Şimdi Ara

331. DÖNEM 14'ÜNCÜ Mekanize Piyade TUGAY K.LIĞI -- KARS (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
15.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • havaalnına 15 km dolmus 20 dk at arabası 1 saat
  • kardeşim dolmuş önünden mi geçiyor yani? dağ bayır yoksa iyi.. ona göre şimdi ya karsa alıcam ya erzincana!! :S
  • ekle kardesım armara@live.com msndeyim
  • bir kars yolcusu da benim.selamlar
  • Arkadaşlar bir Kars yolcusu da benim ben erzincana gitmeyi düşünüyorum
  • ben izmirden aktarmalı uçak bakıyorum Kars benimkide...
  • Yetkisi olan bir arkadaş, konunun başına 331 gibi birşey ekleyebilir mi? Zannedersem bazı arkadaşlar başka konulara cevap yazıyor.
  • Arkadaşlar telefonla komutanlığa ulaşan varmı, illaki kabul toplama merkezinemi gitmemiz gerekiyor...
  • Arkadaşlar toplama merkezine gitmek gibi bir zorunluluk yok, ben Izmir'den kalkıp, Kars'ta kapının önüne kadar gidicem, ne yapıcaklar? Toplama merkezine gitmedin, giremezsin mi diyecekler? Öyle derler umarım.
  • dostum bence bir telefon teması kurmakta fayda var,ben 12 sinde gitmek istiyorum,bilet aldınmı?meslek nedir senin?
  • Ben 11 ine bilet aldım, 12 si çok doluydu, bi pansiyon/motel/otel ne bulursam orda kalıcam 1 gece, 12 sindede 12-1 gibi gider teslim olurum.

Dokuz Eylül İşletme.
  • Arkadaslar Tertipler Selam

331. Kisa dönem Piyade er Yigit, Istanbul Sabihadan C.tesi 11.00 de Kars a ucuyorum, Havaalanindan dolmus varmis ve ya, ordaki askerlere de asker oldugunuzu söyleyince onlar toplayip götürüyormus..

Toplama merkezine gitmek zorunlu degilmis, gidenler orda 1-2 gün gecirip otobüslerle egitim birliklerine dagitiliyormus (maksat güvenlik ve toplu hareket). Yalniz toplama merkezlerindeki sartlar toplama kamplarindan farksizdir diye yorumlar var. Eski dönemler, bilet bulabilirlerseniz direk kars a gelmemizi tavsiye ediyorlar..

Yigit @ Istanbul
    msn : yigity83@hotmail.com
  • 331 Adana dan Egemen
    Arkadaslar bana da 14'ÜNCÜ MKNZ. P. TUG. K.LIĞI cıktı. sonuc sayfasında Erzincan KTM' ye teslim olmamız yazıyor ama daha önce Kars' da askerlik yapan arkadaşların söylediği direk olarak Kars' daki birliğimize teslim olabiliyormuşuz.
    Valla ben 12 aralık cumartesi THY 11:55 (IST) deki ucağa yer bulabildim. 11:00 ucağında yer bulsam bile Adana' dan geleceğim için uçak 05:25 de Atatük Hava Limanına iniyor ve Kars'a gidecek olan ucak Sabiha Gökçenden kalkıyor :( o saatte nasıl gidecem o kadar yolu. 11:55 (IST) Uçağı saat 14:00 da Kars'ta oluyor. Koca tugay dağ başında olmaz heralde :) sehir merkezine yakındır die düşünüyorum.
    Aynı yolu izleyecek arkadaşlar da varsa haberleşerek organize olalım ve beraber hareket edelim.
    Şimdiden herkese hayırlı teskereler
  • bende avukatım,telefonla kars'a ulaşmaya çalışacağım yinede bir sorayım,zannetmiyorum karsa gittiğimiz zaman "hop sen neden geldin desinler" ama yinede sormak lazım, karşılaşacağımız muhabbeti bilmeden adım atmayalım derim...umarım hepimiz için hayırlısı olur...
  • arkadaşlar ben 325. dönem KD olarak kars 14.mkn. p. komutanlğında askerliğimi yaptım.ilk önce şunu belirteyim imkanınızın varsa kesinlikle erzincan ktm ye katılmayın.dirket karsa gidin.hiç birşey olmaz.ben bilet bulamadığım için mecburen ktm'ye gittim.1 gün geçirdim ve şunu söyleyebilirim askerlikte öyle kötü bir gün geçirmedim.soğukta her 2 saatte bir ictima alanına çıkıp bekleyip tekrar kantine giriyorduk.yataklar çok kötüydü.yemek zaten yemedim o sırayı görünce.o yüzden ktm ye gitmeyin.acemi birliğinizi eğer hudutlara dağıtılmazsanız hafız hakkı paşa kışlasında yapacaksınız.ordan kars içine dağıtılacaksınız.ben orduevinde asfm de görev almıştım.şimdiden hayırlı tezkereler...
  • @zaltun

