Arkadaşlar 87/4lerin gitmesiyle birlikte bizim teskere tarihlerimizde kesin olarak hesaplandı. Gününde teslim olan 18.inde çıkıyor, İstanbuldan gelip gecikmeden tam tarihinde teslim olanlar 3 gün yol izniyle 15.inde teskere alıyor. Ben 15.Aralıkta yani bir gün gecikmeyle teslim olmuştum çıkış tarihim 16.Mayıs... Buraya herkes teskere tarihlerini yazsın paslaşalım haberleşelim konuşalım liste oluşturalım yine güzel bi teskere sinerjisi yaratalım.. Hadi bakalım
inşallah sen haklısındır ama ben 17 diye hesaplıyorum. 800 km ye kadar 1 800 den fazla olan km ler için 2 gün yol izni veriyorlar. 3 gün dediğin mazeret izni uzun dönemlerde var.
17 mayıs yolsuz çıkış tarihi imiş bunu öğrenmiştim
şafak şuan 72 zoruna giden harbi çeksin
Edirne / İpsala Jandarma Kurye 325 KD
quote:
Orjinalden alıntı: navigator_
Sağol serkangsk, hayırlısıyla bitirelim de gidelim. 15 Mayıs da mesai bitimine kadar tutacaklar mı acaba(ktm de) yani 17.30 a kadar?
Valla teskere tarihinde öğlen olmadan çıkabiliyosun ama ktm olayın içine girdimi ktm komutanı bile sanırım kesin ve net cevap veremez bu konuda
hesap doğru terhis tarihi 30 mayıs...
yol izinleri bölük astsubayın demesine göre ikamete göre veriliyormuş..
Benim 1 gün..
30-12 (İzin )-1(yol izni )=17 MAYIS..
evt sevgili devrelerim
kıbrısta 325.kd olarak bızımde cıkıs tarıhlkerımız hesaplandı
30 mayıs - 12 gun izin = 18 mayıs - 3 gun yol izni = 15 mayıs 2009 terhis tarıhımız
ben ızmır de ıkamet ettıgım ıcın 3 gun yol ıznı aldım..
sımdıden herkes hayırlı teskereler.
Hadi hayırlı olsun herkese şafak az kaldı atarsa 43
17 Mayıs 'da çıkıyorum.. Gelirken KTM 'ye girmedim , çıkarken zorunlu diyorlar.. Umarım girmeme gerek kalmaz..
Hayırlısı olsun tertiplerim.Bizim daha açıklanmadı ama ben de 15 Mayıs bitiş die hesapladım, nasipse 16 Mayıs sabahı İzmirdeyim :)) 327. lerde bi bot bağlasa artık rahatlıcaz.
bende şu anda Şırnak/Şenoba' da askerliğimi yapmaktayım.terhis tarihim mayıs 15 görünüyor.
16 mayısta askerlik biter.
12 Nisan bizim için büyük gün. Kışladan girdiklerini gözlerimle görsem yeter.
Arkadaşlar, biraz daha sıkın dişinizi az kaldı geliyoruz. Bakalım bizler nelerle karşılacağız...
16 Mayısta Hürgeneralliğe terfi ediyorum
327 olarak bizler geliyoruz sıkın dişinizi. Muhabbetinizden anladığım sivilde iplemediğimiz 1-2 gün sizin için çok değerli gözüküyor. Bu kadar mı sıkıcı? Allah yardımcınız olsun bizde başladık sayılır sizin için zaman ne kadar hızlı geçerse o kadar sevinirim nitekim kısmende olsa aynı günlerden yiyeceğiz.
Bizim terhis mahiyetinde izin belgeleri yazhanede hazırlandı.
Tekirdağ'dan Alanya'ya gidiyorum,çıkışım 16 Mayıs sabahı
12 gün izin + 2 gün yol izni = 14 gün daha resmi olarak asker olacaz terhis olduktan sonra...
quote:
Orjinalden alıntı: Met5n1k
327 olarak bizler geliyoruz sıkın dişinizi. Muhabbetinizden anladığım sivilde iplemediğimiz 1-2 gün sizin için çok değerli gözüküyor. Bu kadar mı sıkıcı? Allah yardımcınız olsun bizde başladık sayılır sizin için zaman ne kadar hızlı geçerse o kadar sevinirim nitekim kısmende olsa aynı günlerden yiyeceğiz.
Bilader bizde ilk geldigimizde diyorduk ki uzun donem askerler neden bole teee 200-300lerde gun sayıyor... ne kadar saymıcaz desekte, gunler gectikce burasi daha cok daraltmaya basladi bizi... Degil gun(24 saat) elimizden gelse 16 mayıs sabahı yerine 15i gece 00.00 da sabah olmadan cıkmayı dileyen o kdr tertibim varki...
her neyse, gelmeden cok korkutmaya gerek yok sizi ama kısa ve net olarak sunu soylıyeyım, askerlikteki gorecekleriniz tamamıyle gittiginiz birlige gore + komutanınıza baglı olarak degısecektır... gelmeden once bircok seyi bizde okuduk ama tutanda var tutmayanda... sahsen 1.zırhlı tugay, hadımköy, istanbul olarak burda yapacagım askerlık yerine dogunun herhangi bir yerini zevkle tercih ederdim... yazacak cok sey aklıma gelıo ama oyle veya boyle, bugun batarsa, sadace 41 kaldı... baska yok Allahın izniyle...
selametle... ;)
oof oof geçmiyor artık yaw..
şafak 40
bugün hesaplandı..17 mayıs teskere tarihimiz inşallah..30 mayıs tarihinden 12 gün izin + 1 gün yol iznim düşünce 17 mayıs hesaplandı.sizde böle hesap yapabilirsiniz...
quote:
Orjinalden alıntı: gozden84
bugün hesaplandı..17 mayıs teskere tarihimiz inşallah..30 mayıs tarihinden 12 gün izin + 1 gün yol iznim düşünce 17 mayıs hesaplandı.sizde böle hesap yapabilirsiniz...
Bende şöyle diyim normal çıkış tarihi 18.Mayıs, siz geç geldiyseniz üstüne gün ekleyin artı yol izninizi düşün ve teskere tarihinizi bulun. Atarsa 37.. İnşallah atacak
arkadaşlarım daha doğrusu torunlarım diyeyim ben 323. KD olarak yaptım
Askerlik Şubesinde Askerlik Yaptığım için terhislerin kesin tarihini bilirim, Terhis olayı şu şekilde oluyor,
1. Teslim olma tarihi zamanında teslim olduysan sorun yok, geç teslim olduysan geç katıldığın gün kadar geç terhis olursun, erken katılırsan hiçbir şey olmaz, NEDEN diyecek olursanız, örneğin 327. KD ler 1. Nisan tarihi itibariyle asker olarak görünüyor, kural böyle.
2. Askerlik yaptığınız yerin Kütüğünüze olan uzaklığı örneğin ben afyonda yaptım acemiliğimi bizim dedlerden biri muşluydu ve mesafe 1200 km yi geçtiği için 3 gün yol izni aldı, 12 gün (kanuni izin)+3 gün yol izni verildi. Terhis olduğu ay Eylül 30 gün olduğu için 30-15=15 eylülde terhis oldu.
FormÜl şu
Terhis olduğunuz ay -[ kanuni izin + yol izni] = Terhis olacağınız tarih
yol izni 800 km ye kadar 1 gün 8001-1200 km ye kadar 2 gün 1201 km+ 3 gün yol izni.