Şimdi Ara

32bit mi 64bit mi kurmalıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Buna benzer bir çok konu açıldı bir çok forum sitesinde fakat tam olarak aradığım cevabı bulamadım bu açılan konularda bu sebeple bir konu açıp sistemimi paylaşıp sizlerden bu konuda tavsiye almak istedim.

öncelikle elimde 2011 yılında topladığım bir masaüstü bilgisayar var sistem özelliklerine gelirsek;
    işlemci: intel i3 3,2GHz(4Cpu)
    Ram: 4gb
    Ekran kartı: NVIDIA GeForce 9600GT

şuan halihazırda win7 ultimate 32bit OS yüklü bu tercihi yaparken bilgisayar zaten eski yıpranmış ve sistemi çok iyi değil 64bit daha hızlı işlem imkanı sunuyor fakat bilgisayarı fazla yoracağından ortaya daha kötü bir performans çıkarabilir diye düşünerek 32bit tercihi yaptım. 4gb ram ve üzeri ram kullanıyorsanız 64bit kullanın diye geçiyor tüm forum başlıklarında fakat bilgisayarın eski/tarihi eser olmasından dolayı biraz endişelerim var sizce 32bit bu bilgisayara idealmidir yoksa 64bit yüklemeli miyim?

• Ben daha kötü donanımda 64 bit kurdum.
    PC de özel bir uygulama çalıştırmıyorsan
    Elindeki desktop win 7 veya win 10 64 biti kaldırır
    Win 10 daha rahat calısır.
    Bir de 120 GB lik SSD alır da sistemi SSD ye kurarsan seni epey götürür.
  • şuan ki halinde inanın hiç bir program/oyun açık değilken youtube da 1080p bir video izlemeye kalkınca video yükleniyor ama bilgisayardan kaynaklı görüntü ve ses donması kayması oluyor ben bunun büyük bir kısmına donanımın sebep olduğunu düşünüyordum açıkçası win10 u rahat kaldırır denmesi aklımın ucundan geçmiyordu. Bugün win7 64 bit kurmayı denedimde farklı bir problem yaşadım daha önce usb ile format atmıştım fakat bilgisayar başlatılırken veya biosda iken usb takınca donuyor ve açılmıyor bilgisayar açıldıktan sonra aynı usb yi takıp kullanabiliyorum bilgisayarı bu soruna bi çözüm bulabilirsem dediğiniz gibi win7 ve win10 64bit olacak şekilde yükleyip test edeceğim. Yanıtınız için çok teşekkür ederim.
  • 64 bit kurman daha yararına olur.
    Donanımın eski olduğundan win7 x64 kurmak daha mantıklı gibi, tabi win 10 x64 de kurarsın fakat driver problemi yaşama ihtimalin olabilir.

Ben senin yerinde olsaydım win10 x64 kurup denerdim.
  • USB den başlamama problemini çözebilirsem elimde yeterince usb var her ikisini de yükleyip denemek istiyorum en iyi performansı hangisinden alırsam onu kullanırım fakat dediğim gibi önce USB den başlamama problemini çözmem lazım.
  • USB'den başlamama problemi varsa, Windows 10 ISO dosyasını USB'ye değil de DVD'ye yazdırın, DVD'den kurulum yapın
  • dvd writerım çalışmıyor maalesef usb den başlatmam gerekiyor ve her hatayı çözdükçe bir sonraki adımda başka bir hata ile karşılaşıyorum çok garip :) donma sorununu çözdüm bootmrg is missing hatası aldım onu çözdüm an error occured while attempting to read the boot configuration data diye bir hata almaya başladım bu süreçte 2 farklı kaynaktan indirdiğim win işletim sistemi ve 3 farklı usb ile çözüm bulmaya çalışıyorum olurda indirilen dosya veya usb de bir problem olursa diye
  • Win10 x64 ü dene derim
  • ISO dosyasını USB diske Rufus ile yazdırdınız mı? (BIOS ve MBR modlarında) BIOS'ta boot aygıtı ilk sırada USB seçili mi?

Olmuyorsa da yeni bir DVD yazıcı alacaksınız artık. Bizdeki eski bir bilgisayarda da USB'den bir türlü boot atmamıştı. DVD'den kurulum sorunsuz ve de hızlı oldu.
  • Dediğiniz gibi yaptım fakat şöyle bir durum var daha önce USB ile format atmıştım bu bilgisayara şimdi neden sorun çıkarıyor ona anlam veremiyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.