Şimdi Ara

369. Dönem [Kasım 2017] Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.069
Cevap
68
Favori
683.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 6 yıldır çalışıyorum. Askerlik şubesinden celp kağıdı falan aldım Ağustos ayında.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sailor_33

Hocam ben şuan önlisans + aöf lisans mezunu durumdayım 3. üniversite olarak mühendislik okuyorum aöf diplomasıyla askere gideceğim :)

bu durumda hala öğrenci olduğuna göre tecillisin sen. neden askere gitmek istiyosun?

sınava girme izin konusu sanırım tamamen bölük komutanı insiyatifinde. belirsiz bir durum.

mesela bizde biri kpss hazırlanıyordu. komutandan izin alıp ders çalışıyordu, askeriyenin içinde tabi.
  • insane1907 kullanıcısına yanıt
    Evlilik durumu var yaş da 28 mecbur kasımda gitmem gerekiyor
  • Askerde olan var mı acaba ? ortalıkta tezkere bırakma olayı geri gelmiş diye bir söylenti dolaşıyorda net bilgi sahibi olan birisi cevap verirse sevinirim
  • Tezkere bırakma diye bir şey yok.

Tsk duyuru yapar şu kadar subay, şu kadar uzman çvş, şu kadar sözleşmeli asker alınacak diye,

Sağlık, spor, sözlü bazen de yazılı(test) mülakattan oluşan eleme aşaması yapılır.

Bu eleme aşamasını geçersen seni eğitime alırlar.

• Ben bu cuma işi bırakıyorum. 35 gün yıllık iznim var ve ekim ayını izne sayacağım. Ama normalde izin hakkınız yoksa 20 Ekimde sülüs almadan işi bırakırsanız tutanak tutulur ve tazminatta sıkıntıya girer. Bence iş yeriyle anlaşmadan iş bırakmayın.
  • tanklar yolda T kullanıcısına yanıt
    365 dönem asker arkadaşım varda öyle diyor bende pek güvenmiyorum ancak emir yazısı gelmiş diyor.Normal şartlarda sizin dediğiniz şekilde alınıyor ancak şuan ortalık biraz karışık
  • quote:

Orijinalden alıntı: insane1907

quote:

Orijinalden alıntı: BayGlock

Merhaba arkadaşlar ben üniyi bırakma kararı aldım.Ve hemen askerlik görevimi yapmak istiyorum.Kasımdönemini kaçırdım ama dilekçeyle felan şubatı beklememe gerek kalmıyormuş.Ne kadar doğru bilmiyorum daha şubeye gidip bilgi almadım.

Sizce böyle bir şans var mı?

üni yi bırakıp 5 ay gitmek yerine 12 ay mı yapacaksın askerliği? özel bir sebebin yoksa bırakma üniyi.. abi tavsiyesi..

soruna gelecek olursak, evet böyle bir ihtimal var. dilekçe yazıp erken gidebiliyorsun. ama alınacak asker kontenjanı ile ilgili. sen dilekçeni ver, olursa çağırıyolar zaten..

Hocam cevabın için teşekkür ederin.Dediğinde haklısın ama 4 seneye anca bitiririm bölümü.Ayrıca çalışmam gerekiyor.Bu yüzden yalandan üniye gidip aileme masraf çıkarcağıma hemen askerliğimi yapmak istiyorum.Yoksa bende kısa dönem olmak isterdim.

Buarada çürük raporu almamda söz konusu.Maalesef bende skolyoz var ve derecesi tsk nın belirttiği maddeye giriyor.Zaten çıplak gözlede farkediliyor omurga eğriliğim.askerlikten kaçmaya çalışan biride değilim.Hatta sözleşmeli erliğe başvurdum.Ama doktorum yalandan mülakatlara gitme çıplak gözle skolyozun belli oluyor dedi.Ve çürük raporu alırsın dedi.

