Şimdi Ara

341. Dönem 1'İNCİ DZ. ER. EĞT.A.K.LIĞI İSKENDERUN HATAY (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
117
Cevap
1
Favori
8.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: emre_sn

herkesin acemi ve usta birliği aynı yer yazılmış, bundan şüphelendim, kime sorsam ordan çok dağıtım olduğunu söylüyo.. Kocaeliye gelen de var, adanaya, foçaya giden de var..

biz 800 900 kısa dönemdik, 20 30 kişi orda kaldı sadece, alayını dağıttılar. ama bizim zamanımızda sonuçt sadece acemilik için gittiğin yer yazıyodu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SPaCeLoRD -- 10 Ağustos 2011; 2:16:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SPaCeLoRD

eh o zaman bazılarınız celp konak denen mekanda yazı işleri ile uğraşacaksınız yada sonraki tertiplerin dosyalarını kaşeleyip mühürleyeceksiniz
    ya eğitim çavuşu olup yeni gelenleri 1 ay eğiteceksiniz
    ya da 4-5 tane kantinde görevli olacaksınız :)

en azında bunlar bizim bölüktekilerin kaldığı işlerdi :)

allahtan daha ne isteyelim :)
  • @SPaCeLoRD

kardes sen deneyimlisin iç çamaşiri nasil olcak bizim
  • evet işte babam yanımda olacağından (12'ye kadar) benim yanımda toplanabiliriz.

bir kaç arkadaş daha var onlarla da konustum ben, 10 kişiyi rahat bulcaz gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayripirgon -- 10 Ağustos 2011; 2:35:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ttrapper

@SPaCeLoRD

kardes sen deneyimlisin iç çamaşiri nasil olcak bizim

ben karacı olucam diye yeşil almıştım, sonra 3-5 te beyaz ekledim 2 sini de giydim. ordan da 2 çift beyaz paçalı olanlardan vermişlerdi. ama illa şu renk olacak diye bişey dememişlerdi bize.
    hava sıcak olacağı için de acemilik döneminde yeşil fanilayla gezeceksiniz büyük ihtimalle, usta olduğunuz zaman kum rengi diye dicem ama tam rengi çıkaramadım şimdi öyle tişörtler giyeceksiniz.
    wc ler hem alafraga hem alaturka, 100 150 kişilik geniş bi yıkanma mekanı var içerde 3-4 dk nız var.

komutanlar değişmemişse de 6. bölüğe düşeninize şimdiden geçmiş olsun şınav çekerken komando diye bağırmaya hazırlanın

• anladigim kadariyla pantolonlar siyah olacak ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ttrapper -- 10 Ağustos 2011; 2:37:35 >
  • quote:

anladigim kadariyla pantolonlar siyah olacak ?

normal zamanda aşağıdaki gibi kıyafet olacak
     341. Dönem 1'İNCİ DZ. ER. EĞT.A.K.LIĞI İSKENDERUN HATAY

yazın törenlerde vs

kış zamanı da

• quote:

quote:

anladigim kadariyla pantolonlar siyah olacak ?

normal zamanda aşağıdaki gibi kıyafet olacak

yazın törenlerde vs

kış zamanı da

eline sağlik kafamdaki soru işaretleri kalkti baya çeşitlilik varmiş yinede :)

• benim sinif da deniz yazıyor bazilarinda sahil guvenlik var denizci ne yapar acaba
  • quote:

benim sinif da deniz yazıyor bazilarinda sahil guvenlik var denizci ne yapar acaba

farkı yok diye biliyorum, denizciler deniz birliklerine sg ler de sg birliğine gidiyor sadece. gemiye mi vs düştük diye soruyosan ozaman direkt gemi ismi yazması lazımdı, ama herkesin usta birliğinde yine iskenderun yazıyosa istanbul izmir çanakkale vs yazmıyosa sizi acemilikten sonra yine dağıtacaklar sanırım.

bu arada görevinize bağlı olarak büyük birliklerde yukarda törenlerde giyiliyor dediğim kıyafeti giyerek duruyosunuz, uzun kollu gömlek türü üst yerine yakasız kısa kollu beyaz bi kıyafet giyiyosunuz.

o da şuna benziyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SPaCeLoRD -- 10 Ağustos 2011; 3:00:29 >

