Şimdi Ara

329. DÖNEM(AĞUSTOS 2009) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI BURAYA (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29.481
Cevap
14
Favori
1.399.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ben acıköğretim son sınıf işletme bölümündeyim.tek dersim kaldı büyük ihtimalle haziranın 20 gibisi sonuclar acıklanır ve diplomamı alırım. agustos döneminde vakit kaybetmeden askere gitmek istiyorum. gidebilirmiyim acaba.yapacak işlemlerim nelerdir.bilgilendirirseniz sevinrim..
  • 25 hazirana kadar başvurman lazım, ondan sonra sıkıntı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zekk -- 6 Nisan 2009; 14:01:02 >
  • arkadaslar erken sevk dilekcesini gönderdim. peki kabul olup olmadigini nereden ogrenebiliriz ve nezaman ogrenebiliriz? simdi ogrebebilirmiyiz mesela?
  • quote:

Orjinalden alıntı: gravestone80

arkadaslar erken sevk dilekcesini gönderdim. peki kabul olup olmadigini nereden ogrenebiliriz ve nezaman ogrenebiliriz? simdi ogrebebilirmiyiz mesela?

gönderdiysen askersin gravestone80, rahat ol, hayırlı olsun
  • kesin askermiyim yani yüzde yüz mü? :) avrupa yakasindaki dursun gibi oldu
  • % 99.99999999999999999999999999999
  • Arkadaşlar merhaba ben de Fakülteyi yarım dönem uzatım bu hafta çıkışı alıp Halıcıoğlu Askerlik şubesine uğrayayım diyorum...

Ben de Ağustos'ta gitmeye karar verdim ramazan ramazan kötü olur ama:D

Uzun dönem Asteğmen olarak gitme şansım nedir acaba Gazetecilik mezunuyum, Fotoğrafçıyım ve Microsoft Sistem sertifakalarım falan filan var :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: Carmelo_Anthony

Arkadaşlar merhaba ben de Fakülteyi yarım dönem uzatım bu hafta çıkışı alıp Halıcıoğlu Askerlik şubesine uğrayayım diyorum...

Ben de Ağustos'ta gitmeye karar verdim ramazan ramazan kötü olur ama:D

Uzun dönem Asteğmen olarak gitme şansım nedir acaba Gazetecilik mezunuyum, Fotoğrafçıyım ve Microsoft Sistem sertifakalarım falan filan var :D

Çıkışını aldıysan vakit kaybetmeden askerlik şubene gidip son yoklamanı yaptırman gerekiyor. Son yoklama sonrasında sana askerlik durum belgesi verilir orda normalde gideceğin dönem yazar. Eğer ağustos 2009 yazmıyorsa bağlı bulunduğun askerlik dairesine askerlik şubesine değil askerlik dairesine durum belgesi fotokopisi ve dilekçeyi yollaman gerekir.

Uzun dönem asteğmen gitme şansın %50 yani ya olursun ya olamazsın. TSK'nın ihtiyacı varsa olursun. Microsoft sertifikaları bende de vardı ama kabul etmiyorlar bilmiş ol

• Hımm sertifikam yandı o zaman

Bu hafta içi çıkışı alırım perşembe günü falan Cuma günü giderim Halıcıoğuna o zaman:D

Ya bu arada

Ya ilk baştaki listeyi gördümde yani herkes o kadar malzeme alıp gitse o kadar dikkat etse askeriye süper bir ye olur:D
    quote:

Orjinalden alıntı: zımzımettin

• torunlara bak ya. arkadaşlar biz pazar günü gidiyoruz. biletlerimizi dedelerimize vercez. biz de sizin biletlerinizi bekliyoruz ona göre:d
  • 329. dönem asker adayları

liste oluşturmaya başlamış bulunuyorum. herkes, ikamet, mezuniyet alanı gibi bilgilerini bana gönderirse listeye eklerim.
    kesin gidecekseniz tabi.
    hadi kolay gelsin, diğer başlığa yazmayalım, burda buluşalım tertipler
  • arkadaşlar yedek subaylık sınavına gireceğimiz yer kütüğe göre mi belirleniyor yoksa ikametgaha göre mi belirleniyor.?_
    istanbulda ikamet eden bi samsunlu yedek subaylık sınavına nerede girer? istanbul mu samsun mu ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: zuzi10

arkadaşlar yedek subaylık sınavına gireceğimiz yer kütüğe göre mi belirleniyor yoksa ikametgaha göre mi belirleniyor.?_
    istanbulda ikamet eden bi samsunlu yedek subaylık sınavına nerede girer? istanbul mu samsun mu ?

istanbul ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: zımzımettin

329. Dönem olarak gitmek isteyen sevgili arkadaşlar ya da torunlar

Biz de 327. Dönem olarak sınavlarımıza girdik ve gönderileceğimiz birliklerin sonuçlarını bekliyoruz. Erken sevk konusunda, diğer işlemler konusunda kafanıza taklıan herşeyi sorabilirsiniz.

Merhaba, öncelikle hayırlı olsun umarım istediğiniz bir sınıf ve yer çıkar sonuçlar açıklanınca..
    Benim sorum sınıf tercihleri ile ilgili olacak, uzun dönem, meslek kurası yada kısa dönem için hangi sınıfları tercih etmek daha avantajlı olur. Bu sınıf tercihleri kısa yada uzun çıkmasında yada meslek kurasına ayrılmada bu kadar önemli mi? Bir de sınava giderken sertifika vb. belgeler götürmek gerekir mi?
    Hayırlı yolculuklar dilerim...

