Şimdi Ara

[353. Dönem Kasım 2013] TSK KBRN OKL. VE EĞT.MRK.K.LIĞI KH. / MERKEZ / KONYA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
1
Favori
14.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Devrelerim buraya. Tabi kimseyi bulabilirsem

• TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ KBRN OKULU VE EĞİTİM MERKEZİ KOMUTANLIĞI

ERBAŞ VE ER BİLGİLENDİRME BROŞÜRÜ

Sevgili Mehmetçik;

Vatani görevinizi yapmak üzere bugünden itibaren kutsal askerlik ocağına katılmak için gerekli belgelerinizi alarak Türk Silahlı Kuvvetleri saflarına katılmış bulunmaktasınız. Bu broşür, size askerlik yükümlülüğünüzü yerine getirmek üzere askerlik şubesinden tertip edildiğiniz Türk Silahlı

Kuvvetleri KBRN Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığına katılıncaya kadar, dikkat etmeniz gerektiği değerlendirilen konularda bilgi vermek üzere hazırlanmıştır.

1. Türk Silahlı Kuvvetlerinin güzide ve seçkin birliği, gurur ve övünç kaynağı olan Türk Silahlı Kuvvetleri KBRN Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı (KONYA)’na, size belirtilen yol süresi içinde katılacaksınız. Hedefimiz sizleri sapasağlam teslim alıp, askerlik hizmetinizi tamamlamayı müteakip, daha olgun ve tecrübeli olarak ailelerinize teslim etmektir.

2. Türk Silahlı Kuvvetleri KBRN Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı; Dutlukır /Meram/KONYA’da bulunmaktadır. KONYA’ ya kara, hava ve demiryolu ile ulaşabilirsiniz.

3. Türk Silahlı Kuvvetleri KBRN Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığının, erbaş/er eğitimi veren birliği olan Eğitim Bölük Komutanlığı General Şükrü Olcay Kışlası (KONYA)’nda konuşlu bulunmaktadır.

4. Gen. Şükrü Olcay Kışlası (Dutlukır / Meram / KONYA)’ na şehir içi minibüs ve otobüslerle kolayca ulaşabilirsiniz. Telefon Numarası : 0 332 327 02 52-54’dir.

5. Eğitim merkezine seyahatiniz esnasında kaza, hırsızlık, gasp vb. durumla karşılaşmanız halinde, en yakın polis veya jandarma karakoluna müracaat ediniz.

6. Seyahat esnasında veya Türk Silahlı Kuvvetleri KBRN Okulu ve Eğitim Merkezi komutanlığına katılmadan önce, kendisinin subay veya astsubay olduğunu belirterek, sizden menfaat elde etmeye çalışacak dolandırıcılarla (size askerlik yapacağınız birlikte tanıdığı olduğunu, istediğiniz bölüğe yerleştirebileceğini vb. hususları söyleyen dolandırıcılar) karşılaşabilirsiniz. Bu tür işlemlerin tamamı bilgisayar ortamında yapılmaktadır. Bu kişilere asla itimat etmeyiniz. Bilinçli, dikkatli ve uyanık olunuz.

7. Kayıt kabul esnasında sizlere tüm istihkaklarınız (elbise, don, fanila, pijama, çorap, havlu, eldiven, terlik, spor ayakkabısı, eşofman, diş macunu, diş fırçası, tıraş kremi, şampuan, sabun vb.) verilecektir. Size verilecek eğitim kıyafetleri ve botlar, tarafınızdan uygun olup olmadığı denenerek teslim edilecektir.

8. Günlük ihtiyaç duyacağınız (bot boyası, kalem, defter, telefon kartı vb.) malzemeler, birlik kantinlerinde bulunmaktadır.