• Bot olayı olmayacağı için çorapların uzun olmasına gerek yok sanırım. Siyah, ince, pamuklu çorap işimizi görür heralde. Silikon tabanlık da lazım olmayacak umarım, bu konuda bilgi verirseniz sevinirim. Para yerine kart kullanacağımız için boyundan asmalı cüzdana gerek olmadığı kanaatindeyim. Kendimizi karacı olmaya kurduk şimdi adapte olmaya çalışıyorum :) Birdehttp://www.dzkk.tsk.tr/turkce/birliktanitimi/isdeneregitimalayi/faydali_bilgiler.html adresinden, yapmamız gerekenleri okurken askerlik şubesine gidip sevk belgesi, askerlik cüzdanı ve yol harcıgahını almamız gerektiği okudum. Sevk belgesi sınavdan sonra bize verdikleri sarı zarf değil mi? Askerlik cüzdanı ve yol harcıgahı şubeden alınacak mı? Bilgisi olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkprcn -- 10 Ağustos 2011; 3:59:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: brkprcn

Bot olayı olmayacağı için çorapların uzun olmasına gerek yok sanırım. Siyah, ince, pamuklu çorap işimizi görür heralde. Silikon tabanlık da lazım olmayacak umarım, bu konuda bilgi verirseniz sevinirim. Para yerine kart kullanacağımız için boyundan asmalı cüzdana gerek olmadığı kanaatindeyim. Kendimizi karacı olmaya kurduk şimdi adapte olmaya çalışıyorum :)

ayakkabı kısmı tamamen kişisel hocam, standart çorap iş görür, ayakkabılar rahat gibiydi, bi numara büyük ya da küçük al diyemem zaten sistem eskisi gibiyse sizi içeri alırken 10 11 aşamalı işlemlerin bitanesinde ayakkabı denettiriyolar, orda farklı 2 numara denersin daha kolay karar verebilirsin.

ben asmalı cüzdan aldım ama onu da cepte taşıdım tabi orda kalmayıp dağıtım olacaksa ihtiyaç olabilir, bizim ustlıkta kart vs yoktu mesela.

+ olarak yine usul aynısıysa yine bu işlemlerin 1 tanesinde sadece donla kalıyosunuz haberiniz olsun

toplu olarak içeri girerken aynı bölüke olmak istiyosanız da birbirinizi kaybetmeyin arka arkaya işlemleri yaptırırsanız büyük ihtimalle aynı bölükte olursunuz (tabi usulu değiştirmemişlerse)

• quote:

quote:

Bot olayı olmayacağı için çorapların uzun olmasına gerek yok sanırım. Siyah, ince, pamuklu çorap işimizi görür heralde. Silikon tabanlık da lazım olmayacak umarım, bu konuda bilgi verirseniz sevinirim. Para yerine kart kullanacağımız için boyundan asmalı cüzdana gerek olmadığı kanaatindeyim. Kendimizi karacı olmaya kurduk şimdi adapte olmaya çalışıyorum :)

ayakkabı kısmı tamamen kişisel hocam, standart çorap iş görür, ayakkabılar rahat gibiydi, bi numara büyük ya da küçük al diyemem zaten sistem eskisi gibiyse sizi içeri alırken 10 11 aşamalı işlemlerin bitanesinde ayakkabı denettiriyolar, orda farklı 2 numara denersin daha kolay karar verebilirsin.

ben asmalı cüzdan aldım ama onu da cepte taşıdım tabi orda kalmayıp dağıtım olacaksa ihtiyaç olabilir, bizim ustlıkta kart vs yoktu mesela.

+ olarak yine usul aynısıysa yine bu işlemlerin 1 tanesinde sadece donla kalıyosunuz haberiniz olsun

toplu olarak içeri girerken aynı bölüke olmak istiyosanız da birbirinizi kaybetmeyin arka arkaya işlemleri yaptırırsanız büyük ihtimalle aynı bölükte olursunuz (tabi usulu değiştirmemişlerse)

SPaCeLoRD
    brkprcn'nin bahsettiği "askerlik şubesine gidip sevk belgesi, askerlik cüzdanı ve yol harcıgahı" olayı nedir? yani iskenderuna gitmeden önce bulunduğumuz ildeki askerlik şubesinemi gitmemiz gerekiyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: prometyum

quote:

quote:

SPaCeLoRD
    brkprcn'nin bahsettiği "askerlik şubesine gidip sevk belgesi, askerlik cüzdanı ve yol harcıgahı" olayı nedir? yani iskenderuna gitmeden önce bulunduğumuz ildeki askerlik şubesinemi gitmemiz gerekiyor?

o olay benim bildiğim bağlı bulunduğun şubeden sınav merkezine giderken (benimki tuzlaydı mesela) verilen kağıtlar. harcirah ta o zaman verildi bize (7 liraydı sanırım). onun da olayı şu, usule göre ilk birliğimiz aslında sınava girdiğimiz yer, para da oraya gitmek için veriliyor.

