devrelerim bende şırnak silopideyim şafak 76 atarsa 75 üzülme küsme sen yine bir şiir yaz çok değil inan az kaldı azzz :))
quote:
Orijinalden alıntı: skyflood
quote:
Orijinalden alıntı: Staminodia sizi bilmem ama ben cok yoruldum arkadaslar bela bisimis bu askerlik 4 saat nobetler haftada bir kısa donemlere dikili nobeti yaziliyor (gunduz 2 saat aralıklarla 6 saat) gece yine 2 saat. diger gunler gunduz yok ama busefer gece 4 saat oluyo. Mesela 19.00 - 21.00 nobetinden gelip 3.00-5.00 e gidiyoruz. hangi ara uyucaz onuda bilmiyoruz. sabahlarıda biton is kitliyolar. carsilar 2 haftada 1. durup durup gozlerim doluyo kurtulmak istiyorum artık...
Evet askerligin en pis ve cekilmez seyi nobet bencede bir de celik yelek baslik vs ile oldumu ustune sicak eklendimi dayanilmaz oluyor! Sen nerdeydin devrem?
konya mühimmat depodayım ilk geldigimizde 331 ler sikayetcilerdi sıkı biyer şöyle biyer böyle biyer diye ama onlar 64 kisilerdi nobetleri 2 saat ti haftada bir carsiları vardı. biz sadece mayıs ayında gorduk bu saltanatı simdi çile bülbülüm çile :D ama atarsa 77 - yalova.. Azda olsa istanbulumun yakınında hisederim kendimi. ah istanbul ahh...
merhaba arkadaşlar. ben istanbulda 1. ordudayım. tertiplerimiz nöbetten bahsetmiş. bizde kısa dönemlere nöbet tutmuyor. haftada 1 gün falan nöbetçi çavuşluk geliyor o kadar. ayrıca ben dış posta olduğum için askerliği en ballı bir şekilde yapıyorum. maşallah deyin şafak konusuna gelince. 30 eylül - (12 gün izin) = 18 Eylül günü askerlik biter. 1 gün yol iznin varsa 17 eylül günü biter. yani 18 eylül cumartesi sabahı teskereyi alır çıkarsın. 2 gün yol varsa 17 eylül cuma çıkarsın. Bizim burada akşamdan değil bittiğinin ertesi sabah çıkarıyorlar. yani ben 17 eylül mesai bitene kadar askerim. 18i sabah çıkışım var. İnşallah kazasız belasız. tamamlarız. Bu arada bu sabah bölüğe yeni asteğmen geldi. yazık adamla birlikte sınava girdik benden sonra 6 ay askerliği var. Çok şükür kısa dönem çıktı bize. tabi tercih meselesi belki o halinden memnundur. Ayrıca 335ler zarfları almaya başlamışlar. Bizim askerlikte son düzlüğe girdi böylece. Neyse arkadaşlar. şu an bu mesajı kadıköyde bir internet kafeden yazıyorum. Günlerden perşembe (bkz : dış posta) . tertiplerime selamlar.
Aa unutmuşum Şafak 78 başka yok 333. kısa dönem için Şafak sayacı www.oztek.gen.tr
12'den sonra 76 Iğdır Başka da yok
quote:
Orijinalden alıntı: corneillus333
Aa unutmuşum Şafak 78 başka yok 333. kısa dönem için Şafak sayacı www.oztek.gen.tr
bu sitede de söylediği gibi "Kalan zaman hesaplanırken; izin kullanılmadığı varsayılmış 1 Nisan 2010 - 17 Eylül 2010 23:59 arası baz alınmıştır." demiş 1 gün yol düşersek 16 eylül 2010 23:59 da biter 17 çıkarsın 2 gün yol düşersen 15 eylül 23:59 biter 16 eylül de çıkarsın
sizin yerinize geliozz yokluğunuzu aratmıcaz dostlar.Gelince kim Çokomel ile POPKEK ısmarlıcak onu söylein
Merhaba Arkadaşlar; İzmir-Uzunada'dan selamlar... Şafak atarsa 74-Bartın. Başka yokkk....
74 havada
quote:
Orijinalden alıntı: corneillus333
merhaba arkadaşlar. ben istanbulda 1. ordudayım. tertiplerimiz nöbetten bahsetmiş. bizde kısa dönemlere nöbet tutmuyor. haftada 1 gün falan nöbetçi çavuşluk geliyor o kadar. ayrıca ben dış posta olduğum için askerliği en ballı bir şekilde yapıyorum. maşallah deyin şafak konusuna gelince. 30 eylül - (12 gün izin) = 18 Eylül günü askerlik biter. 1 gün yol iznin varsa 17 eylül günü biter. yani 18 eylül cumartesi sabahı teskereyi alır çıkarsın. 2 gün yol varsa 17 eylül cuma çıkarsın. Bizim burada akşamdan değil bittiğinin ertesi sabah çıkarıyorlar. yani ben 17 eylül mesai bitene kadar askerim. 18i sabah çıkışım var. İnşallah kazasız belasız. tamamlarız. Bu arada bu sabah bölüğe yeni asteğmen geldi. yazık adamla birlikte sınava girdik benden sonra 6 ay askerliği var. Çok şükür kısa dönem çıktı bize. tabi tercih meselesi belki o halinden memnundur. Ayrıca 335ler zarfları almaya başlamışlar. Bizim askerlikte son düzlüğe girdi böylece. Neyse arkadaşlar. şu an bu mesajı kadıköyde bir internet kafeden yazıyorum. Günlerden perşembe (bkz : dış posta) . tertiplerime selamlar.
Arkadaşlar haftaiçi 18 eylülde çıkıyoruz demiştim. Ama yanlış biliyormuşum. Yazıcı arkadaşa hesaplattım. 333. KISA DÖNEM 1 GÜN YOL İZNİ OLAN ARKADAŞLAR 17 EYLÜL CUMA SABAHI NİZAMİYEDEN ÇIKIŞ YAPACAK. yani bittiğinin ertesi sabah değil, bittiği sabah çıkartıyorlar. 2 gün yolu olan 16 eylül , 3 gün yolu olan 15 eylül sabahı çıkıyor. Tabi bu tarihler izin kullanmayanar için geçerli.
güzel bir Eskişehir çarşısından herkese selam arkadaşlar,
yarısını yedik, inşallah kalan kısmını da rahat bir şekilde bitiririz,
cümleten hayırlı teskereler,
Eskişehir - Tepebaşı İlçe Merkez Jandarma Komutanlığı.
bende çavuş ve kurye oldum. haftanın her günü 16 saat kamuflajlar üstümde. Herkes haftasonu eğlence yapıyor, yatıyor, tv izliyor, ben odamdan ayrılamıyorum. çavuş diyen her komutana koşturuyorum. Bıktım, bıktım.
atarsa 74 başka yok
atarsa 74 ama geçmiyo yahu...
bu arada 335ler hangi tarihte gelicek arkadaşlar? 12 ağustos perşembeye geliyo diye bizim burda millet tartışmaya başladı tarih konusunda. sağdan soldanda bakmadım kesin 12sindemi gelicek biletler??
takma kafana ben 331 yaptım ben yaparken diyorlardı halen diyorlar. 329. kısa dönemlerde aynısını bize söylemişti. yok kardeşim gönül rahatlığıyla yap. takma kafana... zaman geçer