Şimdi Ara

356. Dönem (AĞUSTOS 2014) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
11.163
Cevap
122
Favori
573.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yas :26
    Yedek subay : evet
    Komando :evet
    Memleket : Elazığ
    Boy : 1,80 cm
    Kilo : 70 kg
    Ortalama : 2,26
    Herkeze selamlar ben jeoloji mühendisiyim bana uzun donem çıkma ihtimali nedir sizce , meslekcimi olurum , yoksa komando astegmenmi , yoksa ne olur sizce

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deniz_ce

quote:

Orijinalden alıntı: foffeynk

Beyler komando ya evet demek yedek subay çıkma şansını artırır mı?

Evet arkadaşlar bu durum yedek subay şansını gerçekten arttırırmı ? Ben de Komandoya hayır yedek subaya evet diyenlerdenim çünkü... Eğer öyleyse haziranda gidip komandoyada evet diyelim :) Narlıdere İstihkama mayıs ayında 38 tane yedek subay aday adayı alınmış 3 ay eğitim görülecekmiş çoğuda iç mimar, inşaat müh. ve 1 tanede matematik öğretmeni varmış bu 38 kişi içinde yarısı yedek subay istememiş kişilerden oluşuyormuş not ortalaması 2.06 filan olan kişilerde varmış ben boy orantısına olduğunada inanmıyorum çünkü kıloluda baya kişi vardı kısa boylu kılolu uzun boylu kılolu galiba bu şans işi artık bekleyip göreceğiz..

Narlıdere istihkam sınıfının yetiştirildiği yer diye biliyorum.Mimar ve inşaat mühendisleri dışında almıyorlar diye biliyorum,matematik öğretmeni ne alaka diyeceğim kusura bakma.Onlar da en az piyadeler kadar eğitim görüyorlar.Kilo-boy dengesi gerçekten önemlidir.Hangi sayısal verileri kriter olarak belirliyorlar bilmiyorum ama şunu söyleyim tuzlada komandoya aday gelenlerden 1 kişi bile kilolu olmaz mı arkadaş? diye sorabilirsiniz.evet 1 kişi bile kilolu değildi.

• faraday21 F kullanıcısına yanıt
    faraday21 bilgileriniz bizim için gerçekten aydınlatıcı oluyor.

Bir soru da ben sormak istiyorum üstlerde de yazmışsınız acaba elektrik-elekronik müh,elektrik müh,elektronik müh bunların üçüde ayrı ayrı geçiyor acaba meslekçi olmak için aralarında bir fark varmıdır.?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ElektronicWolf

faraday21 bilgileriniz bizim için gerçekten aydınlatıcı oluyor.

Bir soru da ben sormak istiyorum üstlerde de yazmışsınız acaba elektrik-elekronik müh,elektrik müh,elektronik müh bunların üçüde ayrı ayrı geçiyor acaba meslekçi olmak için aralarında bir fark varmıdır.?

Şöyle bir ayrım yapmak gerekiyor.Meslekçi asteğmen denen kişi 1 ayda asteğmen olur.Diğer branştakiler 3 ayda.Meslekçi asteğmene askerliğin temel şeylerini öğretirler,bir kere de atışa gider,buyrun size meslekçi asteğmen deyip kıt'a ya gönderilir.Bu adamlar çünkü mesleğiyle alakalı işler yapacaklardır.Yani öğrenmesi gereken spesifik birşey yoktur.
    Ama diğer 3 ayda asteğmen olacak grup komando,istihkam,tankçı,topçu gibi branşlar askeri eğitim alır(muharebe,taktik-taarruz,harita bilgisi,liderlik vs ),çünkü adam takım komutanı olacak.

Ben kıt'a da etrafımda gözlemlediklerime göre anlatıyorum.Kendi devrelerimiz,üst devrelerimiz,alt devrelerimiz hepsiyle kaynaştık.Asteğmenin asteğmenden başka dostu yoktur.Vardır da asteğmen rütbesi dışında başka rütbede zor bulunur o samimiyet.

