Şimdi Ara

333. DÖNEM(Nisan-2010) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (509. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.199
Cevap
11
Favori
549.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 506507508509510
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir yere göndermezler Ankara'da kalırsın. Ağustosta inşaatçı gelmişti diye hatırlıyorum sanki. Şu anda gata'da birkaç inşaat var zaten. Misafirhanede odalar ikişer kişilik. İki oda, bir tuvalet/banyoyu paylaşıyor. Yani her 4 kişiye bir banyo düşüyor. 4 asteğmenin sabah hazırlanması biraz problem oluyor ama akşamdan traş olmana burada kimse bir şey demez. Akşamdan traşını falan olursun yatarsın, sabah kalkar gidersin. Odada bir 37 ekran tv (kablolu), bir büro tipi buzdolabı, bir çalışma masası var. Oda küçük biraz, iki yatak birbirine baya yakın. Wireless internet var. Ben kalırken 4mbit'ti hız. Kullanacağın saat kadar interneti her gün aşağıda danışmadaki erlerden satın alıyorsun. Geçen sene saati 10 kuruştu. Bilgisayarını hemen getirebilirsin, 16'sında gata'ya uğramadan direk misafirhaneye git, yerleş. 17'si pazartesi günü gata'ya git. Bu aralar gata'da çoğu yer felaket yoğun, yeni komutan (korgeneral) hastaneyi eylülden beri öttürüyor, kötü zamanda geldin biraz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darth templar -- 7 Ocak 2011; 19:16:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: darth templar

Bir yere göndermezler Ankara'da kalırsın. Ağustosta inşaatçı gelmişti diye hatırlıyorum sanki. Şu anda gata'da birkaç inşaat var zaten. Misafirhanede odalar ikişer kişilik. İki oda, bir tuvalet/banyoyu paylaşıyor. Yani her 4 kişiye bir banyo düşüyor. 4 asteğmenin sabah hazırlanması biraz problem oluyor ama akşamdan traş olmana burada kimse bir şey demez. Akşamdan traşını falan olursun yatarsın, sabah kalkar gidersin. Odada bir 37 ekran tv (kablolu), bir büro tipi buzdolabı, bir çalışma masası var. Oda küçük biraz, iki yatak birbirine baya yakın. Wireless internet var. Ben kalırken 4mbit'ti hız. Kullanacağın saat kadar interneti her gün aşağıda danışmadaki erlerden satın alıyorsun. Geçen sene saati 10 kuruştu. Bilgisayarını hemen getirebilirsin, 16'sında gata'ya uğramadan direk misafirhaneye git, yerleş. 17'si pazartesi günü gata'ya git. Bu aralar gata'da çoğu yer felaket yoğun, yeni komutan (korgeneral) hastaneyi eylülden beri öttürüyor, kötü zamanda geldin biraz

bilgiler için sağol. komutanın değişmesi kötü olmuş o zaman. neyse hayırlısı. ağustosta gelip gelmediğini bilmiyorum haklısın gelmiş olabilir. peki ben 17 sinde tören kıyafetiyle (takım elbiseyle ve şapkayla) mi geleceğim? bide ay sonunda eşimle kızım gelecek ankaraya. dayımın evi var. diyelim onlarla 1 hafta evde kalsam sonra tekrar misafirhaneye dönsem problem olurmu?

• quote:

Orijinalden alıntı: scorpionn42

bilgiler için sağol. komutanın değişmesi kötü olmuş o zaman. neyse hayırlısı. ağustosta gelip gelmediğini bilmiyorum haklısın gelmiş olabilir. peki ben 17 sinde tören kıyafetiyle (takım elbiseyle ve şapkayla) mi geleceğim? bide ay sonunda eşimle kızım gelecek ankaraya. dayımın evi var. diyelim onlarla 1 hafta evde kalsam sonra tekrar misafirhaneye dönsem problem olurmu?

