Şimdi Ara

30m2 iş yerini aydınlatmak bi bakarmısınız ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dostlar iş yeri şuan ışıklandırması yetersiz kalıyor. Tavanda beton olduğu için spot döşeyemiyoruz.

Görselde tavanın ortasında bulunan 5630 şerit ledleri söküp güzelcene ölçü alıp 6 adet cob led 5w spot koymak istiyorum. 4 adet köşelere 2 adet ortaya. Bunların kafası ayarlandığı için sağa sola baktırıcam ışık yönlerini.

Ayriyetten ortada bulunan karenin sağ ve soluna 120cmlik 40w led bant koymayı planlıyorum. Sizce bu proje nasıl olur verim alırmıyız ?

Edit : alt yorumlarda yeni projeyi yazmıştım.

bunlarda hazırladıklarım yakın zamanda montaj yapıp paylaşıcam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MEMATİ -- 10 Ekim 2019; 21:39:21 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Merhaba MEMATİ.

İşyeriniz çeyiz mağazası gibi bir yere benziyor.

LED aydınlatmalar aslında "aydınlatma" için uygun değldirler genellikle. Nedenini açıklayacağım. Eskiden tavandan sarkan floresan lambalar vardı. Bu tip lambaların hem ömürleri uzun olur hem de iyi aydınlatırlardı. Sonradan bunların elektronikleri çıktı ve zamanla LED'lilere yerlerini bıraktılar.

Şu LED şeridi olayından şahsen nefret ediyorum. Zannettiğiniz kadar şık durmuyorlar bir defa. Tabi herkesin kişisel tercihi ama kullanıldıkları mekanda yama gibi duruyorlar. Bunun adaptörü, kablosu bilmemnesi...

Onun yerine ideal görünümlü tavan apliklerinden alarak tasarruflu lambalar takın.

Şimdi size birşey anlatıcam. Anlamaya çalışarak okuyun.

Elinize bir el feneri alın. Karanlık bir odaya geçin. Feneri yakın. Feneri odadaki koltuklara, yerdeki halılara tutun.

Ne kadar aydınlatıyor? Her yer güzel bir şekilde aydınlanıyor mu?

Şimdi feneri söndürüp gözünüzü karanlığa 1-2 dk alıştırın. Feneri yeniden yakıp bu defa tavana tutun.

Ne kadar aydınlatıyor? Bütün oda az evvelkinden daha iyi aydınlandı değil mi?

O halde Mekanlarınızı sadece yere bakan LED şeritleriyle değil, tavana ve her yere bakansüslü ve hoş apliklerle aydınlatın. Özellikle takığınız lamblar yukarı bakan modellerden alırsanız rahat edersiniz. Gördüğüm işyerinde hoş tasarımlı ev apliklerinden takmakta bir sakınca görmüyorum. Fakat olmaz derseniz, işyerleri için hala uzun floresanlar simit floresanlar falan var. Bunları duvara monte şeklinde değil de biraz sarkacak şekilde taktırırsanız, ışığın bir kısmını mekana bir kısmını tavandan yansıyacak şekilde yönlendirmiş olursunuz. Işık kalitesinde gözle görülür bir artış olacaktır.

Şahsi görüşüm bu yönde, siz bilirsiniz. Diğer arkadaşlar da kendi görüşlerini yazarlarsa onları da değerlendirebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KendiİsteğiyleAyrıldı -- 2 Ekim 2019; 18:14:25 >

• Dediklerinizi değerlendiricem. Teşekkür ederim.

• Konu ile alakası yok ama e ticaret de faliyetiniz var mı yoksa bence yavaş yavaş başlayın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @90numaraşanzumanyağı'na tamamen katılıyorum. Şerit ledlerin çok adi ve göz yoran düzensiz bir ışığı var.

Ekliyorum : Benim gördüğüm kadarıyla tavan yüksekliği epey düşük. Avizeyi 2.54'den daha yüksek için tavsiye edebilirim. Tavanınız olmadığından doğrudan beton olduğu içinde sıva üstü armatür öneririm.

veya ledli olanlarından ancak lenslisi

Bende böyle bir tavsiyede bulunabilirim.

Bu armatürlerin florasanlılarının içinde 4 florasan bulunur. 2 şerli olarak yakılıp söndürülebilir. Anahtarlamayı bu şekilde yaptırırsanız aşırı aydınlatmadan kurtulabilirsiniz. 4 armatürü geometrik yerleştirtirseniz bence sorun çözülür.

Aydınlatma ve lüx hesabı isterseniz bütün ölçüleri bilmem gerekir. (Yükseklik en boy)

• Antor kullanıcısına yanıt
    Her iki çözüm de mağaza ve dükkanlar için gayet uygun. Üstelik uydurma usulüyle yapılan LED şeritleri gibi kötü görünmüyor fiziksel yapıları gayet şık. Eğer o armatürler asma tavan için değilse bence süper olur. Ama arkası uzayıp gidiyorsa yani sadece resimdeki gibi değil içer doğru gidiyorsa olmaz. Arkadaş asma tavan yok direk beton demiş. Floresanlı olan içe doğru baya mesafeli. Olur mu, bilemiyorum.
  • Asma tavan için değiller, her ikisi de sıvaüstü. Tavana atılan raya monte ediliyorlar.

