Şimdi Ara

347. DÖNEM (AĞUSTOS 2012) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI-Güncel Liste ilk Mesajda (619. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.744
Cevap
96
Favori
725.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 617618619620621
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    99 gün, 11 saat, 14 dakika, 24 saniye
    Kalan Zaman
    59 gün, 13 saat, 45 dakika, 36 saniye
    Özetle, son 5,147,136 saniye...
  • Arkadaşlar merhaba 349'lar için bir kaç bilgi vereyim;

acemi birliği eğitiminiz toplamda 19-24 gün arası sürer diye düşünüyorum. 347'ler 19 gün idi.

Temel askerlik eğitimi alırsınız, selam,tekmil verme, yanaşık düzen gibi, rahat hazır ol,belki silah atışı ya da silahla selam verme,tüfek omza vs gibi eğitimleri görürsünüz. İlk 3 gün tokat yemiş gibi olabilirsiniz, bünyeniz,psikolojiniz bir anda bunu kaldıramaz. Bu duruma hazırlıklı olup endişe etmeyin. Tabi ilk gün gittiğinizde işlemleriniz yapılacak, aşı vurulacaksınız, kamuflajlarınız dağıtılacak, sonra 5 dakikalık bir duş. Bütün bu işlemler çok hızlı yapılmak istenir o yüzden paniğe kapılmayın. Acemi birliğinde ki arkadaşlık bambaşkadır, çünkü hep kendi tertiplerinizle birliktesinizdir.

Yemin töreni provaları son 1 hafta yoğunlaşır. Biraz yürüyüş vs.. sonra da usta birliklerinize dağıtılırsınız. Esas askerlik usta birliğidir bunu sakın unutmayın. Acemi birliğinde hiçbirşey yapmayınca askerliğin hep öyle olacağını sanabilirsiniz. Usta birliğinde askerlik; nöbet sistemine dayalıdır. Lojman- Nizamiye -Garaj nöbetleri silahlı olur. bir iki hafta nöbet tutarsınız sonra 1 ay sonra onbaşı olursunuz daha sonra da çavuş.Nöbetçilerin devriyesini atarsınız ya da silahlık görevlisi olursunuz.

Sizlere tavsiyem herkesle iyi geçinin,kendinizi sevdirin.

• Beyler bizim tam çıkış tarihimiz nedir ? yol iznim 1 gün hiç izin kullanmadım bi el atın şu işe

Kimisi 17 ocak 00:00 diyor
    Kimisi 17 ocak bitecek 18 ocak 00:00 da çıkarsın diyor

Kesin bi bilgisi olan yok mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çıkış tarihin yol iznine bağlıdır 2 gün yol izni alırsan 17 ocak sabahı çıkarsın
  • Yol iznim 1 gün

• DOSTUM PAZAR GÜNÜ BİTİR SONRASINI SAYMANA GEREK YOK BEN ŞAFAĞI 58 SAYIYORUM 15 OCAK DENK GELİYOR SONRSI İSETER PZT İSTER SALI ÇIK NE GEREK VAR KASMAYA GECE 12 DEN SONRA SERBESTİZ BEN YÜRÜYEREKTE OLSA ÇIKICAM AQ YERİNDEN
  • quote:

Orijinalden alıntı: isletmekonomist

Akşehir İkmal Merkezden selam malesef çok berbar geçiyor günler burası uzun dönemler için sürgün yeri 29 tane günah keçisi kd buraya düştük tam psikopatlara alıştık derken denetleme olayı çıktı başımıza bildiğin anamızdan emdiğimiz süt burnumuzdan geliyor hergün 50 şınav 50 mekik 10 barfiks 3000mt koşu var üstüne tüfekli tüfeksiz hareketler görev yerleri falan yalan oldu kasım sonuna kadar bitsin artık bu işkence diyoruz ayrıca günde en az 2 saat nöbet ve mıntıkada cabası 29 tane kd yiz topu topu 7 kişiyi onbaşı yeni yaptılar sırf angarya işleri bize yaptırmak için... Keşke doğuda olsaydık diyoruz...

