Şimdi Ara

347. DÖNEM (AĞUSTOS 2012) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI-Güncel Liste ilk Mesajda (623. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.744
Cevap
96
Favori
725.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 621622623624625
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ayın ikisinde Samsun da sabahın 5 inde yüzlerce insan sıra beklerken sıhhiyenin kapısının açilması ve doğulu bir erin tezkeresini alması! bizim de onu alkışlarla uğurlamamız....... biz de görecek miyiz o günleri???
  • Bitsede gitsek arkadaş Kasımpaşa dan sevgiler
  • dedeler bu konuda hakkında en doğru bilgi sizdedir. sınava girdikten sonra tekrar bir sarı zarf verdiler. ordaki arkadaşlar kafamı karıştırdı. benim bildiğim kadarıyla sınavlar netten açıklandıktan sonra günü gelince birliğe gitmemiz gerekiyor. acaba yanlış mı biliyorum. şubeye filan gidip sülüs alacakmıyız.
  • Beyler tıraş çantası olarak ne kullanıyorsunuz? Komutanlarınız tek tip mi istiyor yoksa kimse bakmıyor mu? Siyah ya da kırmızı-lacivert renklerde çanta şeklinde olanlar var. Bir de mavi-beyaz plastik kutu şeklinde. Hangisinden alalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: alim1984

dedeler bu konuda hakkında en doğru bilgi sizdedir. sınava girdikten sonra tekrar bir sarı zarf verdiler. ordaki arkadaşlar kafamı karıştırdı. benim bildiğim kadarıyla sınavlar netten açıklandıktan sonra günü gelince birliğe gitmemiz gerekiyor. acaba yanlış mı biliyorum. şubeye filan gidip sülüs alacakmıyız.

Sınavdan sonra hiçbir yere sülüs falan almaya gitmiyorsun zaten 1 gün sonra askeriyeye katılman gerekiyor onu söyleyen sallamış takma kafana...
    ayın 10'unda gideceğin yer belli oluyor 12sinde akşam 5e kadar da birliğine teslim olman gerekiyor bu kadar basit
  • quote:

Orijinalden alıntı: erAn_

Beyler tıraş çantası olarak ne kullanıyorsunuz? Komutanlarınız tek tip mi istiyor yoksa kimse bakmıyor mu? Siyah ya da kırmızı-lacivert renklerde çanta şeklinde olanlar var. Bir de mavi-beyaz plastik kutu şeklinde. Hangisinden alalım

Traş çantası götürme yerine göre değişiklik gösteriyor çöpe atmak zorunda kalabilirsin...
    Zaten askeriye içinde 1-2 liraya alacaksın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaTaL_ErroR_44

quote:

Orijinalden alıntı: alim1984

dedeler bu konuda hakkında en doğru bilgi sizdedir. sınava girdikten sonra tekrar bir sarı zarf verdiler. ordaki arkadaşlar kafamı karıştırdı. benim bildiğim kadarıyla sınavlar netten açıklandıktan sonra günü gelince birliğe gitmemiz gerekiyor. acaba yanlış mı biliyorum. şubeye filan gidip sülüs alacakmıyız.

Sınavdan sonra hiçbir yere sülüs falan almaya gitmiyorsun zaten 1 gün sonra askeriyeye katılman gerekiyor onu söyleyen sallamış takma kafana...
    ayın 10'unda gideceğin yer belli oluyor 12sinde akşam 5e kadar da birliğine teslim olman gerekiyor bu kadar basit

eyvallah sağol bilgi için.

• quote:

quote:

Beyler tıraş çantası olarak ne kullanıyorsunuz? Komutanlarınız tek tip mi istiyor yoksa kimse bakmıyor mu? Siyah ya da kırmızı-lacivert renklerde çanta şeklinde olanlar var. Bir de mavi-beyaz plastik kutu şeklinde. Hangisinden alalım

Traş çantası götürme yerine göre değişiklik gösteriyor çöpe atmak zorunda kalabilirsin...

Eyvallah hocam.
    Peki kullanmasan bile kirli-temiz çamaşır torbası zorunlu ama dimi?

