Şimdi Ara

3080 Ti Overclock Denemesi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
79
Cevap
1
Favori
3.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Denemiyorum artık undervolt yapıyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • berat1903130 B kullanıcısına yanıt
    kolay gelsin ama oda performansi dusurecek 3080 ti i 3080 yapacak elektronik muhendisi olarak size tavsiyem kartin arkaplakasini sogutup ayrica ekran karti driveri icerisinde bulunan 3d ozelliklerinin ince ayarlarini yapin. Nvidia suruculerinde performans sekmesi genelde optimum guc olarak geliyor onu performansa cekin ara belleklemeleri ve optimizasyonlari acip kapayin oyununuza gore. Tabiki nekadar guc cekerseniz okadar kart isinacaktir bu sebeple fani olmayan arka plakayi sogutun ve sesten rahatsiz olmuyorsaniz kullandiginiz OC programindan fan ayarlarini daha arttirip daha serin calistirabilirsiniz. Bu onerilerimi sistemin yanlizca ekran karti degil tum bilesenlerini kasanin montajindan anakartin diger parcalar ile uyumundan biosuna ve ince ayarlarina kadar yaparsaniz ki hatta windows icinde bir yigin performans arttirici ayar var onlarida yaparsaniz kumulatif olarak zaten fark edilebilir bir performans artisi elde edersiniz.

• burakdc B kullanıcısına yanıt
    Arka plakayı soğutma için hangi fan önerirsiniz işlemci sıvı soğutmamin üstünde 2 fan var birazcık onlar üflüyor fakat ekran kartına biraz uzaklar

• islemci sivi sogutmasinin faninin ekran kartina vur masini engelleyebilirseniz engelleyin cunku o islemcinin sicakligini ufleyecektir ben disaridan taze havayi arkaplakaya vermekten bahsediyorum ve bunun icin herhangi ucuz bir fan kullanabilirsiniz. Unutnayin etkili sogutma icin ksa ici sicak ve soguk hava dolasiminin yonu cok belirleyicidir performans konusunda

Sıcak uflemiyor dostum sıvı soğutma fanları ama çok serinde uflemiyor

• Sadece undervolt yapın gitsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berat1903130 B kullanıcısına yanıt

Hocam belki alirlar amazon ise, ben 6-7 aylık ssd'mi iade talebi açtım sağlığı hızlı düştü diye direk aldılar.

• 3080ti gibi bir kart sıvı soğutma olmadan OC yapılmamalı bence. Custom sıvı soğutma kullanan adam rahatlıkla yapar ama 3080ti zaten yonganın sınırlarına yakın geziniyor. boşuna sıcaklık artışı olur. Belleklerin ve özellikle VRM kısmının iyi soğutulması şart. Kendi soğutması yeterli geliyorsa kartın denenebilir.

• kayraTsu07 K kullanıcısına yanıt

Tesadüfe bak benim de eski kartım Galax 970 EXOC. 970 ile 3080ti sıcaklık konusunda kafanı karıştırmasın. Çünkü 1080ti ,2080ti gibi kartlar tepe model olduğu için çok ısınan kartlar.

970 ile 3080ti arasındaki farka bak.

3080 Ti Overclock Denemesi

• Vram ısınma sorununa gelirsek aslında ortada bir sorun yok gibi ama çok kafayı taktıysan bir çözüm bulalım. Bilgisayarın içinin fotosunu yollar mısın. Ne yapılabilir bir bakalım.

