Şimdi Ara

345. DÖNEM (NİSAN 2012) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (368. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.370
Cevap
12
Favori
405.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 365366367368369
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tacimmüdür

quote:

Orijinalden alıntı: karaduvar

quote:

Orijinalden alıntı: huseyin_ali

Arkadaşlar bir sorum olacak:

Ben Temmuz ayında Lisans mezunları için yapılacak olan KPPS ye girmek istiyorum. Başvurular yarın başlıyor.

1- Temmuzda sınav için askeriye den izin verirler mi?
    2- Askerde çalışma imkanım olur mu? Kitap götürsem içeri sokabilir miyim?

nerde askerlik apacağına, bölük komutanına bağlı bir durum bu

tertip calişabildin mi sınawa bnde y.dedek subay cıkarsam ders calişmayı düşünüyorum eğer mümkünse..
    acemilikten sonra sabah iş aksam ev olayı mı oluyo yoksa 24 saat askeriyede misin??

35 kısa dönemim ben dostum sabah 6 gibi askeriyeye gelirsin akşam 5 gibi evine gidersin sadece nöbetci oldugun zamanlar askeriyede kalırsın oda bi oda verirler içinde tv falanda oluyor takılırsın zaten tel mel herşey serbest bi problem olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Utkuhan

quote:

quote:

quote:

Ben Temmuz ayında Lisans mezunları için yapılacak olan KPPS ye girmek istiyorum. Başvurular yarın başlıyor.

tertip calişabildin mi sınawa bnde y.dedek subay cıkarsam ders calişmayı düşünüyorum eğer mümkünse..
    acemilikten sonra sabah iş aksam ev olayı mı oluyo yoksa 24 saat askeriyede misin??

35 kısa dönemim ben dostum sabah 6 gibi askeriyeye gelirsin akşam 5 gibi evine gidersin sadece nöbetci oldugun zamanlar askeriyede kalırsın oda bi oda verirler içinde tv falanda oluyor takılırsın zaten tel mel herşey serbest bi problem olmaz

komando y. subay cıkarsa yine dediğiniz gibi mi olur?? bide bn işletme ing mezunuyum bana y.subay cıkma ihtimalı sansı cok mu düsük
    bide siz kısa dönemdeyken ders calişma ihtimalınız oluyor mu??kütüphane falan

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

komando y. subay cıkarsa yine dediğiniz gibi mi olur?? bide bn işletme ing mezunuyum bana y.subay cıkma ihtimalı sansı cok mu düsük
    bide siz kısa dönemdeyken ders calişma ihtimalınız oluyor mu??kütüphane falan

daha öncede belirttiğim gibi ister kısa ister uzun dönem askerlik yapın gittiğiniz yerde size karşı komutanların tutumu önemli..
    Uzun dönem askerlik yapan biri belki ders çalışamaz ama kısa dönem yapan çalışabilir. Yada tam tersi.
    Askerlik önceden kestirelecek bir yapı değil. ilk 3 ay rahat olursun sonra komutan tayin olur başka biri gelir hobaaa sil baştan herşey.. Bir denetleme olayı var evlere şenlik. Bizim orada ki askerlere " belki komutan helikopter ile karakolun önünden geçer" diye karakolu yıkıp yeniden yaptırdılar o kadar yani..

• Dogubayazit iran sinirindan selamlar..

astegmenler safak saymaz deniyor ama karakolda oyle olmuyo isler..:)

345.donem yedek subaylar icin (tabi yol izni buraya gore hesapliyorum) tahmini atarsa 128..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpedo

quote:

Arkadaşlar bişey soracam ya kimse sorsam kısa dönemlerin acemilikle usta birlik aynı yere çıkar diyiyorlar bana yanlışın var diyiyiorlar :) benim acemi Ankara Mamak,temel eğitimiim yani usta birtiğim KARS'a çıktı acaba milletmi cahil yada anormal yoksa bendemi sorun var yada bi kanunla böyle bi değişiklikmi oldu inandıramıyorum kimseyi

dostum kars iyidir. ben erzurumda görev yapıyordum Karsı görme fırsatım olmuştu. çok şükür diyebileceğimiz bir olay var en azından kışın orada değilsin :)

