Şimdi Ara

220 volt piriz hakkında yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlarım. Evin giriş bölgesinde 220 volt piriz ihtiyacım oldu. Fakat bir türlü halledemedim kendi başıma bulduğum çözümler görselliği bozdu. Girişte sigorta kutusu var bunun 20 cm yakınından 220 volt alabilir miyim? Pirizede modem adaptörünü bağlayacam. Aşağıda sigorta kutusunun resmi var. Yardımcı olur musunuz? Usta ne kadar ister. Yada interneti bağlamaya gelen arkadaş yardımcı olur mu?

220 volt piriz hakkında yardım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Selam, harici olarak 220v piriz kullanacağınız için fazladan ek gibi gözünüze görünmesi normaldir..

Öncelikle bu işlemi yaparken mutlaka ana sigortayı indirin,,

Gözünüzde projeyi çizin, yaparken daha kolay ve emin olursunuz,,

Sıva üstü prizler var,, onun kablo girişini yandan yapın, onu tam sigorta kutusuna yakın yapın, sigortaya bağlanılan kablo, drek prize yandan girdiği için dışarda görülmez,,

Veya elinizden daha iyi gelirse, adaptörün iç devresini sigirta panosu icinde bir yere sabitleyin, pirize falanda gerek kalmamış olur,, nötr hatti sigorta kutusu içinde ise işiniz kolay, değilse zor ,,, mutlaka önce emniyet sonra hareket,, lütfen ,,, en ufak bir durumu buraya yazınız

• mutfak ve tuvaletin bağlı olmadığı bir sigorta seç. sayacın yanındaki ana sigortayı kapatmadan çalışmaya başlama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dergul

mutfak ve tuvaletin bağlı olmadığı bir sigorta seç. sayacın yanındaki ana sigortayı kapatmadan çalışmaya başlama.
    Hocam sigorta kutusunun içinde nötr hattı var mıdır?

• quote:

Orijinalden alıntı: pcko1

Hocam sigorta kutusunun içinde nötr hattı var mıdır?

Alıntıları Göster
    evet eklenmiş şeklinde nötr hattı vardır. ama eki dikkatli yapmak çok önemlidir. nötr ekinde hafif bir gevşeklik bile, tüm tesisatını etkileyebilir. ana sigorta kutusunu için, bir elektrikçinin eli değmesi daha iyi olur. en iyisi buat üzerinden ek almaktır.
  • İyi bir gün diliyorum buradan afaki olarak bilgilendirmelerin sonucunda yapılmak istenilenin bazen istenmeyen sonuçlanını okuduk , bu yüzden bir tavsiyede bulunmak istiyorum elektrik kendini tanımayanı tanımaz ve istenmeyen sonuçlarını ertelemez ifadelerinizden pek fazla yeterli olmadığınız anlaşıllıyor bir piyasa elektrikçisine da
    nışın üç beş neyse vererek bu sorunu çözün bu arada izlem ve gözleminizi yapın derim kalın sağlıcakla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PERİSKOP -- 9 Aralık 2018; 14:50:17 >
  • Evet sigorta kutusundan alabilirsin büyük ihtimal nötr ek hattı vardır orada ama bu işi anlayan ustasına bırak 60 tl civarı masrafın olur hemen yanına priz istersenhttps://www.facebook.com/kismetelektrik55/

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 3lü grup uzatma fişini alırsın. prize giren ucunu kes. çıkan iki kabloyu bağlarsın sigorta kutusuna. modem bağlayacaksan toprağa bağlamana gerek yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uyarınız için teşekkür ederim :)
  • tayfunak T kullanıcısına yanıt
    bende böyle düşündüm aslında ama yine görselliğin pek güzel olmayacağını ve güvenlik açısından bir tık daha aşağıda olacağını varsaydım. usta getirip piriz yapmak daha mantıklı geldi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.