Şimdi Ara

356. Dönem (AĞUSTOS 2014) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.163
Cevap
122
Favori
573.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar makina mühendisiyim savunma sanayisine araç üreten (tank gibi) bi fabrikada çalışmıştım. sizce bunu belirtmem bana askeriyede bi avantaj sağlar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: faraday21

Eski yazdıklarıma baktım da meslekçi asteğmenle,diğer branşlar üzerine yazdığım yazıyı,senin soruna cevap olarak yazmışım.Demekki okumuyorsun.

Şimdi sadece bu sorduğun soruya cevap vereyim.Biyoloji mezunlarının meslekçi olma gibi şansı yoktur.Meslekçiler sağlıkçılar,inşaat mühendisleri,elektronik müh.,öğretmenlik gibi meslek sahiplerine çıkıyor.Onun dışında da tank branşı elektrik-elektronik,makine mühendisleriyle,istihkam inşaat mühendisleri,topçular da makine ve elektronik müh.leriydi sanırım, doldurulur.Komando da ise mesleğin önemi yoktur.Herhangi bir lisans bölümünden mezun olmuş olmak yeterlidir.Askeriyenin kendi belirlediği kriterlere göre seçim yapılır.Her biyoloji mezununu niye komando yapmak istesinler ki?

Ben de komando olmak istemeyip,sonucu komando çıkanlardanım.Üstesinden gelinmeyecek şey değil.Rahat olun.Kasmayın kendinizi.

Alım nedir ne değildir bilmem ama ben elektrik mühendisyim 3.06 ile mezun oldum kısa dönem istedim ,çıkma olasılığı yüksek midir sevgili faraday21 arkadaşım

• quote:

Orijinalden alıntı: yeappa

Evet Agustos celbi icin talepler alindi, soyle bir durum var; lisansiniz yok ise ve de bakaya iseniz hemen gonderebilirler.

hocam aradık konuştuk yarın şubeye gideceğim bakalım ne diyecekler

hemen gönderirler derken ne demek istedin
  • quote:

Orijinalden alıntı: kcr68

25 inden önce olacağını bende sanmıyorum. acıklanır acıklanmaz gidip almak lazım.

Hocam şubede sisteme geç dusuyormus cuma alma şansı düşüyor o yüzden e-devlet şifresi almanızı öneririm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kurtulus534

quote:

Orijinalden alıntı: faraday21

Eski yazdıklarıma baktım da meslekçi asteğmenle,diğer branşlar üzerine yazdığım yazıyı,senin soruna cevap olarak yazmışım.Demekki okumuyorsun.

Şimdi sadece bu sorduğun soruya cevap vereyim.Biyoloji mezunlarının meslekçi olma gibi şansı yoktur.Meslekçiler sağlıkçılar,inşaat mühendisleri,elektronik müh.,öğretmenlik gibi meslek sahiplerine çıkıyor.Onun dışında da tank branşı elektrik-elektronik,makine mühendisleriyle,istihkam inşaat mühendisleri,topçular da makine ve elektronik müh.leriydi sanırım, doldurulur.Komando da ise mesleğin önemi yoktur.Herhangi bir lisans bölümünden mezun olmuş olmak yeterlidir.Askeriyenin kendi belirlediği kriterlere göre seçim yapılır.Her biyoloji mezununu niye komando yapmak istesinler ki?

Ben de komando olmak istemeyip,sonucu komando çıkanlardanım.Üstesinden gelinmeyecek şey değil.Rahat olun.Kasmayın kendinizi.

Alım nedir ne değildir bilmem ama ben elektrik mühendisyim 3.06 ile mezun oldum kısa dönem istedim ,çıkma olasılığı yüksek midir sevgili faraday21 arkadaşım

Kontenjan olarak ben de bilemem.Ama asteğmenlik için tankçı,topçu,piyade sınıflarında çıkma şansının olduğunu söyleyebilirim. Piyade çıkma olasılığı daha fazladır.Piyade birlikleri çok fazladır çünkü.Bizim zamanımızda sınav vardı.ne kadar belirleyici olduğunu bilmiyorum.ortalamalar da uçuk kaçık değildi öyle milletin.benim ortalamam 2.60 mesela.Ne dil belgesi,ne de başka birşey verdim.Sadece diplomamı götürdüm.Fiziksel olarak hiç bir sıkıntım yok dedim kilo 85,boy 190.kan tutar beni,yüksekten korkarım,komando olmak istemiyorum ama yedek subay olursa iyi olur dedim.Sonuç yedek subay komando ;)

• Öyle sorular okuyorum ki arkadaşlarımın bazılarının gerçekten üniversite bitirmiş oldukları beni şaşırtıyor ya arkadaşlar basit basit ilkokul çocuğu soruları sormayın Allah aşkına herkesin hakkında hayırlısı olsun

Bir diğer tespit ettiğim konu da bu foruma gelen tüm arkadaşlar yedek subay olmak istiyor ! hatta şöyle ki hayır diyen arkadaşlar biraz burda takılınca gidip evet e dönüştürüyorlar

Öğretmen arkadaşlar mis gibi mesleğiniz varken ne mantıkla yedek subaylığa evet diyorsunuz sizi anlayamıyorum. Çok kolay gibi görüyorsanız yanılıyorsunuz alacağınız para da sizin şu an aldığınız miktar ile aynı hatta batı illerinde düşük bile diyebilirim. Şahsi düşüncem öğretmen olsam ve MEB de çalışıyor isem asla yedek subaylık düşünmem. Herkesin kararına saygım vardır.