İşletme ekonomist nasıl bir nicktir oğlum :) Kimsin sen Askeri Depo'daki kader arkadaşım :D

• quote:

Orijinalden alıntı: ADEMÜÇÜNCÜ

Arkadaşlar merhaba 349'lar için bir kaç bilgi vereyim;

acemi birliği eğitiminiz toplamda 19-24 gün arası sürer diye düşünüyorum. 347'ler 19 gün idi.

Temel askerlik eğitimi alırsınız, selam,tekmil verme, yanaşık düzen gibi, rahat hazır ol,belki silah atışı ya da silahla selam verme,tüfek omza vs gibi eğitimleri görürsünüz. İlk 3 gün tokat yemiş gibi olabilirsiniz, bünyeniz,psikolojiniz bir anda bunu kaldıramaz. Bu duruma hazırlıklı olup endişe etmeyin. Tabi ilk gün gittiğinizde işlemleriniz yapılacak, aşı vurulacaksınız, kamuflajlarınız dağıtılacak, sonra 5 dakikalık bir duş. Bütün bu işlemler çok hızlı yapılmak istenir o yüzden paniğe kapılmayın. Acemi birliğinde ki arkadaşlık bambaşkadır, çünkü hep kendi tertiplerinizle birliktesinizdir.

Yemin töreni provaları son 1 hafta yoğunlaşır. Biraz yürüyüş vs.. sonra da usta birliklerinize dağıtılırsınız. Esas askerlik usta birliğidir bunu sakın unutmayın. Acemi birliğinde hiçbirşey yapmayınca askerliğin hep öyle olacağını sanabilirsiniz. Usta birliğinde askerlik; nöbet sistemine dayalıdır. Lojman- Nizamiye -Garaj nöbetleri silahlı olur. bir iki hafta nöbet tutarsınız sonra 1 ay sonra onbaşı olursunuz daha sonra da çavuş.Nöbetçilerin devriyesini atarsınız ya da silahlık görevlisi olursunuz.

Sizlere tavsiyem herkesle iyi geçinin,kendinizi sevdirin.

Şu bahsettiğin kısım; usta birliğinin hangi şehirde olduğuna, kışlada hangi birlikte olduğuna vs vs göre değişir. Gittiğin birlikte çavuş kadrosu yoksa, onbaşı olursun, Çavuş eğitimden gelsen dahi Çavuş diplomaman yazıhanede bomboş durur. 1 ay nöbet tutarsın, sonra devriye atarsın dediğin durum da sanırım Doğu taraflarında geçerli oluyor. Biz şahsen son "3" güne kadar bi-fiil tutacağız güzel kardeşim...

• Merhabalar. Ben nasipse 349. dönemde askerim. Öğretmen arkadaşlar varsa,tavsiyelerinizi,önerilerinizi memnuniyetle beklerim.
  • bizim acemik 28gun surdu jandarma olarak

• Aralık döneminde sevke tabiyim.Sağlık durumlarından dolayı aralıkta gidemeyeceğim.Sağlık raporunu kaç gün ve hangi tarih aralığında almam gerekiyor?

İkinci sorumda kamuda çalışıyorum. Sınav döneminde rapor alıp; aldığımız bu raporu işyerine vermesek bunun bir sakıncası varmı?Bu konu hakkında bilgisi olanlar varmı?

bilgisi olan arkadaşlar sorularıma cevap verip yardımcı olabilirlerse çok sevinirim.