Evet tören kıyafetiyle geleceksin. İnsan öyle herkesin ortasında biraz komik görünüyor ama her gelen öyle geliyor sonuçta. Geldiğinde direk personel şubeye gidip katılış işlemlerini yap. Oradan da birkaç yere gönderecekler, o nedenle 2 saat falan gezeceksin gata'nın içinde. Misafirhaneye kayıt yaptırdıktan sonra hiç gitmesen bile bir şey olmaz parasını ödediğin sürece. 1-2 hafta başka yerde kalıp geri dönebilirsin. Sadece akşam 23'ten sonra girebilmek için önceden izin almış olman lazım.

• sağolasın. bu arada mesai 8 demi başlıyor? bide 24 gün izin var sanırım bide 10 gün mazeret izni var. mazeret iznini kullanmana izin veriyorlarmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: scorpionn42

sağolasın. bu arada mesai 8 demi başlıyor? bide 24 gün izin var sanırım bide 10 gün mazeret izni var. mazeret iznini kullanmana izin veriyorlarmı?

Mesai 8-17 arası. İzin 28 gün + 2 gün yol izniyle toplam 30 gün. Yıllık izni mesela 5 gün alıp hafta sonlarıyla birlikte 9 günlük tatil yapmak gibi şeyler yasak. En azından bu şekilde garnizon terk alamazsın. Mazeret izni kullanmana ancak mazeretin gerçekten varsa izin verirler yoksa kullandırtmazlar.
  • anladım.peki haftasonu şehir dışına çıkmak için de izin almak gerekiyormu? izinsiz çıkamıyormuyuz? bide ben burundan ameliyat olmak istiyorum. kemik eğriliği var. ameliyat olup rapor alsak tepki alırmıyız? buna izin verirlermi?
  • ya bide senden birşey rica etsem. inşaatçı asteğmen varsa bana telefonunu öğrenebilirmisin? eğer problem olmassa
  • Valla ameliyatlık bir durumun varsa ameliyat ederler. 45 günlük hava değişimini alırsın. Bir şey derler mi bilmiyorum. Hafta sonu gitmek için garnizon terk izni alman şart. Yoksa firari sayılıyorsun. Aslında almadan da gidip gelirsin, başına bir şey gelmeden, kimseye karışmadan gidip geldiğin sürece sorun olmaz. Bir de mesai saatleri dışında seni telefonla arayıp işe gel de diyebiliyorlar. Bu durumda izin almadan şehir dışına çıkmış olman problem olabilir. İnşaatçı asteğmenlerin hangi şubede çalıştıklarını bilmiyorum. O nedenle telefonunu bulamam büyük ihtimalle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darth templar -- 8 Ocak 2011; 21:15:10 >
  • ben çok şükür diye diye bitirdim 333 olarak :) askerliğimi balıkesir erdek özel eğitim merkez komutanlığında yaptım yani tatil kampında.kravat gömlek çalışıyoduk. allaha şükür çok rahat bir askerlik geçirdim :) nizamiyede görevliydim :) tabi dönem araları astsubay motellere gidiyoduk çalışmaya :) güzeldi gerçekten...
  • Terhis olan olmayan, bütün devrerime selamlar, son ayıma girmiş bulunuyorum.
  • Büyük büyük dedeler :)
    339.dönem torununuzun torunununun torunundan selamlar
    Nisan döneminde askerlik nasıl geçiyor avantaj ve dezavantajları nelerdir ? Yazın sıcak altında askerlik yapmak zor mu ? Usta birliğinde sıcak altında kalma durumu çok oluyor mu nöbetler filan ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vandetta34 -- 27 Mart 2011; 11:03:11 >
  • 333.dönem olarak Hakkari/Şemdinli/Gediktepe'de görevimi tamamladım ve döndüm Allah'ın izni ile ve yapılabilecek en güzel askerliği yaptım şahsımca...Allah yeni gidenlerin yardımcısı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: vandetta34

Büyük büyük dedeler :)
    339.dönem torununuzun torunununun torunundan selamlar
    Nisan döneminde askerlik nasıl geçiyor avantaj ve dezavantajları nelerdir ? Yazın sıcak altında askerlik yapmak zor mu ? Usta birliğinde sıcak altında kalma durumu çok oluyor mu nöbetler filan ?