• quote:

Orjinalden alıntı: 329agustos
    Merhaba, öncelikle hayırlı olsun umarım istediğiniz bir sınıf ve yer çıkar sonuçlar açıklanınca..
    Benim sorum sınıf tercihleri ile ilgili olacak, uzun dönem, meslek kurası yada kısa dönem için hangi sınıfları tercih etmek daha avantajlı olur. Bu sınıf tercihleri kısa yada uzun çıkmasında yada meslek kurasına ayrılmada bu kadar önemli mi? Bir de sınava giderken sertifika vb. belgeler götürmek gerekir mi?
    Hayırlı yolculuklar dilerim...

Sağolasın kardeşim darısı sizlerin başına. Sorunun cevabına gelecek olursak. Bizim dönem de dahil olmak üzere sınıf tercihi kaldırıldı. Artık sadece kısa dönem, yedek subay, öğretmen tercihleri var seçebileceğin. Öğretmen olarak da M.E.B'in kadrolu öğretmenleri geçerli sadece. Sınava girmeden önce askerlik şubene diploma ya da çıkış aslı ve fotokopileri, nüfus cüzdanı aslı ve fotokopileri, varsa ehliyet aslı ve fotokopileri ile birlikte KPDS,ÜDS,TOEFL gibi yabancı dil sınavı sonuçları, M.E.B. onaylı bilgisayar sertifikan varsa onu götürmen yeterli. Sınava girerken de antrenörlük, 3 yıldız balık adam, paraşütçü, dağcı gibi sertifikaların varsa onları götür.

Ve en önemlisi askerlik işlemlerinde buna sınav da dahil nüfus cüzdanı harici bir belgeyle işlem yapılmamakta. Nüfus cüzdanlarınız üzerinden T.C. kimlik no yazanlarından olsun.

quote:

Orjinalden alıntı: zuzi10

arkadaşlar yedek subaylık sınavına gireceğimiz yer kütüğe göre mi belirleniyor yoksa ikametgaha göre mi belirleniyor.?_

Kardeş sınav sevk evraklarını nerden alırsan ona göre sınava girersin. Mesela kütüğün Hatay'dır ama İstanbul'da oturuyorsundur ve sevk evraklarını İstanbul'dan almışsındır o zaman İstanbul'da girersin.

Sınav yerleri bölgesel arkadaşlar. Ankara,İstanbul,İzmir,Samsun,Adana,Diyarbakır gibi yerlerde sınav oluyor.

• Biletler gelin de biz de gidelim, şaka bi yana hiç kafanızı takmayın, orada sizleri biz karşılayacağız, her türlü yardımcı oluruz, kafanızı sıfırlayıp gelin, askerlik her türlü geçiyor, bakın bize gittik gidiyoruz derken şafak saymaya başladık
  • aşkın abi bu lafları tuttum valla :)))))) ben kapıda çiçeklerle karşılıcam, valizlerini taşıcam ve bütün bilgilerimi paylaşacağım torunlarımla...329. dönemler bizim moral kaynağımız onların topiğine yazdıkça sanki askerliğim bitmiş gibi hissediyorum. zaman çok çabuk geçiyor ya şkın abi topiği açtığında ilk yazdığım zaman daha 2 ay vardı askerliğe şimdi 5 gün sonra askeriz işallah ordada böyle zaman hızlı geçer.....her şey çin teşekkürler abi..eline emeğine sağlık ..................................
    quote:

Orjinalden alıntı: Aknyldz

Biletler gelin de biz de gidelim, şaka bi yana hiç kafanızı takmayın, orada sizleri biz karşılayacağız, her türlü yardımcı oluruz, kafanızı sıfırlayıp gelin, askerlik her türlü geçiyor, bakın bize gittik gidiyoruz derken şafak saymaya başladık

• quote:

Orjinalden alıntı: asker_ilbey

aşkın abi bu lafları tuttum valla :)))))) ben kapıda çiçeklerle karşılıcam, valizlerini taşıcam ve bütün bilgilerimi paylaşacağım torunlarımla...329. dönemler bizim moral kaynağımız onların topiğine yazdıkça sanki askerliğim bitmiş gibi hissediyorum. zaman çok çabuk geçiyor ya şkın abi topiği açtığında ilk yazdığım zaman daha 2 ay vardı askerliğe şimdi 5 gün sonra askeriz işallah ordada böyle zaman hızlı geçer.....her şey çin teşekkürler abi..eline emeğine sağlık ..................................
    quote:

Orjinalden alıntı: Aknyldz

Biletler gelin de biz de gidelim, şaka bi yana hiç kafanızı takmayın, orada sizleri biz karşılayacağız, her türlü yardımcı oluruz, kafanızı sıfırlayıp gelin, askerlik her türlü geçiyor, bakın bize gittik gidiyoruz derken şafak saymaya başladık

Eyvallah koçum, valla ben de havaya girdim sanırım daha askere gitmeden torunlara öğüt veriyorum

• torunlar cabuk gelin ya safak atmıyor, psikolojim iyice bozuldu be acıklasınlar da gidelim artık teslim olmaya
  • torunun olarak bende tavsiye edeyim sana. bu güzel sivil hayatı 5 ay bulamayacaksın, evde oturup sonuçları beklemektense gez dolaş dede nasıl olsa bir hafta içinde istesende dolaşamazsın
    quote:

Orjinalden alıntı: xconnecter

torunlar cabuk gelin ya safak atmıyor, psikolojim iyice bozuldu be acıklasınlar da gidelim artık teslim olmaya
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.