Şimdi Ara

327. DÖNEM(Nisan 2009) DH KD. ve YD. SB. ADAYLARI (535 KRAL EFSANE MEHMETÇİK) (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19.552
Cevap
22
Favori
1.099.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bende 327. Celb ile aranıza katıldım hayırlı olsun

Yalnız benim için hayırlı olmuyan bir durum var, Sağolsun Enstitüm ne eğitim uzatma yazımı, ne de sonra mezun oldu hazırdır yazısını şubeme yollamış ve Ben otomatikman Aralık celbine kaydolmuşum. Şubem durumum için yazı istemiş ama Okulum yollamamış.

Ancak ben tebligat yaptım, ne imza attım ne de bana postayla bilgi geldi. Dolayısıyla Bakaya kalmışım.

Ankara'daki merkez ifadeni alıcaz ve İst/Kadıköy^'e belgelerini yolluyacağız dedi. Ordaki şuben seni mahkemeye vericek dedi.

Sizce ne olucak bu durumda. Tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: celtic_frost

Arkadaşlar bende 327. Celb ile aranıza katıldım hayırlı olsun

Yalnız benim için hayırlı olmuyan bir durum var, Sağolsun Enstitüm ne eğitim uzatma yazımı, ne de sonra mezun oldu hazırdır yazısını şubeme yollamış ve Ben otomatikman Aralık celbine kaydolmuşum. Şubem durumum için yazı istemiş ama Okulum yollamamış.

Ancak ben tebligat yaptım, ne imza attım ne de bana postayla bilgi geldi. Dolayısıyla Bakaya kalmışım.

Ankara'daki merkez ifadeni alıcaz ve İst/Kadıköy^'e belgelerini yolluyacağız dedi. Ordaki şuben seni mahkemeye vericek dedi.

Teşekkürler.

bana gönderdiğin pm de böyle problemlerin olduğunu yazmamışsın.o yüzden sana yüksek lisans yapmış arkadaşların yardımcı olması gerekiyor.benim verdiğim cevap olası yapman gerekenler.ayrıca enstitü bu evrakları sana elden vermiyormu ya

• kocaelini aradım ayın 30unda acıklanacak dilekçe sonucları dediler
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rebelboy_84

quote:

Orjinalden alıntı: celtic_frost

Arkadaşlar bende 327. Celb ile aranıza katıldım hayırlı olsun

Teşekkürler.

bana gönderdiğin pm de böyle problemlerin olduğunu yazmamışsın.o yüzden sana yüksek lisans yapmış arkadaşların yardımcı olması gerekiyor.benim verdiğim cevap olası yapman gerekenler.ayrıca enstitü bu evrakları sana elden vermiyormu ya

Yolluyacaz demişlerdi yollalamışlar Askerlik şubeme. Yüksek Lisans biraz daha farklı bir durum. Böyle acemi bir hata olamaz

• Askerlik kararı aldırmadan sadece dilekçe ile olacak iş değil, Önce askerlik iubesine gidip askerlik kararı aldıracaksın.Dilekçeyi kabul etmezler,
    quote:

Orjinalden alıntı: yamacharman

Selam arkadaşlar. Ben de mezun olduktan sonra askerliği 2 yıl tecil ettirenlerdenim. Nisan ayında askere gitmek için erken sevk dilekçesi yazdım ve Ankara Askerlik Dairesi Başkanlığına teslim ettim. Başka bir işlem yaptırmam gerekmiyo demi? Bazı arkadaşlar tecil bozdurmak için askerlik kararı aldırmaktan bahsetmişler bu olay tam olarak nedir biri söyleyebilirmi? Nisan celbinde gidenlerin uzun yada kısa dönem gitme ihtimalleri hakkında fikri olan varmı acaba?
  • merhaba arkadaşlar, kısmetse bende 327. dönem nisan ayında vatan görevimi yerine getirmeye başlıycam.

Benim sizlere bir sorum olacak. Benim bağlı olduğum askerlik şubesi Samsun/Çarşamba. Ama orası Çorum Askerlik Dairesi Başkanlığı'na bağlıymış. Ben yedek subay adayıyım. Askerlik durum belgemde sevke tabii tarihim 30/11/2008 yazıyor. Bende erken sevk dilekçesi doldurup askerlik durum belgemle birlikte Çorum Askerlik Dairesi Başkanlığına APS ile postaladım geçen hafta. Bugün dilekçemin işleme alınıp alınmadığını sormak için aradım ama bana evrak kayıtta bir arıza olduğunu haftaya aramam gerektiğini söylediler.