• Dediği yazı, sözleşmeli er ve uzman çavuş alımı olacak onun bilgilendirme yazısıdır o.Askerliğini yapmakta olanlar da eleme aşamasına katılabiliyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: insane1907

quote:

Merhaba arkadaşlar ben üniyi bırakma kararı aldım.Ve hemen askerlik görevimi yapmak istiyorum.Kasımdönemini kaçırdım ama dilekçeyle felan şubatı beklememe gerek kalmıyormuş.Ne kadar doğru bilmiyorum daha şubeye gidip bilgi almadım.

Sizce böyle bir şans var mı?

üni yi bırakıp 5 ay gitmek yerine 12 ay mı yapacaksın askerliği? özel bir sebebin yoksa bırakma üniyi.. abi tavsiyesi..

soruna gelecek olursak, evet böyle bir ihtimal var. dilekçe yazıp erken gidebiliyorsun. ama alınacak asker kontenjanı ile ilgili. sen dilekçeni ver, olursa çağırıyolar zaten..

Hocam cevabın için teşekkür ederin.Dediğinde haklısın ama 4 seneye anca bitiririm bölümü.Ayrıca çalışmam gerekiyor.Bu yüzden yalandan üniye gidip aileme masraf çıkarcağıma hemen askerliğimi yapmak istiyorum.Yoksa bende kısa dönem olmak isterdim.

Buarada çürük raporu almamda söz konusu.Maalesef bende skolyoz var ve derecesi tsk nın belirttiği maddeye giriyor.Zaten çıplak gözlede farkediliyor omurga eğriliğim.askerlikten kaçmaya çalışan biride değilim.Hatta sözleşmeli erliğe başvurdum.Ama doktorum yalandan mülakatlara gitme çıplak gözle skolyozun belli oluyor dedi.Ve çürük raporu alırsın dedi.

hocam öncelikle geçmiş olsun.. ben daha önceki aday arkadaşlara da bu forumda yazdım ve yine yazıcam.. arkadaşlar beni yanlış anladılar ama olsun.. gidip geldikten sonra anlarlar..

"eğer gönüllü olarak askere gidip doğuda çarpışmadıkça askere gitmenin hiç bir anlamı yok!!"

diğer bütün askerlikler rütbelilere hizmet ile geçiyor.. varsın çürük raporu olsun.. hatta bilerek isteyerek almaya çalışın bence..

yok devrecilik, yok dayak, sürekli bir ezme derdi. bu arada üni mezunu okumuş kişilere astsubayların çoğu takar.. subaylar daha anlayışlı olur..

inan benim 5 aylık askerliğim 15 ay gibi geçti.. haksızlığa gelemiyorum. neyse anlatmaya zaman yetmez..

alın raporunuzu gitmeyin derim ben..

• insane1907 kullanıcısına yanıt
    Hocam haklısınız ben zaten bu yüzden sözleşmeli erliğe başvurdum.3 sene boyunca hem maaş alayım dedim hemde vatani görevimi tam yerine getirmiş olurum diyordum.Çünkü sözleşmeli erler doğuda görev yapıyor.Skolyozum yüzünden giremem kesinleşince açıkcası moralim bozuldu.Çünkü muaf olmasam bile komando olamayacağım.

• tanklar yolda T kullanıcısına yanıt
    Hayır birliklere gelen yazıyı sana aynen gösteriyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KavunluDondurmaa -- 27 Eylül 2017; 19:5:46 >

• Tamam işte farklı bir şey demedim ki. Benim dediğim direk rütbeyi takıp işe başlamıyorsun.Diyelim askerliğin devam ediyor subaylığa başvurdun.Sağlık kontrolünü, sporu falan geçtikten sonra, sutasak ve sınıf eğitimini alıp başlıyorsun işe.Sutasak 6 ay, sınıf eğitimi de 1 yıl olmalı.(Tabi eğitim sürecinde maaş veriliyor.)

• ertugrul4242 E kullanıcısına yanıt
    Zaten vermemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Ne gibi tutanak tutacakları belli mi? İşe gelmedi diye mi? 15 günlük izin hakkım var ama onuda vermiyorlar. Ne berbat bir durum :( 1 ay önceden ayrılamıyorsun, askerlik için ayrılacağın belli ama yok son güne kadar çalış.. Yasa yok, hukuk yok..