• oğretmenlik mı ben teknık öğretmenım bu donem 3 tane atamamıs oldu iş güvenliği uzmanı olarak calısıyorum astek ıstıyorum cunku aldıgım parayla ogrencı kredısını odumeyı ve ıs guvenlıgınden yuksek lısans yapmayı dusunuyorum ha meb te calısıyom olsam dusunmem hayatta tabı
    kı :D
  • Arkadaşlar bir arkadaşımın dediğine göre silahlı kuvvetler forum donanımhaberi takip etmeye başlamış ve herkese buradaki rütbesi ile eşdeğer rütbede askerlik yaptıracaklarmış. Karar kesinleşmeden erler hemen post kasmaya başlasın bence. Bugün yarın kesinleşir diye düşünüyorum.
  • kcr68 kullanıcısına yanıt
    DOSTUM VALA BIZIM SINIFTAN 4 5 KISI ASTEK CIKTI BILMIYORUM SENIN ARKADASLARINDAN ASTEK CIKAN VARMI TEKNIK ÖĞRETMENLERI AZ ALIYORLAR SANIRIM ASTEKLIGE
  • gonzales20 kullanıcısına yanıt
    öyle yapıcaz artık hocam.
  • agritux kullanıcısına yanıt

yok artik...

• bizim sınıftan giden oldu astek olarak. ama tam kriterleri kontenjanı bilemiyoruz ki bakalım 25 temmuz da öğreniriz :)
  • foruma gırmeden once hıc ıplemıyordum askerlıgı nolduysa forumda yazılanları okuduktan sonra heyecan sardı benı de yavastan :D
  • tyrael__ kullanıcısına yanıt
    2 ay var daha ama dediğin gibi heyecan bastı hocam :)
  • hiç stress yapmayın öle yada böyle geçiyor bakın biz geleli bugün tam 1 ay oldu sağ salim gidip gelmeye konstre olun gerisi boş
  • Olur da usta birliği Seyyar Sahra Hastanesi, Seyyar İlkyardım Hastanesi, Alay Karargah, Acil İlkyardım ve Ambulans Bölüğü / Keçiören - Ankara çıkarsa bana ulaşsın. ;) 353 KD olarak hepinize kolaylıklar dilerim. Sorularınız olursa da ulaşabilirsiniz.
  • ggokhangg G kullanıcısına yanıt
    Atanmış öğretmenlerin asteğmenliğe istekli olması belki de öğretmen asteğmen olarak askerlik yapmak istemelerindendir.Ama 2.olarak şanslarına çıkacak branş da komando.İşte o zaman nerden uzun dönem geldik,sivilde zaten hazır işim vardı diyeceklerinden %100 eminim.Ki ben sivilde hazır işim olmadığı ve öğrenim kredisi borcum olduğundan dolayı yedek subaylığı istemiştim.Hazır bir işim olsaydı hiç de meraklı olmazdım heralde asteğmenliğe.Ki zaman zaman bu durumda olmama rağmen nerden asteğmen olduk demişliğim de vardır.

Son olarak maaş konusunda yanlış bilgiye sahipsin batıda şuan asteğmen maaşı yaklaşık olarak 2600 tl. civarıdır.haziranda da artacaktır.Hatta bu miktar oyak sigortası kesilmiş halidir.
  • Kullanıcı adı:
    Ad Soyad:
    Okul-Bölüm:
    Memleket:
    Yedek subay İsteği: (Evet / Hayır)
    Komando İsteği: (Evet / Hayır)

yeni gelen arkadaşlar şu şekilde bilgilerini yazıp konuyu açan arkadaşa özel mesaj atsınlar sayımız kaç gündür aynı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: foffeynk

Beyler komando ya evet demek yedek subay çıkma şansını artırır mı?

Evet arkadaşlar bu durum yedek subay şansını gerçekten arttırırmı ? Ben de Komandoya hayır yedek subaya evet diyenlerdenim çünkü... Eğer öyleyse haziranda gidip komandoyada evet diyelim :) Narlıdere İstihkama mayıs ayında 38 tane yedek subay aday adayı alınmış 3 ay eğitim görülecekmiş çoğuda iç mimar, inşaat müh. ve 1 tanede matematik öğretmeni varmış bu 38 kişi içinde yarısı yedek subay istememiş kişilerden oluşuyormuş not ortalaması 2.06 filan olan kişilerde varmış ben boy orantısına olduğunada inanmıyorum çünkü kıloluda baya kişi vardı kısa boylu kılolu uzun boylu kılolu galiba bu şans işi artık bekleyip göreceğiz..
  • Bölüm : jeoloji mühendisliği
    Yas :26
    Yedek subay : evet
    Komando :evet
    Memleket : Elazığ
    Boy : 1,80 cm
    Kilo : 70 kg

Herkeze selamlar ben jeoloji mühendisiyim bana uzun donem çıkma ihtimali nedir sizce , meslekcimi olurum , yoksa komando astegmenmi , yoksa ne olur sizce

• 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.