Şimdi Ara

345. DÖNEM (NİSAN 2012) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (367. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.370
Cevap
12
Favori
405.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 365366367368369
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tarkan4407

quote:

Orijinalden alıntı: Cypon

quote:

Orijinalden alıntı: Utkuhan

quote:

Herkese geçmiş olsun arkadaşlar.. Bu teskere kağıdı işini ne yaptınız bu arada.. Birlikte kağıdı askerlik şubesine verileceği söylenmişti ama bu gün şubeye gittiğimde bu uygulamanın kaldırıldığı kağıdın da benim olduğu bende kalması gerektiği söylendi. Birlikt kesinlikle teslim edin filan denmişti sonradan bir sorun çıkmaz heralde.. Teslim eden var mı acaba kağıdı?

Dostum banada ayın 30 unda teslim edin demişlerid ama inanırmısın benim kuzenim falan hiç şubeye bile gitmemişti hiç bi sorun olmadı rahat ol ya heryerde bilgisayarlarda senin teskere aldıgın yazar teknoloji gelişti artık düşünsene mesela o terhis belgene bişey oldu kayboldu yada yırtıldı sanki askeremi alacaklar bişe olmaz ama bi 10 gün sonra yine şubeye git bende gidecem nolur nolmaz

yok belge eksikliğinden dolayı tanzim edilen günleri olan kişiler biliyorum belgeleri benden geçmişti çünkü Ki zaten kocaman bir dosyan var senin adına gönderiyorlar onu da kargo ile. Lakin birlikte kesinlikle verilmesi gerek denilen bir belgenin şubede yok artık verilmesine gerek yok kalktı o iş denmesi biraz saçma geldi bana :D

Ben de 343 olarak askerliğimi yaptım. Yani sizin dedenizim. (: 3 ay önce, dediğiniz uygulama kaldırıldı. Ben de askerlik bitince şubeye gittim. Şubedeki bayan "Tezkereyi aldıktan sonra artık şubeye gelmenize gerek yok. İzin kağıdınız da sizde kalabilir. Yoklamalar kaldırıldı" dedi. Ben de bir daha gitmedim.

Dostum ben 345 im teskereyi aldım ama izin belgesini kaybettim bi problem olurmu acaba ?

• vay be devrelerim terhis oolmuş bizim şafak karanlık. 347 yi de terhis ettirdikten sonra zıra bize de gelecek bir gün.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tarkan4407

quote:

quote:

quote:

Herkese geçmiş olsun arkadaşlar.. Bu teskere kağıdı işini ne yaptınız bu arada.. Birlikte kağıdı askerlik şubesine verileceği söylenmişti ama bu gün şubeye gittiğimde bu uygulamanın kaldırıldığı kağıdın da benim olduğu bende kalması gerektiği söylendi. Birlikt kesinlikle teslim edin filan denmişti sonradan bir sorun çıkmaz heralde.. Teslim eden var mı acaba kağıdı?

Dostum banada ayın 30 unda teslim edin demişlerid ama inanırmısın benim kuzenim falan hiç şubeye bile gitmemişti hiç bi sorun olmadı rahat ol ya heryerde bilgisayarlarda senin teskere aldıgın yazar teknoloji gelişti artık düşünsene mesela o terhis belgene bişey oldu kayboldu yada yırtıldı sanki askeremi alacaklar bişe olmaz ama bi 10 gün sonra yine şubeye git bende gidecem nolur nolmaz

yok belge eksikliğinden dolayı tanzim edilen günleri olan kişiler biliyorum belgeleri benden geçmişti çünkü Ki zaten kocaman bir dosyan var senin adına gönderiyorlar onu da kargo ile. Lakin birlikte kesinlikle verilmesi gerek denilen bir belgenin şubede yok artık verilmesine gerek yok kalktı o iş denmesi biraz saçma geldi bana :D

Ben de 343 olarak askerliğimi yaptım. Yani sizin dedenizim. (: 3 ay önce, dediğiniz uygulama kaldırıldı. Ben de askerlik bitince şubeye gittim. Şubedeki bayan "Tezkereyi aldıktan sonra artık şubeye gelmenize gerek yok. İzin kağıdınız da sizde kalabilir. Yoklamalar kaldırıldı" dedi. Ben de bir daha gitmedim.