9. Berber ve terzi ihtiyacınız için, kışlalarda gereken her türlü tedbir alınmıştır.

10. Kayıt Kabul Merkezlerimiz Cumartesi, Pazar ve resmi tatil günleri de çalışmaktadır. Kayıt kabul merkezine ne zaman gelirseniz gerekli bütün işlemleriniz bitirilecektir. Ancak ertesi güne hazırlık yapabilmeniz ve askerliğinizin ilk gününe zinde başlayabilmeniz için çok geç saatlere kalmamanızın uygun olacağını hatırlatırız. Kışlaya ilk geldiğinizde törenle karşılanacak dağıtım olduğunuzda törenle uğurlanacaksınız.

11. Kayıt kabul işlemleriniz için, Askerlik Şubesi tarafından kapalı zarfta verilen belgelere ve nüfus cüzdanınıza muhakkak ihtiyacınız olacaktır. Bu belgeleriniz olmadan kayıt işlemleriniz yapılmayacağından, belgeleri muhafaza etmenizi hatırlatırız. Aksi halde KONYA Askerlik Şubesine müracaat ederek belgeleri yenilemeniz gerekecektir. Bu da sizin kayıt kabul işlemlerinizin gecikmesine, dolayısıyla gün kaybınıza neden olacaktır.

12. Kışlaya gelirken yanınızda cep telefonu, fotoğraf makinesi, teyp, radyo, dizüstü bilgisayar, CD/DVD, taşınabilir bellek, ses kayıt cihazları vb. malzemeler ile kesici ve delici aletler, yiyecek ve içecek ile benzeri maddeler getirmeyiniz. Cep telefonu getirdiyseniz, Kışla Nizamiyesinde görevli personele senetle teslim edebilir, dağıtım olduğunuzda geri alabilirsiniz.

13. Yanınızda getirdiğiniz paranızı emanet maksadıyla kimseye vermeyiniz. Kışla içerisinde nakit para ile alışveriş yapılmamaktadır. Kantinlerden yapılan alışverişlerde Ziraat Bankası Akıllı Kartı kullanılmaktadır. Adınıza hazırlanmış akıllı kart kayıt kabul sırasında size teslim edilecektir. Nakit paranızı akıllı karta yükletebilirsiniz. Yaptığınız her alışveriş sonunda size verilen alışveriş fişini mutlaka kontrol ediniz ve saklayınız. Herhangi bir sorunla karşılaştığınızda amirlerinize müracaat ediniz. Kışla içinde bankamatik ve PTT şubeleri mevcuttur, işlemlerinizi buradan yapabilirsiniz.

14. Kışlanın muhtelif yerlerinde yeterli sayıda ankesörlü telefon bulunmaktadır. Telefon kartını kantinlerden temin ederek ailenizle görüşebilirsiniz.

15. Tedavi amacıyla sürekli kullandığınız ilaçları yanınızda getirebilir, doktor nezaretindekullanabilirsiniz. Bu şekilde bir durumunuz varsa kayıt kabul esnasında bunu söyleyiniz. Ayrıca bölükteki rütbeli personele de sağlık durumunuzu açıklayınız.

16. Sorunlarınıza daha kolay çözüm bulunabilmesi için kayıt kabul esnasında, varsa özel sağlık ve ailevi problemlerinizi çekinmeden ilgili personele söyleyebilirsiniz. Kışlalarımızda bulunan Rehberlik ve Danışma Merkezlerindeki uzman personel ile görüşebilirsiniz.

17. Temel eğitimi müteakip “Yemin Töreni” (genellikle Cuma günü) icra edilecektir. Yemin Törenine tüm aile fertlerinizi çağırabilir ve bu onurlu günü onlarla paylaşabilirsiniz. Yemin Töreninin olacağı gün ve saat size öncesinden tebliğ edilecektir.

18. Aile bireyleriniz, “Aile İletişim Merkezi” (Tel.Nu. : 0 332 327 21 05)’ni arayarak , sizin hakkınızda bilgi alabilir.