Tankçı,topçu,meslekçi,istihkamcısı olsun hepsiyle arkadaştık.Bakımcı biriyle tanışmıştım en başlarda ama adamı sabit bir yere koydular ve onunla bir daha konuşma fırsatım olmadı.Bakımcıları hangi mesleklerden ağırlıkta alıyorlar hiç bir bilgim yok.Ama mantık açısından makine mühendislerini almaları gerek diye düşünüyorum.
    Dediğim gibi makine,elektrik-elektronik müh. tankçı sınıfına,topçular da yanlış hatırlamıyorsam bu tarz mesleklerdi.Hatta topçularda tanıştığım bir arkadaş itü uzay mühendisiydi.
    İstihkam sınıfı da inşaatçı der başka birşey demez.
    Komando sınıfı; ne olursan ol yine gel der ;)

Adam biliyor abi
  • Benim yukarıdaki sorumu cevaplarsanız sevinirim bende aranıza yeni katılmış birisiyim :(

• arkadaşlar sevk tarihleri, özellikle kısa dönem olanlar neye göre belirleniyor, yani 1.kısa da mı olacağız 2.de mi bunu tsk mı belirliyor ve bize hangi tarihte bildiriliyor, tşk.
  • Arkadaşlar günaydın,

Harika fikirler üretip, üzerinden yürütme yapıyoruz ama herşey, hepsi havada. Kriterleri illa ki vardır ama ne/ler olduğunu bilmiyoruz. Benim arkadaşım gayet kısa ufak tefek bir çocuktu, ortalaması da 2.26'ydı, Uluslararası İlişkiler mezunu ve uzun dönem çıktı. Ve bunun gibi İ.İ.B.F. mezunu olan arkadaşlarım daha var içlerinde (uzun dönem çıkan) biraz şans biraz bazı faktörler etkili belli ki. Mühendislik, Hukuk, İ.İ.B.F., Fen-Edebiyat hepimiz bekleyelim uzun dönem çıkma olasılığını. Durum fifty fifty. 25 Temmuz her şeyi çözecek. Heyecan bende de tavan yaptı ama beklemekten başka çare yok ve zaman hızlı akıyor.

Last 65 days

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buongiorno -- 21 Mayıs 2014; 9:11:53 >
  • İstihkam için sadece inşaat mühendisi mimar almaz. İnşaat istihkamın biralt koludur ve bu kolda görevlendirilecek yedek subaylar için inşaat müh. ve mimar seçilir. diğer alt branşlar için İstihkam yedek subaylar arasında endüstri, kimya, mazleme mühendisleri de bulunur. Topçular genellikle mühendislerden seçilir ama topçu sınıfının alt branşı olan adestim/gözetleme subayı için her meslek grubundan yedek subay alınır, işletme mezunuda ekonomi mezunuda var bildiğim. tankçılar makina,elektrik-elektronik ve bilgisayar müh. arasından seçilir, başka bir meslekten seçilmeleri oldukça düşük ihtimal. Personel yedek subaylar hukuk, kamu yönetimi gibi idari bilimler mezunlarından seçilir genellikle. Burda anlattıklarımın hiç biri tahmini veya kişisel yaklaşım olmamakla birlikte doğruluğu da %100 kesin değil elbette. her meslekten her gruba seçilenler az da olsa var. Hepimiz meraktayız, hepimiz bekliyoruz. Dahada çok var 25 temmuza.

Hocam bende senin gibi söyledim matematik öğretmeni ne alaka diye ama öylemiş gidip arkadaşımı ziyaret ettiğimde gördüm boy kılo içinde orda hiç dengeli olmadığını da gözlemledim galiba orası iç mimar mimar aldığı için kafalarına göre tercih etmiş olabilir dedim benım arkadaşım tek jandarma olarak yapan kişi diğerleri savaş birliği filan dedi pek bilmiyorum.. İşte bizde uzun çıkması için herşey tutuyor umarım çıkar insan artık istemez isteme kafasında bir sürü olay kuruyor ve ne olacak belli de değil bu can sıkıyor açıkcası komandoya evet demedim hatamı yaptım bılmıyorum ama göreceğiz 2 ay sonra : )
  • quote:

Orijinalden alıntı: oGuxXx*

arkadaşlar makina mühendisiyim savunma sanayisine araç üreten (tank gibi) bi fabrikada çalışmıştım. sizce bunu belirtmem bana askeriyede bi avantaj sağlar mı?

