Şimdi Ara

347. DÖNEM (AĞUSTOS 2012) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI-Güncel Liste ilk Mesajda (617. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.744
Cevap
96
Favori
725.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 615616617618619
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bende 1-2-3 aralıktan herhangi bir günde sınava girecekmişim. aralıkta gidecem.
    hangi gün girmek iyidir (tuzlada girecem) erken yada geç gitmek gereklir mi? ne zaman belli oluyor. nerden öğreniliyor? hem acemi hem usta birliği aynı andamı belli oluyor?
    tşk
  • quote:

Orijinalden alıntı: dicey_celo

347 lere hayırlı teskereler olaaa.
    hangi gün girmek iyidir (tuzlada girecem) erken yada geç gitmek gereklir mi? ne zaman belli oluyor. nerden öğreniliyor? hem acemi hem usta birliği aynı andamı belli oluyor?
    tşk

tavsiyem 2. gün erken git ayın onunda internet üzerinden açıklanır usta birliği ve acemi birliği aynı anda belli olur
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dicey_celo

347 lere hayırlı teskereler olaaa.
    tşk

tavsiyem 2. gün erken git ayın onunda internet üzerinden açıklanır usta birliği ve acemi birliği aynı anda belli olur

Aslında 1. gün git. Çünkü herkes ilk gün kalabalık olur diye 2. gün gidiyor (Ben de onlardan biriydim.).
  • selam devreler. günler azaldıkca daha stresli daha zor olmaya başlıyor. hepimize hayırlı teskereler. atarsa 68
  • Ş:67 Başka yok : ) Temmuzda buraya 345'ler gelip,şafak 65 yazdıklarını hatırlıyorum.)Yokuşuı çıktık aşağı doğrı iniyoruz.
  • Ankara - Güvercinlik'ten herkese selam
    347. KSD Atarsa 67 başka yok
  • atarsa 74 2 gün yoldan düşerim inş 24 ocak sabahı gökçeada feribotu kalkarsa özgürüm :P
  • Çoğu bitti azı kaldı.Artık yavaş yavaş yatışa geçeriz
  • 347 'ler kırkağaçtan selamlar atarsa 66
  • bazı arkadaşlarımız sınavda ne çıkıcak ne soracaklar demiş ona göre uzun veya kısa dönem çıkıyormuş üniversite mezunları zaten kısa yapmıyor mu?
  • bitmiyor arkadaş bir türlü bitmiyor 66 gün kaldı ama koskoca 2 ay var temiz :)
    her gün akşama kadar mıntıka sonbahar da ağaca sövüyor bütün askerler, rütbelilerin ekşi suratları vs bıktık ya..
  • Tecrübeli arkadaşlar bir sorum olacaktı. Ben sarı zarfı alırken yedek subaylık işaretledim fakat şimdi kısa dönemi seçmediğime pişman oldum açıkçası. Mülakat günü kısa dönem er olarak değiştirmek için fırsatımız olacak mı?
  • kurşun kalem ile yaptığın için değişme şansın olur. mülakat alanında tekrar sormuşlardı.
  • atarsa 64 bitecek ama sonunda bende bitecem bktm artik bu insanlardan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aralık döneminde sevke tabiyim.Sağlık durumlarından dolayı aralıkta gidemeyeceğim.Sağlık raporunu kaç gün ve hangi tarih aralığında
    almam gerekiyor?

349.Dönem(Aralık 2012) Kısa dönem ve Yedek Subay Adayları Facebook Grubu
    http://www.facebook.com/groups/224621070999079/
  • Ustalarıma selamlar. Allah hayırlı tezkereler nasip etsin. İçinizde müzik öğretmeni olan var mı? Nereye düştüğünü kd. ys. öğrenme şansımız var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: suvarsahayatvar

bazı arkadaşlarımız sınavda ne çıkıcak ne soracaklar demiş ona göre uzun veya kısa dönem çıkıyormuş üniversite mezunları zaten kısa yapmıyor mu?

lisans ve üstü mezunlar için (yedek subay adayları) 2 tip askerlik vardır;

