre çalışıyor.Sonra çalışmıyor.Forumda geri vites müşürü demişler fakat benım arabadaki durum faklı geldi bana çünkü araba yeni yıkanınca sensör gözlerine basınçlı su gelince çalışıyor.Sonraları gözlerin üzerini silsemde bir fayda olmuyor.
    2)Araç genellikle sabahları ilk çalıştırmada gaza biraz basmaz isem stop ediyor.
    3)Radyo sorunu:istanbulda oturuyorum ve radyo verimsiz çalışıyor çekmiyor cızırtı yapıyor bir radyoyu dinlerken frekans aramaya başlıyor.Anteni değiştirdim çok az bir düzelme oldu ama sorun ortadan kalkmadı,radyoyu söküp anten kablosunu kontrol ettim fakat çıkma felan yok.
    4)Klima sorunu:standart sorunlardan biri galiba klima açıkken sıcak havalarda üfleme kesiliyor bundan daha mühimi max. fan hızında takır takır ses geliyor bir önceki kademede hiçbir sorun ses yok iken son kademede klima patlicak gibi klima iç motoru(kalorifer motoru) ses yapıyor.
    5)Application fault:bu arızada arabamdaki en meşhur arızalardan birisi.6 ay yapmadıgıda oluyor hergün yaptıgıda.
    6) Silkeleme:araba 1. ve .2 viteste debriyajdan ayagımı biraz sert çekersem silkeleme oluyor aynı silkeleme gaza basarkende oluyor anlamış değilim :)

Kısaca ve öz biçimde sorunlar bunlar en azından bir kaçına çözüm bulmak ve arabayı sorunsuz hale getirdikten sonra satmak istiyorum.Zira arabaya sattıktan sonra aranmak istemem.Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• ysnclk Y kullanıcısına yanıt
    bende de 307 hdi vardı park sensörü ve klima arızası verdi ama senin park sensöründe kesin arızayı anlamak için bilgisayara baglatman lazım özel servislerden birine git durumu söyle baksınlar bendede park sensörü arızası olup duruyodu sonra tamamen gitti gözlerden biri arızalı cıkıyodu ankara ostimden cıkma aldım düzeldi.bende klima sorunu sıcak soguk gecişlerde sorun vardı bitaraf sıcakken bi taraf soguk oluyodu cift bölgelide dişler aşınmış değişti gecti.sallama sorunu 1. ve 2. de bendede nadiren oluyor ama cok önemsemedim 16 aydır da baska sorun cıkarmadı sükür abs sensör kablosu hariç bide oda benim hatam zaten

bu arada yıkamadan sonra demişin bagaja su kacıyor olabilir lastiği felan kaldırıp bak su kaçıyormu oralara orda park sensörü beyni var galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _İZ BIRAKAN_ -- 22 Şubat 2015; 14:25:26 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.