Şimdi Ara

'3500 km motul yag deneyimi '

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
1.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar merhaba bundan 1 ay once yağ degisimini motul olarak yaptim 1990 model ilk sahibi olduğumuz ve halen bize hizmet eden doğan L araca. 10/40 kattim. 3500 km yol yaptim aracta hala yag eksiltme yok ve bu km de Lpg ile yapildi.
    Gözlemlerim yağ basarili yuksek sicakliklarda yağlama gayet basarili cekis de diger yağlara gore bariz belli. Octavia aracimdada kullaniyorum gayet memnunum. Bu durumu sizle paylasayim dedim 😊

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yıllardır yetkili servis fi yağı koyar, değişiklikleri hiçbir zaman hissetmedim.

• Doğana 10 40 ince olmaz mi?

• Nice labaratuar ortamlarında bile %100 farkı ortaya konamayan yağ kalitesini 3500 km de aracın motoru içinden farkını anlamışsınız ,çekişinin arttığına kanaat getirmişsiniz tebrik ediyorum.
  • Özelikle yüksek sıcaklıklarda yağlamanın başarılı olduğunu veya öbürlerinin başarısız olduğunu nasıl anladınız çok merak ettim.
  • Castrol edge ve mobil1 den sonra 5w30 motul geciş yaptim gercekten sessiz ve lifter sesi kalmadigina %100 eminim şuan 1500km yaptim şuan yağ seviyesini koruyor gercekten memnun kaldim bende ama ilerde ne olur bilmiyorum eger 8-9 bin km gelirde yağ seviyesinde 100-200ml eksiltme olursa dahi sevinicem diger markalar 4-5 bin km de yarim litre eksiltme yapardi..şuan memnunum biraz daha beklemek lazim

• cihanabana kullanıcısına yanıt
    Siz ne koyardiniz peki 15w40 mi.?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hondalara 0w/20 yağ kullanımı
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2012 dizel fiestaya econergy 5/30 koyalı 3000 km oldu yakıt tüketimim düştü arac daha rahat gidiyo bunu hissediyorum. Çalışmasıda neredeyse benzinli motor kadar sessizleşti. Ben memnunum bundan sonra motul'a devam

• Diger markalari kullanarak dile getirmiş kafasindan uydurmuyo acaba siz diger markalari kullanmadigi haldemi böyle yorum yapmiş diyosunuz.?? Nerden biliyosun kullanmadigini kendim dahi motula gectim 1500km yaptim lifter sesi yok oldu şuan 1500km 4-5 bin km geldiginde ne mal oldugu cikicak zaten motul markasini fisss bi marka sanma:)

• motul çok kalitelidir, ben de bayramdan sonra arabama 5-30 xclean fe koydurtacağım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: SEHZADE63

Siz ne koyardiniz peki 15w40 mi.?
    Bilemiyorum eski nesil karbüratörlü araçlar 20 50 kullanıyor o yüzden
    Sormustum

• Motulun sitesinde yeni yaği xclean efe yaği cikmiiş xclean fe göre nasil bilmiyorum..

• cihanabana kullanıcısına yanıt
    20w50 cok kalin yani kamyonlarda dahi 15w40 kullaniyoruz 20 ifadesi sicakliğa dayanikliği değil akişkanliği ifade eder 50 yerine 5w50 veya 10w60 tam sentetik kullanabilir o ayri:))

• Arkadaslar simdi oncelikle yorumlariniz icin tesekkur ederim.

Olumsuz gorus bildirenler icin.

1) Makina muhendisiyim sahada aktif calisip sök tak tecrübem var.
    2) bütün yag ve markalari kullanip bu kaniya vardim.
    3) Erzurum - Afyon-Aydin-izmir hattinda bu yaği denedim. 90 derece sabit isida ve rampa da yuksek sicakliklarda arac performans kaybetmedi.
    4) 1.6 Akl Sr 8v motorda da izlenimlerim motul icin olumluydu.

Ben sadece sizle paylasmak istedim bu benim sahsi fikrim 90 model arabada hic eksiltmedi diger markalari kotulemiyorum ama bu motul yag benim icin en iyisi. Sizin icin baskasi olabilir. Tekrar herkese tesekkur ederim.

• UZMAN JANDARMA´ kullanıcısına yanıt
    Hocam hiç liqui moly kullandınız mı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • aracın orjinal yağı 20/50 değil mi ? 10/40 kullanmak sakıncalı olur
  • Çakması piyasa da çok fazla dikkat etmek lazım. Bende motul kullanıyorum. Rakip yada eşdeğer olarak da valvoline diyebilirim.

• arastirmadim ama castrol denen reklam ticaretcisinden daha iyi olacagi kesin

• Motul dizel araçların daha sessiz çalışmasını sağlıyo bundan %100 eminim

• lpg li araçlar için 10/40 lpg yağı var, onu deneseniz belkide daha memnun kalacaksınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.