Şimdi Ara

333. DÖNEM(Nisan-2010) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.199
Cevap
11
Favori
549.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bugün askerlik şubesine gittim nisan 2010'da askere gitmek istiyorum dedim.4 yıllık mezunum onlarda yoklamamı yaptı ve saglık muayenesı oldum ve bana Ocakta gel erken sevk dilekçesi doldur dediler nisanda asker olabılmem ıcın .Benim merak ettiğim şimdi nisanda gitmek ıstıyorum dememe rağmen neden ocakta erken sevk'e başvurucam açıklayabılırmısınız cok teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: davidcraig

Arkadaşlar bugün askerlik şubesine gittim nisan 2010'da askere gitmek istiyorum dedim.4 yıllık mezunum onlarda yoklamamı yaptı ve saglık muayenesı oldum ve bana Ocakta gel erken sevk dilekçesi doldur dediler nisanda asker olabılmem ıcın .Benim merak ettiğim şimdi nisanda gitmek ıstıyorum dememe rağmen neden ocakta erken sevk'e başvurucam açıklayabılırmısınız cok teşekkürler...

hayırlı olsun öncelikle kardeşim... askere gidebilmke için genel celp donemleri vardır uzun donemler için aralık nisan gıbı bu arkadaşlar zamanı geldıklerinde erteletmediler ise askere gıdıolar. fakat bız okulu bitirdimiz için celp donemıne bakılmaksızın askere gıtmek adı üzerinde erken gitmek için sevk dilekcesi dolduruyoruz. ben aralıkt gidicem nasıpse 1 ay somra biz de ole yaptık 1 ağustos 31 ekim arası gittik muayene olduk belgeleri mizi verdik sizin de ocak 01- subat 28 arası gidip sevk dilekçesi adı altında *** nisan 2010 da askere gıtmek isitıorum die bi kağıta yazı yazacaksın*** sonuç olarak sebebi kısa donemlerin yaptığı bi olay bu... ocakta git belgelerini ayarla, muayenenei ol nisan 12 de askerdesin inş... siz gelin bi an önce de bzim de 1 ayımız kalmış olsun inş ...

• Allah razı olsun kardeşim çok teşekkür ederim,sizede hayırlı tezkereler şimdiden...
  • bugün londradaki türkiye başkonsolosluğuna gittim ve öğrenci olduğum için karar aldıramayacağımı öğrendim. görevlinin dediği; türkiyeye gidip bağlı bulunduğum askerlik şubesinden işlemimi yaptırmam gerekliymiş. aralık 11 inde türkiyede olacam inşallah. umarım karşıma sen yoklama kaçağısın demezler.

çünkü son yoklama tarihinden önce askerlik şubesindeki yarbay eylülün sonunda gelmemi söylemişti ( şubenin yoğunluğunda ), bende eylülden önce yurt dışına çıkacağımı bunu yaptırmam gerekli olduğunu söyledim. o yurt dışına çıkamayacağımı söylemişti, ben ellimi kolumu sallayarak yurt dışına çıktım ( iyi .ok yedik)

şu durumda ben yoklama kaçağımıyım merak ettim?? şubata kadar başvuranlar para cezasıyla şubat sonrası hapis cezası diye biliyorum. para cezası günlük ne kadar? nisana için aralıkta başvurursam askere gidebilirmiyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi modjolo -- 12 Kasım 2009; 17:50:31 >
  • arkadaşlar aöf den bu sene mezun oldum nisan 2010 KD için ne zamana kadar şubeye başvurmam lazım ilgilenirseniz sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ışkın

arkadaşlar aöf den bu sene mezun oldum nisan 2010 KD için ne zamana kadar şubeye başvurmam lazım ilgilenirseniz sevinirim

Tahmini olarak şubat sonuna kadar başvurman lazım
  • peki şubatta gittim aralık dediler erken sevk vermek için geç kalmış olmuyormuyum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ışkın

peki şubatta gittim aralık dediler erken sevk vermek için geç kalmış olmuyormuyum

erken sevki o zaman vericen zaten
  • torun sevgisinden mahrum kalacaz gibi etrafta torun yok işleri yıkacak adamda gelmeyecek gibi böle şansın
  • quote:

