Şimdi Ara

341. Dönem Manisa 1'inci P. Eğt. Tug. K.lığı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
1
Favori
14.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi :
    1'inci P. Eğt. Tug. K.lığı
    MANİSA

İlk Katılışını Yapacağı Tarih 12.08.2011

Temel Eğitimini Müteakip

Katılış Yapacağı Esas Birliği/Görev Yeri :
    28'inci Mknz. P. Tüm. 28'inci Mknz. P. A. 2'nci Mknz. P. Tb. Muh. Des. Bl. K.lığı
    - KIBRIS

kıbrısın neresi acaba bilen varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi billythekidd -- 10 Ağustos 2011; 12:44:47 >
  • Kıbrıs'ta 28. Tümen 230. Alaya düşenlere şimdiden geçmiş olsun sormak istedikleriniz varsa cevaplayabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Evolution

Kıbrıs'ta 28. Tümen 230. Alaya düşenlere şimdiden geçmiş olsun sormak istedikleriniz varsa cevaplayabilirim

Neden nevarki orada.Moral bozmayamı geldin buraya.
  • Moral bozacak birşey yok dostum realist olun biraz askerlik yapmaya gidiyorsunuz sonuçta.Mutlaka zor geçecektir.Ne kadarda iyi bi yere düşseniz şafak doğan güneş diyene kadar lanet edeceksiniz orada geçirdiğiniz her dakikaya.
  • Nalet edecek kadar kötümü bu askerlik.Adam gibi durursan dediklerini yaparsan birşey olmaz tahminimce.Sonuçta ailemiz bizi onlara emanet ediyor bakmak zorundalar.
  • ACEMİ BİRLİĞİ: 1'inci P. Eğt. Tug. K.lığı
    MANİSA

USTA BİRLİĞİ: 39'uncu Mknz. P. Tüm. 39'uncu Top. A. 2'nci Top. Tb. 2'nci 155/39 mm KM Ob. Bt. K.lığı
    - KIBRIS

perşembe gecesi saat 1 de metro esenler otogarından gidiceğim
  • Ben şu ana kadar askerlik süresince memnunum diyen görmedim belki senin hoşuna gider isyan etmezsin ama hiç sanmıyorum Tabiki size bakmak zorundalar ama sonuçta orası asker ocağı adam gibi dursanda senin gibi durmayan bi kişi yüzünden inanılmaz cezalar alabiliyorsun.O yüzden mantığın bittiği yer derler.

Ek olarak bu deneyimi hayatınızda ilk defa yaşayacaksınız, sivil hayatınızda hiç yapmadığınız yada alışkın olmadığınız şeyleri zorunlu olarak yaşayacaksınız.Acemi birliğinde 4-4:30 da kalkmak varya insanı bitiriyor.Hiç bişeye lanet etmesen o saatte kalkıp hava aydınlanmadan mıntıka yapmaya eğitim alanında saatlerce rütbelileri beklemeye lanet edeceksiniz.Şimdiden bunlara alıştırın kendinizi.Ayrıca kadro birliği olarak gideceğiniz yer Kıbrıs,büyük su sıkıntısı olan bi yer.Hele de bu mevsimde çok daha zor olacak işiniz.Ben kışın gitmeme rağmen yani suyun bol olduğu zaman bile yeri geliyordu 10 günde bir banyo yapıyorduk.Banyo dediğimde suyun altında sadece 3 dakika.Daha fazlası yok çünkü su kısıtlı ve bütün bölüğe yetmesi gerek.Neyse bunun gibi şeyler işte...

• Yanımızda neler götürelim? Orada olan arkadaşlar bizi bi bilgilendirse ?
  • Saol deneyimlerini paylaştığın için.Umarım bizde bizden sonrakilerle paylaşırız deneyimleri.
  • Acemi : 1'inci P.Eğitim Tugay K.lığı - MANİSA
    Usta : 28'inci Mknz. P. Tüm. Kh. ve Kh. Bl. Boru-Trampet Tk. K.lığı