• Herkese selamlar. Kibrista dusulebilecek en kotu bir iki yerden birine dusmus birisi olarak yaziyorum. Oncelikle torunlar dereyi gormeden pacalari sivamayin, benim gibi kibris cikti, 5 ay tatil cikti gibi geyiklere girmeyin. su sorunu her sekilde var, yine biraz duzeldi ama sogukta sicak su sikinti oldu bu seferde. prefabrik yerlerde kaliyoruz. yemekler kotu, iyi olsa bile gelis tarzindan oturu berbat. havaalani dibindeyiz, ucak kalksa kogus sallaniyor. pislik icindeyiz. he bu kadar kotu olmasina ragmen nasil guluyosun derseniz, yapacak bisey yok arkadaslar. alisiyosunuz bir zaman sonra. simdi gelelim bir kac ufak tavsiyeye. sakin goze batmayin, cok dik basli olmayin. komutanlar takti mi takiyo. ne cok ezilin nede cok goze batin. ilk gunlerde verilen islerden kacmayin, bi sure sonra onceden yaptiginiz isler sizin agir islerden kacisiniz olacak. ben boyle yaparak ne cope girdim, ne tuvalete. yazi isimi verildi, yapin. sonra faydasini gorursunuz. Uzun donemlerle iyi gecinin bana gore, iclerinde gercekten cok saf temiz cocuklar var. Muhabbetiniz mutlaka olur zaten. Bana kalirsa siracilik varsa destekleyin ama bastan ne kadar surede isten duseceginizi konusun. Biz sadece bir ay mintika, yemekhane, bulasik yaptik boyle yaparak. İlk gunler herkese guvenmeyin, her soylenene inanmayin. Tabi bu soylediklerim acemilikten sonrasi icin. maliniza sahip cikin. telefon falan durumlarini ortami bi gozetledikten sonra halledin, pat diye ulu orta kullanmaya baslamayin. Corap kac tane, hangi renk olsun, don atlet, tras bicagi uc bicaklimi iki bicaklimi bunlara takilmayin. burdada her soylenene inanmayin.kantinlerde satiliyo, napcan oglum gibi laflarada cok itibar etmeyin. kibrisa duser kantinde su bulamadiginiz gunler olur, tuvalete giden suyla ayni suyu icmek zorunda kalirsiniz, sonra cok anarsiniz. temel esyalarinizi mutlaka alin. kotulukleri disinda, vaktinizi iyi degerlendirin. zaman bir sekilde geciyor. gercekten cok iyi dostluklar edinirsiniz. usta birligi ilk gunlerde cok koyar, vakit gecmez gibi olur ama inanin bana geciyor. Hicbirseyi kafaya takmaya degmiyor. Bugun atarsa 42 diyoruz, gozumuz yolda sizi bekliyoruz dicem ama tek dilegim insallah buraya dusmezsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Eyvallah hocam.
    Peki kullanmasan bile kirli-temiz çamaşır torbası zorunlu ama dimi?

Zorunluluk şöyle dolap düzeninden ötürü kirli-temiz çamaşır torbası alınması gerekiyor... şöyle ki; dolap düzeninde kirli torbasına kirlileri temiz torbasına temiz iç çamaşırlarını falan koyman gerekiyor olur da komutan dolabına bakarsa içinde bi temiz bi kirli torbanı görmelidir... gerçi bu yazdıklarım prosedür gereğidir çoğu yerde uygulanmaz ama olması gereken budur formaliteden de olsa

• Eyvallah kardeş, çok yardımcı oluyorsun gerçekten. Hakkını helal et.

Peki ilk gittiğimizde telefon değil de sadece sim kart götürsek ve bunu gizlemesek, ilk girişte arama sırasında bulunca el koyarlar mı? Muhtemelen alıyorlardır. O yüzden gizliden sokmak en iyisi sanırım. İlerde kullanırız belki.
  • quote:

Eyvallah kardeş, çok yardımcı oluyorsun gerçekten. Hakkını helal et.

