Arkadaşlar 87/4lerin gitmesiyle birlikte bizim teskere tarihlerimizde kesin olarak hesaplandı. Gününde teslim olan 18.inde çıkıyor, İstanbuldan gelip gecikmeden tam tarihinde teslim olanlar 3 gün yol izniyle 15.inde teskere alıyor. Ben 15.Aralıkta yani bir gün gecikmeyle teslim olmuştum çıkış tarihim 16.Mayıs... Buraya herkes teskere tarihlerini yazsın paslaşalım haberleşelim konuşalım liste oluşturalım yine güzel bi teskere sinerjisi yaratalım.. Hadi bakalım
Biz 17 mayıs olarak hesaplıyorduk ama 15 mayıs da teskere alıcaksak süper. O zaman 90'nın altına inmiş oluyoruz. Haftaya plakalara başlarız. Birde şu 327 leri bir görsek. Tamamdır. Bitti bu askerlik. Tüm devrelerime Ankara mamak Muhabere okulundan sevgiler saygılar. Şimdiden hayırlı teskereler...
quote:
Orjinalden alıntı: serkangsk
Arkadaşlar 87/4lerin gitmesiyle birlikte bizim teskere tarihlerimizde kesin olarak hesaplandı. Gününde teslim olan 18.inde çıkıyor, İstanbuldan gelip gecikmeden tam tarihinde teslim olanlar 3 gün yol izniyle 15.inde teskere alıyor. Ben 15.Aralıkta yani bir gün gecikmeyle teslim olmuştum çıkış tarihim 16.Mayıs... Buraya herkes teskere tarihlerini yazsın paslaşalım haberleşelim konuşalım liste oluşturalım yine güzel bi teskere sinerjisi yaratalım.. Hadi bakalım
Yol izninin kilometre hesabıyla yapıldığını göz önüne alırsak, ki bu bize dağıtılan kitapcıklarda yazıyordu.. 3 gün yol izni almak için nerde askerlik yapmak lazım acaba Ben normal tarihinde teslim olanların 18 Mayıs'ta, 1 gün yol izniyle 17 Mayıs'ta teskere alacaklarını duymuştum acemi birliğimizdeki subaylardan. Bu kesin olarak hesaplanan 3 gün yol izni kimi kapsıyor ? Merakımı mazur gör tertip sen nerde askersin? Bu 3 günü kim hesapladı ? neye göre hesapladı?
Bu arada 1 hafta izin kullandım , izin kullanırken yol vermediler. KD'lere yol verilmiyor teskereye giderken alacaksınız dedi bölük astsubayı. O da 1 günmüş zaten. Benim km hesabı 540 km civarı yapıyor. Yaklaşık 9 saate tekabül eder. 3 gün yol almak için kaç kilometre lazım ?
Kardeş pardon ya orasını atlamışım herkesi benim burda askerlik yapıyomuş gibi düşündüm bi an 3 gün ordan çıktı Ben istanbuldan geliyorum Vanda askerlik yapıyorum e malümünüz istanbul nire van nire 3 gün yol izni veriyolar Mesela Vandan Bursaya 2 gün, Vandan Erzincana 1 gün izin var mesafeye bağlı ama bir standardımı var bilmiyorum valla
devrelerim slm
hey gidi günler hey eskiden askere girceğimiz gün 12 simi 14 mü derken şimdi çıkış tarihlerimizden bahsediyoz :) benim de çıkış tarihim 17 mayıs inşallah :)
bende vandayım arkadaşlar ercişte henüz söylemediler fakat gürpınar ilçesindeki arkadaşımla konuşuyorum 15 inde teslim olduk beraber. onlar ilçeye gider gitmez söylemiş yüzbaşı çıkış tarihlerini. 16 mayısta çıkıyormuş. ikameti antalya.
Arkadaşlar 15 Mayıs nerden çıkardınız? 3 Gün yol izni nerden geliyor?
Yol izni askerlik yaptığınız yerden tezkereye gideceğiniz yerin mesafesine göre veriliyor.
800 KM'ye kadar 1 Gün 800-1200 KM 2 Gün
1200+ 3 gün. Üç gün alan duymadım henüz.
tezkere hesaplaması da şu şekilde oluyor. Askerliğe başlangıç tarihimiz 30 Kasım 2008 Gözüküyor. Askerlik Süremiz 6 Ay. Tezkere resmi olarak 30 Mayıs 2009.
Eğer izin kullanmadıysanız veya geç teslim olmadıysanız 12 + 1 (yol izni) izin hakkımız var. 30 Mayısdan 13 Gün çıkarırsak 17 Mayıs tezkere tarihimiz oluyor.
kıbrıstayım ben +1 yol izni ordan gelio ve 3 gun oluyo :D 15 mayıs inşalla :D
17 mayıs sabahaı allahın izniyle evimde kahbvaltımı edicem
quote:
Orjinalden alıntı: wortexxx
bende vandayım arkadaşlar ercişte henüz söylemediler fakat gürpınar ilçesindeki arkadaşımla konuşuyorum 15 inde teslim olduk beraber. onlar ilçeye gider gitmez söylemiş yüzbaşı çıkış tarihlerini. 16 mayısta çıkıyormuş. ikameti antalya.
serkangsk sen vanın neresindesin ?
