Arkadaşlar merhaba 350-500 ytl arasında bir fotoğraf makinası almak istiyorum. Profesyonel anlamda kullanmayacağım, amacım özel günlerde ve arasıra da çıktığım gezilerde kullanmak, forum içerisinde yazılanları okudum ama kafam karıştı. Aklımda birkaç tane makina var ama karar veremiyorum. İhtiyaçlarımı yazayım ben, sizler de tavsiyelerde bulunursanız bilgilerinizi deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Öncelikle makinanın kaba olmasını istemiyorum yani rahat taşımak, kullanmak istiyorum. Tabii fotoğraf kalitesinin iyi olması çok önemli bir de sesli video çekiminin de olması gerekiyor. Video çekimlerininin ve gece çekimlerinin kalitesi de önemli. Ekranın büyüklüğünün de 2.0 dan düşük olmaması iyi olur. Mega Pixel olayını çok da büyütmüyorum gözümde netice de önemli olan iyi odaklama yapması. Ayrıca ben 100 foto çeksem bunlardan en fazla 3-5 tanesinden baskı alırım. Genel anlamda bilgisayar ortamına aktarıp albüm yapacağım.
Temel anlamda bunlara önem veriyorum. İhtiyaçlarımı tam anlamıyla karşılayacak bir makinaya 600 ytl kadar da verebilirim. Dediğim gibi profesyonel anlamda kullanmayacağım bilgisayar ortamında albüm yapacağı. Özel günlerde, toplantılarda, çıktığım gezilerde kullanacağım.
Şimdiden teşekkür ederim.
O zaman Canon A530 veya A540 öneririm. Hatta A530'da büyük denebilecek bir indirim var ve 350YTL'den satılıyor. Bu fırsatı da kaçırmamanı tavsiye ederim.
Öneriniz için teşekkür ederim. Arkadaşımda 520 modeli vardı bir süre kullanma şansım olmuştu. Fotoğraf kalitesi hoşuma gitmişti yani gayet yeterliydi. 520 4mp ki 530 ve 540 çok daha iyi bu anlamda. Fakat her üç makina da (boyutları aynı bildiğim kadarıyla) biraz kaba geldi bana. Ben daha kullanışlı kibar bir makina almak istiyorum. Bir de 530 ve 540 modellerinde video çekme kısıtlaması var mı acaba 520 de olduğu gibi.
quote:
Orjinalden alıntı: ctasal
O zaman Canon A530 veya A540 öneririm. Hatta A530'da büyük denebilecek bir indirim var ve 350YTL'den satılıyor. Bu fırsatı da kaçırmamanı tavsiye ederim.
Rica ederim Boyut konusunda kişiden kişiye görüş değişir elbette ama bana göre o kadar da büyük değil. Ben A430 kullanıyorum ve video sınırlaması yok burdan yola çıkarak A530 ve A540'ta da olmaması gerekir diye düşünüyorum. Daha küçük olarak A430 öneririm fakat kampanya dolayısıyla hemen hemen aynı fiyata A530 alınabiliyorsa A430 almak pek hatta hiç mantıklı değil bence.
quote:
Orjinalden alıntı: beytepe
Öneriniz için teşekkür ederim. Arkadaşımda 520 modeli vardı bir süre kullanma şansım olmuştu. Fotoğraf kalitesi hoşuma gitmişti yani gayet yeterliydi. 520 4mp ki 530 ve 540 çok daha iyi bu anlamda. Fakat her üç makina da (boyutları aynı bildiğim kadarıyla) biraz kaba geldi bana. Ben daha kullanışlı kibar bir makina almak istiyorum. Bir de 530 ve 540 modellerinde video çekme kısıtlaması var mı acaba 520 de olduğu gibi.