• -AnthraX- kullanıcısına yanıt
    İzin hakkını nasıl vermiyorlar anlamadım.Biraz kapışın patronla hakkınızı yedirtmeyin.İzin vermiyorlarsa, o günlerin parasını alırsın sıkıntı yok ama yine de araştırın.Zaten herkes izin hakkını sülüsün çıkacağı güne göre ayarlıyor.

Yasal olarak kıdem tazminatı muhabbeti için sülüsü alana kadar çalışmanız lazım.(20 ekime kadar olması lazım)

Geçmiş dönemlerin konularında illaki vardır sizin duruma düşen biraz bakının derim.

• -AnthraX- kullanıcısına yanıt
    İşe gelmediğin için tutanak yiyebilirsin. Bence en sağlıklısı 6 Ekinde izin dilekçeni yaz ve noterden gönder. Kalan 14 gün mecburen izinden düşecek, 20 Ekimde ise askerlik nedeniyle işten ayrılacağını beyan ettiğin bir dilekçe yaz ve ekine sülüs kağıdını ekleyerek noterden gönder. Bu insanlar zorluk çıkarmayla ne yapmaya çalışıyor anlamıyorum. Askere gideceksin ve 1 ay kafa dinlemek en doğal hakkın.
  • Cevaplar için teşekkürler. Maalesef art niyetli kişilerle çalışıyormuşum onu anladım. Bunca yıldır emek vererek çalış ama son dakika yoluna taş koysunlar. Gerçekten güç ve üzücü bir durum. Bakalım bir hal çaresini düşüneceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: -AnthraX-

Cevaplar için teşekkürler. Maalesef art niyetli kişilerle çalışıyormuşum onu anladım. Bunca yıldır emek vererek çalış ama son dakika yoluna taş koysunlar. Gerçekten güç ve üzücü bir durum. Bakalım bir hal çaresini düşüneceğim.

Bak ortada bilgi kirliliği var. Sülüs kağıdını işyerine ibraz etmeden askerlik nedeniyle çıkamazsın ve tazminatını alamazsın. Ben de gidiyorum Kasım'da ve az önce bunu da IK ile görüştüm, sülüsünü vermeden tazminatına hak kazanamıyorsun. He ama dersen ki sülüs 20 ekim de çıkacak zaten, ben de içerdeki iznimi kullanıcam parasını almaktansa diye, onu yapabilirsin dedi. Fakat ya sülüste Aralık'ta teslim olacağın yazıyorsa ? :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: MirageLord

quote:

Orijinalden alıntı: -AnthraX-

Cevaplar için teşekkürler. Maalesef art niyetli kişilerle çalışıyormuşum onu anladım. Bunca yıldır emek vererek çalış ama son dakika yoluna taş koysunlar. Gerçekten güç ve üzücü bir durum. Bakalım bir hal çaresini düşüneceğim.

Bak ortada bilgi kirliliği var. Sülüs kağıdını işyerine ibraz etmeden askerlik nedeniyle çıkamazsın ve tazminatını alamazsın. Ben de gidiyorum Kasım'da ve az önce bunu da IK ile görüştüm, sülüsünü vermeden tazminatına hak kazanamıyorsun. He ama dersen ki sülüs 20 ekim de çıkacak zaten, ben de içerdeki iznimi kullanıcam parasını almaktansa diye, onu yapabilirsin dedi. Fakat ya sülüste Aralık'ta teslim olacağın yazıyorsa ? :)

Aralıkta yazsa nolucak zaten kağıdı almış yargıda emsal davalar var 3-4-5 aylık önce çıkmalarda.Ha tabi işi sorunsuz halletmek var ayrı mesele ama yinede hakkını kaybediyo sayılmaz.Dediğin durumuda hiç düşünmemiştim öylede bişey var cidden -_-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SroKO -- 28 Eylül 2017; 9:58:44 >

• Arkadaslar muayneden sonra yazilan A33F01 tam olarak ne oluyor ?

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.