Dostum ben 345 im teskereyi aldım ama izin belgesini kaybettim bi problem olurmu acaba ?

Yukarıda da yazmıştım. İzin belgesi bu ay sonuna kadar izinli olduğunu gösteriyor. Şu anda siz askersiniz. Devletin bütün sistemlerinde de asker (erbaş-er) olarak görülüyorsunuz. Gss sorgulamanda bile bu durum karşına çıkacaktır;

https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/

Eğer bu ay bitmeden polis veya askeri bir kontrole takılırsan mutlaka izin kağıdını sorarlar. Sonuçta askersin. Kaçtın mı, firar mı ettin, izinli misin, tezkere mahiyetinde izinde misin? ilk aşamada anlayamazlar. Bu durumda izin kağıdını göstermen gerekir. Kaybettiysen, tezkerende de tmi olduğun tarihleri yazar. Tezkerenin bir fotokopisini yanında taşıman yeterli olur.

Bu ay bittiğinde zaten askerliğin tamamen bitiyor. Kağıdı kaybetmesen bile, şubeye gittiğinde görevli izin kağıdını yırtıp atıyordu.

• Sağ salim bitirdik arkadaşlar tüm devrelerime gecmiş olsun diyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: huseyin_ali

Kuvveti Jandarma Genel Komutanlığı
    Sınıfı JANDARMA
    Statüsü Kısa Dönem Er
    Branşı -
    İlk Katılışını Yapacağı
    Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi KASTAMONU 5'İNCİ J.EĞT.A.K.LIĞI/GÖLKÖY
    GÖLKÖY KASTAMONU
    İlk Katılışını Yapacağı Tarih 12.04.2012
    Temel Eğitimini Müteakip
    Katılış Yapacağı Esas Birliği/Görev Yeri İL J.K.LIĞI/DENİZLİ
    DENİZLİ

Vay be zaman ne çabuk geçmiş.

Askerliğide yedik bitirdik. Darısı 347. KSD'lere :D
  • Buraya ilk mesajımı sanki dün yazmışım gibi.Zaman o kadar çabuk geçmiş ki.Darısı 347 ve daha bot bağlamamışların başına.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mc_delta_te

quote:

Orijinalden alıntı: mayk1918

hangi dönem gitmek hava şartları bakımından daha avantajlı oluyor acaba.kısa ve uzuna göre değişir herhalde.tabiki ceteris paribus olarak düşünürsek

kışın daha avantajlı yani aralık dönemi.. neden dersen kışın havalar soğuk olduğundan dışarda çok iş olmaz eğitimi az olur.. ama nöbet zor olur biraz..

gece eksi 20 derecede oruç tutmak

• Bir Aöf mezunu olarak bende Nisan ayında askere gitmek istiyorum
    Yardımcı olursanız sevinirim

1 Siz niye Nisan ayını seçtiniz ?
    2 Askerliğiniz kolay mı geçti yoksa zor mu ?
    3 Nisan ayının diğer dönemlere göre zorluğu yada kolaylıkları nedir?
    4 Siz bana Nisan ayını önerir misiniz ?
    5 Aöflü olarak Nisan ayında askere gidersem yedek subay olma şansım %1 artar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: JETAACK

Bir Aöf mezunu olarak bende Nisan ayında askere gitmek istiyorum

5 Aöflü olarak Nisan ayında askere gidersem yedek subay olma şansım %1 artar mı?

nisan ağustos en zorlu dönemler
  • vay be askerlik biteli nerdeyse 1 ay olacak bugün acmei birliğindeki arkadaşlarla konuştum kimisi işe başlamış,kimisi evlenmiş vay be dedim koskoca yaz ayını yedik ama çok şükür rahatız.

