Şimdi Ara

356. Dönem (AĞUSTOS 2014) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
11.163
Cevap
122
Favori
573.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bir sualim var tüm sayfalara baktım ama cvp bulamadım,

1. 25 temmuz da sülüsü aldık diyelim e -devletten. biz ne ara işten istifa etcez?
    2. pazartesi bayarama denk geliyor biz ne zaman teslim olcaz?
    3. tutki bayramdan sonra teslim olduk bayram da geçirilen süre askerden düşecekmi?
    4. ocağın kaçında gelcez?

Kafamda deli sorular...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daydkiss -- 21 Mayıs 2014; 14:03:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: daydkiss

Arkadaşlar bir sualim var tüm sayfalara baktım ama cvp bulamadım,

1. 25 temmuz da sülüsü aldık diyelim e -devletten. biz ne ara işten istifa etcez?
    2. pazartesi bayarama denk geliyor biz ne zaman teslim olcaz?
    3. tutki bayramdan sonra teslim olduk bayram da geçirilen süre askerden düşecekmi?
    4. ocağın kaçında gelcez?

Kafamda deli sorular...

Meslekci astegmen olmazsaniz agustosun 12 si gibi katilis yapilacakmis. Kisa donem cikmis olursa sulusu bayramdan sonra alir istifa edersiniz. Bayramda gecirilen sure askerlikten sayilmayacak haliyle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende işten 25 temmuz sonrasında bayram sonunda izin kullanacağım, son sevk tarihi bi gün önceside dilekçemi vermeyi düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: BNYZ

quote:

Orijinalden alıntı: xaimwadi

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: xaimwadi

Şimdiden gidecek arkadaşlara hayırlı teskereler diliyorum.. Tadını çıkarın... Çünkü bir daha askeri alana girmeniz çok zor.. :-)

Memnun olmayacagimizi bagiran yazilar varken, tekrar girmesem bisey kaybetmem.

Değerli hocam ben de hiç güzel anmıyorum .. Ama tadını çıkarmaya çalışın.. Benim keşke diye söylendiğim zamanlar çok.. Sadece Allahin izni ile bitecek ve çok arkadaşınız olacak. Askerlik arkadaşı kavramı çok güzel bir şey. Hayatınız askerlik öncesi ve sonrası diye değişecek.. Güzel güzel.. Tadını çıkarın..zamanın önemini anlayacaksınız. Benim öğrendiğim en büyük şey bu.. Hayırlı teskereler...

Yorum icin tesekkurler. Tahmin ettigim gibi arkadas ortamindan bahsetmissiniz. Umarim bizim de guzel dostluklarimiz olur. Turkiye de hayatin devamliligi icin onemli bir engel oldugu dusununlurse tat almaya calismaktan baska care yok. Benim biraz da merak ettigim nokta bu keske diye soylendigim dediginiz seyleri acmaniz. Belki abizim icin bir kazanim olur?

İşin özü tadını çıkarmak hocam... Kısaca böyle.. Alay komutanı iştima alanında acemilikte ilk gün şöyle demişti, tecavüz kaçınılmazsa..... :-) adam haklıymış... Tadını çıkarın hocam. Ben çıkarmadım.. Buna pişmanım...

• Bende tecili bozdurdum inşallah ağustosta askerim sevk tarihi 25 temmuzda belli olacakmış AÖF işletme yaş 26 uzun dönem tertiplerime şimdiden hayırlı tezkereler

• Tertipler şöyle birşey buldum sizinlede paylaşayım.