Bana kalsa biraz daha pahallı ama şu tip modeller tavanıda aydınlattığı için çok daha şık duruyorhttps://www.ledayled.com/urun/siva-ustu-led-panel-40wb-cizgili-fiyat/
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Antor kullanıcısına yanıt
    Oooo çok güzel hocam. Fazla pahalı da değil aslında. Esnaf olduğuna göre karta taksitle alıp rahat eder.

Ama aynı arkadaş cop led ile ilgili falan bir başlık daha açmış. Demek ki kafasında başka şeyler olabilir...
  • MEMATİ kullanıcısına yanıt
    Merhaba MEMATİ,
    Sana bildirim gitsin diye alıntılıyorum. Arkadaşla yazışırken güzel alternatifler çıktı ortaya. Beğenirsen bunlara da bakabilirsin.
  • Usta çok farklı bir projem var kafamda. Bu attıklarınızda güzel ama ben kendi kafamdakimi yapmak istiyorum sizede anlatayim.

Görselde olduğu gibi ortada bulunan karenin ledlerini sökücem köşelere olmak üzere 4 adet 5w cob spot takıcam. Sonra sağ ve sola 1.5’şar metre 150x60 kablo kanalı döşeyip üzerlerine aynı spottan takıcam. 3 sağ 3 sola yani toplamda 10 adet spot takılmış olacak. Hem görsel olarakta hoş duracağına inanıyorum

Kullanacagım kanal ;

Bu şekilde daha iyi sonuç alacağını düşünüyorum hem görsel olarak daha güzel gözükebilir ayrıyetten kullanacağım kablo kanalı bir nevi alçıpan görevi görmüş olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MEMATİ -- 3 Ekim 2019; 17:34:54 >

• Ben ufak bir masraf yaparak asma alçıpan tavan yapmanızı öneriyorum.

• Bana kalsa yaparızda mal sahipleri istemiyor

• Hazır ray spot neden dusunmuyorsuz?
    Hem sık hem verimli hem de doğru noktaya ayarladığınızda ürünü çok başka gösterir.

Genel yorumlara baktimda,,,
    Uzun floresan eski usül daha uygun,, 1.5 - 2m ara ile 2 -3 tane yapın ,,, iyi ışık olur,,,
    Size bi değişik öneri, siz seversiniz,, frolesan kasasi cevresinede led yapin,,, led yanlara ve tavana yansır, dekoratif olur ,,,,
    Veya 2m ara ile tekfenin 10-12w led ampulleri var, ben bi odaya 1 adet taktım, çok iyi ışık oldu, şaşırdım ,,,
    Aralarada gene dilediginiz gibi led dekor yapin,,

5w spotu 1 adet alıp deneyin, inanın hiç ışık vermiyor gibi olacak ,,,, yani bi deneyip görün ...

• Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Vallah ustam çok fikir var çok ürün var ama ben belirtiğim malzemeleri aldım 8 liradan spotları aldım bakalım bir tek işçilik kaldı nasıl olacak görücez foto atıcam bir kaç güne olmadı başka şeylere yöneliriz ama ben hoş olacağına inanıyorum

• suratsızadam kullanıcısına yanıt
    hocam mesajınızı görmezden gelmişim. e ticaret yok daha çok sipariş üzerine çalışılıyor. hazır ürün satılmıyor. modeller belirtilip istediğiniz ölçülerde tasarımda piko nevresim takımı vb. şeyler yapılıyor. e ticarette nasıl olur bu iş bilemedim
  • hocam ilk yoruma foto ekledim yorum bekliyorum.
    Görünüş olarak iyi ama takınca nasıl görünecek o önemli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MEMATİ

hocam mesajınızı görmezden gelmişim. e ticaret yok daha çok sipariş üzerine çalışılıyor. hazır ürün satılmıyor. modeller belirtilip istediğiniz ölçülerde tasarımda piko nevresim takımı vb. şeyler yapılıyor. e ticarette nasıl olur bu iş bilemedim
    Çok güzel bence çok iyi olur bir sakıncası olmaması gerek sizin için nedense Türkiye’de e ticaret denildiği zaman insaların aklına letgo instagram n11 hb gibi siteler geliyor sizin işiniz benim gibi son kullanıcılar ile değil anladığım kadarı ile sizde diğer alıcılara ulaşmak için b2b modelini deneyin bir site acın işinizi maliyet alanlarını örnek ürünler ürünlerin yapılışı video resim açıklama fiyat vs gibi bilgileri girerek hem reklam hem güvenilirlik hemde eski ve yeni müşterileriniz ile iletişim köprüsü kurun bu iş size eksi değil artı ile gelecektir

• suratsızadam kullanıcısına yanıt
    Haklısınız. Alışverişlerimin %90 ını internetten yapan biriyim. Benım demek istediğim n11e ancak hazır olan ürün konulabilir örneğin su ısıtıcısı, yastık kılıfı. Bizim ürünler müşterinin istediği ölçüye göre tasarıma göre özel yapıldığı için nasıl sunulur onu bilemedim. Ama google haritadan bile kaç kişi ulaştı site fikrini değerlendiricem

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.