Şimdi Ara

347. DÖNEM (AĞUSTOS 2012) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI-Güncel Liste ilk Mesajda (618. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.744
Cevap
96
Favori
725.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 616617618619620
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ricardinho_

Dedelerim merhaba.
    Ben 349. dönem olarak gidecem askere. bişey sorcam ama size..
    Hani ilk gittiniz her türlü işlem bitti kamuflajlar botlar falan dağıtılıyo ya. orda botların ipleri bağlanmış şekilde mi geliyo. sanki bütün derdim bitti bi o kaldı. nasıl bağlayacam onu düşünüyorum. daha bot bağlayamayan adamdan asker olurmu demeyin oluyor işte. O kada ipi o kadar deliktten düzgün şekilde nası geçircez ya

iplerin sivil hayatta nasıl bağlandığını çok iyi biliyoru olsan bile, orda bot bağlama sistemi başkadır. kimse gitmeden nasıl baglayacagını bilemez. zaten eski askerler herkese tek tek gösterirler. o da olmadı diyelim. gelişi güzel bağlarsın, daha sonra eğitimde herhangi bir rütbeli nasıl yapılması gerektiğini anlatır, öğrenirsiniz.
    burdan anlatmak isterdim ama tarif etmem gerçekten güç

• quote:

Orijinalden alıntı: akhtar

quote:

Dedelerim merhaba.
    Hani ilk gittiniz her türlü işlem bitti kamuflajlar botlar falan dağıtılıyo ya. orda botların ipleri bağlanmış şekilde mi geliyo. sanki bütün derdim bitti bi o kaldı. nasıl bağlayacam onu düşünüyorum. daha bot bağlayamayan adamdan asker olurmu demeyin oluyor işte. O kada ipi o kadar deliktten düzgün şekilde nası geçircez ya

iplerin sivil hayatta nasıl bağlandığını çok iyi biliyoru olsan bile, orda bot bağlama sistemi başkadır. kimse gitmeden nasıl baglayacagını bilemez. zaten eski askerler herkese tek tek gösterirler. o da olmadı diyelim. gelişi güzel bağlarsın, daha sonra eğitimde herhangi bir rütbeli nasıl yapılması gerektiğini anlatır, öğrenirsiniz.

Ben anlamaya çalışayım:

1- İplerin iki ucunu botunuzun en başındaki (burun kısmına en yakın olan ) deliklerin DIŞ tarafından sokun. Şimdi ipin iki ucu da botun iç tarafında olmalı.

2- Sağdaki ipin ucunu botun sol tarafındaki en üst deliğe geçirin. (İçeriden dışarıya doğru geçireceksiniz. Zaten diğer türlü olmaz :D) Bu ipi bir daha ellemiyoruz.

3- Solda kalan ipi, sağdaki deliklere İÇ KISIMDAN. soldaki deliklere ise DIŞ KISIMDAN sokarak en üst deliğe kadar geçirin.

4- Botunuz bağlanacak kıvama geldi. Bağlayıp fazlalık ipleri botun içine sokun ve artık ameleliğe hazırsınız :D

Yazı karışık görünebilir ama evdeki botunuzla deneyin olayı çözersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okhay -- 14 Kasım 2012; 21:58:43 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Arif

quote:

Orijinalden alıntı: suvarsahayatvar

bazı arkadaşlarımız sınavda ne çıkıcak ne soracaklar demiş ona göre uzun veya kısa dönem çıkıyormuş üniversite mezunları zaten kısa yapmıyor mu?

lisans ve üstü mezunlar için (yedek subay adayları) 2 tip askerlik vardır;

1) kısa dönem 6 ay (izinleri çıkınca 5 ay 5 gün falan)
    2) yedek subay 12 ay

kısa dönemler er olarak; yedek subaylar ise asteğmen olarak yaparlar

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Peki 12 ay yapan yedek subaylar yani asteğmenler maaş alıyormuş diye duydum bunun aslı nedir? bide acaba lisans ve üstü mezunlarının yüzde kaçı 6 ay yüzde kaçı 12 ay askerlik yapıyor bi oran biliyo musunuz? simdiden sağolun

• quote:

quote:

quote:

bazı arkadaşlarımız sınavda ne çıkıcak ne soracaklar demiş ona göre uzun veya kısa dönem çıkıyormuş üniversite mezunları zaten kısa yapmıyor mu?

2) yedek subay 12 ay

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Peki 12 ay yapan yedek subaylar yani asteğmenler maaş alıyormuş diye duydum bunun aslı nedir? bide acaba lisans ve üstü mezunlarının yüzde kaçı 6 ay yüzde kaçı 12 ay askerlik yapıyor bi oran biliyo musunuz? simdiden sağolun

Asteğmenler 3 aylık eğitimin ardından dağıtıldıkları birliklerde 2200 lira civarı maaşla görevlerini yapıyorlar hocam. Doğuda 3000 liradan fazla alıyorlar. Kışlada kalmıyorlar, 8-5 çalışıyorlar memur gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sınav döneminde rapor alıp aldığımız bu raporu işyerine vermesek bunun bir sakıncası varmı.Bu konu hakkında bilgisi olanlar varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: okhay

quote:

quote:

quote:

2) yedek subay 12 ay

Asteğmenler 3 aylık eğitimin ardından dağıtıldıkları birliklerde 2200 lira civarı maaşla görevlerini yapıyorlar hocam. Doğuda 3000 liradan fazla alıyorlar. Kışlada kalmıyorlar, 8-5 çalışıyorlar memur gibi.