Seçimin amacı; Türk Silâhlı Kuvvetlerinin ihtiyacı olan sınıf ve branşlar için yedek subay adayı yükümlülerin tespitidir. Seçim ve sınıflandırmada öncelik Türk Silâhlı Kuvvetlerinin ihtiyaçlarına uygun nitelikte personelin seçilmesidir. Yükümlülerin istekleri de dikkate alınarak meslek bilgisi, tahsil durumu, akademisyenlik durumu, sağlık durumu, yaş, fiziksel özellik, lisans bitirme notu ile yabancı dil notu nota tahvil edilir. Seçim bu not üzerinden yapılır. Seçim sonucu yükümlülerin mensubu olacağı kuvvet komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ile görev yapacakları sınıfları ve branşları belirlenir. Subaylık mesleğine yakışmayacak tutum ve davranışlarda bulunan yükümlüler yedek subay adayı seçilemezler. Bilgilerin seçim ve sınıflandırmada kullanılmasına ilişkin usul ve esaslar yönerge ile düzenlenir.”

bkz:http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2012/06/20120602-5.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: yeappa

hemen gönderirler derken ne demek istediniz dediginizi varsayarak,
    soyle; lisans dereceniz yok ise ve de bakaya iseniz 2 gun icinde sizi askere alir ve birliginize postalarlar demek istendi.

hocam şubeye gittim aynen dediğin gibi oldu bakayasın seni hemen alalım 1-2gün yol veririz dedi ama ben istemedim adam sen bilirsin ama cezan artar kısa zamanda gel işlemlerini yapalım dedi

Şimdi ben ağustosta gidenlerle beraber gitsemmi daha iyi olur yoksa tek başıma ağustostan öncemi gitsem daha iyi olur.Devre kaybıyım durumumu etkilermi

Ayrıca ilk mesajda yazan listedekileri çevremdekilere gösterdim hiçbirine gerek yok dediler , gerek var ise bu listeyi acemiye giderkenmi almalıyız yoksa ustaya giderken mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: cokbaska

quote:

soyle; lisans dereceniz yok ise ve de bakaya iseniz 2 gun icinde sizi askere alir ve birliginize postalarlar demek istendi.

hocam şubeye gittim aynen dediğin gibi oldu bakayasın seni hemen alalım 1-2gün yol veririz dedi ama ben istemedim adam sen bilirsin ama cezan artar kısa zamanda gel işlemlerini yapalım dedi

Şimdi ben ağustosta gidenlerle beraber gitsemmi daha iyi olur yoksa tek başıma ağustostan öncemi gitsem daha iyi olur.Devre kaybıyım durumumu etkilermi

Ayrıca ilk mesajda yazan listedekileri çevremdekilere gösterdim hiçbirine gerek yok dediler , gerek var ise bu listeyi acemiye giderkenmi almalıyız yoksa ustaya giderken mi

hocam o listede her şey ayrıntılı olarak düşünülmüş ve yazılmış. benim tavsiyem siz kendi zaruri ihtiyaçlarınızı kesin alın ekstra olanları da duruma bütçenize göre artık valizinize eklersiniz ben en azından öyle yapacağım.

• quote:

quote:

Agustosa kadar daha var. Ceza ne kadarmis katlamasin sonra? Haziran ayinda gidecekler de vardi diye hatirliyorum. 355lerin konusuna bakiver. Onlarla gidersin belki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BNYZ -- 21 Mayıs 2014; 22:50:23 >

• quote:

quote:

quote:

Agustosa kadar daha var. Ceza ne kadarmis katlamasin sonra? Haziran ayinda gidecekler de vardi diye hatirliyorum. 355lerin konusuna bakiver. Onlarla gidersin belki.

tamam gideceğim de celp döneminde gidenlerle baraber mi gideyim yoksa kendim ayrı mı , devre kaybıyım durumumu etkilermi

• cokbaska kullanıcısına yanıt
    Senin zaten suan gidecek oldugun yer belli olsa gerek? Ama sorunun cevabini bilmiyorum ne yazik ki.