dostum bir kere en şanslı dönemdesin eğirdire gideceksin sanırım ve dediğim gibi en iyi dönem nisan dönemi bende geçen sene nisan ayında eğirdirde kursiyerdim nisan ayı olması çok büyük bir avantaj çünkü sizden öncekiler soğuktan atlet bile değiştiremezken sizden sonrakiler sıcaktan nefes alamaz hale gelecekler...nisan ayının ilk başları hava ılık ve gayet güzel oluyor intikallerde kesinlikle terliyorsun ama bu sıcaktan değil gidince anlarsın ne demek istediğimi :) hava kursiyerlik döneminin sonuna doğru çok sıcak oluyor bu da biraz sıkıntı yaratıyor ve kursun sonunda yapılan 12 günlük yolculuğunuz gerçekten çok ama çok zor geçiyor ölseydimde buralara düşmeseydim diyorsun :) ben usta birliğinde şemdinlideydim ve sen yedek subaysın ne işin var nöbetle sıcakla ama bunun yanında çok büyük bir sorumluluğun olacak birsürü asker herşeyi ile sana bağlı senden sorumlu burnu kanasa seni çağırırlar daha ne diyeyim merak ettiğin başka bişi olursa sor elimden geldiğince yardımcı olurum dostum

• teşekkür sharapnell kardeş usta birliğinde uzun dönem askerlerin bize herhangi bir iş yaptırma yetkisi var mı ? Mesela birimizi gözüne kestirdi ben bu adama kıl oldum buna iş kitleyim gibilerinden ? Böyle birşey yaptırmaya kalkarsa nasıl davranmamız gerekiyor ?
  • quote:

teşekkür sharapnell kardeş usta birliğinde uzun dönem askerlerin bize herhangi bir iş yaptırma yetkisi var mı ? Mesela birimizi gözüne kestirdi ben bu adama kıl oldum buna iş kitleyim gibilerinden ? Böyle birşey yaptırmaya kalkarsa nasıl davranmamız gerekiyor ?

Hayır, kısa dönem bile olsan sonuçta çavuş olacaksın. Ayrıca bir ihtimal sana yeteneklerine ve eğitimine göre bir görev verecekler onunla uğraşacaksın.
  • quote:

teşekkür sharapnell kardeş usta birliğinde uzun dönem askerlerin bize herhangi bir iş yaptırma yetkisi var mı ? Mesela birimizi gözüne kestirdi ben bu adama kıl oldum buna iş kitleyim gibilerinden ? Böyle birşey yaptırmaya kalkarsa nasıl davranmamız gerekiyor ?

Hayır, kısa dönem bile olsan sonuçta çavuş olacaksın. Ayrıca bir ihtimal sana yeteneklerine ve eğitimine göre bir görev verecekler onunla uğraşacaksın.

Bu arada bende emekli teğmen oldum kısası, bütün devrelerime geçmiş olsun diyorum. Hepinize hayatınızda başarılar
  • 339 lar inceleyin bilgi edinmek için
  • heyy gidi torunumun torununun torununun torununun torununun torununun torununun torununun torunu gidiyo askere:)
  • 333. dönem arkadaşlarım yedeklik yoklaması için terhis olduktan sonra 1 ay içinde bir kağıt doldurup askerlik şubeme kargoyla yolladım (bulunduğum ildeki şube yedeklik yoklaması kağıdı yerine başka bi kağıt vermişti, dilekçe gibi bişey) o zaman 2010 yılıydı şimdi 2011 yılındada yedeklik yoklaması yapmam gerekiyor mu?
  • 30 yaş üstünün yedeklik yoklaması yapmasına gerek yokmuş ama diğerleri yaptırıyor sanırım, sonra borçlu çıkmayın para felan kesmesinler arayıp şubenize sorun mutlaka
  • 
Sayfa: önceki 506507508509510
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.