?
  • oGuxXx* kullanıcısına yanıt
    İş tecrübesi belirten herhangi bir belge istemedikleri için dikkate alınmaz sınıflandırmanda. İllaki ekletirsen de dosyana yine elektronik ortamda sınıflandırman için gerekli bilgileri yazarken, iş tecrübesiyle ilgili birşey yazacak alan olmadığı için,
    sınıflandırmana etkisi olmaz.
  • cokbaska kullanıcısına yanıt
    hemen gönderirler derken ne demek istediniz dediginizi varsayarak,
    soyle; lisans dereceniz yok ise ve de bakaya iseniz 2 gun icinde sizi askere alir ve birliginize postalarlar demek istendi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ggokhangg

Öyle sorular okuyorum ki arkadaşlarımın bazılarının gerçekten üniversite bitirmiş oldukları beni şaşırtıyor ya arkadaşlar basit basit ilkokul çocuğu soruları sormayın Allah aşkına herkesin hakkında hayırlısı olsun

Bir diğer tespit ettiğim konu da bu foruma gelen tüm arkadaşlar yedek subay olmak istiyor ! hatta şöyle ki hayır diyen arkadaşlar biraz burda takılınca gidip evet e dönüştürüyorlar

Öğretmen arkadaşlar mis gibi mesleğiniz varken ne mantıkla yedek subaylığa evet diyorsunuz sizi anlayamıyorum. Çok kolay gibi görüyorsanız yanılıyorsunuz alacağınız para da sizin şu an aldığınız miktar ile aynı hatta batı illerinde düşük bile diyebilirim. Şahsi düşüncem öğretmen olsam ve MEB de çalışıyor isem asla yedek subaylık düşünmem. Herkesin kararına saygım vardır.

+1

devlet egitim icin firsatlari sunuyor sizde kendinizi egitiyorsunuz. is hayatinizda devlet zaten sizin gizli hayat ortaginiz, o hep sirtinizda bir parazit gibi para kazandiriyorsunuz ona kan veriyorsunuz; sonra kalk git komandosun.... ilginc bunlar

• Deniz_ce kullanıcısına yanıt
    Yukumlulerin tercihleri belgelendirilmedikce sadece kanuna uydurmak mukabilinde tarafinizdan verilen beyanlardir. Kisacasi arttirmaz, TSK ne istiyorsa kendi kriterine uyani alir.
  • Şimdiden gidecek arkadaşlara hayırlı teskereler diliyorum.. Tadını çıkarın... Çünkü bir daha askeri alana girmeniz çok zor.. :-)

• quote:

Orijinalden alıntı: xaimwadi

Şimdiden gidecek arkadaşlara hayırlı teskereler diliyorum.. Tadını çıkarın... Çünkü bir daha askeri alana girmeniz çok zor.. :-)

Memnun olmayacagimizi bagiran yazilar varken, tekrar girmesem bisey kaybetmem.

• quote:

Orijinalden alıntı: BNYZ

quote:

Şimdiden gidecek arkadaşlara hayırlı teskereler diliyorum.. Tadını çıkarın... Çünkü bir daha askeri alana girmeniz çok zor.. :-)

Değerli hocam ben de hiç güzel anmıyorum .. Ama tadını çıkarmaya çalışın.. Benim keşke diye söylendiğim zamanlar çok.. Sadece Allahin izni ile bitecek ve çok arkadaşınız olacak. Askerlik arkadaşı kavramı çok güzel bir şey. Hayatınız askerlik öncesi ve sonrası diye değişecek.. Güzel güzel.. Tadını çıkarın..zamanın önemini anlayacaksınız. Benim öğrendiğim en büyük şey bu.. Hayırlı teskereler...

• uzun donemi dusununce 365gun cidden gozumde buyuyor agustosta gidersek diger agustosta gelecegiz abow ne uzun bir sure
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BNYZ

quote:

Değerli hocam ben de hiç güzel anmıyorum .. Ama tadını çıkarmaya çalışın.. Benim keşke diye söylendiğim zamanlar çok.. Sadece Allahin izni ile bitecek ve çok arkadaşınız olacak. Askerlik arkadaşı kavramı çok güzel bir şey. Hayatınız askerlik öncesi ve sonrası diye değişecek.. Güzel güzel.. Tadını çıkarın..zamanın önemini anlayacaksınız. Benim öğrendiğim en büyük şey bu.. Hayırlı teskereler...

Yorum icin tesekkurler. Tahmin ettigim gibi arkadas ortamindan bahsetmissiniz. Umarim bizim de guzel dostluklarimiz olur. Turkiye de hayatin devamliligi icin onemli bir engel oldugu dusununlurse tat almaya calismaktan baska care yok. Benim biraz da merak ettigim nokta bu keske diye soylendigim dediginiz seyleri acmaniz. Belki abizim icin bir kazanim olur?

• 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.