çok teşekkürler

• En son ben çıkacakmışım gibi bir his var. Son 10 hafta.

• quote:

quote:

quote:

2) yedek subay 12 ay

O oranlar değişir her dönemde her dönem ihtiyaca göre alırlar.

Şu an batıda asteğmen maaşı 2215 lira civarında. Jandarma ve sahil güvenlikte ek tazminat da var. Meslek kurasina tabi olanlar 18 gün eğitim 8 ay asteğmen 3 ay teğmen maaşı alırlar. Eğitimde alınan para da çok az değil teğmen maaşı da 2800 civarında banka promosyonuyla birlikte.

Ayrıca askerlik bitişi yolluk da var yaklaşık 1000 tl. Ben inşaat mühendisi olarak yapıyorum. Bu şekilde rahat 5 yıl yaparım ama doğu'da takım komutanlığı yapan arkadaşlarımin durumu o kadar da rahat değil.

Esas mesele kısa kalın mı yoksa uzun ince mi? Herkesin tercihi farklı olur bu konuda.

• quote:

Orijinalden alıntı: okhay

quote:

Orijinalden alıntı: akhtar

quote:

Dedelerim merhaba.

Ben anlamaya çalışayım:

1- İplerin iki ucunu botunuzun en başındaki (burun kısmına en yakın olan ) deliklerin DIŞ tarafından sokun. Şimdi ipin iki ucu da botun iç tarafında olmalı.

2- Sağdaki ipin ucunu botun sol tarafındaki en üst deliğe geçirin. (İçeriden dışarıya doğru geçireceksiniz. Zaten diğer türlü olmaz :D) Bu ipi bir daha ellemiyoruz.

3- Solda kalan ipi, sağdaki deliklere İÇ KISIMDAN. soldaki deliklere ise DIŞ KISIMDAN sokarak en üst deliğe kadar geçirin.

4- Botunuz bağlanacak kıvama geldi. Bağlayıp fazlalık ipleri botun içine sokun ve artık ameleliğe hazırsınız :D

Yazı karışık görünebilir ama evdeki botunuzla deneyin olayı çözersiniz.

Çok teşekkür ederim kardeşim, çok faydalı oldu gerçekten.

• Selamun aleyküm herkese. Erzurum Lalelideyim çok berbat bir yer burası. 96 gündür askerim daha 3 defa çarşıya çıkabildim. Yıldız denetlemesi de gördüm koğuş kalk 4.30 du of of ne günlerdi. Hiç kimse bana geçiyo be bak 2 ayın kaldı demesin geçmiyor aq. Erzurum Laleli tank taburuna düşmeyin dostlar. Atarsa 61
  • 347.dönem tecrübeli arkadaşlara bir sorum var.

kamuda işçiyim.yedek subay adaylığı Sınav döneminde(1-2-3 aralık 2012) rapor alıp aldığımız bu raporu işyerine vermesek bunun bir sakıncası varmı.Bu konu hakkında bilgisi olanlar varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: primer12

347.dönem tecrübeli arkadaşlara bir sorum var.

kamuda işçiyim.yedek subay adaylığı Sınav döneminde(1-2-3 aralık 2012) rapor alıp aldığımız bu raporu işyerine vermesek bunun bir sakıncası varmı.Bu konu hakkında bilgisi olanlar varmı?

Bir sorun olacağını zannetmiyorum, gelir çalışırsın işinde, verebilirsinde sana birşey diyemezler, yalnız taşeron firma v.s ise sonrasında sıkıntı çıkartırlarmı bilmiyorum, göze batmamak için işe gidilebilir bence . Yalnız rapor bitimi askerlik şubesine vermeyi unutma raporu
  • Şafak 61 (Trabzon)
  • Şafak 59... Artık demir almak vakti geliyor tertipler... Kıbrıstan selamlar....
  • hey gidi hey

bakıyorumda şaka maka askerdeyiz,ışınlanmış gibi hissediyorum kendimi ,hala içinde bulunduğum ortama inanamıyorum,kendimden ne kadar çok sey ödün vermişim, alışkanlıklar kaybolup gitti

devrelerime selam olsun

şafak 61
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrllhbs34

Şafak 59... Artık demir almak vakti geliyor tertipler... Kıbrıstan selamlar....

61 olması gerekmiyor mu sizin nasıl 59 olabiliyor?
  • şafak atarsa 59 başkada yok

bitsin artık sıkıldık, 349. poşetler çabuk gelin :)
  • şafak karanlık .
  • Bitti la bitti. 59 A.q daha ne olsun.evcideyim suan,tekrar o yaragım yere donmek okdar koyuyorkı a.q özgurlugumu alıp gıtmeden rahatlayamıcam.askerlık boş mevzuymus onu anladım.kımseyı sogutma nıyetınde degılım,gordgumu soyluyrm.askercılık oynuyoruz
  • Canakkaleden selam tertiplerim... Ne haldesiniz ne gorevler aldiniz bizde cavus falan yok adamlar yarin gitceksiniz gozuyle baktiklarindan cogu arkadasi nobet agaci yapti mutfakta gece kilercisiyim rahatim ama bedavaya askerlik yapiyoruz doguda ASKERLIK yapmayi yeglerdim, devlete masrafiz burda...

• 
Sayfa: önceki 616617618619620
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.