Bu arada var mı başka hatay/iskenderun sahil güvenlik ? :)

mudur askerde sahıl guvenlıkcıydın sanırım ne mezunusun unı ve lise olarak bıde yas kactı ozaman ?? bende gemıcıyım bonservısım fılanda var on yuzden sordum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALBERTO87 -- 28 Ekim 2012; 19:33:40 >

• arkadaşlar aranızda İskenderun da hudut birliğinde görev yapan Asteğmen arkadaşlar varmı?
  • Sınav döneminde rapor alıp aldığımız bu raporu işyerine vermesek bunun bir sakıncası varmı.Bu konu hakkında bilgisi olanlar varmı?

349.Dönem(Aralık 2012) Kısa dönem ve Yedek Subay Adayları facebook grubu
    http://www.facebook.com/groups/224621070999079/
  • Aralık döneminde sevke tabiyim.Sağlık durumlarından dolayı aralıkta gidemeyeceğim.Sağlık raporunu kaç gün ve hangi tarih aralığında almam gerekiyor?

İkinci sorumda kamuda çalışıyorum. Sınav döneminde rapor alıp; aldığımız bu raporu işyerine vermesek bunun bir sakıncası varmı?Bu konu hakkında bilgisi olanlar varmı?

bilgisi olan arkadaşlar sorularıma cevap verip yardımcı olabilirlerse çok sevinirim.
  • K.K. Kh. Des. Kt. Gr. K.lığı
    ÇANKAYA ANKARA VARMI ARKADAŞLAR İRTİBATA GEÇELİM
  • 123 sayfada kalmış yahu, en dandik döneme denk gelmişiz. Neyse geçti, bitti ya ona şükür.
  • Vay be.. Ben de 351. dönem(Nisan 2013) de askerim ve geçen senenin konusunu okuyayım dedim, azmettim baştan sona okudum. O süreci yaşadım resmen. Hazırlıklardan yedek subaylık sınavına, sonuçların açıklandığı 9 nisan akşamına ve teslim olunan 11-12 nisana kadar.. Ve yurdun dört bir yanına dağılanlardan gelen mesajlara kadar. Konuya katkıda bulunan herkese teşekkürü bir borç bilirim. Askerliği bitenlere geçmiş olsun, şanlı görevlerine devam eden asteğmenlere ise hayırlı teskereler dilerim. Darısı başımıza.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengiz kızılırmak -- 27 Şubat 2013; 22:42:15 >
  • madem dedelerimiz buradaymis soralim bakalim,

turizm/ konaklama isletme mezunu (yurtdisinda uluslararasi iliskiler yuksek lisansi mezunu ayni zamanda ama bunu gostermeyecem), evli (yabanci uyruklu vatandasla), 29 yasinda, iyi derecede ingilizce var kisa donem tercih edecem..
    nedir simdi benim yedek subay cikma ihtimalim?

tamam biliyorum tamamen sansa bagli falan ama okudugum kadariyla okunan bolume gore bu sans yuzdesi cok artip azalabiliyormus, evlilik bu durumu etkiler mi acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: melkor23

Şafak coni moni bile değil artık... Baba gider. Tüm 345'lere geçmiş olsun.

İnşallah bende bir gün bu cümleyi yazarım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: jetressive

quote:

Şu zamanlar aynı telaş içindeydim. Nasıl geçecek, ne olacak falan diye düşünüyordum ama senin mesajınla beraber 1 yıl geçtiğini fark ettim. Tahmin etmediğin kadar hızlı geçiyor emin ol. Allah yardımcın olsun şimdiden.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jetressive

quote:

Şu zamanlar aynı telaş içindeydim. Nasıl geçecek, ne olacak falan diye düşünüyordum ama senin mesajınla beraber 1 yıl geçtiğini fark ettim. Tahmin etmediğin kadar hızlı geçiyor emin ol. Allah yardımcın olsun şimdiden.