Peki ilk gittiğimizde telefon değil de sadece sim kart götürsek ve bunu gizlemesek, ilk girişte arama sırasında bulunca el koyarlar mı? Muhtemelen alıyorlardır. O yüzden gizliden sokmak en iyisi sanırım. İlerde kullanırız belki.

Estagfurullah ne demek her türlü kafana takılan soruları sorabilirsin...
    Size tavsiyem şudur ki hattınızı bi kağıda sarıp cüzdanınızın içinde kamufle edin öyle detaylı cüzdan araması yapılmaz amma velakin milyonda bir belki denk gelir arar onun için çamaşırlara falan güzel bi yere sakla girdikten sonra cüzdanında saklarsın ben öyle yapmıştım vakti zamanında:)

Haa oldu ki gördüler aldılar alıp acemilik bitiminde verirler eğer komutanla aran ii olursa bikaç güne bile alabilme imkanın olabilir tamamen düştüğün yere ve bağlı bulunduğun komutana bağlı...

• Arkadaşlar 349. dönem askerim. Mesleğim bilgisayar mühendisi olduğu için obi subayı olma ihtimalim var. Sonuçlar açıklanmadı gerçi. Eğer meslek çıkarsa ayrıca obi sınavına filan girilecek mi? Bi yerde okuduğuma göre artık sınav yapılmıyormuş bilg. müh. arasından seçiliyormuş.

Birde acemiliğe giderken herhangi bir giyecek, kişisel bakım eşyası götürmeye gerek var mı? Saç traşımızı olup mu gidelim merak ediyorum. Cevaplarsanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakayser

Arkadaşlar 349. dönem askerim. Mesleğim bilgisayar mühendisi olduğu için obi subayı olma ihtimalim var. Sonuçlar açıklanmadı gerçi. Eğer meslek çıkarsa ayrıca obi sınavına filan girilecek mi? Bi yerde okuduğuma göre artık sınav yapılmıyormuş bilg. müh. arasından seçiliyormuş.

Birde acemiliğe giderken herhangi bir giyecek, kişisel bakım eşyası götürmeye gerek var mı? Saç traşımızı olup mu gidelim merak ediyorum. Cevaplarsanız sevinirim.

Değerli meslektaşım;
    Bende 339. dönemde aynı düşüncelerle askeriyeye gittim.Bahsettiğin OBİ(Ordu Bilgi İşlem) sınavı eskiden(eskiden dediğim 2004-2005 yılları arasında üni'de okurken Hocamız Rıfat Çölkesen tarafından söylenmişti ve kendisinin o sınava girip istediği yerde askerliğini yaptığını söylemişti.Ne kadar doğru yanlış bilemem) varmış şuan var mı yok mu onuda tam bilmiyorum ama şunu tahmini olarak söyleyebilirim yedek subay çıkarsan gittiğin yere bağlı olaranktan öyle bi sınava girebilirsin haa şöyle bi durum var 2 arkadaşıma çıkmıştı yedek subaylılık ama OBİ sınavına falan girmemişlerdi.
    Bir de şunu belirtmeliyim ki askeriyede artık her meslekten her yerde herkes görev alabiliyor.Örneğin Bil. müh. olmama rağmen askerde yazıcı değildim gerçi bu benim seçimim oldu komutan yazıcılık verdi ama ben istemedim olmadım.Bilg. Mühendisisin diye illa mesleğin ile alakalı bir görev almayabiliyorsun.Bu herkes için böyle hiç alakasız yerlerde bile görev alabiliyorsun bu tamamen düştüğün yere ver orada ki ihtiyaca göre değişir ama yüksek ihtimal isterse bil. müh. yazıcı olur.

Acemiliğe giderken yine düştüğün yere bağlı olaraktan yanında götüreceğin şeyler değişebilir.Örneğin ankara izmir istanbul kısaca doğu illeri dışına düşmezsen yanında bomboş bile gitsen olur niye dicen?Çünkü askeriyenin içinde herşey fazlasıyla mevcut ve dışarda alacağın fiyatların altına bütün ihtiyaçlarını karşılayabilirsin.Yanında götüreceğin eşyaları düştüğün yer belli olunca gece belli olacak ya gündüz de düştüğün yere göre gidip yarım saatte kendine alacaklarını temin edebilirsin diye düşünüyorum...