Benim bu yaptıklarımda bir yanlış veya eksik var mı bunu öğrenmek istiyorum. Malum acemi askeriz daha

Yasin AKCAGÖZ/Samsun/Trakya Üniversitesi/ Makina Müh.

• Arızadan kast ederken sistem arızası olabilir büyük ihtimalle.arızanın kağıtla ne alakası olabilir,eğer imzanı adresini ve diğer bilgileri eksiksiz doldurduysan sorun yok,bende bugün rize çayelini aradım,oradaki memur
    sistem şu an kesildi 10 dakka sonra arayın dedi,buna benzer sorun gibi geldi bana,sen genede söyledikleri tarihte ara,ne olduğunu zaten söylicekler.
  • askerlik durum belgeni ve dilekçe ni birlikte eksiksiz gönderdiysen , zaten ulaştığında dikkate alınır.

zaten haftaya sonuçlarda büyük ihtimalle belli olur.sanada sonucunu söylerler.İnşallah kabul olur.
  • Dilekçe göndermemiz yeterli asal'ın sitesinde öle yazıyor tecilli olanlar erken sevk dilekçesi yollıcaklar askerlik kararı aldıma diye bişe yok
    quote:

Orjinalden alıntı: _ahmet_

Askerlik kararı aldırmadan sadece dilekçe ile olacak iş değil, Önce askerlik iubesine gidip askerlik kararı aldıracaksın.Dilekçeyi kabul etmezler,
    quote:

Selam arkadaşlar. Ben de mezun olduktan sonra askerliği 2 yıl tecil ettirenlerdenim. Nisan ayında askere gitmek için erken sevk dilekçesi yazdım ve Ankara Askerlik Dairesi Başkanlığına teslim ettim. Başka bir işlem yaptırmam gerekmiyo demi? Bazı arkadaşlar tecil bozdurmak için askerlik kararı aldırmaktan bahsetmişler bu olay tam olarak nedir biri söyleyebilirmi? Nisan celbinde gidenlerin uzun yada kısa dönem gitme ihtimalleri hakkında fikri olan varmı acaba?

• ya bu sivas askerlik şubesinden ses soluk yok.telefonda haber vermiyorlar..ne adamlar yaaa
  • ben daha başvuru yapmadım geç mi kaldım yani??
  • bi yardımcı olan olursa süper olur....
  • quote:

Orjinalden alıntı: wawww

ben daha başvuru yapmadım geç mi kaldım yani??

yok arkadaşım henüz geç kalmış değilsin... 25 şubata kadar erken sevk için dilekçe gönderebilirsin... tabi tecilli durumdaysan.. yok tecilli değilsen zaten nisan celbinde normal askerliğin çıkıcak... sen en iisi en yakın askerlik şubesine git ve askerlik durumn belgesi al orda görürsün durumunu zaten sevk dilekçesi göndermen gerekirse bu belgenin fotokopiside lazım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: wawww

ben daha başvuru yapmadım geç mi kaldım yani??

erken sevk dilekçesi göndermek için 25 şubata kadar vaktin var
  • vay vay vay alt devre poşetler sizii :DD

bende 323 büyükdedeniz olarak,hepinize hayırlı bir askerlik diliyorum.inşaallah sıkıntısız yapar gelirsiniz beyler.

ben kurye olarak yaptım,yani beni kurye olarak seçtiler.sabah çıkıp akşam giriyordum karakola.4 ay gezim akşama kadar çok rahat yaptım.

sizde askerdeyken akıllı olun,uyanık olun.
  • Benim demek istediğim sadece dilekçe ile olmuyor.

Asal sitesinde yazan yazı;

askerlik şubesinden aldıkları askerlik durum belgesi ve bir adet dilekçe ile , yerli kayıtlı oldukları askerlik şubelerinin bağlı olduğu askerlik dairesi başkanlıklarına (Tıp doktorları askerlik şubelerine) gitmek istedikleri celp dönemlerine göre aşağıda yazılı tarihlerde müracaat edebilirler

quote:

Orjinalden alıntı: iongun

Dilekçe göndermemiz yeterli asal'ın sitesinde öle yazıyor tecilli olanlar erken sevk dilekçesi yollıcaklar askerlik kararı aldıma diye bişe yok
    quote:

Orjinalden alıntı: _ahmet_

Askerlik kararı aldırmadan sadece dilekçe ile olacak iş değil, Önce askerlik iubesine gidip askerlik kararı aldıracaksın.Dilekçeyi kabul etmezler,
    quote:

• Slm tertipler:) bende 327. dönem ydk subay aday adayıyım. Endüstri Mühendisiyim. Kriz olmadan önce aslında biraz bekletmek istiyodum tecrübe edinme açısından.. Kriz patlayınca fabrikalar birbir kapanmaya başladı.. 2 seneye kadarda düzelmez diyolar.. En iyi yapılacak askere gitmek.. Normalde nisan dönemi en az yedek subayın başvurduğu dönemdir. Ama kriz ekim ayından onra patladı türkiyede.. Hal böyle olunca bi çok üniversite mezunu tecilli askerliği aradan çıkarmaya çalışacak.. O nedenle nian dönemininde aralık yada ağustos döneminden farkı kalmıyacak sanıyorum.. Talepler yoğun bi şekilde askeri şubelere gönderildiği için başvuru süresinide 25 şubata uzattılar.. Apartmanımızda oturan bir albayın söylediğine görede kısa dönem çıkmasını isteyenler yapılacak son sınava girsin diyor. Son sınava girenler genelde kısa döne yazılıyormuş. Tabi mühendisler için durum biraz farklı ilk sınava girerseniz kısa dönemde işaretlemiş olsanız %100 uzun gidersiniz.. 2. sınavda bu oran %85 lere 3. sınavda % 70 lere düşüyor. Ama mühendislik harici bi bölüm bitirmişeniz ve kısa dönem istiyorsanız mutlaka 3. gün yapılacak olan sınava girin.. Bu arada belirtmekte fayda var her mühendislikte talep görmüyor.. Genelde Bilgisayar-Endüstri-Makina ve Elektrik-elektronik mühendisleri ön planda tutuluyormuş. Gıda-Ziraat-Orman-Kimya-Biyoloji-İnşaat-Uçak-Jeoloji-Maden-Gemi-Metalurji-Petrol-Tekstil-Çevre-Genetik-Harita-Fotogrametri-Maden-Biyo-Deniz-Deri-Enerji-Fizik-Jeofizik-Matematik-Mekatronik-Metoroloji-Nükleer enerji-Tasarım-YönetimBilişim vb... aklıma gelmeyen diğer mühendislikler(artık herşeyin bi mühendisi var:)) diğer dört bölümün talebinden sonra dikkate alınıyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iemühendis -- 26 Ocak 2009; 22:23:19 >

• Ahmet kardeş, sanırım kendimi iyi anlatamamışım, ben zaten erken sevk dilekçesi ile birlikte askerlik durum belgemide teslim etmiştim. Benim asıl merak ettiğim şey askerlik kararı aldırmak cümlesinin anlamıydı. her neyse....yinede cevap verdiğin için çok sağol.
    ayrıca bugün şubemi aradım dilekçem kabul olmuş.
    quote:

Benim demek istediğim sadece dilekçe ile olmuyor.

Asal sitesinde yazan yazı;

askerlik şubesinden aldıkları askerlik durum belgesi ve bir adet dilekçe ile , yerli kayıtlı oldukları askerlik şubelerinin bağlı olduğu askerlik dairesi başkanlıklarına (Tıp doktorları askerlik şubelerine) gitmek istedikleri celp dönemlerine göre aşağıda yazılı tarihlerde müracaat edebilirler

• Ya arkadaşlar geri dönüş yapmayan şubeleri görünce kendi şubeme teşekkür etmeliyim sanırım.

Trabzon Askerlik Dairesi Başkanlığına ve yerli şubem Akçaabat Askerlik Şubesine teşekkürlerimi sunarım. Yani şu tarihte ara cevaplanır dediler her aradığımdada cevap verdiler.

İnşallah sizlerinkide en yakın zamanda açıklanır devrelerim.

Mart ayında askerlik şubesinde işlemleri halledip Nisan ayındaki sınavı bekleyeceğiz. Hadi bakalım geri sayım başladı devreler. Ben geri sayım yapıyorum arkadaşlar en büyük şekilde sadece kalan günü yazıcağım..
  • beyler ben 20 ocakta verdim erken sevk dilekçemi sonucunu tahminen ne zaman öğrenirim?bursa'da benim askerlik şubesi,kendi askerlik şubemi arayacağım değil mi?
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.