Daha dün gibi hatırlıyorum buraya yazardım acaba askeriyeye neler götüreyim ne yapayım diye
  • quote:

Şahsen;

1- Hangi dönemler gidildiğini bilmiyordum, önümde en erken Nisan vardı.
    2- Ayıptır söylemesi, benim kadar rahat askerlik yapan 10 kişi daha yoktur şu ülkede...
    3- Nisan'ın zorluğu yaz, günler uzun, havalar sıcak ve koca yazı askerlikte yemiş oluyorsun. Kolaylığı ise, kış görmüyorsun, sıcakta gidip, sıcakta geliyorsun. Eğitim sezonu bitmiş oluyor, denetlemenin hazırlığını yapmamış oluyorsun ama Mayıs'daki denetlemenin tam ortasına düşüyorsun, onda da ortada gözükmüyorsun zaten.
    4- Ben yazı seven biri olduğum için Nisan benim için biçilmiş kaftandı ve bence en iyi dönemde Nisan. Ağustos dönemi yarı yaz, yarı kış! Eylül'de eğitimler başlıyor. Aralık dönemi tamamen kış! Ben Keşan'daydım, -20'lerde nöbette donuyorlarmış, yarım metre kar, tipi, o soğukta sabah 5,6 gibi kalkıp traşı, mıntıkası, içtiması var. Düşünmesi bile korkunç.
    5- Aöflü olmanın bir etkisi olur mu bilemiyorum ama Nisan dönemlerinde fazla sayıda astek çıktığını söylemişlerdi bize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melkor23 -- 5 Ekim 2012; 22:00:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: melkor23

quote:

Şahsen;

1- Hangi dönemler gidildiğini bilmiyordum, önümde en erken Nisan vardı.
    2- Ayıptır söylemesi, benim kadar rahat askerlik yapan 10 kişi daha yoktur şu ülkede...
    3- Nisan'ın zorluğu yaz, günler uzun, havalar sıcak ve koca yazı askerlikte yemiş oluyorsun. Kolaylığı ise, kış görmüyorsun, sıcakta gidip, sıcakta geliyorsun. Eğitim sezonu bitmiş oluyor, denetlemenin hazırlığını yapmamış oluyorsun ama Mayıs'daki denetlemenin tam ortasına düşüyorsun, onda da ortada gözükmüyorsun zaten.
    4- Ben yazı seven biri olduğum için Nisan benim için biçilmiş kaftandı ve bence en iyi dönemde Nisan. Ağustos dönemi yarı yaz, yarı kış! Eylül'de eğitimler başlıyor. Aralık dönemi tamamen kış! Ben Keşan'daydım, -20'lerde nöbette donuyorlarmış, yarım metre kar, tipi, o soğukta sabah 5,6 gibi kalkıp traşı, mıntıkası, içtiması var. Düşünmesi bile korkunç.
    5- Aöflü olmanın bir etkisi olur mu bilemiyorum ama Nisan dönemlerinde fazla sayıda astek çıktığını söylemişlerdi bize.

cevaplar için teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: xnax

Gerilimi ufaktan verelim o zaman :)

341. KISA DÖNEM İÇİN TERHİSE 33 GÜN 08 SAAT 52 DAKİKA KALDI.
    343. KISA DÖNEM İÇİN TERHİSE 152 GÜN 08 SAAT 52 DAKİKA KALDI.
    345. DÖNEM Y.SUBAY ADAY ADAYLARI İÇİN SINAVA 107 GÜN 08 SAAT 52 DAKİKA KALDI.

yedeksubay .tk ya girişler başlasın...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mc_delta_te

quote:

Orijinalden alıntı: mayk1918

hangi dönem gitmek hava şartları bakımından daha avantajlı oluyor acaba.kısa ve uzuna göre değişir herhalde.tabiki ceteris paribus olarak düşünürsek

kışın daha avantajlı yani aralık dönemi.. neden dersen kışın havalar soğuk olduğundan dışarda çok iş olmaz eğitimi az olur.. ama nöbet zor olur biraz..

gece eksi 20 derecede oruç tutmak

oruç derken ? :D

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: vires

Nisanda askerlik çekilir mi arkadaşlar ne diyorsunuz aralığa kadar tecil hakkım var ama yapıp kurtulsam mı diyorum karar veremedim sıcakta askerlik çekilir mi ?