Saç traşınızı kesinlikle ve kesinlikle olmanızı öneririm otobüse yada uçağa binmeden önce saç sakal traşınızı olun öyle gidin.Traş olarak da subay traşı olmanızı tavsiye ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaTaL_ErroR_44 -- 4 Aralık 2012; 14:36:34 >

• Atarsa 41 başka yok
  • quote:

quote:

Arkadaşlar 349. dönem askerim. Mesleğim bilgisayar mühendisi olduğu için obi subayı olma ihtimalim var. Sonuçlar açıklanmadı gerçi. Eğer meslek çıkarsa ayrıca obi sınavına filan girilecek mi? Bi yerde okuduğuma göre artık sınav yapılmıyormuş bilg. müh. arasından seçiliyormuş.

Değerli meslektaşım;
    Bende 339. dönemde aynı düşüncelerle askeriyeye gittim.Bahsettiğin OBİ(Ordu Bilgi İşlem) sınavı eskiden(eskiden dediğim 2004-2005 yılları arasında üni'de okurken Hocamız Rıfat Çölkesen tarafından söylenmişti ve kendisinin o sınava girip istediği yerde askerliğini yaptığını söylemişti.Ne kadar doğru yanlış bilemem) varmış şuan var mı yok mu onuda tam bilmiyorum ama şunu tahmini olarak söyleyebilirim yedek subay çıkarsan gittiğin yere bağlı olaranktan öyle bi sınava girebilirsin haa şöyle bi durum var 2 arkadaşıma çıkmıştı yedek subaylılık ama OBİ sınavına falan girmemişlerdi.
    Bir de şunu belirtmeliyim ki askeriyede artık her meslekten her yerde herkes görev alabiliyor.Örneğin Bil. müh. olmama rağmen askerde yazıcı değildim gerçi bu benim seçimim oldu komutan yazıcılık verdi ama ben istemedim olmadım.Bilg. Mühendisisin diye illa mesleğin ile alakalı bir görev almayabiliyorsun.Bu herkes için böyle hiç alakasız yerlerde bile görev alabiliyorsun bu tamamen düştüğün yere ver orada ki ihtiyaca göre değişir ama yüksek ihtimal isterse bil. müh. yazıcı olur.

Acemiliğe giderken yine düştüğün yere bağlı olaraktan yanında götüreceğin şeyler değişebilir.Örneğin ankara izmir istanbul kısaca doğu illeri dışına düşmezsen yanında bomboş bile gitsen olur niye dicen?Çünkü askeriyenin içinde herşey fazlasıyla mevcut ve dışarda alacağın fiyatların altına bütün ihtiyaçlarını karşılayabilirsin.Yanında götüreceğin eşyaları düştüğün yer belli olunca gece belli olacak ya gündüz de düştüğün yere göre gidip yarım saatte kendine alacaklarını temin edebilirsin diye düşünüyorum...

Saç traşınızı kesinlikle ve kesinlikle olmanızı öneririm otobüse yada uçağa binmeden önce saç sakal traşınızı olun öyle gidin.Traş olarak da subay traşı olmanızı tavsiye ederim...

Çok teşekkür ederim. Kafamda fikir oluştu saolun.

• quote:

quote:

quote:

Değerli meslektaşım;

Çok teşekkür ederim. Kafamda fikir oluştu saolun.

Rica ederim askerlikle alakalı kafana takılan her türlü sorunu sorabilirsin...

• soguklar fena vurdu. gece nöbetinde çakmakla ayaklarımı ısıtıyorum artık. Allah sonumuzu hayır etsin. atarsa 42
  • muhabbet olsun diye bi soruda ben sorayım başka türlü zaman geçmiyo .. kısa dönemler birbirine devrem mi yoksa tertib mi demeli.. sınav gunu boyle bi muhabbet gecti muallakta kaldık.. sanırım o kelime uzun ve kısa dönem yapanlar için değişiyormuş..
  • Tek kısa dönem olmakta zor gerçi herkes saygılı ama muhabbet olmuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 621622623624625
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.