Şimdi Ara

3524 beslemesi hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 220V SMPS yapmayı düşünüyorum. Sürücü olarak 3524 kullanacağım. 3524'ün beslemesini şöyle yapmayı düşünüyorum. 220V şebeke enerjisini 1uF kondansatörden geçirip, çıkışını doğrultup ve filtreleyip 7812 ile regüle edip 3524'e vereceğim. Bir problem olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overclock Makinesi -- 11 Temmuz 2014; 19:23:42 >

• Sakina öyle birşey yapma 220v AC yaklaşık 308v DC eder sen bunu 7812 nin girişine verdiğinde olacakları düşünemiyorum. Dogrultmadan küçük 6v AC cikisli trafoya girip cikisi doğrultup 7812ye vermen daha mantikli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PCB tipi trafo ile düşürebilirsiniz.
  • Yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi sakın ola öyle birşey yapma. Zaten öyle birşey yapılacak olsa şimdiye 3524 ' lü şemalarda yapılmıştı. . Onun beslemesi ek trafo veya ana smps trafosuna ek aux bobini sararak ve şebekeden on direnci ekleyerekten yapabilirsin.
  • Yahu şebeke girişine seri bağlı 1uF kondansatör zaten orada gerilimi 20V'un altına düşürüyor.
  • Burayı bir incele istersen. Aynı yöntemle IR2153 ' ü beslemiştim.

http://www.trifolium.de/netzteil/kap8.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektrosenol

Burayı bir incele istersen. Aynı yöntemle IR2153 ' ü beslemiştim.

Anladığım kadarıyla olur yani.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LED besleme hakkında...
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: certy

Yahu şebeke girişine seri bağlı 1uF kondansatör zaten orada gerilimi 20V'un altına düşürüyor.

o nasıl oluyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: toyer

quote:

Yahu şebeke girişine seri bağlı 1uF kondansatör zaten orada gerilimi 20V'un altına düşürüyor.

o nasıl oluyor?

Kondansatörün alternatif akımda direnç gibi çalışmasından dolayı.
  • Geriye kalan yaklaşık 200V AC ne oluyor acaba? Onu geçtim sen oraya 50-100v'luk bir kond. bagladıgında patlayacaktır. 400v'luk bir kond. koysan cıkışta gene 220v AC alacaksın. Oradaki 1uF koyma sebebin ki AC durum biraz daha farklı ama hemen hemen aynı sayılır parazit giderme filtreleme görevi görecektir.

Acaba ben mi yanlış biliyorum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: slayer_ank

Geriye kalan yaklaşık 200V AC ne oluyor acaba? Onu geçtim sen oraya 50-100v'luk bir kond. bagladıgında patlayacaktır. 400v'luk bir kond. koysan cıkışta gene 220v AC alacaksın. Oradaki 1uF koyma sebebin ki AC durum biraz daha farklı ama hemen hemen aynı sayılır parazit giderme filtreleme görevi görecektir.

Acaba ben mi yanlış biliyorum?

Elimde bulunan el fenerinde dediğim yöntemle akü şarj ediliyor.
  • Fotograf paylaşsana bir merak ettm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: slayer_ank

Fotograf paylaşsana bir merak ettm.

Yarın paylaşırım. El feneri şuan kömürlükte.
  • Aynı yöntemle led yakma devresi:

3524 beslemesi hakkında
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: elektrosenol

Burayı bir incele istersen. Aynı yöntemle IR2153 ' ü beslemiştim.

Anladığım kadarıyla olur yani.

Verdigim linkteki devreyi yaparsan evet olur.

• Led yakma devresi cok guvensiz.. 220v oncelikle kondansator ve drencle korunmali, daha sonra koprudiyota girmeli, koprudiyottan sonra tekrar regule edilerek 12v alinmali. Kondansator drenc grubu faza baglanmali. Elimde 220v 12 v smps besleme semasi vardi, fakat evde pc de. Bu semayi bulmaniz icin 320v sitesini bayagibir gezinmeniz gerekli

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.