Arkadaşım sağ ol beklemek o kadar zor ki :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Can-KSK

345. döneme benide ekleyin gençler. İlk sayfadan yerimizi alalım. 2 yıl tecil hakkım var ama ben yapmayacağım, nisan'a kısmetse yolcuyuz. Yokmu şöyle güzel bir imza yapacak babayiğit??

bende bu sene gidiyorum nasıl geçti askerlik ?
  • quote:

Geldim arkadaşlar bende nisanda gidecem,allah hepimizin gönlüne göre verir umarım,kısa dönem yada teğmen olarakta yapsak bence her ikiside güzel birisinde 5 ay,diğerinde rütbelisin valla allaha şükür üniv okumuşum ya Benim çok sevdiğim bi arkadaşım aralık ayında gitti,benimde gidişim nisanmış kısmet işte.Dedelerim bizi çok azarlamayın olurmu itaatsizlik etmeyiz,sayfıda kusur etmeyiz

ilk mesajını buldum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: smhack

Bazı arkadaşlar nisanda askere gitme konusunda tereddüt yaşıyorlar anladığım kadarıyla. Arkadaşlar, ben 327. ksd olarak yaptım askerliğimi. Nisan ayında gittim, Eylülde döndüm ve 6 ay boyunca İzmirdeydim. Yani Sıcağın sıcak olduğu yerde. benim tavsiyem nisan da gitmenizden yana. Soğuk çekeceğinize sıcak çekin. Gece 1-3 veya 3-5'te soğuktan donacağınıza serin serin nöbet tutarsınız. birçeğunuzunda nöbet eri olmayacağınızı bir masa başı işte görevlendirileceğinizi düşünürsek, gece serin serin nöbetinizi tutarsınız. Naçizane fikrim budur. Şu anda askerde olan arkadaşlara ve Nisanda gitmeyi düşünen siz kardeşlerime hayırlı tezkereler diliyorum. Allah inşallah burnunuzu kanatmadan evinize dönmeyi nasip eder.

eyvallah :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ip06

harbiii 345 oldu :)))

HAKAN 05413905105 AYDIN AYDIN 1990 Bekar KARABÜK ÜNİVERSİTESİ OTOMOTİV ÖĞRETMENLİĞİ

kım bu acaba ???

ne sayısı bu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: stronger67

quote:

Orijinalden alıntı: osstation

quote:

Orijinalden alıntı: stronger67

quote:

Orijinalden alıntı: osstation

Asteğemen arkadaş izne geldi görüştüm, ilk 3 ay 1 milyara yakın para harcamış, ilk günlerde herşeyin toplu satıldığı bir çanta varmış, 90 lira civarı ona vermiş, çarşı izninde falan da çok gidiyor diyor. Bana fazla gibi geldi ama ne diyorsunuz? Öyle savurgan biri de değildir.

3 ayda 1 milyar çok bi para değil benim aylık 250 tl sadece sigara param var 3 ayda 750 yapar sadece sigara hafta sonları çarşıda yemek yediğini falan da düşünürsen normal yani

O sigara kullanmıyor gerçi ama demekki gidiyor, 3 ay da az bir süre değil tabi, ben sanki askerdeyiz hiç para harcamayız gibi düşünmüştüm, insanın aklına öyle geliyor, hatta arkadaşta da nakit yokmuş yanında kart çekerek harcamış. Allah durumu olmayanın yardımcısı olsun o zaman, hem askerlik yap hem para gitsin.

evet aynen öyle durumu olmayanların işi çok zor Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah

Amin
    Seneler su gibi akıp gidiyor :)

• 
Sayfa: önceki 365366367368369
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.