Şimdi Ara

(353. Dönem Kasım 2013)3 ÜNCÜ ZH.TUG. KH. / TEKİRDAĞ ÇERKEZKÖY / TEKİRDAĞ (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
2
Favori
20.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
    dewrem benımde aynı tanışalım facedenhttps://www.facebook.com/onur.gultekin.357
  • Selamünaleyküm

Eğitim Birliği : 3 ÜNCÜ ZH.TUG. KH. / TEKİRDAĞ ÇERKEZKÖY / TEKİRDAĞ
    Esas Birliği : 3 ÜNCÜ ZH.TUG.K.YRD.LIĞI TOP.TB. KH. VE KH.HİZ.BL. MEBS TK. / TEKİRDAĞ SARAY / TEKİRDAĞ
    Celp Grubu : 1
    Sınıf : TOPÇU

7 KASIM'da saat 10:30 gibi , Otogarda Kale Seyehat Acentesi önünde bulaşacağız. Birliğe beraber teslim olacağız. Katılmak isteyen olursa belirttiğim saatte belirttiğim yerde beklesin. Hadi Allah'a emanet.
  • Arkadaşlar loj.des.kom.kış.hiz.tk var mi aranızda?
    Lojistik destek komutanlığı kışla hizmet takımı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tugayda görüşmek üzere. Hayırlı yolculuklar.
  • Allah yardimciniz olsun cok kotu biyer hakkaten gecen sene aralikta gittim ve tiksindim :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akradaşlar 91/1 tertip olarak vatani görevimin acemiliğini 1 ay ankara/etimezgut ta yaptım.Sonrada çetkezköy' e gittim.Burada 14 aylık askerlik dönemimin 9 ayı nı çerkez köy 5 ayını sarayda geçirdim.Konumum gereği askerliği rahat yaptım (Tuğgenaral yardımcısı albay şöförüy düm).İntahar eden asker benim dönemimdeydi bizzat olay sonrasının içindeysim.Gece 23:00 te acil haber geldi ve olay yerine gitti tekirdağ merkez hastanesine sevk edildi gece saat 03:00 sıralarında vefat haberi gedli ogün 24 saat uyumamıstık.Neyse olaya gelelim.Askerlik denildiği gibi hiç mi hiç kolay değil.Çerkez köy saraya nazaran biraz daha disiplinli her bölük kendine göre zordur ama piyade bölüğünde olanların allah sabrını versin.Ben 2 tank 3, bölüktekyen tugay karargah bölüğüne komutan şöfürü olarak seçildim.Sınınıfım tankçı ama 14ay boyunca tanka binmedim :D Sarah hakkında bilgi edinememeniz normal çok küçük biyer.Çerkez nispeten hareketli.sorularınız olursa fırsat buldukca yanıtlarım.Harbi şimdi duygulandım.Özledim desem yalan olmaz.Çünkü askerliğin pek pis tarafını görmedim.Bu arada girişte sizi Koca bir tank selamlayacak.Benden de selam söyleyin çok az da olsa Önünde nöbet tutmuşlugum vardır :)

• kurca88 K kullanıcısına yanıt
    Kurca hayırlı olsun Devrem.Benim sınıfımda bakım. Haberleşelim...
    https://www.facebook.com/ysnzdn
  • Dedeler bizde ayni yere dustuk fakat bu celpte forumdan az kisi buraya dustu be hic bir bilgi bulamiyoruz eger bize biraz bilgi verirseniz seviniriz

• quote:

Orijinalden alıntı: doctorsite

Dedeler bizde ayni yere dustuk fakat bu celpte forumdan az kisi buraya dustu be hic bir bilgi bulamiyoruz eger bize biraz bilgi verirseniz seviniriz

nereye düştünüz kardeşim? Sınıfınız ne? acemilik nerde ustalık nerde? yardımcı olalım cevaplayalım sorularını
  • Acemilik 3. Zirhli tugay komutanligi ustalik ayni tugay bakim onarim birligi tankci
    Acemelk nsildi bi kisaxa anlatirsan seviniriz dede

• regalok R kullanıcısına yanıt
    Merhabe kardes bende 2.celp olarak saraya geliyorum gorusuruz umarim benim ismim gokhan izmirden

• çerkezköy 3.zh tugay hakkında sormak istediğniz varsa sorabilirsiniz..

yardımcı olmaya çalışırım..

hayırlı teskereler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: rom11

çerkezköy 3.zh tugay hakkında sormak istediğniz varsa sorabilirsiniz..

yardımcı olmaya çalışırım..

hayırlı teskereler..

usta birliği tow bölüğüne geliyorum nette bilgi az olanda eski nasıl yerdir kısa bir özet geçebilirsen memnun olurum. soracak bir şey gelmedi aklıma
  • önce bölüğünden başlıyayım..sizin bölük sayısı azdı hatırladığım kadarıyla fazla kalabalık değildi.
    bölük astsubayınız biraz ters biri ama efendi olduktan sonra çarpılmazsın.
    kısa dönemleri genelde revirci yazıcı gibi yerlere veriyolar.
    tabi bölükteki kd sayısınada bağlı biraz.