Orijinalden alıntı: sencer barkın

torun sevgisinden mahrum kalacaz gibi etrafta torun yok işleri yıkacak adamda gelmeyecek gibi böle şansın

yok gelecez de işlere başlamadan bıkmışınız tertipler ya bu nasıl iş
  • Siz burada gitmeye hazırlandıgınızda biz son 34-35 sayıyor olacagız..Çabuk gelin
  • Heyt be torunlar :=)) Hadi çabuk gelin 331.dönem , şuan işden yazıyorum biz bile gitmedik askere
  • daha biz gitmedik siz hemen konuyu açmışssınız
  • Vay be daha gitmeden torun sahibi olduk:)) akliniza takilan butun sorularin cevaplarini 331 kd basliginda bulursunuz biraz kurcalarsaniz..
  • merhaba arkadaşlar ben 333.dönem gitmeyi düşünüyorum 20 eylülde mezun oldum aralık dönemi istemediğim için şubeye hiç gitmedim tecilim bitti sanırım şuan yoklama kaçağımı gözüküyorum bir de devre kaybı olayı varmış o gruba giriyormuyuz nisan dönemi için en uygun hangi tarihte şubeye gitmeliyim yardım ederseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asdfx

merhaba arkadaşlar ben 333.dönem gitmeyi düşünüyorum 20 eylülde mezun oldum aralık dönemi istemediğim için şubeye hiç gitmedim tecilim bitti sanırım şuan yoklama kaçağımı gözüküyorum bir de devre kaybı olayı varmış o gruba giriyormuyuz nisan dönemi için en uygun hangi tarihte şubeye gitmeliyim yardım ederseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.

Arkadaşım boşyere yoklama kaçağı durumuna düşmüşsün 20 eylülde mezun olduktan sonra şubene gitseydin zaten hemen gel seni aralıkta asker yapalım demeyeceklerdi, en erken ağustos dönemine sevk edeceklerdi, sende Aralık dönemi gittikten sonra şubene gidip nisan ayında 333.dönem gitmek için erken sevk işlemlerini yaptıracaktın o kadar basit...

• paşa abi ahtapot gibi adamsın.. heryerde bi kolun var helal olsun. buraya da ayar vermişsin.. 331. dönemin abisi...

• quote:

Orijinalden alıntı: PAŞA

quote:

Orijinalden alıntı: Met5n1k

333 diye bir kısa dönem tertibi kalırsa bizim yerimize sizler geleceksiniz..

327.KD Hv.Poşet.Çvş Ben!!
    Ş:19

Daha gelmeden bozma torunlarımızın moralini...

http://www.asal.msb.gov.tr -> Sık Sorulan Sorular -> YEdek Subay Linkinden alıntı

YEDEK SUBAY ADAY ADAYLARIYLA İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR

1. Yedek Subaylık ile Kısa Dönem Erlik Kaldırılarak Tek Tip Askerlik Yürürlüğe Girecek midir?

Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 72’nci maddesi gereği bir hak ve ödev olan askerlik hizmeti, 1076 sayılı Yedek Subaylar ve Yedek Askerî Memurlar Kanunu ile 1111 sayılı Askerlik Kanununa göre yerine getirilmektedir. Mevcut askerlik sisteminin değiştirilmesine yönelik olarak Bakanlığımızda herhangi bir çalışma bulunmamaktadır.

2. Hangi Yükümlüler Yedek Subay Öğretmen Olarak Askerlik Yapma Hakkına Sahiptir?

Millî Eğitim Bakanlığında sadece kadrolu öğretmen olarak görev yapanlardan, bu Bakanlıkça ihtiyaç gösterilen ve Genelkurmay Başkanlığınca da uygun görülen branş ve miktar kadar öğretmen, her yıl Ağustos Yedek Subay Celbinde, bir aylık temel askerlik eğitimini müteakip anılan Bakanlık emrine verilmekte ve askerlik hizmetini yedek subay öğretmen olarak yapmaktadır. Yedek subay öğretmenlerin hizmet süresi, bir aylık temel eğitim dahil 12 aydır. Daha detaylı bilgi için “Askerlik Yükümlülüğünü Millî Eğitim Bakanlığı Emrinde Öğretmen Olarak Yerine Getirecekler Hakkında Yönetmelik”i inceleyiniz.

• Rahat olun torunlar sizin dönemin gelmesini dört gözle bekleyeceğiz...
  • Daha asker olmadan torun torba sahibi olduk ya super oldu
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.