Kargo hakkında bilgi verebilir misin? Kargo gelme yada gönderme imkanı varmı orda? Varsada direk askeriyeye gelmiyordur sanırım, şubeye geliyordur.
  • Arkadaşlar moral bozmak gibi bir niyetim yok ama KTM için daha önce buralarda kalmış olanlar pek iyi konusmuyorlar. Ayrıca KTM'lerde amaç burda toplanan askerleri birliklerine güvenli şekilde ulaştırmak. Şırnak çıkmış olsaydı KTM'ye giriş yapardım heralde:) ama Kars güney doğuya nazaran sakin bir bölge, Yiğit arkadaşımızın söylediğine göre de hava alanından dolmuşla birliğe ulaşılabiliyormuş.
    airties_35 arkadaşımızın dediği gibi birlikle telefonla görüşmek faydalı olabilir belki ama birliğe giriş yaptığımızda da "niye kendin geldin" demezler heralde :) Elimizde ucak biletimiz olacak sonuçta.
    THY ekranında yer kalmamış gözüküyor. Eğer tereddütte olan arkadaşlar varsa bence acentaları arayarak kendilerini yedek yazdırsınlar daha sonra çok geç olmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sky__walker

@zaltun

Kargo hakkında bilgi verebilir misin? Kargo gelme yada gönderme imkanı varmı orda? Varsada direk askeriyeye gelmiyordur sanırım, şubeye geliyordur.

bütün kargo firmaları mevcut kars merkezde.kargolarınızı şubeden alıp gönderebilirsiniz.zaten acemi birliğiniz boyunca dışarı çıkamayacaksınız.dolayısyla o süre içinde kargo alıp göndermeniz çok zor.

ayrıca havaalanında sizden başka da askerler olacağı için beraber taksi ile de gidebilirsiniz birliğinize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaltun -- 10 Aralık 2009; 10:38:18 >
  • Birde acemilik için şunu sorucaktım, bazen -10 ları vurduğu olur sabahları Kars'ta, eğitim falan nasıl yapılıyor bu hava şartlarında? Sonuçta sürünmeli, zıplamalı vs. bi ton şey var ve soğukta gayette acı verici olur bu tip hareketler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sky__walker

Birde acemilik için şunu sorucaktım, bazen -10 ları vurduğu olur sabahları Kars'ta, eğitim falan nasıl yapılıyor bu hava şartlarında? Sonuçta sürünmeli, zıplamalı vs. bi ton şey var ve soğukta gayette acı verici olur bu tip hareketler.

biz -27-28 leri gördük geçen sene.o yüzden eğitimlerde spor yapmamıştık.sadece yanaşık düzen eğitimi aldık.sizde de büyük ihtimalle böyle olur.eğitim takımınız istikamet(ceza) yemezse sürünmezsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaltun -- 10 Aralık 2009; 10:51:48 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.