349.Dönem(Aralık 2012) Kısa dönem ve Yedek Subay Adayları Facebook grubu
    http://www.facebook.com/groups/224621070999079/
  • atarsa 59 sanırım :) şafakta sayamıyorum artık doğru düzgün. bitsede gitsek....
  • 100 gun gecti ama bende bittim

• ha gayret kaldı 58 :)
  • Beyler askeriyenin verdiği valizden tam olarak hangi malzemeler çıkıyor? Havlu kaç tane çıkıyor. Vücut, el ve yüz için ayrı ayrı çıkıyor mu?
  • bende kamuda işçi olarak çalışıyorum.Askerlik tecili için ilk defa rapor alacağım.Ne yapmam gerektiğini bilemediğim için bilen arkadaşlar varsa yardımcı olmalarını bekliyorum.
    Cevap aradığım sorular şunlar?
    Aile hekiminden rapor alsam kabul edilirmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: erAn_

Beyler askeriyenin verdiği valizden tam olarak hangi malzemeler çıkıyor? Havlu kaç tane çıkıyor. Vücut, el ve yüz için ayrı ayrı çıkıyor mu?

İçerik gidilen yere, döneme göre küçük değişiklikler gösterebilir.
    Aklımda kaldığı kadarıyla;
    El, yüz, banyo havluları.
    2-3 çift çorap.
    2-3 don, atlet/fanila.
    Diş fırçası ve macunlar.
    Hastahane kıyafeti.
    Spor şortu, tişörtü ve çorabı.
    Eşofman takımı.
    Spor ayakkabı.
    Banyo şortu ve terlik.
    Bunların tamamını ya da bir kısmını direk çanta içinde verebilirler ya da teker teker alınıp çantaya konulur. Aynı süreçte kamuflaj, bot, parka, palaska vs. verilir.
    Benim katıldığım birlikte, istihkak olan bu eşyaları aldıktan sonra askeri kantine götürüldük ve bize gerekli olabilecek(elbise askısı, temiz-kirli torbaları, çamaşır filesi, boya vb.) malzemeleri edinmemiz sağlanmıştı. Tabi kantinde ekstra alınabilecek bir sürü malzeme daha vardı.
    Aklıma gelenler bunlar.
    Arayıpta cevabını bulamadığınız başka sorularınız olursa elimden geldiğince, bildiğim kadarıyla yanıtlarım.

• 57 yi gördük şu kasım bir bitse de..
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrecanonline

quote:

Orijinalden alıntı: erAn_

Beyler askeriyenin verdiği valizden tam olarak hangi malzemeler çıkıyor? Havlu kaç tane çıkıyor. Vücut, el ve yüz için ayrı ayrı çıkıyor mu?

İçerik gidilen yere, döneme göre küçük değişiklikler gösterebilir.
    Aklımda kaldığı kadarıyla;
    El, yüz, banyo havluları.
    2-3 çift çorap.
    2-3 don, atlet/fanila.
    Diş fırçası ve macunlar.
    Hastahane kıyafeti.
    Spor şortu, tişörtü ve çorabı.
    Eşofman takımı.
    Spor ayakkabı.
    Banyo şortu ve terlik.
    Bunların tamamını ya da bir kısmını direk çanta içinde verebilirler ya da teker teker alınıp çantaya konulur. Aynı süreçte kamuflaj, bot, parka, palaska vs. verilir.
    Benim katıldığım birlikte, istihkak olan bu eşyaları aldıktan sonra askeri kantine götürüldük ve bize gerekli olabilecek(elbise askısı, temiz-kirli torbaları, çamaşır filesi, boya vb.) malzemeleri edinmemiz sağlanmıştı. Tabi kantinde ekstra alınabilecek bir sürü malzeme daha vardı.
    Aklıma gelenler bunlar.
    Arayıpta cevabını bulamadığınız başka sorularınız olursa elimden geldiğince, bildiğim kadarıyla yanıtlarım.

Ya şimdi ben kişisel bakım malzemelerinin dışında fazladan birer tane daha el yüz ve ayak havlusu aldım da. Bazı arkadaşlar gerek yok yük etme dediler, ondan merak ettim. Canım fazlası en fazla durur çantamızda, usta birliğine götürürüz değil mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erAn_ -- 21 Kasım 2012; 1:14:24 >

• Güncel listede 95 kişi gözüküyor sanırım güncellenmemiş. 347 ler kaç kişiye ulaştı arkadaşlar merak ettim
  • 
Sayfa: önceki 617618619620621
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.