Merhaba hocam valla benim aralıkta giden arkadaşım vardı ama ben nisanı tercih ettim çoğu askerliğini yapan elemanla valla çoğu kişi kış ayı çekilmez diyiyor dötümüz donuyor ve bir sürü içlik giymemiz gerekiyor falan diyiyor ama güzel tarafı işte yaza doğru gelmiş olman.

Nisan ayı ne çok sıcak ne çok soğuk hocam ağustos ayı işte çok sıcak zaten eylüldede askerliğin bitiyor ağustos ayında çok zorlanmassın,ağustos ayında askere gidersen pişersin,valla bi arkadaşım ağustosta gitti acemlikte sıcaktan öldüm uyuyamıyordum falan diyiyor acemilik zaten çok zor geçiyor sonra alışıyorsun.Sonuç olarak ben Nisanı tercih ettim iyi yaptığıma inanıyorum tabi burdaki tecrübeli arkadaşlarda görüşlerini belirtirse sevinirim.

Utkuhan ne dersin Nisanda askere gidilir mi?

• quote:

quote:

quote:

Nisanda askerlik çekilir mi arkadaşlar ne diyorsunuz aralığa kadar tecil hakkım var ama yapıp kurtulsam mı diyorum karar veremedim sıcakta askerlik çekilir mi ?

Merhaba hocam valla benim aralıkta giden arkadaşım vardı ama ben nisanı tercih ettim çoğu askerliğini yapan elemanla valla çoğu kişi kış ayı çekilmez diyiyor dötümüz donuyor ve bir sürü içlik giymemiz gerekiyor falan diyiyor ama güzel tarafı işte yaza doğru gelmiş olman.

Nisan ayı ne çok sıcak ne çok soğuk hocam ağustos ayı işte çok sıcak zaten eylüldede askerliğin bitiyor ağustos ayında çok zorlanmassın,ağustos ayında askere gidersen pişersin,valla bi arkadaşım ağustosta gitti acemlikte sıcaktan öldüm uyuyamıyordum falan diyiyor acemilik zaten çok zor geçiyor sonra alışıyorsun.Sonuç olarak ben Nisanı tercih ettim iyi yaptığıma inanıyorum tabi burdaki tecrübeli arkadaşlarda görüşlerini belirtirse sevinirim.

Bence gidilir hocam benim bünyem hassas oldugu için kışın gitmedim,yazın gittim bi yaz ayın gidiyor ama emin ol soğukta sabahın köründe uyanmaktan daha iyidir yazın sabah uyanmak,

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bence gidilir hocam benim bünyem hassas oldugu için kışın gitmedim,yazın gittim bi yaz ayın gidiyor ama emin ol soğukta sabahın köründe uyanmaktan daha iyidir yazın sabah uyanmak,

Evet aynı benim düşünce bende Nisanda gitmeyi düşünüyorum
    Yazın sıcaktan çok bunaldığın anlar oldu mu?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ben Karsta yaptım askerliği inan bana temmuzun ortasında hava 20 dereceydi

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ben Karsta yaptım askerliği inan bana temmuzun ortasında hava 20 dereceydi

Sen çok şanslıymışın

• quote:

Orijinalden alıntı: karaduvar

quote:

Orijinalden alıntı: huseyin_ali

Arkadaşlar bir sorum olacak:

Ben Temmuz ayında Lisans mezunları için yapılacak olan KPPS ye girmek istiyorum. Başvurular yarın başlıyor.

1- Temmuzda sınav için askeriye den izin verirler mi?
    2- Askerde çalışma imkanım olur mu? Kitap götürsem içeri sokabilir miyim?

nerde askerlik apacağına, bölük komutanına bağlı bir durum bu

tertip calişabildin mi sınawa bnde y.dedek subay cıkarsam ders calişmayı düşünüyorum eğer mümkünse..
    acemilikten sonra sabah iş aksam ev olayı mı oluyo yoksa 24 saat askeriyede misin??
  • 
Sayfa: önceki 365366367368369
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.