19. Burada bulunduğunuz süre içersinde hafta içerisinde, 12.30-14.00 ve 17.00-19.00 saatleri arasında, Cumartesi, Pazar ve resmi tatil günlerinde; 08.00-19.00 saatleri arasında ziyaretçilerinizsizi ziyaret edebilirler.

20. Kanunda belirtilen acil haller dışında, yemin edinceye kadar şehir içi ve şehir dışı izin verilmemektedir.

21. Maddi durumları iyi olmayanların ailelerine 4109 sayılı Asker Ailelerinden Muhtaç Olanlara Yardım Hakkında Kanun hükümleri doğrultusunda yardım yapılmaktadır. Durumları bu şekilde olan erbaş/erlerimizin aileleri Kaymakamlıklara başvurarak bu yardımdan faydalanabilirler.

22. Bu Kutsal Vatan Görevinin sizlere ve ailenize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni eder, şimdiden hayırlı tezkereler dileriz.

KOORDİNE :

Merkezi Komutanlığı

: Türk Silahlı Kuvvetleri KBRN Okulu ve Eğitim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erain -- 26 Ekim 2013; 10:52:35 >

• Devrem galiba kimseyi bulamayacağız başka :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: salomaid

Devrem galiba kimseyi bulamayacağız başka :)

Bir umut arıyorum hala
  • quote:

Orijinalden alıntı: erain

quote:

Bir umut arıyorum hala

hayır sanki ilk bizi gönderiyorlar buraya :) tırsmaya başladım :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: erain

quote:

Bir umut arıyorum hala

hayır sanki ilk bizi gönderiyorlar buraya :) tırsmaya başladım :)

Az kişi olursak bol bol nöbet tutarız sanırım.
  • Benimde KBRN beyler acemi ve usta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurlule

Benimde KBRN beyler acemi ve usta.

Hoşgeldin devrem ikamet neresi.
  • erain E kullanıcısına yanıt
    eyvallah İstanbul Kartal sizin neresi?
  • Benim İzmir, Salihin (Salomaid) Çorum.

@ugurlule

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erain -- 26 Ekim 2013; 10:58:09 >
  • Selam

Bende istanbul beylikdüzünden gökhan. Hepimize şimdide hayırlı tezkereler. Acaba herkes benim gibi acemi ve usta hep kbrn okulunda mı kalacak ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhanhatunoglu

Selam

Bende istanbul beylikdüzünden gökhan. Hepimize şimdide hayırlı tezkereler. Acaba herkes benim gibi acemi ve usta hep kbrn okulunda mı kalacak ?

Evet acemi ve usta birliklerimiz aynı
    iyiymiş :)
    Ayın 7sinde teslim olmayı düşünüyorum. Pek bi vakitte kalmadı zaten.
  • gokhanhatunoglu G kullanıcısına yanıt
    Sülüsünü aldın mı? Sülüste yazan teslim tarihin 7 simi?
    yok daha sülüs almadım orada farklı bi tarih mi var ki ? e-devletten açıklanan sonuçta 4-7 kasım arasında teslim olun demiş. bende 7sinde olurum diye düşündüm
  • KBRN ne amk?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kel_arif K kullanıcısına yanıt
    Kimyasal Biyolojik Radyoaktif Nükleer
  • Sagol kardesim. Hepinize hayirli tezkereler, saglicakla gelin :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhanhatunoglu

yok daha sülüs almadım orada farklı bi tarih mi var ki ? e-devletten açıklanan sonuçta 4-7 kasım arasında teslim olun demiş. bende 7sinde olurum diye düşündüm

Bildiğim kadarıyla herkeste 4-7 arası yazıyor. Geleceğin yerin uzaklığına göre sülüsünde teslim olman gereken tarih yazıyor. Ben çarşamba günü alacağım sülüsü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kel_arif

Sagol kardesim. Hepinize hayirli tezkereler, saglicakla gelin :)

Sende mi geliyorsun bizim oraya?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.