• Radical_Dreamer R kullanıcısına yanıt

Haklısınız hocam iki kart arasında çok fark var, sadece garipsedim yepyeni bir kartın 95-100 derece göreceğini oyunlarda.(Ancak sitelerin dediğine göre kesinlikle normal deniliyor zarar verme olayı yokmuş, junction sıcaklığı 102 dereceymiş.) Belkide fan sorunu vardır kasada bilemiyorum, ama garantisi olsaydı çok güzel olurdu. Benim kartda bu 2022 de 2k monitör ile 3060'a geçeceğim :

bu dediklerin eskidendi. işlemcilerin 2, bilemedin maksimum 4 çekirdek olduğu zamanlardı.

windows'ta ya da nvidia denetim masasında ayar çekerek 1% bile performans artışı göremezsin.

sakın kart performansını "maksimum güç" seçmeyin. kart gerekmese bile 100% yükte çalışıyor hatta masa üstünde bile 100% yükte çalışıyor. boşa elektrik mi dersin, ısınması mı dersin, fan gürültüsü mü dersin...

bunların bi getirisi yok.

onun yerine process lasso indirin, oyuna özel profil oluşturun. windows arkaplan işlemleri ağırlıkla cpu0 kullanıyor. oyun yükünü cpu0 dışındaki çekirdeklere/izleklere verdiğinizde anlık düşüşler, stutter'lar falan ortadan kalkıyor.

• 14.000'e 3080 ti almışsın 110 dereceye kadar(110 derecedede yanmıyor, sadece hızını düşürüyor) sıkıntı çıkarmayacak şeyi dert ediyorsun, incehesap 20k ya 3080 ti satıyor o bile anında bitiyor. Çok takıntılıysan 200 tl ye 2mm thermalright odyssey termal pad alıyorsun sadece ön yüzeye uyguluyorsun 25 derece düşüyor memory sıcaklığı.

Biride gelmiş GTX 970 ile GDDR6X'in bellek sıcaklığını kıyaslıyor filan kafanı karıştırmaktan başka bir işe yaramıyor artık konu.

gddr6x temperature diye google da arat bir dünya konu var sana özel bir durum değil yaşadıkların. Mining yapan adam suprimde alsa strixde alsa değiştirmek zorunda onuda unutma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 4 Eylül 2021; 13:20:20 >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Ön yüzeye uygula derken dostum içini açmadan arka plakayami takayim

• Radical_Dreamer R kullanıcısına yanıt
    Şu an evde değilim.

• Dostum herşey normal gözüküyor. Boşa kafana takacak dert bulma. İlk defa tepe modeli bir kart kullanıyorsun galiba. Bu sıcaklıklar normal. Sonuçta kulandığın kart XTREME edition ya da su soğutmalı bir kart değil. Senin kartının vram sıcaklıkları 90 civarı zaten. Risk alıp değiştirmek senin elinde ama garanti dışı kalacağını unutma. Benim kart 4 sene garantili türkiyeden aldım. senin kartında 2 sene garanti gösteriyor web sitesinde. yani kısacası herşey normal kafana takacak birşey yok.

• No Way Out kullanıcısına yanıt

Merhaba ben de 3080 bellekleri için termal pad düşünüyorum da, 2 mm altı iş görüyor mu? 2 mm olması gereken ölçü mü yoksa daha düşük derinlikte kullanılıyor mu? Bahsettiğim kart zotac Trinity.

• Ön panel 2mm arka panel 3mm. burada videosu var.

3080 Ti Overclock DenemesiTools and Gadgetsyoutube
    ZOTAC TRINITY RTX 3080 TEARDOWN | THERMAL PADS REPLACEMENT. For the front panel we will be using 2mm thermal pads, since we don't have any available, we will be stacking 2pcs 1mm to achive the 2mm needed for the front panel. And for the back panel you can use a 3mm thermal pads. I'm currently using Thermal Right Odyssey 12.8w/mk which shows promising results on my msi rtx 3080 gaming x trio the other day. Front Panel: 2mm BackPlate : 3mm If you wanna support the channel you can do so by subscribing to Tools And Gadgets. Help me support and grow my channel by becoming a member on my patreon page https://www.patreon.com/toolsandgadgets If you have any questions' don't hesitate to drop a comment down below. Note: i will not be held liable in any instances that you will break your card, take your own risk. Handle the internals of your GPU with extreme caution ⚠️ #toolsandgadgets #rtx3080 #msi #zotac #zotactrinity #zotacrtx3080 #zotaxrtx3080trinity #zotac3090 #zotacteardown
    https://www.youtube.com/watch?v=c3KRiOWwyTk
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.