Ben vanda merkezde Gazi Orduevindeyim.. Bu iskele caddesindeki orduevi kardeşş...
quote:
Orjinalden alıntı: Rusman
Yol izni askerlik yaptığınız yerden tezkereye gideceğiniz yerin mesafesine göre veriliyor.
tezkere hesaplaması da şu şekilde oluyor. Askerliğe başlangıç tarihimiz 30 Kasım 2008 Gözüküyor. Askerlik Süremiz 6 Ay. Tezkere resmi olarak 30 Mayıs 2009.
Eğer izin kullanmadıysanız veya geç teslim olmadıysanız 12 + 1 (yol izni) izin hakkımız var. 30 Mayısdan 13 Gün çıkarırsak 17 Mayıs tezkere tarihimiz oluyor.
Dostum gününde gelen adam 18.inde çıkış yapıyor. Mesela gününde gelip istanbula giden adam üç günlük yol izniyle 15.inde çıkıyor mesela erzincana giden bir arkadaşım var oda gününde geldi 1 gün yol izni alıyor ve 17.sinde çıkıyor. Yani yol hariç çıkış tarihi 18.mayıs şu an kendim içindeyim ordanmh biiiyorm
Selam arkadaslar şimdiden çıkış tarihlerimizi bilmek çok güzel ama ben hala tereddüt içindeyim.Askere 13 Aralık akşamı giriş yaptım(14 Aralık diyelim),şu an vatani görevimi Iğdırda yapıyorum.İzmir ikamet adresim oılduğuna göre 3 gün yol izni alıcam. 18 Mayıs 2009 ise 3 gün yol izniyle 15 Mayıs 2009 da sabah serbestim doğrumudur?
Not: Bizi bırakacakları gün mesai saati bitimine kadar mı tutacaklar yoksa sabah serbestmiyiz(15 Mayıs sabahı?)
Slm Devreler...İst Tersanesi Komutanlığından Bahriyeli Muhafız Er Yazıcı Seteratain... :)
Evet 30-12-1= 17 MAYISTA bende hür amiralim inşallah 3 gün yol izni veriliyomu bilmiyorum...
benim yol iznim anakaraya göre 1 gün...
Neyse Şafak 80 12 den sonra 79 KİLİS...A.E.O
17 mayısta çıkıyoruz :) daha çooookkkk var. metris 3. tabur karargah yazıcı murat :)
Beyler bi düzeltme yapıyorum. mevzuata baktım. Yol izinleri aşağıdaki gibi...
800 KM'ye kadar 1 Gün 800-1600 KM 2 Gün
1600+ 3 gün.
quote:
Orjinalden alıntı: navigator_
Selam arkadaslar şimdiden çıkış tarihlerimizi bilmek çok güzel ama ben hala tereddüt içindeyim.Askere 13 Aralık akşamı giriş yaptım(14 Aralık diyelim),şu an vatani görevimi Iğdırda yapıyorum.İzmir ikamet adresim oılduğuna göre 3 gün yol izni alıcam. 18 Mayıs 2009 ise 3 gün yol izniyle 15 Mayıs 2009 da sabah serbestim doğrumudur?
Not: Bizi bırakacakları gün mesai saati bitimine kadar mı tutacaklar yoksa sabah serbestmiyiz(15 Mayıs sabahı?)
Iğdır İzmir kaç gün yol izni verilir bilmiyorum ama 3 gün yol izni verilirse evet 15.Mayısta dışarıdasın. Benim istanbuldan gelen arkadaşım vandan istanbula 3 gün yol izni aldı 14.ünde girmişti ve 15.inde çıkıyor. Mevzuatla veya bilgi olarak yol izinlerini yazan arkadaşlar sanırım bu yol izinleri biraz insifiyatife bağlı çünkü istanbul van 1600km. yoktur ama bize 3 gün yol izni veriliyor. Hatta burda bursadan ileri her yere 3 gün yol izni veriliyor demekki değişiklik gösterebiliyor
Sağol serkangsk, hayırlısıyla bitirelim de gidelim. 15 Mayıs da mesai bitimine kadar tutacaklar mı acaba(ktm de) yani 17.30 a kadar?
vay be ben 16 aralıkta teslim oldum inşallah bana 2 gün itelemezler de ben de normal çıkarım ya
quote:
Orjinalden alıntı: Rusman
ADAM DOĞRUSUNU YAZMIŞ İŞTE HESAPLAYIN BUNA GÖRE İL SÖLEMENİN ANLAMI YOK
14 ARALIKTA TESLİM OLDUYSAN EĞER ;
ASKERLİK YAPTIĞIN YERLE İKAMET ŞEHRİNİN ARASI 0-800 KM İSE : 17 MAYISTA ÇIKARSIN 800-1200 KM İSE : 16 MAYIS 1200- VE ÜZERİ İSE 15 MAYIS