1) kısa dönem 6 ay (izinleri çıkınca 5 ay 5 gün falan)
    2) yedek subay 12 ay

kısa dönemler er olarak; yedek subaylar ise asteğmen olarak yaparlar
  • Dedelerim merhaba.
    Ben 349. dönem olarak gidecem askere. bişey sorcam ama size..
    Hani ilk gittiniz her türlü işlem bitti kamuflajlar botlar falan dağıtılıyo ya. orda botların ipleri bağlanmış şekilde mi geliyo. sanki bütün derdim bitti bi o kaldı. nasıl bağlayacam onu düşünüyorum. daha bot bağlayamayan adamdan asker olurmu demeyin oluyor işte. O kada ipi o kadar deliktten düzgün şekilde nası geçircez ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: caqri

Uzun zamandır foruma girmiyordum, aslına bakılırsa bu mesajdan sonra da bir daha ne zaman aklıma gelir de dönme şansım olur onu da bimiyorum.. Ama askerde bulunduğum 2.5 aylık süreçte gördüklerim doğrultusunda 1-2 şey yazma gereksinimi duydum arkadaşlar...

* Sonucu ilk gördüğünüzde "Burası iyidir, burası berbattır." gibi cümlelere aldırış etmeyin. Rahat olup olmayacağınız tamamen gittiğiniz yerde aldığınız görev ve başınızda bulunan bölük komutanınızla ilgili bir şey..,

* "Askere giderken yanıma ne alayım?" "Kolonya alsam girişte sokarlar mı?" "Fanilalar yeşil mi olsun, haki mi?" gibi gereksiz sorulara takılmayın.. Askerlik sandığımız kadar komplike ve sıkıntılı bir yer değil, geldiğinizde göreceksiniz.. Kimse açıp donunuzun rengine bakmıyor yani... Yanınıza da benden size tavsiye alabildiğiniz kadar AZ şey alın.. Eksiklerinizi tamamlamak için YETERİNCE vaktiniz zaten olacak..

* Askerliğinize başladığınızdan itibaren KİMSE İLE gereğinden fazla samimi olmayın.. İnanılamayacak derecede çıkar ilişkileri hat safhada çünkü..

* Bir iş yaparken kimseye EYVALLAH çekmeyin.. Zamanla o işler bir bakmışsınız üzerinize yapışmış haberiniz yok..

Bunun gibi aslında bir çok şey var ama, diğerlerini zaten zamanla öğreneceksiniz... Özellikle kısa dönem olarak şunu söylüyorum sizlere, DOĞU tarafına düşerseniz, işiniz BATIDAN çok çok çok daha kolay.... ;)

Son olarak; Kasım sonu denetlemeye giriyoruz.. Hatta bir çok kışla "Yıldız Denetlemesi"ne giriyor.. Sanırım 349. denetleme görmeyecek, bu konuda da tarif edemeyeceğim kadar şanslısınız... :)

Herkese şimdiden hayırlı tezkereler..

Atarsa 75... ;)

arkadaşım gerçekten çok doğru tespitlerde bulunmuşsun. 349 lar denetleme açısından oldukça kıyak askerlik yapacaklar gibi. ben izmir çiğlideyim. 2 denetleme görücem. biri aralık ilk haftası diğeri ocak ilk haftası. sonraki hafta gidiyorum Allah kısmet ederse. dış viziteci olduğum için pek bölükte durmuyorum. o yüzden fazla iş kitlemiyorlar ama en rahat askere bile ucundan köşesinden bı sıkıntı yaratıyor askerlik. nereye düşeceğiniz hiç önemli değil hatta şöyle diyim. gittiğiniz yerde hangi bölüğe düşeceğiniz bile önemli. bizim burda hizmette millet fosur fosur uyurken bizim güvenlikte disiplin ayağına çekmediğimiz şey kalmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: ricardinho_

Dedelerim merhaba.
    Ben 349. dönem olarak gidecem askere. bişey sorcam ama size..
    Hani ilk gittiniz her türlü işlem bitti kamuflajlar botlar falan dağıtılıyo ya. orda botların ipleri bağlanmış şekilde mi geliyo. sanki bütün derdim bitti bi o kaldı. nasıl bağlayacam onu düşünüyorum. daha bot bağlayamayan adamdan asker olurmu demeyin oluyor işte. O kada ipi o kadar deliktten düzgün şekilde nası geçircez ya

ipleri botun içine sok gez :D

Merak etme o iplerle uğraşacak kadar boş zamanınız kalıyor

Kaldı 64

• 
Sayfa: önceki 615616617618619
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.