• Daha belli değil adam bana seni hemen alalım dedi diploma fotokopi fotoğraf bişiyler istedi yoktu onları getir dedi , ben de adama sordum ağustosta gidenlerle gitsem bişiy olurmu olmaz cezan artar dedi.Ceza artsın onu düşünmüyorum devre kaybı olduğum için ne zaman gitsem daha avantajlı olur onu araştırıyorum.

Burda gidecek bir arkadaşın kağıdında 04 ağustos yazıyor ama 15 gün önce silüs alacaklar ne yapsam bilemedim.
    Yerin belli bile degilse seni nereye gondereceklermis ki? Bakaya birlikleri mi varmis. Bana zaten agustosa kalacaksin gibi geliyor.

• bilmiyorum askere gitme sıkıntı orda kalma sıkıntı hep sıkıntı

@BNYZ
    Onceki mesajlaeini okudum da sen bakaya degilsin. Yoklama kacagi olarak geciyorsun. Hic subeye gidip saglik muayenesi falan yaptirmadin degil mi?

• quote:

Onceki mesajlaeini okudum da sen bakaya degilsin. Yoklama kacagi olarak geciyorsun. Hic subeye gidip saglik muayenesi falan yaptirmadin degil mi?

İlk defa bugün gittim tecilim yok okulum yok

@BNYZ
  • quote:

quote:

İlk defa bugün gittim tecilim yok okulum yok

@BNYZ

Ah su acik ogretime yazilmayi ogrenemediniz. Sen yoklama kacagina gore islemlerin nasil yurutuldugunu arastir. Ona gore ne zman gideceginin kararini alirsin.

lisansiniz yoksa hemen gidin derim, ne kadar erken o kadar iyi olacaktir sizin icin.
    gideceginiz yer belli olmadigindan listeden yaniniza almaniz icin tavsiyem -bunlar acemilik icindir sonrasinda ortami tanir olanaklarinizi anlarsiniz-

5-6 cift ust-alt ic camasiri -rengi kara hava denize gore degisir-
    2-3 bicakli Gilette ve tras kopugu
    koltuk alti kremi -temiz insanlariz kokmayin-
    boyun para kesesi
    bot palaska ve su bu icin orta ve ufak boy kilit -ne olur ne olmaz-
    bot icin silikon ya da kece vb. destek -ayakkabicilar bilir-

bunlar yeterlidir bana sorarsaniz, gerisini tsk size verecek -esorfman vs.-
    hayirli teskereler
  • arkadaşlar askeri kıyafetlerin bedenleri nası oluyor? nası seçim yapmalıyız sizce? bot için hep bir numara büyüğü iyidir deniliyor peki kıyafette durum nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: foffeynk

Tertipler şöyle birşey buldum sizinlede paylaşayım.

Seçimin amacı; Türk Silâhlı Kuvvetlerinin ihtiyacı olan sınıf ve branşlar için yedek subay adayı yükümlülerin tespitidir. Seçim ve sınıflandırmada öncelik Türk Silâhlı Kuvvetlerinin ihtiyaçlarına uygun nitelikte personelin seçilmesidir. Yükümlülerin istekleri de dikkate alınarak meslek bilgisi, tahsil durumu, akademisyenlik durumu, sağlık durumu, yaş, fiziksel özellik, lisans bitirme notu ile yabancı dil notu nota tahvil edilir. Seçim bu not üzerinden yapılır. Seçim sonucu yükümlülerin mensubu olacağı kuvvet komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ile görev yapacakları sınıfları ve branşları belirlenir. Subaylık mesleğine yakışmayacak tutum ve davranışlarda bulunan yükümlüler yedek subay adayı seçilemezler. Bilgilerin seçim ve sınıflandırmada kullanılmasına ilişkin usul ve esaslar yönerge ile düzenlenir.”

bkz:http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2012/06/20120602-5.htm

Güzel paylaşım,sağlam kaynak.

Bu arada dikkatimi çekti de çevremde hiç sahil güvenlikte askerlik yapan görmedein sizlerin çevresinde var mı acaba??

• 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.