Şimdi Ara

3090Ti + Ryzen9 5950x Max. Sistem Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

uzun zamandır hayalimdeki bu sistem için para biriktiriyorum. Paraya kıyıp güncel olan en güçlü sistemi toplamak istiyorum. Bütçem 100 civarı kadar. Sadece kasa ve içindekileri toplamak hedefim. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

2 kesin tercihim 3090Ti ekran kartı ve Ryzen9 5950x işlemci olacak.

Gerisi hakkında çok bir bilgim yok.

Yardımcı olabilecek varsa çok minnettar olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi th3mpo -- 14 Ağustos 2022; 19:19:45 >

• Bugün kendi için toparladım bu sistemi, özenle seçildi. İster burdan ister başka yerden al, dua edersin bana :)

3090Ti + Ryzen9 5950x Max. Sistem Tavsiyesi
  • xxxerman X kullanıcısına yanıt

Hocam hayırlı olsun öncelikle, yayın olsun render olsun bu kısımlarla da ilgilendiğim için kime sorsam Ryzen işlemci önerdi. Benim de içimde kaldı öyle ama intel daha mı iyidir diyorsunuz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer aceleniz yoksa, 1-2 aya yeni seriler çıkacak her iki tarafta da. Bu bütçeyi yeni serilere saklamaniz daha mantıklı olacaktır diye düşünüyorum.
    Naçizane tavsiyem ise ayırdığınız bütçenin yarısını dolarda bırakın iki yıl sonra anakart işlemci guncellemesi yaparak çok daha uzun ömürlü sistem olur elinizin altında

• th3mpo kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim hocam,

Ben 40 yaşımdayım. İlk Pc'mi 1995 yılında almıştım. O zamandan bu zamana İntel'den hiç şaşmadım. Amd de kendisini çok aştı. Bir ara çok ısınan verimsiz ünü olan bir işlemciydi ama son zamanlarda takip ettiğim kadarıyla İntel'le kafa kafaya. Ama benim kendi geleneğim İntel'den devam :)

Bir de şu konu var. Bahsettiğim sistemde 12900K işlemdci var. Yani bu işlemciye, renderda kötü, amd al diyen adamın da alnını karışlarım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxxerman -- 14 Ağustos 2022; 21:25:55 >

Peki işlemci için 12900KF'ye ne dersiniz hocam ?

İntel işlemcilerdeki F harfi, işlemcide dahili GPU birimi olmadığı anlamına geliyor. Yani bu işlemciyi kullandığınızda mutlaka bir ekran kartınızın olması gerekli. Bunun dışında bir değişiklik yok.

E zaten bu fiyat bantlarında sistem toplayan birisi de gereken ekran kartını alır. Ama şöyle bir durum var. Firmalar genelde KF modellerini stoklarında tutmuyorlar. Yani az oluyor genelde. Bana soracak olursan, direk K alır geçerim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Jon doe J kullanıcısına yanıt

Hocam cok bir acelem yok yalnız 1-2 ay dediginiz yeni ekran kartlari icin mi acaba ?

Her ikisi için de yeni seriler kapıda. Haberlerden de takip edebilirsiniz. Ben olsam bu kadar bütçeyi en azından bugünlerde kullanmaz biraz daha beklerdim kesinlikle

• quote:

Orijinalden alıntı: th3mpo

Hocam cok bir acelem yok yalnız 1-2 ay dediginiz yeni ekran kartlari icin mi acaba ?

Bahsettiği işlemciler için.Aceleniz yok madem beklemekte fayda var.Fakat fiyat açısından aynı şeyi söyleyemem.Büyük ihtimal yeni işlemciler daha pahalı olacak.

• Hocam az bekleme şansınız varsa ekran kartı tarafında da işlemci tarafın da yeni modeller gelicek alınabilecek en iyi sistemi almak istiyorsunuz anladığım kadarıyla şimdi büyük yatırım yapıp hemen eskimesin sistem

• Hayırlı olsun yorumdaki arkadaşa millet 100 küsüre pc topluyor valla.

O paraya pc toplasam dokunamam eskitirim korkusuyla herhalde 3090Ti + Ryzen9 5950x Max. Sistem Tavsiyesi 

sene sonu yeni nesil ekran kartları cıkıcak hemde amd islemci tarafında yeni nesil tanıtıcak sanırım.

biraz daha beklemenizi tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mystical23 -- 15 Ağustos 2022; 0:30:45 >
  • O kadar bütçe olduktan sonra biraz daha beklenebilir acele yoksa , 5950x her ne kadar güçlü işlemci de olsa o kadar bütçe bir kaç ay sonra am5 çıknca eski sayılacak ister istemez.

Am5 soket işlemciler ve intelin 13. nesili alınabilir intel de çıkarmış olacak yeni seriyi . Yeni ekran kartları da çıkacak beklemekte yarar var gibi.

Eldeki bütçe o zamana kadar yatırım konusnda naslsa değerlendirilir bir türlü .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 15 Ağustos 2022; 20:0:13 >
  • Tamamdir dostlar yeni serileri bekledikten sonra tekrar bir bakarim o halde. Sagolun bilgilendirdiginiz icin.

• 100K para harcayacaksan az daha beklemen mantıklı , acil ihtiyac varsa 2.elde güzel sistemler var iş görecek birşey alınabilir

Merhaba , öncelikle sisteminiz hayırlı olsun. Ben de asus rog bir sistem toplamayı düşünüyorum fakat Asus rog ryujin 360 eva edition sıvı soğutucusunun fanlarının orjinalinden farklı ve çok sesli çalıştığını duydum. Bu konuda bir fikriniz veya araştırmanız var mı?

• draxis kullanıcısına yanıt

Merhaba, teşekkür ederim. Malesef bu konu ile ilgili bir tecrübem yok. Aşırı teknik bilgi ve yaşanmışlık içeren bir soru. Bunu en iyisi, sistemi toplatacağınız tecrübeli bir yere sormalısınız.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.