Tugay genel anlamda fena değildir.. eskiye nazaran daha iyi diyolar.
    İstanbula yakın olması avantaj bir saatte esenler otogarına gidebiliyosun.
    Çerkezköy çarşısında pek bir şey bulamazsın küçük bir yer..
    sabahları güzel menemen yapan yerler vardı..onlara gidebilirsin..ondan sonra askerler internet cafelere dağılıyodu.
    ya da alternatif olarak cafelerde okey-kağıt oyunu filan oynuyosun zaman geçirmelik.
    kışlaya dönmeye yakında akşam yemeğini yiyip geri dönüyoduk.
    İstersen askeri malzeme satan yerlerde günlük telefon kiralayabilirsin.. zaza dayı var.

İlk gittiinde uzun dönem askerler ezmeye yada uğraşmaya çalışabilir.
    çok takma çaylak olduğun için yapıyolar..bir kaç haftada alışıyosun bu duruma.
    onlarda sana alışıyo.
    tavsiyem çok samimi olmaman ileride kolluk tuttuğunda baş edemeyebilirsin.
    araya mesafe koymalısın. çoğunluğu 19-20 li yaşlarda neyin ne olduğunu idrak edemiyolar.

Çok tip insanlar görüceksin ülkenin dört bir yanından gelmiş. iyisinede kötüsünede rastlayacaksın.
    Yeni gelen uzun dönemlerle mıntıka temizliğine giriceksin. Genelde kdler 100den düşene kadar yaparlar.
    tabii bölüğe göre değişir. zaten üst devren sana anlatır ayrıntıları.

Rütbelilere selam vermeyi ihmal etme. yoksa çarparlar. bi hayli rütbeli var tugayda.
    merkez kantinde istediğin çoğu şeyi bulursun. haftasonları lig maçlarını izleyebilirsin kantinde.
    onun haricinde tabur binaların içersinde de küçük büfeler var simit-çay-tost satılıyor.
    Yemekler pek güzel değildir..alışman zaman alır. yapacak pek bir şey ok..
    bazıları gibi sürekli tost-simit filan yeme..güçten düşersin yoksa.
    yanına soğuk algınlığı ve vitamin ilaçları al kesinlikle. ordunun verdiği ilaçlar pek işe yaramıyo.
    Kışın gideceğin için içlik filan al yanına gece nöbet içinde lazım olur.
    Çerkezköyün kışı pis diyolardı. eylül ayında bile donuyodum nöbetlerde.

tavsiyem yanına eski kiyafetlerni filan al . dolabından ya da valizinden yürütebilirler.
    genelde şampuanları temiz don atlet corap alabilirler. şansa kalmış biraz.

aklına takılan bir şey olursa sorabilirsin. bi zaman sonra alışıyosun ortama.yaşayarak günleri deviriceksin zaten.
    senin gideceğin celp döneminde KD sayısı fazla olur tahminen o yüzden rahat edersin.
    Zaten ilk zamanlarda bir önceki kdler sizlere yardımcı olur her konuda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rom11 -- 31 Ekim 2014; 20:00:52 >

• usta bırlıgı burası cıktı 362. donemden selamlar. bılgılendırırsenız sevınırım sımdıden tesekkurler
  • Eğitim Birliği - 3 ÜNCÜ ZH.TUG. KH. / TEKİRDAĞ ÇERKEZKÖY / TEKİRDAĞ
    Esas Birliği - 3 ÜNCÜ ZH.TUG.MKNZ.P.TB. KH. VE KH.BL. / TEKİRDAĞ ÇERKEZKÖY / TEKİRDAĞ
    Statü KISA_DÖNEM ER
    Sınıf PIYADE
    Sevk Bitiş 01/11/2017

Selamlar arkadaşlar var mı burası çıkan, ya da daha önce gidenler biraz daha bilgi verebilirler mi ?
    Herkese hayırlı olsun şimdiden...

https://www.facebook.com/kayalartaha
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.