bandocu oldum, müzik aletlerinden hiç anlamama rağmen
  • Msela ben traş oldum.Oradada yapıyorlarmış ama zor banyo yapıyormuşsun.Ayak tabanlığı,tırnak makası,permatik trş köpüğü(traş kolonyasına el koyuyorlarmış yasak diye aslında değilmiş),pişik kremi,mantar spreyi,bot ve dolap kilidi,iğne iplik,siyah çorap,iç çamaşırı bana açık renk verdiler bundan satıyorum askerlere diye bende bilmediğim için bişey diyemedim.
  • Yanınza sadece bi kaç çift temiz çamaşır, traş takımı ve şampuan almanız yeterli olur.Geri kalan çoğu şeyi zaten askeriye verecek.İhtiyacınız olan şeyleride askeriye içindeki kantinlerden alabilirsiniz.O yüzden dışarıdan büyük bavullarla gitmeye hiç gerek yok.Kıbrısa gitmeden önce sigara kullananlar varsa yanına bol bol Türkiye sigarası alsın.Kıbrıs'ta askeriye içindeki kantinlerde sigara satılmaz.Sadece devletin vergisiz olarak ayda iki karton sattığı sigarayı alabilirsiniz.Marlboro'nun kartonu 12,5 lira falandı.İlk gittiğinizde bu istikhakı alamayabilirsiniz.Çünkü her ayın 1-2 si gibi bu istikhaklar bölük yazıcısına yazdırılır parası verilir ve en erken ayın 20 si gibi teslim alınır.Sizlerde büyük ihtimal ilk gittiğinizde ayın 10-11 i gibi olucak yani en az 40 gün istikhak sigarası elinize geçmeyecek.Başkasından parayla da alabilirsiniz tabi ama o zaman marlboro'nun kartonuna 50 lira falan isteyenler oluyor.Türkiyeden çok daha ucuz veririm ne olacak demeyin kalitesi kesinlikle kıyaslanamaz.O yüzden Türkiye'den giderken sigaranızı alın ve orada da hiç kimselere göstermeyin.Orada Türkiye sigarası altın gibi kıymetlidir.Komutanlar yeni gelen askerlere yada izinden gelenlere ilk olarak Türk sigarası var mı diye sorarlar

• Adı ve Soyadı ALİ ERGİL
    Kuvveti Kara Kuvvetleri Komutanlığı
    Sınıfı TOPÇU
    Statüsü Kısa Dönem Er
    Branşı -
    İlk Katılışını Yapacağı
    Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi 1'inci P. Eğt. Tug. K.lığı
    MANİSA
    İlk Katılışını Yapacağı Tarih 12.08.2011
    Temel Eğitimini Müteakip
    Katılış Yapacağı Esas Birliği/Görev Yeri 39'uncu Mknz. P. Tüm. 39'uncu Top. A. 4'üncü Top. Tb. K.lığı
    - KIBRIS

boludan akşam 9 izmir otobüsüne bineceğim. nasipse saat 6 gibi manisada olurum. buluşalım diyen arkadaşlar otogardaki inzibatlarıda dikkate almışlardır umarım.
  • Ozaman türk sigarası götürelim oraya.Ben kullanmıyorum ama belki yararı olur severler bizi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: peters

Msela ben traş oldum.Oradada yapıyorlarmış ama zor banyo yapıyormuşsun.Ayak tabanlığı,tırnak makası,permatik trş köpüğü(traş kolonyasına el koyuyorlarmış yasak diye aslında değilmiş),pişik kremi,mantar spreyi,bot ve dolap kilidi,iğne iplik,siyah çorap,iç çamaşırı bana açık renk verdiler bundan satıyorum askerlere diye bende bilmediğim için bişey diyemedim.

Evet gitmeden önce traş olmak en mantıklısı.Orada olursanız banyo olayı sıkıntılı.Parfüm,deodorant ve kolonyaya girişteki aramada el konuluyor.Eğer çantanıza iyi saklarsanız sorun olmaz.Ama Kıbrısa giderken bu saydıklarımı bol bol alın yanınıza hiç sorun değil çünkü arama yapılmıyor orada.

Açık renk derken ne renk aldığın çamaşırlar? Sizler piyade olduğunuz için yeşil çamaşır giymelisiniz.

• açık yeşil aldım birde koyu yeşil vardı.Adam ben açığını satıyorum sürekli dediği için tecrübelidir diye bişey demedim.Bende bilmediğim için babamda bişey olmaz olmaz diye diretince aldık gitti.Ama kabul etmesinler ozaman sorarım.Bu arada kantinde satılırmı oranın iç çamaşırı kalitelisinden,Birde boynuna asma cüzdan felan bulabilirmiyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: peters

açık yeşil aldım birde koyu yeşil vardı.Adam ben açığını satıyorum sürekli dediği için tecrübelidir diye bişey demedim.Bende bilmediğim için babamda bişey olmaz olmaz diye diretince aldık gitti.Ama kabul etmesinler ozaman sorarım.Bu arada kantinde satılırmı oranın iç çamaşırı kalitelisinden,Birde boynuna asma cüzdan felan bulabilirmiyim.

Yaz dönemi olduğu için açık renk giyilecek doğru olanı satın almışsın.Ben yaz dönemi olduğunu düşünemedim bi an.Çamaşır satılıyor kantinde ama sen yinede al yanına.Yaz döneminde çok satıldığı için bazen kalmayabiliyor kantinlerde de.Bir iki çiftte girişte askeriye verecek zaten.Boyuna asmalı cüzdan ben kullanmadım kendi cüzdanımla gittim.Acemi birliğinde zaten pek hırsızlık olmaz.Ama kıbrısta hırsızlık konusunda çok çok dikkatli olun.

• Saol kardeş verdiğin bilgiler için.
  • Rica ederim
  • evolution kardeşim 39. topçu alayı kıbrıs ta nerde biliyomusun?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.