quote:
yok
Teşekkürler az önce bir başka sitede de buldum bilgiyi, sınırlama olmadığı konusunda emin olduk fakat bana kaba geldiğinden 530-540 modellerinden birisini almayı düşünmüyorum
quote:
Orjinalden alıntı: tapdk
quote:
Orjinalden alıntı: beytepe
quote:
yok
@beytepe videoda senin için önemliye en 640*480 30 fps makinalara yönel. sony w30-w40 sanyo e6[tasarım harikası] bu makinalar seni vidyo ve fotoğrafta tatmin eder özellikle sanyo e6 yı incele derim
peki + olarak mp3 çalabilen aletlerden biliyormsu nuz benim bildiklerim creative-428 ve orite 3625 ama creativenin performansı kötü bulunuyor orite de fazla iç açıcı değil sony de ve samsungta butip makinaların olduğuunu duydum sizin kullandığıız veya duyduğunuz makinalar varsa yazabilirmisiniz
MERHABALAR BEN 350 USD NİKON 5400 COOLPİX SATIYORUM. PAZARLIK PAYI VARDIR. RAHATLIKLA KULLANABİLİRSİN. NİKON DİYORUM . BAŞKA Bİ ŞEY DEMEYE GEREK YOK. TELEFONUM 0536 399 56 92 BENİ ÇEKİNMEDEN ARAYABİLİRSİN
Sizin specleriniz için en uygun makine Sony S600 bence, eğer Canon 500 serisi kaba geliyorsa.
Sağlıcakla,
canon powershot a540
Marka : Canon Model : Powershot A540 Çözünürlük : 6.00 Mpixel Maksimum çözünürlük : 2816x2112 Minimum çözünürlük : 640x480 Sensör boyutları : 01/02/05 Sensör tipi : CCD Optik Zoom : Evet Odak uzaklığı çarpanı : n/a Geniş açı zoom (mm) : 35 Tele zoom (mm) : 140 Dijital zoom : Evet Otomatik odaklama : Evet Manuel odaklama : Hayir Odak uzaklığı (cm) : unknown Makro odak uzaklığı (cm) : 5 Flaş modları : anti red-eye/auto/fill in/off/slow flash Bellek türü : MultiMedia/Secure Digital ISO oranı : auto 80, 100, 200, 400, 800 Diyafram önceliği : Evet Geniş açı minimum diyafram : f2.6 Geniş açı maksimum diyafram : unknown Telefoto minimum diyafram : f5.5 Telefoto maksimum diyafram : unknown Çekim hızı önceliği : Evet Minimum çekim hızı (sn) : 15 Maksimum çekim hızı (sn) : 1/2000 Seri çekim (kare/sn) : 2.3 Dahili flaş : Evet Harici flaş : Hayir Harici flaş türü : n/a Metrajlama : centre weighted/matrix/spot Pozlama telafisi : -2EV - +2EV with 1/3 steps Beyaz ayarı: /auto/cloudy/daylight/fluorescent/incandescent/manual /sunny Video çekimi : Evet Sesli video çekimi : Evet Maksimum video çözünürlüğü : 640x480 Minimum video çözünürlüğü : 160x120 Kare sayısı (kare/sn) : 60 Ses kayıt : Hayir Optik vizör : Evet Elektronik vizör : Hayir LCD ekran : Evet LCD ekran boyutları : 2.5 LCD çözünürlüğü (piksel) : 85000 Kendi kendine çekim : Evet USB bağlantısı : USB 2.0 Hi-Speed Video çıkışı : Evet Firewire : Hayir Bluetooth : Hayir Resim formatı : JPEG Pil-Batarya türü : 2x AA Ağırlık : 222g. Boyutlar (mm) : 90x64x43
hiç düşünmeden sanyo e6 tavsiye ediyorum. bende bu cihazı alacağım en kısa zamanda.
Arkadaşlar teşekkür ederim hepinize. Sony W50 aldım bugün Mavi Bilgisayar'dan 510 YTL'ye.
tabiki de sanyo E6 hepsiburada da 1 gb hafıza kartı + tripod hediyeli 426 YTL kaçırma derim .
kadikoy yazicioglu ishani-no 23-24 EFOR sony cybershot DSC-S500+piller+sarj cihazi=390 YTL (kdv dahil) sony cybershot DSC-S600 = 380 YTL
nautilus teknosa'da (teknosa da soyle bir kampanya var=hangi makinayi alirsa al, yaninda alacagin 1GB SD kart=9 YTL) fujifilm finepix A500+ 1GB SD kart = 308 TYL nikon coolpix L3+ 1GB SD kart = 308 YTL nikon ve fuji yi estetik acisindan begenirsin diye dusunuyorum. hem kucuk hem de cesitli renklerde ayrica bunlarin birer ust modelleri fuji-A600 ve nikon-L2 de 50 veya 60 YTL farkediyor)
kadikoy gold'da nikon powershot A430=275 YTL (1GB SD kart=45 YTL) ben bunu tercih ettim-4 MP ama 4Xoptik zoom (yukaridakiler 3X) cuyuk kagida baski yapmayacaksan 4MP yeter bence optik zoom daha onemli)