ben daha sonradan para almadım hiç.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: prometyum

quote:

quote:

SPaCeLoRD

o olay benim bildiğim bağlı bulunduğun şubeden sınav merkezine giderken (benimki tuzlaydı mesela) verilen kağıtlar. harcirah ta o zaman verildi bize (7 liraydı sanırım). onun da olayı şu, usule göre ilk birliğimiz aslında sınava girdiğimiz yer, para da oraya gitmek için veriliyor.

ben daha sonradan para almadım hiç.

sınava girdikten sonrada askerlik şubesine gitmedin yani..
    bu arada paylaşım için sağol :)

• http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=iskenderun%20deniz%20alay%20komutanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1

bu linkte baya detaylı bilgiler verilmiş.

Benimde burası çıktı bu arada herkese hayırlı teskereler
  • Adı ve Soyadı CANER DOĞAN
    Kuvveti Deniz Kuvvetleri Komutanlığı
    Sınıfı Deniz
    Statüsü Kısa Dönem Er
    Branşı -
    İlk Katılışını Yapacağı
    Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi 1'İNCİ DZ. ER. EĞT.A.K.LIĞI
    İSKENDERUN HATAY
    İlk Katılışını Yapacağı Tarih 12.08.2011
    Temel Eğitimini Müteakip
    Katılış Yapacağı Esas Birliği/Görev Yeri 1'İNCİ DZ. ER. EĞT.A.K.LIĞI
    İSKENDERUN HATAY

Ankaradan 1 tane daha...
  • İskenderun Deniz Er Eğitim Alayı'ndan selamlar.

Gün içerisinde (makul)sorularınıza yanıtlar vermeye çalışacağım. Öncelikle size en büyük tavsiyem, 12'sinde mümkün olduğunca erken teslim olunuz. Ben Nisan celbinde 15:10'da teslim olmuş ve gece 23:30'da anca koğuşa girebilmiştim. (aç-susuz,wc'siz)
    Daha erken girenler (öğleden önce) işlerini 3-4 saatte bitirmişler. Tavsiyeyi dinlersiniz dinlemezsiniz sizin bileceğiniz iş.
    2.Konu ise, acemiliğiniz 12-26 Ağustos tarihlerinde olacak.
    337.kd'ler 18 gün acemilik yapmışlar, bizler 339.kd'ler 24 gün yaptık. Sizler ise, 14 gün yapacaksınız.

Sizleri bekliyor olacağız.

Hayırlı uğurlu olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AyEmSe -- 10 Ağustos 2011; 8:57:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AyEmSe

İskenderun Deniz Er Eğitim Alayı'ndan selamlar.

Gün içerisinde (makul)sorularınıza yanıtlar vermeye çalışacağım. Öncelikle size en büyük tavsiyem, 12'sinde mümkün olduğunca erken teslim olunuz. Ben Nisan celbinde 15:10'da teslim olmuş ve gece 23:30'da anca koğuşa girebilmiştim. (aç-susuz,wc'siz)
    Daha erken girenler (öğleden önce) işlerini 3-4 saatte bitirmişler. Tavsiyeyi dinlersiniz dinlemezsiniz sizin bileceğiniz iş.
    2.Konu ise, acemiliğiniz 12-26 Ağustos tarihlerinde olacak.
    337.kd'ler 18 gün acemilik yapmışlar, bizler 339.kd'ler 24 gün yaptık. Sizler ise, 14 gün yapacaksınız.

Sizleri bekliyor olacağız.

Hayırlı uğurlu olsun.

Bilgiler için teşekkürler. 26 ağustos kesin tarih mi? Birde hem acemilik hemde usta birliğinde iskenderun yazıyor. Sizde de aynımıydı?

• 26 Ağustos kesin tarih, lütfen pazarlık yapmayınız
    Bizim dönemimizde usta birliği yazmıyordu, çünkü mülakat ve atamalar için süre vardı (acemilik 24 gün). Sizin eğitim ve bir sürü işlemi nasıl 14 güne sığdıracaklar bir de mülakat yapıp ona göre usta birliğine atayacaklar?
    O yüzdendir ki, bu sefer usta birliğiniz de belli olmuş.
    Küçük bir uyarı: Türkiye'nin son 40 yıllık istatistiki sıcaklık ortalamalarına göre (Meteor.gov.tr) İskenderun ve Anamur Türkiye2nin en sıcak şehirleri.
    Gündüz gölgede 34 C, nem %90 larda, hissedilen 45C.
    Bunu göz önünde bulundurun lütfen.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.